З яблуками
Гарбузову кашу з яблуками краще готувати на воді, оскільки якщо фрукт має хоча б невелику кислинку, то молоко обов’язково згорнеться. Для вершкового смаку і аромату можна додати в кашу шматочок вершкового масла або використовувати для приготування жирні вершки розбавлені водою.
Для приготування дієтичної гарбузової каші на воді потрібно взяти:
- 500 г гарбуза;
- 200 г яблук;
- 1 мультистакан рису;
- 50 г родзинок;
- 60-90 г цукру;
- 30 г вершкового масла;
- 3 мультистакана води.
Спосіб приготування:
- З помаранчевого овоча зрізати шкірку і подрібнити невеликими скибочками. У яблук вирізати серцевину, а м’якоть також нарізати скибочками. Шкірку з фруктів зчищають за бажанням.
- У электрокастрюлю викласти гарбуз, на неї яблучні скибочки. Рис промити до прозорої води, аналогічно вчинити з родзинками. Викласти ці інгредієнти в чашу мультиварки, додати цукор і залити водою. Воду можна використовувати замість молока або разом з молоком у різних пропорціях для будь-якого рецепту в даній підбірці, щоб знизити калорійність готової каші або зробити її дієтичної.
- Готувати кашу, скориставшись функцією «Плов». В кінці приготування додати вершкове масло і перемішати вміст чаші.