З рисом
Склад продуктів: 720 г м’якоті овочів, стакан з гіркою круглого білого рису, 3-5 ст. л. цукру-піску (за смаком), пів-літра очищеної води, 330 мл жирного молока, малий. ложка ванільного цукру, ½ малий. ложки кухонної солі, жменя заморожених ягід.
- Для такої страви обов’язково вибирається солодка соковита гарбуз насиченого помаранчевого кольору. Овоч очищається від шкірки і насіння. Залишилася м’якоть нарізати мініатюрними шматочками.
- Гарбузове скибочки заливаються молоком і доводяться до кипіння. Овочева м’якоть вариться на повільному вогні до повного розм’якшення. У різних сортів гарбуза час варіння різне. В середньому на цей процес потрібно 20-25 хвилин.
- Готовий овоч розминається в пюре. Якщо хочеться отримати максимально однорідну масу, варто використовувати блендер. Якщо домашнім подобається, коли у страві трапляються овочеві шматочки, можна використовувати толкушку.
- Рис перебирається і закладається в закипілу воду разом з сіллю. Після закипання вогонь зменшується, і крупа вариться 20-25 хвилин.
- Далі рис з’єднується з овочевим пюре, в нього додається сіль, два види цукру, ягоди.
Після перемішування інгредієнтів гарбузова каша з рисом нудиться ще 6-8 хвилин.