Як приготувати з рисом?
Багатьом подобається солодкий варіант рисової каші з гарбузом. Збагатити смак готового блюда, і додати солодощі зможе жменю сухофруктів (ізюм, курага, чорнослив, в’ялена вишня та інше).
Що стосується традиційного продуктового набору для цього варіанту гарбузової каші, то він буде таким:
- 300-400 г гарбуза;
- 1 мультистакан рисової крупи;
- 300 мл молока;
- 30 г меду (можна замінити відповідною кількістю цукру);
- 50 г вершкового масла.
Гарбузова каша з рисом готується в мультиварці наступним чином:
- Очищену м’якоть гарбуза нарізати довільними невеликими шматочками, скласти в чашу мультиварки, влити невелику кількість води і готувати в режимі «Гасіння» до м’якості. В залежності від сорту гарбуза на це може піти від 30 хвилин до години.
- Коли овоч добре розм’якне і його можна буде розім’яти ложкою, у каструлю покласти промиту рисову крупу, мед, влити молоко і готувати далі в режимі «Молочна каша»/«Крупи». Перед подачею в кожну тарілку покласти по невеликому шматочку масла.