Гарбузовий пиріг – 10 простих і дуже смачних рецептів у духовці

Гарбузовий пиріг – це ароматне частування, яке зведе з розуму не тільки членів вашої родини, але і найвибагливіших гурманів. Незважаючи на те, що головним компонентом виступає овоч, насолода виходить просто неймовірною, тому як помаранчевий інгредієнт ідеально гармонує з цукровим піском і різним тестом. Якщо вам дозволяє час, то обов’язково спробуйте спекти пиріг на дріжджовому тесті, він підкорить вас своєю пишністю та пористістю. Але якщо ви не любите займатися випічкою, то варіант із листковим тестом, призначений саме для вас!

Класичний гарбузовий пиріг у духовці

Солодкий пиріг з гарбузом у духовці – це ніжна та ароматна випічка, з приготуванням якої впорається навіть дитина, тому що весь процес полягає у змішуванні компонентів у потрібних пропорціях. Завдяки використанню овочів, десерт набуває апетитного кольору та неймовірного аромату.

Інгредієнти:

на – 10 порції

  • Манна крупа – 160 гр.
  • Мука – 130 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Гарбуз – 150 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Як спекти смачний гарбузовий пиріг у духовці? Необхідну кількість манної крупи висипаємо у тарілку з високими бортами.

Заливаємо манку кефіром.

Слідом у ємність відправляємо цукор, перемішуємо та залишаємо у спокої на 5 хвилин.

Не гаючи часу, м’якоть гарбуза трьом на тертці з дрібними отворами і втручаємося в основний склад.

Доповнюємо масу яйцем, олією – ретельно перемішуємо.

Вводимо муку|борошно| з розпушувачем і замішуємо гладке і однорідне тісто.

Перекладаємо напівфабрикат у вогнетривку форму.

Випікаємо ласощі протягом 35-40 хвилин при температурній відмітці 180 градусів. Потім акуратно витягаємо з духовки і злегка остудити.

Класичний пиріг з гарбузом у духовці готовий! Нарізаємо порційними шматочками та негайно дегустуємо. Смачного!

Пиріг з гарбузом та сиром

Пиріг з гарбузом і сиром – це багатошарове частування, яке ідеально підходить для тих кулінарів, які не люблять займатися розкочуванням тіста. В якості основи використовується масляна крихта, яка наступного дня стає ще смачнішою та ароматнішою!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 6-7.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Мука – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Розпушувач тесту – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Сир – 350 гр.
  • М’якуш гарбуза – 300 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Мука – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Кориця мелена – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто: у тарілку відправляємо борошно, кубики охолодженого вершкового масла|мастила|, цукровий пісок і розпушувач.

Крок 2. Активно розтираємо долонями до утворення дрібної крихти.

Крок 3. В окремій ємності замішуємо складові начинки: сир і курячі яйця.

Крок 4. Вводимо ½ борошна і стільки ж цукру.

Крок 5. Пробиваємо за допомогою занурювального блендера.

Крок 6. Гарбуз чистимо і трьом на дрібній тертці, овочеву масу поєднуємо з третьою сирною сумішшю, залишками цукру і борошна, а також з корицею.

Крок 7. 2/3 масляної крихти пересипаємо у форму і формуємо пальцями бортики, викладаємо гарбузовий шар.

Крок 8. Зверху розподіляємо сирну масу та розрівнюємо.

Крок 9. Присипаємо залишками крихти.

Крок 10. Готуємо за 170 градусів протягом півгодини.

Крок 11. Остиглі частування нарізаємо порційно і подаємо до столу. Смачного!

Гарбузово-медовий пиріг у духовці

Гарбузово-медовий пиріг в духовці – це неймовірно смачний десерт, який приємно здивує вас своїм насиченим ароматом і ніжною текстурою, що тане в роті, яка не схожа ні на що інше. Для приготування нам знадобляться прості і доступні складові.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Олія вершкове – 75 гр.
  • Пюре із гарбуза – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Мед – 40 гр.
  • Мука – 220 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
Дивіться також:  Хворост хрусткий класичний - 10 простих і смачних рецептів приготування

Для крему:

  • Вершки 33-35% – 250 мл.
  • Цукор-пісок – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою міксера збиваємо м’яке вершкове масло з цукром та медом, по одному вводимо курячі яйця.

Крок 2. Додаємо пюре з гарбуза та продовжуємо збивання.

Крок 3. В однорідну масу просіюємо борошно, змішане з розпушувачем.

Крок 4. Ретельно перемішуємо.

Крок 5. Склад перекладаємо в посуд, що підходить для випікання.

Крок 6. Переміщуємо заготовку в духовку, попередньо прогріту до 170 градусів, на 30-40 хвилин.

Крок 7. Готовий десерт обмазуємо збитими вершками із цукром – насолоджуємось. Смачного!

Найсмачніший пиріг з гарбузом та яблуками

Найсмачніший пиріг з гарбузом і яблуками – це ласощі, які припадуть до смаку всім любителям вологої текстури та соковитості. Пиріг виходить в міру ніжним і дуже смачним, тому що поєднує в собі фруктові нотки, прянощі оранжевого овочу і аромат меленої кориці.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 250 гр.
  • Яблука – 1-2 шт.
  • Розпушувач тесту – 2 ч. л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Молоко – 250 мл.
  • Мука –300 гр.
  • Кориця мелена – ½ ч.л.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо і нарізаємо довільними сегментами, викладаємо в чашу блендера.

Крок 2. Подрібнюємо до консистенції кашки.

Крок 3. Викладаємо пюре в тарілку і додаємо яйце, цукор та молоко.

Крок 4. Змішуємо і всипаємо борошно, корицю та розпушувач.

Крок 5. Добиваємося однорідності та переходимо до наступного етапу.

Крок 6. Вогнетривку форму обмазуємо маслом і припудрюємо жменею борошна, викладаємо тісто, а зверху красиво розкладаємо скибочки яблук без насіннєвої коробочки.

Крок 7. Готуємо протягом 30-40 хвилин при 200 градусах, перевіряючи готовність зубочисткою.

Крок 8. Ароматний пиріг злегка остуджуємо і подаємо до столу, на радість сім’ї. Смачного!

Простий пиріг на кефірі з гарбузом

Простий пиріг на кефірі з гарбузом завжди прийде на допомогу господаркам, коли на порозі раптово опинилися гості, а запропонувати до чаю нічого. Поєднання повітряного пористого тіста з яскравим гарбузом та прикрасами з цукрової пудри та маку нікого не залишить байдужим – гарантовано!

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 400 грн.
  • Мука – 300 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Кориця – до смаку.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Мак – за смаком.
  • Пудра цукрова – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Ополіскуємо гарбуз, вичищаємо насіннєву область і видаляємо шкірку.

Крок 2. Подрібнюємо овоч за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 3. У робочій ємності перемішуємо борошно із содою, корицею, цукровим піском та щіпкою солі.

Крок 4. Об’єднуємо гарбузову масу з кефіром і сухою сумішшю – добре перемішуємо і перекладаємо у форму, змащену олією.

Крок 5. Перші 15 хвилин випікаємо десерт при 220 градусах, потім зменшуємо нагрівання до 180 і засікаємо 45 хвилин.

Крок 6. Дістаємо випічку з форми та щедро посипаємо верхівку цукровою пудрою та маком – знімаємо пробу. Смачного!

Осетинський пиріг з гарбузом

Осетинський пиріг із гарбузом має звучну назву «Насджин», який є класикою традиційної кухні. Для приготування начинки нам знадобиться не тільки оранжевий осінній овоч, але також чимала кількість сиру «сулугуні», особливу увагу приділимо і тонкому еластичному тесту.

Час приготування – 1 год. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 7.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Мука – 400 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Дріжджі сухі – 1 год.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
Дивіться також:  Млинці на молоці з окропом - 8 рецептів тонких заварних млинців з дірочками

Для начинки:

  • Гарбуз – 300 грн.
  • Сир «Сулугуні» – 150 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Чебрець – за смаком.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з тіста: змішуємо борошно з дріжджами, сіллю та цукром.

Крок 2. Підливаємо теплу воду і замішуємо м’яке еластичне тісто, додаємо трохи олії та формуємо кулю. Накриваємо плівкою і залишаємо в теплі відпочити.

Крок 3. За допомогою великої тертки подрібнюємо м’якоть гарбуза та сулугуні.

Крок 4. Очищену цибулю дрібно нарізаємо і пасеруємо до рум’яності на розігрітій олії.

Крок 5. У глибокій чаші поєднуємо сир, гарбуз, обсмажену цибулю, а також сіль, мелений перець, чебрець і трохи цукру.

Крок 6. Тісто, що піднялося, ділимо навпіл і одну частину розкочуємо в круглий пласт, товщиною близько 7 міліметрів.

Крок 7. У середину коржика кладемо половину начинки.

Крок 8. Піднімаємо краї вгору та скріплюємо, як показано на фото.

Крок 9. Перевертаємо заготівлю і розплющуємо руками або качалкою.

Крок 10. Потім напівфабрикат розгортаємо до 7 міліметрів і відправляємо в духовку за максимальної температури на 10-15 хвилин.

Крок 11. Змащуємо пиріг вершковим маслом та даємо полежати близько 10 хвилин.

Крок 12. Потім сервіруємо та приступаємо до трапези. Смачного!

Гарбузовий пиріг з манкою в духовці

Гарбузовий пиріг з манкою в духовці можна готувати навіть за дотримання посту, оскільки до його складу не входять навіть курячі яйця. Для особливої ​​ніжності та вологості, випічку рекомендується подавати з цитрусовим сиропом, для приготування якого нам знадобиться лише три інгредієнти.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 250 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Манка – 1,5 ст.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – ½ ст.
  • Лимон – 1 шт.
  • Ванілін – 1 г.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Для сиропу:

  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – ½ ст.
  • Цукор-пісок – ¾ ст.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбузову м’якоть перебиваємо у блендері.

Крок 2. До овочу натираємо цедру одного лимона.

Крок 3. Слідом додаємо манку, кефір, розпушувач, ванілін, сіль та цукровий пісок.

Крок 4. Вимішуємо тісто до однорідної консистенції.

Крок 5. Форму промазуємо тонким шаром вершкового масла|мастила| і обсипаємо манкою, перекладаємо тісто і випікаємо частування близько 40 хвилин|мінути| при температурі 170-175 градусів.

Крок 6. Паралельно готуємо сироп: у сотейник видавлюємо сік лимона, вливаємо воду та всипаємо цукор. Кип’ятимо розчин протягом 60-120 секунд до повного розчинення солодких кристалів.

Крок 7. Гарячий пиріг поливаємо 2/3 сиропу і даємо остудитись.

Крок 8. До столу подаємо також із сиропом, вмочуючи в нього кожен шматочок. Готуйте та отримуйте задоволення!

Пиріг на дріжджовому тісті з гарбузом

Пиріг на дріжджовому тесті з гарбузом захопить ваші смакові рецептори, тому що тісто, що нагадує пух, ідеально гармонує з гарбузом. Для того щоб шматочки начинки були рівномірно розподілені по всьому десерту, випічку будемо готувати у вигляді апетитного рулетика.

Час приготування – 3 год. 20 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Мука – 400 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Гарбуз – 300 грн.
  • Родзинки – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Кориця мелена – ½ ч.л.
  • Цедра лимона – 1-2 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Манка – 1 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
Дивіться також:  Кекс у мультиварці - 10 смачних та простих рецептів приготування пишного кексу

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування опари теплому молоці розводимо дріжджі і наполягаємо 10 хвилин.

Крок 2. В окремій ємності розтоплюємо вершкове масло.

Крок 3. В опару всипаємо два види цукру, сіль, борошно, розтоплене вершкове масло та яйця – замішуємо м’яке тісто та формуємо кулю. Прикриваємо рушником і прибираємо в тепле приміщення до збільшення обсягом (півтора-дві години).

Крок 4. Очищений гарбуз трьом на буряковій тертці.

Крок 5. Обережно знімаємо цедру з лимона і видавлюємо столову ложку соку з м’якоті.

Крок 6. Родзинки добре промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 7. Гарбузову стружку змішуємо з родзинками, лимонним соком та цедрою, корицею та цукровим піском.

Крок 8. Тісто, що піднялося, розділяємо на дві частини, кожну розкочуємо в пласт. Присипаємо заготовки манкою та розподіляємо начинку.

Крок 9. Формуємо рулети, напівфабрикати поміщаємо на пергамент і залишаємо для вистоювання на півгодини.

Крок 10. Рулетики змащуємо збитим яйцем та випікаємо при 180 градусах до готовності (30-40 хвилин).

Крок 11. Апетитний десерт подаємо до столу в теплому або остиглим вигляді. Смачного!

Морквяно-гарбузовий пиріг

Морквяно-гарбузовий пиріг – це незвичайне частування, яке припаде до смаку всім любителям пряних та оригінальних страв. Овочі доповнюють і відтіняють смак один одного, а також відмінно гармонують з вологим і пористим тестом, яке буквально тане в роті.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищений – 300 гр.
  • Морквина очищена – 300 гр.
  • Фундук – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Мука – 200 гр.
  • Олія – ​​100 мл.
  • Горіх мускатний мелений – 1/2 ч.л.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Кардамон мелений – 1 ч.л.
  • Фруктоза – 50 г.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо та промиваємо під водою овочі, даємо час обсохнути.

Крок 2. Попередньо підсушені горіхи подрібнюємо у чаші блендера або в кавомолці.

Крок 3. Аналогічно чинимо з гарбузом і морквою.

Крок 4. До овочевого асорті вбиваємо яйця, додаємо фруктозу та олію.

Крок 5. Доповнюємо склад цедрою та соком апельсина – ретельно перемішуємо.

Крок 6. В окремій мисці поєднуємо подрібнений фундук з борошном, розпушувачем, корицею, мускатним горіхом, сіллю та кардамоном.

Крок 7. Змішуємо суху та вологу маси.

Крок 8. Викладаємо тісто у силіконову форму та випікаємо протягом години при температурній відмітці 180 градусів.

Крок 9. Остиглий пиріг дістаємо з форми і подаємо до столу. Смачного!

Пиріг на листковому тісті з гарбузом

Пиріг на листковому тесті з гарбузом – це прості і швидкі ласощі, з приготуванням якого впорається кожен. Рекомендується використовувати бездрожжеву основу і смачне густе повидло або варення. Для прикраси чудово підійдуть цілісні ягоди та цукрова пудра.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 6-8.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Гарбуз натертий – 300 гр.
  • Повидло/варення – до смаку.
  • Цукор-пісок очеретяний – 50 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Пудра цукрова – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. М’якуш стиглого гарбуза подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 2. Розморожене тісто розділяємо на дві рівні частини, одну викладаємо на лист, устелений пергаментом.

Крок 3. Посипаємо основу гарбузовою стружкою, залишаючи трохи вільного тіста по краях.

Крок 4. Хаотично розкладаємо варення або повидло та посипаємо тростинним цукром.

Крок 5. Другий пласт тіста нарізаємо спеціальним ножем і кладемо поверх начинки, верхівку змащуємо збитим яйцем – готуємо при 180 градусах близько півгодини.

Крок 6. Пишний пиріг декоруємо цукровою пудрою та запрошуємо сім’ю до чаювання. Смачного!