Гарбузовий торт – 8 кращих рецептів

Гарбуз вирощують повсюдно і шанують за її універсальність. Це не просто корисна баштанна культура – з неї варять каші і роблять смачні десерти.

Якщо хто ще не пробував гарбузовий торт, саме час почати освоювати рецепти його приготування (благо, їх кулінарної світовій практиці побільшало безліч).

Класичний гарбузовий торт

Про національну приналежність даного десерту можуть посперечатися і араби, і французи, і слов’яни, але першість усе одно належить американцям. Для них торт з гарбуза традиційна страва на День Подяки, Хеллоуїн і особливі сімейні свята.

Класика по-американськи готується як відкритий пиріг на тонкому пісочному коржі з великою кількістю начинки.

Освоїти тонкощі рецепту не складно, слідуючи таким алгоритмом:

  • починають з приготування тіста – у просіяне борошно (200 г) додають щіпку солі, 2 ст. л. цукрового піску, розм’якшене і нарізане кубиками вершкове масло (1/2 пачки);
  • всі компоненти «рубають» ножем, потім розтирають вилкою;
  • коли тісто перетвориться в крихту, вводять 2 яйця, добре змішують, потім, обернувши в плівку, відправляють на півгодини в холодильник;
  • охолоджене тісто рівномірно розподіляють тонким шаром по формі для випічки пирога;
  • щоб у процесі тісто не піднімалося, американські господині йдуть на хитрість – застеливши зверху корж пергаментом, укладають на нього вантаж (квасоля, боби або морську гальку); час випічки – 15-20 хвилин;

поки корж запікається, готують начинку для торта:

  • з гарбуза виймають м’якоть і ріжуть на кубики, повинно вийти півкіло;
  • уклавши гарбуз в каструлю, заливають молоком (1 склянка), всипають цукор (100 г), корицю (1 паличку) і варять на слабкому вогні півгодини (не забуваючи заважати);
  • прибравши з маси пряність, всі інші компоненти блендером доводять до однорідної субстанції;
  • окремо збивши яйце, його поступово вливають у остиглу суміш;
  • рівномірно розподілити начинку по коржу, гарбузовий торт ставлять знову в духовку на 30-40 хвилин при 160 градусах.
Дивіться також:  Торт Норка крота (Маульвурфторте) – 7 рецептів, як приготувати дуже смачний торт німецької кухні

З форми десерт витягують, коли він повністю охолоне. При подачі на стіл янкі прикрашають торт збитими вершками, але у пирога і без цього красивий апетитний вигляд.