Гарбузова каша – 8 рецептів приготування

Рецепт в горщиках в духовці

Склад продуктів: 1 л жирного молока, цукровий пісок і сіль за смаком шматочок вершкового масла, 270 г гарбузової м’якоті, 320 г пшона.

  • Крупа заливають теплою водою і добре промивається. Далі пшоно відкидається на друшляк і обдается крутим окропом 3-4 рази. Ця хитрість прибере неприємну гірчинку з продукту.
  • Гарбуз очищена ріжеться невеликими шматочками, після чого викласти на дно горщика. Овоч повинен заповнити його майже наполовину. Додаються інші сипучі компоненти рецепта.
  • Зверху висипається пшоно. За бажанням можна додати ще трохи гарбуза.
  • Інгредієнти в горщику заливаються молоком.
  • Ємність закривається кришкою і відправляється в добре розігріту духовку на 45-50 хвилин. Потім частування нудиться без кришки ще 12-14 хвилин. Далі можна подавати до столу кашу.

Готувати обговорюване блюдо зручно як в одному велике керамічному горщику, так і в декількох маленьких.

Дивіться також:  Заливне з курки — 11 рецептів приготування
Прокрутка до верху