Гарбуз, запечений в духовці – 10 рецептів приготування

З сиром

Порадуйте себе яскравим і корисним стравою, яке підійде для любителів здорового харчування.

Інгредієнти:

  • гарбузова м’якоть – 430 г;
  • родзинки – 45 г;
  • сир – 230 г знежирений.

Приготування:

  • Взяти тертку, яка має найдрібніші отвори. Перетерти гарбуз.
  • Змішати родзинки з сиром.
  • Тепер розкласти продукти шарами.
  • Спочатку гарбуз, потім сир. Так повторити три рази.
  • Помістити в духову піч.
  • Запікати чверть години.
  • Режим 180 гр.

Гарбуз, фарширований м’ясом і сиром

Здивуйте гостей пригостивши їх оригінальним стравою — фаршированої гарбузом. Це блюдо служить інгредієнтом для страви, а також форми для запікання.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 2700 м;
  • олія соняшникова – 1 ч. ложка;
  • рис – 220 г;
  • трави пряні – 1 ч. ложка;
  • свинина – 670 г;
  • сир – 240 г;
  • спеції – 1 ч. ложка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло вершкове – 45 г;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Зрізати верх, в тому місці де знаходиться хвостик.
  • Видалити м’якоть.
  • Стінки повинні бути очищені повністю.
  • Промазати по всій поверхні маслом вершковим.
  • Натерти сіллю.
  • Розрізати м’ясо шматочками.
  • Нашаткувати цибулю. Обсмажити з маслом.
  • В іншій сковороді смажити м’ясо.
  • Відварити рис.
  • З’єднати продукти.
  • Засипати спеції.
  • Присолити.
  • Додати трави.
  • Перемішати.
  • Помістити в гарбуз начинку.
  • Натерти сир. Скористайтеся теркою середньої за розміром.
  • Присипати блюдо.
  • Закрити відрізаним верхи.
  • Помістити в духову піч.
  • Готувати дві години.
  • Режим 180 гр.
  • Якщо хочете на поверхні отримати корочку, то зніміть капелюшок. Залиште хвилин на вісім запікатися.
Дивіться також:  Тісто для біляшів – 14 рецептів
Прокрутка до верху