Гарбуз, запечений в духовці – 10 рецептів приготування

Французи прозвали цей плід королевою овочів, завдяки надзвичайно корисним властивостям, красу і простоту приготування. Осінь робить подарунок у вигляді яскравого і цінного овоча, з якого можна зробити безліч смачних страв. Найпростіший спосіб – це гарбуз, запечена в духовці.

Гарбуз, запечений шматочками в духовці з медом

Гарбуз, запечена в духовці з медом, виходить живильної і легко готується.

Але щоб блюдо вийшло ідеальним, необхідно правильно підібрати оранжевий овоч. Використовуйте зимовий сорт, який має щільну шкірку і яскравий колір м’якоті. За розміром краще зупинити вибір на овоче масою не більше п’яти кілограм.

Інгредієнти:

  • м’якоть – 850 г гарбузова;
  • вода – 55 мл;
  • мед – 55 г рідкий;
  • цукор – 75 г;
  • масло – 45 мл пісне.

Приготування:

  • Відокремити необхідну кількість м’якоті.
  • Розрізати. Розмір шматка не повинен перевищувати два сантиметри.
  • В масло влити воду.
  • Додати мед. Розмішати.
  • Вистелити пекарську папір на деко.
  • Розподілити гарбузове шматки.
  • Залити рідкою масою.
  • Запікати до появи скоринки рум’яного кольору.
  • Присипати цукром. Запікати сім хвилин.
  • Режим духовий печі 180 гр.

Солодкий рецепт запікання з цукром

Якщо ви любитель ароматних, смачних десертів, то варто спробувати солодку гарбуз у духовці шматочками. Це ласощі нагадає медовий мармелад.

Інгредієнти:

  • розм’якшене масло – 35 г вершкове;
  • м’якоть – 570 р гарбузова;
  • цукор – 230 г;
  • масло – 35 мл оливкова.

Приготування:

  • Нарізати м’якоть великими шматками.
  • Промазати маслом деко.
  • Розкласти.
  • Залити олією.
  • Засипати цукром.
  • Пропекти в духовій печі.
  • Режим 185 гр.
  • Час 2/3 години.

З яблуком

Приготуйте гарбуз з яблуками по цьому рецепту. Якщо хочете урізноманітнити ласощі і зробити його неповторним, доповніть ягодами, сухофруктами або медом.

Інгредієнти:

  • гарбузова м’якоть – 730 г;
  • цукор – 1,5 ст. ложки;
  • родзинки – 55 г;
  • кориця – 7 г;
  • яблуко – 2 шт.;
  • вода – 55 мл гаряча;
  • лимон – 1 шт.
Дивіться також:  Як приготувати пасту «Карбонара» – 8 рецептів в домашніх умовах

Приготування:

  • Помістити і витримати в окропі родзинки.
  • Коли ягода стане м’якою, дістати. Підсушити.
  • Розрізати м’якоть помаранчевого овоча на довільні частини.
  • З яблук видалити шкірку.
  • Розрізати. З яблука повинно вийде вісім частин.
  • На деку розмістити шматки яблук і гарбуза.
  • Залити соком з лимона.
  • Присипати корицею.
  • Розсипати по шматках цукор.
  • Запікати півгодини в духовій шафі.
  • Температура 185 гр.

З сиром

Порадуйте себе яскравим і корисним стравою, яке підійде для любителів здорового харчування.

Інгредієнти:

  • гарбузова м’якоть – 430 г;
  • родзинки – 45 г;
  • сир – 230 г знежирений.

Приготування:

  • Взяти тертку, яка має найдрібніші отвори. Перетерти гарбуз.
  • Змішати родзинки з сиром.
  • Тепер розкласти продукти шарами.
  • Спочатку гарбуз, потім сир. Так повторити три рази.
  • Помістити в духову піч.
  • Запікати чверть години.
  • Режим 180 гр.

Гарбуз, фарширований м’ясом і сиром

Здивуйте гостей пригостивши їх оригінальним стравою — фаршированої гарбузом. Це блюдо служить інгредієнтом для страви, а також форми для запікання.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 2700 м;
  • олія соняшникова – 1 ч. ложка;
  • рис – 220 г;
  • трави пряні – 1 ч. ложка;
  • свинина – 670 г;
  • сир – 240 г;
  • спеції – 1 ч. ложка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло вершкове – 45 г;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Зрізати верх, в тому місці де знаходиться хвостик.
  • Видалити м’якоть.
  • Стінки повинні бути очищені повністю.
  • Промазати по всій поверхні маслом вершковим.
  • Натерти сіллю.
  • Розрізати м’ясо шматочками.
  • Нашаткувати цибулю. Обсмажити з маслом.
  • В іншій сковороді смажити м’ясо.
  • Відварити рис.
  • З’єднати продукти.
  • Засипати спеції.
  • Присолити.
  • Додати трави.
  • Перемішати.
  • Помістити в гарбуз начинку.
  • Натерти сир. Скористайтеся теркою середньої за розміром.
  • Присипати блюдо.
  • Закрити відрізаним верхи.
  • Помістити в духову піч.
  • Готувати дві години.
  • Режим 180 гр.
  • Якщо хочете на поверхні отримати корочку, то зніміть капелюшок. Залиште хвилин на вісім запікатися.

Як запекти гарбуз у духовці шматочками з беконом?

У запеченого овоча смак зміниться, пропаде сируватий присмак. Завдяки рівномірній тепловій обробці з’явиться незвичайний аромат.

Дивіться також:  Страви з риби – 20 рецептів: холодні і гарячі страви, дієтичні і на святковий стіл

Інгредієнти:

  • гарбуз – 370 г;
  • сіль – 5 г;
  • бекон – 3 шматка;
  • перець – 0,2 ч. ложки;
  • аджика – 2 ч. ложки;
  • розмарин – 0,5 ч. ложки;
  • олія оливкова – 1 ст. ложка;
  • часник – 3 зубки;
  • соус соєвий – 1,5 ст. ложки.

Приготування:

  • Відрізати необхідну кількість гарбуза.
  • Зрізати шкірку.
  • Видалити насіння.
  • Нарізати брусками.
  • Залити соус соєвий.
  • Помістити аджику.
  • Розтерти по всьому шматках.
  • Накрити деко фольгою.
  • Помістити заготовки.
  • Бекон нарізати поперек.
  • Вкрити овоч.
  • Порубати зубки часникові.
  • Змішати з приправами.
  • Присолити.
  • Закинути в ступку. Розім’яти.
  • Обсипати заготовку.
  • Полити маслом.
  • Запекти.
  • Якщо шматки невеликі, потрібно близько чверті години.
  • Режим 180 гр.

Пряний гарбуз, запечений з сиром фета

Страва виходить збалансованим, свіжим, з легкої молочної кислинкою і солодкуватим присмаком гарбуза.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 820 г м’якоті;
  • трави пряні – 2 ч. ложки;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • сіль;
  • апельсин – 0,5 шт.;
  • чебрець – 1 ч. ложка;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • фета – 210 г;
  • олія – 7 ст. ложок оливкова.

Приготування:

  • Порізати гарбуз.
  • Розмір шматка приблизно один сантиметр.
  • Розкласти на деку.
  • Віджати сік з цитрусових. Змішати.
  • Залити олією.
  • Додати мед.
  • Перемішати.
  • Присолити.
  • Засипати пряні трави.
  • Перемішати.
  • Присипати овоч чебрецем.
  • Залити частина рідкої масою.
  • Розмішати.
  • Запікати чверть години.
  • Розмішати.
  • Готувати такий же час.
  • Фету нарізати. Шматки розміром, як гарбуз.
  • Закинути до гарбузі.
  • Розмішати.
  • Витримати вісім хвилин.

У фользі з вершковим маслом

Ароматна страва, яке має приємний вершковий смак.

Інгредієнти:

  • гарбуз (горіхова) – 1 шт. середня;
  • масло вершкове – 120 г;
  • кориця – 2 ч. ложки;
  • мед – 5 ст. ложок рідкий.

Приготування:

  • Зрізати шкірку з плоду.
  • Розрізати.
  • Вийняти насіння.
  • Нарізати. Вийдуть порційні шматки.
  • Масло порубати.
  • Розстелити на деко фольгу.
  • Розмістити гарбуз.
  • Покрити олійними шматками.
  • Залити медом.
  • Всипати корицю.
  • Загорнути фольгу. Краї защипнути.
  • Виставити на 220 гр. духову піч.
  • Запікати годину.
Дивіться також:  Риба кутум як приготувати? 4 рецепта

Як запекти гарбуз у духовці?

Запечений гарбуз давно славиться своїми смаковими якостями. Можна урізноманітнити блюдо, використовуючи овоч як горщика. Доповнений овочами, куркою і грибами плід збереже свої корисні властивості, просочиться і насититься соками, стане ще смачніше й пахучіше.

Інгредієнти:

  • печериці – 260 г;
  • зелень;
  • гарбуз – 1 шт.;
  • спеції;
  • петрушка – 1 ст. ложка сушена;
  • курка – 430 г філе;
  • сіль;
  • картопля – 430 г;
  • вода – 260 мл гаряча;
  • цибуля – 140 р.

Приготування:

  • Відрізати верхівку з плоду в тій частині де розташований хвостик. Вийде кришка для майбутнього страви.
  • Прибрати нутрощі.
  • Перетворити морквину в соломку.
  • Цибулю потрібно нарізати кубиками.
  • Нарізати картоплю кубиками.
  • Філе порізати смужками.
  • Нашаткувати печериці. Вийдуть пластинки.
  • На деко помістити гарбуз.
  • Розмістити курку.
  • Підсолити.
  • Вкрити картоплею.
  • Підсолити.
  • Викласти гриби.
  • Присипати спеціями.
  • Розкласти моркву, слідом цибулю.
  • Присолити.
  • Влити воду.
  • Накрити капелюшком.
  • Томити в духовій печі годину (180 гр.).
  • Нашаткувати зелень.
  • Присипати готову страву.

З часником і коріандром

Якщо любите яскравий овоч, то ця варіація доведеться вам за смаком. Хороший варіант для гарніру. Смачно вживати відразу або в охолодженому вигляді.

Інгредієнти:

  • петрушка – 4 гілки;
  • гарбуз – 750 г;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • лимонний сік – 2 ст. ложки;
  • часник – 3 зубки;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • олія оливкова – 3 ст. ложки;
  • коріандр – 1,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Засипати в ступку коріандр. Розтерти.
  • Подрібнити часник. Використовувати дрібну тертку.
  • Залити олією лимонний сік.
  • Присолити.
  • Помістити часник.
  • Засипати коріандр.
  • Підсипати перець.
  • Перемішати.
  • Нашаткувати петрушку.
  • Змішати з багном.
  • Зрізати шкірку з плоду.
  • Прибрати нутрощі.
  • Розрізати. Потрібно вісім частин.
  • На деко вистелити фольгу.
  • Розкласти гарбуз.
  • Промазати рідкою масою.
  • Укрити фольгою.
  • Запікати півгодини (180 гр.).
  • Прибрати фольгу.
  • Збільшити режим.
  • Потомити вісім хвилин.

Прокрутка до верху