Гарбуз, запечений в духовці – 10 рецептів приготування

Як запекти гарбуз у духовці?

Запечений гарбуз давно славиться своїми смаковими якостями. Можна урізноманітнити блюдо, використовуючи овоч як горщика. Доповнений овочами, куркою і грибами плід збереже свої корисні властивості, просочиться і насититься соками, стане ще смачніше й пахучіше.

Інгредієнти:

  • печериці – 260 г;
  • зелень;
  • гарбуз – 1 шт.;
  • спеції;
  • петрушка – 1 ст. ложка сушена;
  • курка – 430 г філе;
  • сіль;
  • картопля – 430 г;
  • вода – 260 мл гаряча;
  • цибуля – 140 р.

Приготування:

  • Відрізати верхівку з плоду в тій частині де розташований хвостик. Вийде кришка для майбутнього страви.
  • Прибрати нутрощі.
  • Перетворити морквину в соломку.
  • Цибулю потрібно нарізати кубиками.
  • Нарізати картоплю кубиками.
  • Філе порізати смужками.
  • Нашаткувати печериці. Вийдуть пластинки.
  • На деко помістити гарбуз.
  • Розмістити курку.
  • Підсолити.
  • Вкрити картоплею.
  • Підсолити.
  • Викласти гриби.
  • Присипати спеціями.
  • Розкласти моркву, слідом цибулю.
  • Присолити.
  • Влити воду.
  • Накрити капелюшком.
  • Томити в духовій печі годину (180 гр.).
  • Нашаткувати зелень.
  • Присипати готову страву.
Дивіться також:  Як гасити капусту в каструлі – 6 покрокових рецептів
Прокрутка до верху