Гарнір до отбивным з курки
Склад продуктів:
- 450 г сухого колотого гороху;
- 800 мл фільтрованої води;
- сіль і перець;
- свіжа зелень;
- рослинне масло.
Алгоритм дій:
- Ретельно промити горох, міняючи воду не менше трьох разів.
- Викласти в каструлю і залити гарячою водою. Посолити.
- Варити бобові до повного розм’якшення.
- Пюрировать масу блендером. Поперчити.
Приправити горохове пюре рослинним маслом, посипати свіжою зеленню і подати як гарнір до отбивным з курки.
Смачний рис на гарнір
Склад продуктів:
- 1 ст. з гіркою пропареного рису;
- 2 повних склянки фільтрованої води;
- 1 ч. ложка куркуми;
- 2 десертні ложки топленого масла;
- поварена сіль.
Алгоритм дій:
- У невеликій товстостінній каструлі розпустити топлене масло.
- Через півхвилини засипати куркуму. На цьому етапі можна додавати в каструлю і насіння чорної гірчиці. Це необов’язковий інгредієнт, але він додає готовому страві особливу пікантність.
- Прогріти куркуму і насіння в топленому маслі.
- У гарячу масу засипати сухий рис і прогріти крупу пару хвилин. Зерна вберуть в себе деяку кількість жиру і стануть напівпрозорими.
- В окремому посуді довести воду до кипіння, посолити і дуже акуратно влити в масло з крупою. Додавати воду невеликими порціями.
Варити смачний рис на гарнір 20 – 25 хвилин.