Гарбуз, запечений в духовці – 10 рецептів приготування

З часником і коріандром

Якщо любите яскравий овоч, то ця варіація доведеться вам за смаком. Хороший варіант для гарніру. Смачно вживати відразу або в охолодженому вигляді.

Інгредієнти:

  • петрушка – 4 гілки;
  • гарбуз – 750 г;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • лимонний сік – 2 ст. ложки;
  • часник – 3 зубки;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • олія оливкова – 3 ст. ложки;
  • коріандр – 1,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Засипати в ступку коріандр. Розтерти.
  • Подрібнити часник. Використовувати дрібну тертку.
  • Залити олією лимонний сік.
  • Присолити.
  • Помістити часник.
  • Засипати коріандр.
  • Підсипати перець.
  • Перемішати.
  • Нашаткувати петрушку.
  • Змішати з багном.
  • Зрізати шкірку з плоду.
  • Прибрати нутрощі.
  • Розрізати. Потрібно вісім частин.
  • На деко вистелити фольгу.
  • Розкласти гарбуз.
  • Промазати рідкою масою.
  • Укрити фольгою.
  • Запікати півгодини (180 гр.).
  • Прибрати фольгу.
  • Збільшити режим.
  • Потомити вісім хвилин.
Дивіться також:  Маринад для баранини – 7 найбільш смачних рецептів