Гарнір до курки – 12 рецептів, що приготувати

Гарнір до отбивным з курки

Склад продуктів:

  • 450 г сухого колотого гороху;
  • 800 мл фільтрованої води;
  • сіль і перець;
  • свіжа зелень;
  • рослинне масло.

Алгоритм дій:

  • Ретельно промити горох, міняючи воду не менше трьох разів.
  • Викласти в каструлю і залити гарячою водою. Посолити.
  • Варити бобові до повного розм’якшення.
  • Пюрировать масу блендером. Поперчити.

Приправити горохове пюре рослинним маслом, посипати свіжою зеленню і подати як гарнір до отбивным з курки.

Смачний рис на гарнір

Склад продуктів:

  • 1 ст. з гіркою пропареного рису;
  • 2 повних склянки фільтрованої води;
  • 1 ч. ложка куркуми;
  • 2 десертні ложки топленого масла;
  • поварена сіль.

Алгоритм дій:

  • У невеликій товстостінній каструлі розпустити топлене масло.
  • Через півхвилини засипати куркуму. На цьому етапі можна додавати в каструлю і насіння чорної гірчиці. Це необов’язковий інгредієнт, але він додає готовому страві особливу пікантність.
  • Прогріти куркуму і насіння в топленому маслі.
  • У гарячу масу засипати сухий рис і прогріти крупу пару хвилин. Зерна вберуть в себе деяку кількість жиру і стануть напівпрозорими.
  • В окремому посуді довести воду до кипіння, посолити і дуже акуратно влити в масло з крупою. Додавати воду невеликими порціями.

Варити смачний рис на гарнір 20 – 25 хвилин.

Дивіться також:  Рулет з фаршу з яйцем в духовці – 7 рецептів