Гарбузовий суп-пюре з вершками – 8 рецептів приготування

Хочете приготувати щось незвичайне з простих інгредієнтів? Рецепт гарбузового супу-пюре з вершками як раз для вас. Ніжний, що тане в роті страва припаде до смаку усій родині.

Класичний гарбузовий суп-пюре з вершками

Для супу вибираємо несолодкий сорт гарбуза. Плід повинен бути невеликим, але стиглим.

Список інгредієнтів:

  • шматочок вершкового масла – 20 г;
  • стигла гарбуз – 500 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія соняшникова 20 мл;
  • картопляні бульби – 300 гр;
  • вершки 20% — 200 мл;
  • часник – 2 зубчики.

Поетапне приготування:

  • Обробляємо гарбуз, видаляючи шкірку і насіння. М’якоть розрізаємо на невеликі кубики.
  • Завантажуємо шматочки в каструлю, наливаємо воду. Вона повинна бути врівень з шаром гарбуза. Варимо 15 хвилин.
  • Почищені бульби картоплі варимо в іншій ємності до м’якості.
  • З цибулини прибираємо лушпиння, дрібно кришимо ножем і пасеруємо в соняшниковій олії до золотистого відтінку. Насипаємо до нього подрібнений часник. Смажити ще 2 хвилини.
  • Зварену картоплю нашаткувати шматочками і перекласти до гарбуза, додати піджарку.
  • Розм’якшені овочі мнуться в пюре ложкою або товкачиком.
  • В мікрохвильовці підігріваємо вливаємо вершки і їх вийшло овочеве пюре.
  • Масу перекладаємо в чашу блендера і перемелюємо. Насипаємо сіль і кладемо масло.
  • Завантажуємо однорідну суміш назад в каструлю і тушкуємо 7 хвилин на маленькому вогні. Подаємо страву в гарячому вигляді з листочками петрушки.

Доповнюємо класику сиром

Вам знадобиться:

  • один лавровий лист;
  • хліб – 4 скибочки;
  • гарбуз – 0,5 кг;
  • дві часточки часнику;
  • вода – 1,5 л;
  • запашний перець за смаком;
  • картопля – 4 шт.;
  • мелена паприка – 5 гр;
  • одна цибулина;
  • плавлений сирок – 100 гр;
  • сіль.

Готуємо гарбузовий суп-пюре з вершками та сиром:

  • Всі овочі позбавляємо від шкірки, лушпиння і насіння.
  • Гарбузову м’якоть і картопляні бульби порубати невеликими шматочками.
  • У каструлю наливаємо воду, опускаємо в неї гарбуз, додаємо лаврушку. Тушкуємо 10 хвилин.
  • Як тільки вміст каструлі закипить, кидаємо картоплю, зменшуємо потужність вогню і готуємо ще 10 хвилин.
  • Дрібно рубаємо часник з цибулею і обсмажуємо до золотавої скоринки.
  • Як тільки картопля став м’яким, відправляємо до нього піджарку, насипаємо сіль, паприку і мелений перець.
  • Через 5 хвилин вимикаємо плиту, прибираємо з наїдки лавровий лист.
  • Завантажуємо суп в блендер і подрібнюємо до стану однорідного пюре. Перекладаємо масу назад в каструлю, знову включаємо вогонь.
  • Сирок ріжемо пластинками і додаємо до основних інгредієнтів. Варимо до тих пір, поки сир не розплавиться. Знімаємо страву з вогню. Даємо йому трохи постояти.
  • Порізаний маленькими кубиками хліб підсушуємо в духовці і подаємо в окремій тарілочці до супу.
Дивіться також:  Суп квасолевий в мультиварці – 8 рецептів приготування

Суп-пюре з гарбуза та індички

Більш ситний варіант улюбленого супу. Замість індички можна використовувати курку.

Список продуктів:

  • філе індички – 300 гр;
  • вершки -0,2 л;
  • сіль за смаком;
  • картопля – 0,2 кг;
  • щіпка сушеного базиліка;
  • вода – 2 л

Готуємо покроково:

  • Почищений гарбуз шаткуємо на шматочки. Ту ж саму операцію проводимо з картоплею.
  • У каструлі варимо індичку шматочками. Виймаємо її, коли шматочки стануть м’якими, додаємо картоплю, сіль і гарбуз.
  • Коли гарбуз розм’якшиться, пюрируем страва блендером.
  • Насипаємо мелений базилік, вливаємо вершки і ще раз проходимся по суміші блендером.
  • Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.
  • Залишається покришити м’ясо, додати свіжу зелень і можна подавати страву на стіл.

З імбиром

Основні інгредієнти:

  • один помідор;
  • гарбуз – 1/2 кг;
  • цукровий пісок – 8 гр;
  • одна морквина;
  • імбир тертий – 10 гр;
  • оливкова олія – 20 мл;
  • одна цибулина;
  • сіль за смаком;
  • вершки 20% — 150 мл;
  • шматок масла – 50 гр;
  • один болгарський перець;
  • каррі за смаком;
  • часточка часнику.

Спосіб приготування:

  • Всі овочі почистити, видалити насіння і перегородки.
  • Заливаємо кубики гарбуза 600 мл води і ставимо в каструлю варитися до м’якості.
  • Пасерувати в оливковій олії подрібнену цибулю і часник до прозорості.
  • Довільно порізати почищений помідор і перець, пересипати в сковороду до цибулі, додати цукор і шматочок масла. Тушкувати на повільному вогні до придбання продуктами м’якості, насипати імбир.
  • Перекласти піджарку до гарбузі і пройтися по масі блендером, перетворюючи її в пюре.
  • Трохи поваримо одержаний супчик, наллємо вершки і насыплем каррі і сіль, перемішати. Ніжне, ароматне страву готове.

Апетитний рецепт з фрикадельками

Що потрібно взяти:

  • одне куряче яйце;
  • фарш з курки – 250 гр;
  • гарбуз – 0,4 кг;
  • щіпка солі;
  • вершки – 250 мл;
  • щіпка сушеного базиліка;
  • бульйон – 400 мл;
  • жменя свіжої зелені.
Дивіться також:  Борщ – класичний рецепт з м’ясом і 10 додаткових варіантів приготування

Алгоритм дій:

  • Позбавити гарбуз від шкірки і насіння, нашаткувати шматочками і прогріти в мікрохвильовій печі протягом 7 хвилин.
  • Ліпимо фрикадельки. Для цього у фарш виливаємо яйце, насыплем посічену зелень, базилік, чорний перець і сіль. Замішуємо однорідну масу.
  • Формуємо невеликі м’ясні кульки.
  • У бульйон (якщо немає бульйону, можна використовувати воду) викладаємо фрикадельки і варимо 5 хвилин. Не забудьте зменшити вогонь.
  • Розм’якшену гарбуз завантажити в чашу блендера і перемолоти в пюре.
  • Перекласти гарбузову масу в бульйон і варити разом з фрикадельками ще 5 хвилин. Насипаємо улюблені спеції за смаком.
  • Залишилося додати вершки, перемішати і трохи погріти страва.

Солодкий суп-пюре з гарбуза

Для такого рецепта вибираємо солодкий, яскраво-помаранчевий сорт витягнутої гарбуза.

Склад рецепта:

  • цукор – 100 гр;
  • одна паличка кориці;
  • гарбуз – 0.5 кг;
  • вершки – 200 мл;
  • насіння або ягоди.

Покрокова інструкція:

  • Очищений солодкий овоч порізати пластинками і перекладіть в каструлю.
  • Насипте цукор і налийте вершки, покладіть коричну паличку.
  • Коли страва закипить, тушкуйте його ще півгодини.
  • Прибираємо з супу корицю, що залишилися продукти подрібнюємо в однорідну масу блендером.
  • Залишилося солодкий суп розлити по тарілочках. Для прикраси можна додати будь-які ягоди або насіння. Такий варіант обіду обов’язково сподобається дітям.

В мультиварці

Основні продукти:

  • олія оливкова – 15 мл;
  • гарбуз – 0,35 кг;
  • жменя свіжої петрушки;
  • одна морквина;
  • три картоплини;
  • зелена цибуля за смаком;
  • вершки – 0,1 л;
  • одна цибулина.

Поетапне приготування:

  • Всі овочі обробити, помивши і почистивши їх.
  • Розігріваємо в мультиварці оливкова олія, висипаємо туди кубики моркви і цибулі. Пасеруємо їх в режимі «Випічка» 10 хвилин.
  • Після цього в піджарку висипаємо шматочки гарбуза і картоплі, готуємо ще 10 хвилин в тій же програмі.
  • Вливаємо 500 мл води, змінюємо режим «Гасіння». Варимо 15 хвилин.
  • Перемелюємо м’яку масу блендером, вливаємо вершки і ще раз включаємо блендер.
  • Подаємо в гарячому вигляді, прикрасивши суп нарубаною зеленню.
Дивіться також:  Рецепти консервованих салатів

Незвичайний суп-пюре з копченою рибою

Вам знадобиться:

  • риба копчена – 400 гр;
  • одна морква;
  • олія оливкова – 35 мл;
  • вершки 10% — 0,2 л;
  • гарбуз – 0,5 кг;
  • суміш перців – 10 гр;
  • картопляні бульби – 3 шт.;
  • бульйон – 900 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • помідори – 2 шт.

Готуємо покроково:

  • Очищену гарбуз, моркву, картоплю і цибулину рубаємо на кубики і пасеруємо 5 хвилин в олії.
  • Перекладаємо їх в каструльку, заливаємо бульйоном і тушкуємо 20 хвилин.
  • З ошпарених окропом помідорів видаляємо шкірку. М’якоть шаткуємо кубиками.
  • Перекладаємо їх до овочів і пюрируем масу блендером.
  • Копчене філе риби ріжемо на шматочки. Половину всієї кількості риби кидаємо в суп. Друга половина піде для подачі до страви.
  • Залишилося влити вершки, почекати, поки страва закипить.
  • Насипаємо суміш перців і залишаємо суп-пюре настоюватися протягом 10 хвилин.
  • Залишилося розлити ароматне пряна страва по тарілочках, додавши шматочки риби.
Прокрутка до верху