Французи прозвали цей плід королевою овочів, завдяки надзвичайно корисним властивостям, красу і простоту приготування. Осінь робить подарунок у вигляді яскравого і цінного овоча, з якого можна зробити безліч смачних страв. Найпростіший спосіб – це гарбуз, запечена в духовці.
Гарбуз, запечений шматочками в духовці з медом
Гарбуз, запечена в духовці з медом, виходить живильної і легко готується.
Але щоб блюдо вийшло ідеальним, необхідно правильно підібрати оранжевий овоч. Використовуйте зимовий сорт, який має щільну шкірку і яскравий колір м’якоті. За розміром краще зупинити вибір на овоче масою не більше п’яти кілограм.
Інгредієнти:
- м’якоть – 850 г гарбузова;
- вода – 55 мл;
- мед – 55 г рідкий;
- цукор – 75 г;
- масло – 45 мл пісне.
Приготування:
- Відокремити необхідну кількість м’якоті.
- Розрізати. Розмір шматка не повинен перевищувати два сантиметри.
- В масло влити воду.
- Додати мед. Розмішати.
- Вистелити пекарську папір на деко.
- Розподілити гарбузове шматки.
- Залити рідкою масою.
- Запікати до появи скоринки рум’яного кольору.
- Присипати цукром. Запікати сім хвилин.
- Режим духовий печі 180 гр.