Гарбузова каша з рисом – 8 рецептів приготування вдома

Апетитна, соковита, ароматна гарбузова каша з рисом буде корисна дорослим і малюкам. Готувати її можна в пісному варіанті або традиційно з молоком і різними компонентами. Взявши на озброєння кілька рецептів, можна щодня балувати сім’ю смачними солодкими або поживними ароматними стравами з соковитого помаранчевого овоча, доступного у продажу круглий рік і рису, подаючи їх з м’ясом або сушеними ягодами.

Гарбузова каша з рисом на молоці за класичним рецептом

Традиційно гарбузова каша з рисом на молоці готується з:

  • гарбузової м’якоті – 750 г;
  • чистої рідини – 0,5 ст.;
  • молока – 280 мл;
  • рисової крупи – 70 г;
  • трохи вершкового масла для заправки;
  • цукровий пісок за смаком.

Соковита м’якоть помаранчевого плода очищається від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Скласти її в каструлю, залити водою і тушкувати на помірному вогні близько 12 хвилин. Далі вливається потрібну кількість молока, додається цукор і трохи солі. Рисова крупа, попередньо промита, додається після закипання молока. Варити кашу до готовності крупи, наприкінці приправити маслом і подати до столу.

В мультиварці

Приготовлена гарбузова каша з рисом в мультиварці відрізняється насиченим смаком і чудовим ароматом. Такий спосіб приготування дозволить заощадити час і отримати смачне блюдо – в мультиварці продукти ніколи не пригорять, страва буде правильної консистенції.

Для приготування варто запастися:

  • м’якуш оранжевого плоду – 350 г;
  • білої круглозерной крупою – 150 г;
  • свіжим молоком – 350 мл;
  • водою – 190 мл;
  • цукром – приблизно 70 г;
  • ванільним цукром – 1 ст. л.;
  • маслом для заправки.

Гарбузова м’якоть нарізати невеликими брусочками, укладається в чашу мультиварки і заливається водою. У режимі «Гасіння» готувати її близько 8 хвилин, після чого трохи придушити стала м’якою гарбузову м’якоть і промиту рисову крупу. Слідом відправити спеції, цукор з сіллю, трохи теплої води і молоко.

Дивіться також:  Рибні котлети з минтая – сім дуже смачних рецептів

У режимі «Каша» готувати страву близько 45 хвилин, після чого приправити його маслом і подати до столу. Воно стане ідеальним сніданком для всієї родини.

Як приготувати кашу з гарбузом і рисом на воді?

У піст можна приготувати кашу з гарбузом і рисом на воді – страва не тільки урізноманітнює раціон, але і допоможе поліпшити роботу імунної системи.

Готується воно з:

  • гарбуза – 270 г;
  • води – 400 мл;
  • цукру;
  • солі;
  • рису – ¼ склянки.

Гарбуз треба очистити від шкірки, нарізати, натерти на крупній тертці. Підготовлений овоч складається в каструлю разом з промитим рисом, заливається водою. Слідом відправляються сипучі компоненти, і страва готується на слабкому вогні близько 30 хвилин до готовності крупи. В кінці можна додати трохи меду та сухофруктів.

З вершковим маслом в горщику

Легке і корисне блюдо можна отримати з простих доступних продуктів. Зокрема каша з рисом і гарбузом, приготована в горщиках, буде ситної, живильної і до того ж мати відмінне оформлення.

Для її приготування варто запастися:

  • гарбузом – 0,7 кг;
  • рисом – 90 г;
  • молоко – 700 мл;
  • родзинками – 40 г;
  • сіллю, цукром;
  • вершковим маслом – 45 р.

На це кількість продуктів знадобиться близько 3 горщиків об’ємом 0,5 л. Якщо взяти ємності поменше, порцій вийде більше.

Гарбузова м’якоть подрібнюється в блендері, крупа промивається. Обидва продукти змішуються разом з цукровим піском, сіллю, попередньо замоченим родзинками.

У кожен горщик вливається по 40 мл молока, викладається гарбузова маса і доливають решту молока. Ємності заповнювати не до верху – в процесі запікання обсяг збільшиться і каша може «втекти», забруднивши духова шафа.

Горщики поставити на деко в холодну духовку. Запікати при температурі 190 градусів 25 хвилин при 160 градусах ще 45 хвилин.

Дивіться також:  Тісто для пельменів та вареників, які не розварюються – 8 ідеальних рецептів у домашніх умовах

Дістати, покласти в кожен горщик шматок масла і відправити ще на 8 хвилин в духовку.

Рисово-пшоняна каша з гарбузом

Вранці на сніданок доречно легке блюдо з:

  • крупи пшоняної і рисової – по 100 г;
  • гарбузової м’якоті – 450 г;
  • солі, цукру;
  • молока – 750 мл;
  • вершкового масла – 80 р.

Крупу попередньо замочити на 18 хвилин в окремих ємностях. Гарбузову м’якоть очистити, нарізати і опустити в коли молоко закипить. Відварити в молоці близько 12 хвилин, після чого додати замочену крупу без води, трохи солі, цукровий пісок, варити ще 10 хвилин.

Не до кінця приготовлену кашу потрібно викласти у форму для запікання, додати масло і поставити в духовку на 35 хвилин при 210 градусах. В кінці прикрасити ягодами або сухофруктами.

З додаванням родзинок

Чудовий смачний десерт можна отримати з наступних продуктів:

  • круглозерной рисової крупи – 120 г;
  • чистої рідини – 210 мл;
  • домашнього молочка – 240 мл;
  • гарбузової м’якоті – 270 г;
  • родзинок – 55 г;
  • вершкового масла – 30 г;
  • цукрового піску і солі.

Ізюм перебрати, помити і залити водою. Рисову крупу промити, залити водою і відварити до готовності. Коли вода майже вся вбереться, до рису додається подрібнена м’якоть оранжева, родзинки і молоко. Всі приправляється цукром, сіллю і вариться до готовності. В кінці приправити маслом, викласти в порційні тарілки і подати до столу.

Гарбузова каша з рисом, курагою і чорносливом

Дітям і тим, хто стежить за вагою, буде корисна каша, приготовлена з рису, гарбуза і сухофруктів. Блюдо цінно для організму завдяки складу продуктів, багатих вітамінами, мінералами, мікроелементами.

Для приготування страви слід запастися:

  • рисом – 300 г;
  • гарбузом – 400 г;
  • чорносливом – 70 г;
  • курагою – 70 г;
  • медом – за смаком;
  • молоко – 0,5 л;
  • сіллю.
Дивіться також:  Яєчна локшина – шість рецептів, як приготувати домашню локшину своїми руками

Білу крупу промити, замочити в теплій воді на 30 хвилин. Змішати з тертою гарбузом, медом і сухофруктами, викласти в горщик для запікання, додати мед і молоко. Запікати в духовці при температурі 200 градусів близько 60 хвилин. Наприкінці заправити маслом і подати до столу.

З яблуками

Гарбузова каша з яблуками – відмінний варіант в пісний період.

Готується страва з:

  • гарбуза – 550 г;
  • рису – 0,5 склянки;
  • яблука – 2 шт.;
  • ізюму;
  • цукру;
  • рослинного масла.

Гарбуз очищається, промивається проточною водою, подрібнюється будь-яким зручним способом. Рисова крупа замочується в гарячій воді, родзинки – в прохолодної рідини. Яблука очищаються і нарізати невеликими скибочками.

Гарбуз відварити, додати рис, цукор, сіль і готувати приблизно 15 хвилин. Додати яблука, жменю родзинок, варити до готовності ще 12-20 хвилин. Заправити олією, настояти під кришкою 30 хвилин, після чого подати до столу.

Прокрутка до верху