Можна довго розповідати про користь гарбуза, але для більшості господинь більш вагомими аргументами є те, що з цього овоча готується багато смачних і швидких страв. Так, ідеальним ласощами для ситного сніданку може стати гарбузова каша в мультиварці. Вона готується з різними крупами і злаками, задобривши сухофруктами, цукром або медом.
Гарбузова каша в мультиварці — простий рецепт з пшоном
Пшоняна каша часто з’являлася в раціоні наших предків сто-двісті років тому. Зараз на сніданок багато воліють готувати вівсяні пластівці, які просто потрібно запарити в окропі.
Присутність в кухонному арсеналі мультиварки з функцією відкладеного старту дозволяє значно різноманітити меню, наприклад, приготувавши пшоняну кашу з гарбузом з наступних інгредієнтів:
- 50-100 г гарбузової м’якоті;
- 1 мультистакан пшона;
- 4 мультистакана домашнього або магазинного молока жирністю 3,2%;
- 60 г цукрового піску;
- 50 г вершкового масла;
- 4 г солі;
- 3 г кориці.
Етапи готування в мультиварці:
- Очищену від насіння і шкірки, м’якоть гарбуза нашаткувати маленькими кубиками або натерти на крупній тертці. Чим дрібніше буде оранжевий овоч перед закладкою в мультикастрюлю, тим швидше він приготується.
- Пшоняну крупу перебрати від сміття, старанно промити, обдати окропом і замочити на десять хвилин. Ця процедура допоможе позбавити пшоно від можливої гіркоти.
- Дно мультикастрюли змастити вершковим маслом, викласти подрібнену гарбуз, зверху пшоно, цукор і сіль. Обережно долити молоко (любителі більш рідкої каші можуть збільшити кількість рідини на один мультистакан), накрити кришкою і готувати в режимі «Молочна каша». Якщо такої функції немає, можна використати програму «Крупи». Час приготування буде становити близько півгодини.
- Після звукового сигналу про закінчення програми додати вершкове масло, щіпку кориці, перемішати і залишити на 30 хвилин на підігріві. Після цього пшоняна каша з гарбузом готова.