Як запекти гарбуз у духовці?
Запечений гарбуз давно славиться своїми смаковими якостями. Можна урізноманітнити блюдо, використовуючи овоч як горщика. Доповнений овочами, куркою і грибами плід збереже свої корисні властивості, просочиться і насититься соками, стане ще смачніше й пахучіше.
Інгредієнти:
- печериці – 260 г;
- зелень;
- гарбуз – 1 шт.;
- спеції;
- петрушка – 1 ст. ложка сушена;
- курка – 430 г філе;
- сіль;
- картопля – 430 г;
- вода – 260 мл гаряча;
- цибуля – 140 р.
Приготування:
- Відрізати верхівку з плоду в тій частині де розташований хвостик. Вийде кришка для майбутнього страви.
- Прибрати нутрощі.
- Перетворити морквину в соломку.
- Цибулю потрібно нарізати кубиками.
- Нарізати картоплю кубиками.
- Філе порізати смужками.
- Нашаткувати печериці. Вийдуть пластинки.
- На деко помістити гарбуз.
- Розмістити курку.
- Підсолити.
- Вкрити картоплею.
- Підсолити.
- Викласти гриби.
- Присипати спеціями.
- Розкласти моркву, слідом цибулю.
- Присолити.
- Влити воду.
- Накрити капелюшком.
- Томити в духовій печі годину (180 гр.).
- Нашаткувати зелень.
- Присипати готову страву.