Гарячі бутерброди на сковороді – прекрасний варіант швидкого, ситного сніданку. На їх приготування йдуть лічені хвилини, а деякі дуже просто приготувати навіть в поспіху: можна кинути на сковорідку, а «на виході» отримати апетитний сендвіч з соковитою начинкою. І в цій статті ми навчимо вас хитрощів приготування кращих бутербродів у світі.
Бутерброди з картоплею на сковороді
Гарячі бутерброди з картоплею на сковороді, являють собою ситну закуску, що нагадує не то сендвіч, не то деруни. Але це дуже смачно і в холодному, і в гарячому вигляді. Їх легко брати з собою на роботу і перекушувати, запиваючи солодким зерновою кавою. Інгредієнти доступні, а клопоту з рецептом немає ніяких.
Для бутербродів з картоплею підійде молочний батон, розрізаний на акуратні скибочки. Чорні сорти хліба будуть віддавати кислинкою.
Нам потрібні: велика картоплина, сире яйце, кілька хлібних скибочок, шматок твердого сиру, трохи масла для обсмажування і пучок зелені для прикраси.
- Картоплю помиємо і почистимо, натремо на дрібній тертці і отожмем сік.
- Тепер присолим суміш, додамо туди яйце.
- Розподілимо картопляну масу по хлібним скибочкам, а їх акуратно викладемо на розігріту сковорідку. Вогонь повинен бути середнім, інакше хліб підгорить!
- Прикриємо кришкою і присмажимо, поки картопля не приготується.
- За 2-3 хвилини до готовності, «вкриємо» бутерброди тонкими скибочками сиру або трьом на тертці сир, насипаючи зверху кожного сендвіча акуратні «шапочки».
- Дочекаємося, коли сир розплавиться, прикрасимо його зеленню і подамо на стіл.
Загальний час приготування такої закуски не перевищує 15 хвилин, але результат виходить чудовий!
Рецепт приготування з м’ясним фаршем і яйцем
Гарячі бутерброди з фаршем дуже ароматні і неймовірно поживні. Вони дадуть фору банальної котлеті в тесті і набагато легше засвоюються. Якщо хліб вибрати цільнозерновий, а фарш нежирний курячий, блюдо з певним застереженням можна вважати дієтичним.
Нам потрібні:
- головка цибулі;
- сіль, перець за смаком;
- цільнозерновий хліб;
- фарш курячий – 200 г;
- грам 20 жирної сметани або майонезу;
- масло для обжарювання – 50 мл;
- брусочок сиру на 100 р.
Якщо робити бутерброди на сковорідці-гриль, вони придбають апетитні смужки і просмажаться рівномірніше.
- У фарш трьом цибулину, присаливаем і перчимо. Додаємо ложку майонезу або сметани.
- На хліб викладаємо фарш ложкою і іншою стороною бутерброди відправляємо на сковорідку.
- Накриваємо кришкою, тушкуємо до готовності фаршу. Відкриваємо і даємо хлібу підсмажитися, зробивши вогонь сильніше.
- Трьом сир і чекаємо, поки він не розплавиться, перетворившись в апетитну тягучу масу.
Даємо бутерброду трохи охолонути і їмо, смакуючи і насолоджуючись. Ідеальний супровід такої закуски – кава з молоком або чашка капучино без цукру, але з корицею.
Міні-піца на сковороді
Гарячі бутерброди на сковороді з ковбасою, по суті, деякий варіант піци. Таку міні-піцу їсти дуже зручно: пара порцій ідеальна для сніданку дорослої людини або ланчу на робочому місці.
Підготуємо:
- грам по 200 г шинки і солонуватого сиру;
- яйце;
- батон;
- по парі ложок томатної пасти і майонезу;
- сіль, перець за смаком.
Дешеву ковбасу для такої закуски ніколи не використовуйте. Краще купити якісну курячу, а ще краще – шинку в натуральній оболонці. При необхідності ковбасу можна замінити добрими сосисками.
- Ковбасу і сир тремо на крупній тертці, змішуємо, розбиваємо в суміш яйце. Перемішуємо, присаливаем і перчимо.
- Скибочки батона змащуємо томатною пастою і майонезом. Викладаємо на них сирно-ковбасну начинку, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.
- Викладаємо заготовки на сковорідку і прикриваємо кришкою. Нам треба, щоб начинка піци «схопилася», а сир розплавився.
- Як тільки процес практично закінчився (через 5-6 хвилин), відкриваємо кришку — дамо хліба підсмажитися.
Міні-піца готова! Можна посипати її орегано, прикрасити листочками петрушки – сервірують на ваш розсуд. Але обов’язково заваріть свіжий чай з лимоном! Піца і чай наповнює тіло теплом і зарядять енергією на цілий робочий день.
Сендвіч на сніданок з цибулею та яйцями
Бутерброди з яйцем готуються просто елементарно, особливо якщо зварити яйця напередодні, а вранці просто зібрати сендвічі. Якщо ви не любите цибульний аромат, використовуйте будь-яку іншу зелень. А в неділю, коли немає необхідності бігти на роботу, дозвольте собі бутерброд з тонкими кільцями солодкого ріпчастої цибулі – це чарівно!
Підготуємо:
- кілька скибочок батона;
- шматочок вершкового масла;
- сир ковбасний твердий – 100 г;
- пара ложок майонезу;
- зелена або ріпчаста цибуля – пучок;
- пісне масло;
- сіль, перець за смаком;
- склянку жирного молока;
- по парі варених і сирих яєць.
Яйця збиваємо з молоком, сіллю, перцем. Сир тремо, заправляємо майонезом. Цибулю ріжемо кубиками або кружальцями, змішуємо з сиром. Хліб макаємо в яєчну суміш, зверху кладемо сирно-цибульну начинку. Викладаємо шматочки на розпечену сковорідку. Закриваємо кришкою, даємо бутербродів підсмажитися.
Сир має розплавитися, а цибулю злегка протомиться і придбати приємну вершково-грибну нотку.
У поєднанні з тонким хрустким крастом, вийде дивно смачне і оригінальне блюдо. Подаємо закуску з молоком, какао і шматочками тростинного цукру.
Класичний клубний сендвіч
Американці просто не здатні працювати, якщо не вип’ють чашку кави вприкуску з дивовижно ніжним клубним сендвічем. Там закуска зведена в культ національної страви, і готувати такі бутерброди вчаться з дитинства. На наш погляд, інгредієнти злегка «заморочені», але ви можете їх адаптувати під свої смаки. Чеддер міняємо на Гауду, бекон на шинку, а індичку на звичайну курку. Приступаємо до готування американського сендвіча на російський манер!
Нам знадобляться:
- 10 шматочків тостового хліба;
- листовий салат в горщику – 5 листочків (разрежем їх на 2 частини);
- томати не дуже соковиті – 2 шт.;
- шинка – 200 г;
- Гауда, твердий сир – 120 г;
- філе курки – 150 г;
- червоний цибулю (або просто будь-солодкий ріпчаста);
- свіжий або маринований огірок – 1 шт.;
- рослинна олія -50 мл;
- гірчиця солодка – баночка;
- майонез – 100 мл;
- лимонний сік – 2 ч. л.;
- зубчик часнику.
Приступаємо до збірки бутерброда.
- Для початку разрежем тостовий хліб трикутниками. Обсмажимо шматочки з двох сторін на розпеченій сковорідці.
- Маринуємо філе курки в суміші рослинного масла, часнику, будь-яких спецій і лимонному соці.
- Всі овочі поріжемо на тонкі напівпрозорі кружечки. Шинку і сир подрібнюємо скибочками завтовшки 0,5 див.
- Грудку обсмажуємо до скоринки на розпеченій сковорідці. А потім наріжемо на пластини.
- На шматочок хліба викладемо трохи гірчиці і майонезу. Покладемо лист салату, цибуля, філе, овочі і сир. Накриваємо другим шматочком хліба, протикаємо всі шпажкою, щоб конструкція надійно скрепилась.
Залишилося злегка прогріти клубний сендвіч на сковорідці, щоб сир розплавився. Тепер все ОК — можна подавати на стіл! Здається, що метушні з готуванням багато. Але на ділі клопоту ніяких: грудку можна приготувати заздалегідь або зовсім використовувати залишився з вечері стегенце, домашню буженину і навіть котлету. Експериментуйте, пробуйте різні соуси. Сендвіч від цього стане тільки смачніше.
Гарячі бутерброди з лаваша зі шпинатом
Сендвіч з лаваша можна приготувати своєрідно, перетворивши його в популярну турецьку закуску під назвою «борек». Пиріжки з лавашем і бринзою в цій країні обожнюють. І є за що: поєднання солоного сиру, шпинату і хрусткого лаваша дивно гармонійне. Легка Закуска, але ситна, що прекрасно в пору жаркого східного літа.
Для приготування підготуємо 2 тонких листа лаваша, шматочок бринзи (або адигейського сиру, пучок шпинату, яйце, натуральний йогурт або кефір для обмазки пиріжків, вершкового масла для начинки – 30 г, чайну ложку розпушувача і трохи рослинного масла для смаження.
Лаваш повинен бути тонким, свіжим, інакше він зламається при згортанні.
Готуємо покроково:
- Шпинат моєму, злегка приминаем з сіллю, щоб вона дала сік і ріжемо на шматочки.
- Бринзу тремо на крупній тертці. Змішуємо зі шпинатом і вершковим маслом.
- Лаваш ріжемо на 4 частини.
- Готуємо соус з йогурту, яйця і солі.
- Кожен шматок лаваша щедро обмазуємо соусом з усіх сторін.
- Кладемо в центр кожної заготовки начинку, звертаємо їх трикутником або рулетом — як вам зручніше.
- На розігріту сковорідку викладаємо рулети тією стороною, де згин (він просмажиться і «пиріжки» не розкриються).
- Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.
Готові сендвічі-бореки при бажанні посипаємо насінням кунжуту. Їмо з холодним айраном, кефіром або чаєм, смакуючи хрустку закуску.
Сендвіч з куркою, беконом і авокадо
З точки зору здорового харчування, бутерброд з куркою і авокадо – збалансований сніданок, наповнений корисними мікроелементами. За умови, звичайно, що хліб буде цільнозерновим і бездріжджовим. Багатокомпонентність харчування цінують всі дієтологи, і навіть пробачать шматок соковитого, нехай і не надто корисного бекону. Але з ранку його можна собі дозволити, адже правда?
Для приготування бутербродів нам знадобляться: стиглий плід авокадо (з коричневою кісточкою – вона показник стиглості), кілька скибочок хліба, кілька смужок бекону і відварна куряча грудка (або запечена з вечора), свіжий помідор або огірок.
Чинимо так:
- Грудку ріжемо на смужки.
- Авокадо чистимо від шкірки, нарізаємо тонкими пластинами.
- Огірок ріжемо смужками (томат — кругляшками).
- Стрічки бекону обсмажуємо до хрускоту на сухій сковорідці.
Укладаємо компоненти на хліб у такій послідовності: шматок хліба, бекон, авокадо, курка, овочі. Хлібний скибочку можна змастити дижонской гірчицею — бутерброд буде соковитіше, з легким пряним присмаком. Залишилося прогріти готовий сендвіч на сковорідці і їсти з чашкою кави еспресо.
Домашній бургер з котлетою з яловичини
Засилля готового фастфуду можна і потрібно давати здоровий відсіч! Давайте почнемо робити корисні, смачні гамбургери будинку. Булочки ви можете піч самі, але, в принципі, їх легко знайти в будь-якому магазині — так наші бургери приготуються в рази швидше.
Самий смачний сорт помідорів для бургерів називається Чорний принц. Він у міру солодкий, не бризкає соком, так що бургер не намокає.
Для бургерів підготуємо: 500 г якісного яловичого (або будь-якого домашнього фаршу, мариновані огірочки, гірчицю (краще солодку), хороший майонез або йогурт, будь соус, стиглий помідор. Можна купити сир у скибочках і зробити варіант а-ля чізбургер.
Готуємо покроково:
- Обсмажимо на сковорідці з фаршу котлетки.
- Огірочки очистимо від шкірки овочечисткою, наріжемо на тонкі смужки (уздовж).
- Томати подрібнимо гуртками.
- Булочки прогреем з кожної сторони на сковорідці.
- Разрежем їх поперек і змастимо гірчицею з будь-яким соусом на смак.
- На булочку викладемо огіркові смужки, котлету, зверху помідор, сир і закриємо цю красу другою половинкою.
Подача буде ефектною з шпажкою, якої ми скріпити булочки, а також з картоплею-фрі і листям салату. Можна окремо подати білий соус на основі йогурту, часнику і м’яти.
Закуска, яка обсмажується начинкою вниз
Бутерброд, впав маслом вниз – не наша історія. Ми приготуємо спеціальний сендвіч, що обсмажується саме начинкою вниз. Бутерброд виходить соковитим, ніжним, просоченим ароматними соусами.
Для приготування знадобиться:
- кілька скибочок тостового хліба;
- 100 г будь-ковбаси;
- 2 яйця;
- щіпка солі;
- 100 г будь-якого сиру (можна ковбасного).
З хліба виймаємо серцевину, надаючи йому форму відкритої скриньки. Кладемо на сковорідку. Всередину викладаємо шматочок ковбаси, вливаємо збите яйце, присипаємо сиром. Включаємо сковорідку, обсмажуємо з одного боку, а потім перевертаємо і смажимо з іншого. Виходять смачні соковиті бутерброди, де мало хліба, але багато начинки.
Якщо в рецепті присутні соковиті овочі (огірки, перець, томати), їх краще злегка обсушити паперовим рушником. Так начинка не буде бризкати соком на гарячій сковорідці.
Гарячі бутерброди легко готувати з чого завгодно — додавати шпроти, гриби, анчоуси, кільку і багато іншого. Освойте ці прості рецепти і тоді вам не доведеться ламати голову, чим смачненьким нагодувати сім’ю вранці, що дати з собою в школу або на роботу. Готуйте сендвічі, будьте ситі і задоволені!