Гарбуз, запечений в духовці – 10 рецептів приготування

Як запекти гарбуз у духовці шматочками з беконом?

У запеченого овоча смак зміниться, пропаде сируватий присмак. Завдяки рівномірній тепловій обробці з’явиться незвичайний аромат.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 370 г;
  • сіль – 5 г;
  • бекон – 3 шматка;
  • перець – 0,2 ч. ложки;
  • аджика – 2 ч. ложки;
  • розмарин – 0,5 ч. ложки;
  • олія оливкова – 1 ст. ложка;
  • часник – 3 зубки;
  • соус соєвий – 1,5 ст. ложки.

Приготування:

  • Відрізати необхідну кількість гарбуза.
  • Зрізати шкірку.
  • Видалити насіння.
  • Нарізати брусками.
  • Залити соус соєвий.
  • Помістити аджику.
  • Розтерти по всьому шматках.
  • Накрити деко фольгою.
  • Помістити заготовки.
  • Бекон нарізати поперек.
  • Вкрити овоч.
  • Порубати зубки часникові.
  • Змішати з приправами.
  • Присолити.
  • Закинути в ступку. Розім’яти.
  • Обсипати заготовку.
  • Полити маслом.
  • Запекти.
  • Якщо шматки невеликі, потрібно близько чверті години.
  • Режим 180 гр.
Дивіться також:  Малосольні огірки в пакеті – 7 швидких і смачних рецептів
Прокрутка до верху