Гарбузова каша з рисом, курагою і чорносливом
Дітям і тим, хто стежить за вагою, буде корисна каша, приготовлена з рису, гарбуза і сухофруктів. Блюдо цінно для організму завдяки складу продуктів, багатих вітамінами, мінералами, мікроелементами.
Для приготування страви слід запастися:
- рисом – 300 г;
- гарбузом – 400 г;
- чорносливом – 70 г;
- курагою – 70 г;
- медом – за смаком;
- молоко – 0,5 л;
- сіллю.
Білу крупу промити, замочити в теплій воді на 30 хвилин. Змішати з тертою гарбузом, медом і сухофруктами, викласти в горщик для запікання, додати мед і молоко. Запікати в духовці при температурі 200 градусів близько 60 хвилин. Наприкінці заправити маслом і подати до столу.