Гарбуз, запечений в духовці – 10 рецептів приготування

Французи прозвали цей плід королевою овочів, завдяки надзвичайно корисним властивостям, красу і простоту приготування. Осінь робить подарунок у вигляді яскравого і цінного овоча, з якого можна зробити безліч смачних страв. Найпростіший спосіб – це гарбуз, запечена в духовці.

Гарбуз, запечений шматочками в духовці з медом

Гарбуз, запечена в духовці з медом, виходить живильної і легко готується.

Але щоб блюдо вийшло ідеальним, необхідно правильно підібрати оранжевий овоч. Використовуйте зимовий сорт, який має щільну шкірку і яскравий колір м’якоті. За розміром краще зупинити вибір на овоче масою не більше п’яти кілограм.

Інгредієнти:

  • м’якоть – 850 г гарбузова;
  • вода – 55 мл;
  • мед – 55 г рідкий;
  • цукор – 75 г;
  • масло – 45 мл пісне.

Приготування:

  • Відокремити необхідну кількість м’якоті.
  • Розрізати. Розмір шматка не повинен перевищувати два сантиметри.
  • В масло влити воду.
  • Додати мед. Розмішати.
  • Вистелити пекарську папір на деко.
  • Розподілити гарбузове шматки.
  • Залити рідкою масою.
  • Запікати до появи скоринки рум’яного кольору.
  • Присипати цукром. Запікати сім хвилин.
  • Режим духовий печі 180 гр.
Дивіться також:  Вівсяні оладки — 7 рецептів приготування дієтичної страви