Гарячі бутерброди в духовці – це відмінна закуска, як для повсякденного столу, так і для званої вечері. Страва припаде по душі усім від мала до велика.
Гарячі бутерброди в духовці з ковбасою
Для смачних бутербродів в духовці з ковбасою потрібно:
- батон – 1 шт.;
- копчена ковбаса – 150 г;
- сир – 125 г;
- майонез і кетчуп – по 50 г;
- масло вершкове – 25 р.
Поетапне приготування страви:
- Батон ріжеться навскіс і розкладається на деко, змащене маслом.
- Ковбаса нарізається тонкими смужками, а сир треться на крупній або дрібній тертці.
- Майонез з кетчупом змішуються.
- Соусом змащуються всі скибочки хліба.
- Спочатку викладається копчена ковбаса, а після посипається сиром.
- Бутерброди відправляються в розігріту духовку хвилин на 6-8.
- Прикрашають зеленню.
Готуємо з копченою куркою і сиром
Для цих бутербродів необхідно придбати:
- батон – 1 шт.;
- копчене куряче філе – 150 г;
- авокадо – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- сир – 100 г;
- помідори – 2 шт.;
- зелень;
- спеції.
Інструкція по приготуванню:
- Авокадо очищається від шкірки і нарізати тонкими скибочками.
- Цибулю – півкільцями.
- Курятина – пластинами невеликої товщини.
- Батон нарізати навскоси.
- Сир натирається на крупній тертці.
- Кожен шматочок хліба укладається на деко, наступним шаром укладається авокадо, потім цибулю, а після шматочок м’яса. Все посипається сиром, спеціями і поставити в духовку на 5-8 хвилин.
- Перед подачею прикрашається зеленню.
Гарячі бутерброди зі шпротами
Гарячі бутерброди зі шпротами чудово виглядають на новорічному столі.
Для нього потрібно:
- батон – 1 шт.;
- майонез -100 г;
- часник – 4 зубчики;
- шпроти – 1 банка;
- сир -100 г;
- зелень.
Поетапне приготування:
- Батон нарізати навскоси і викласти на деко, змащене маслом рослинним або вершковим маслом.
- Подрібнюється часник і змішується з майонезом. Цією сумішшю намазується кожен скибочку хліба.
- Можна готувати і без часнику.
- Зверху укладаються шпроти 2-3 штучки.
- Сир натирається на крупній тертці і сиплеться поверх шпрот.
- В піч відправляються на 5-7 хвилин.
- Прикрашаються зеленню.
Рецепт приготування з сайрою в духовці
Відмінними смаковими якостями володіють гарячі бутерброди з сайрою.
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- батон – 1 шт.;
- сайра консервована – 1 банка;
- яйця – 4 шт.;
- сир – 150 г;
- часник – 4 зубчики;
- масло вершкове – 2 ст. л;
- зелень.
Порядок дій:
- Сайра розминається виделкою прямо в банку.
- Яйця відварюють і дрібно кришаться, або натираються на крупній тертці.
- Цибуля кришиться і обсмажується до золотистого відтінку.
- Сир натирається на тертці.
- Сайра в тарілці змішується з цибулею, яйцями, зеленню і часником. Додатково можна приправити сіллю і перцем.
- Заправити продукти майонезом.
- Масло намазується на хліб, зверху накладається начинка, посипається сиром і поставити в духовку.
Святкова закуска з крабовими паличками і сиром
Подібні бутерброди володіють пікантним смаком і готується з наступних інгредієнтів:
- батон – 1 шт.;
- крабові палички – 100 г;
- сир – 100 г;
- майонез – 100 р.
Приготувати можна наступним чином:
- Батон нарізати навскоси і викласти на деко.
- Крабові палички дрібно нарізати або натираються на крупній тертці.
- Сир також подрібнюється на крупній тертці.
- Сир, крабові палички, сир змішуються в блюдце.
- Деко з бутербродами поміщається в духовку на кілька хвилин.
З тунцем в духовці
Ще один прекрасний варіант закуски, складається з наступних продуктів:
- консервований тунець – 1 банка;
- сир – 100 г;
- яйця – 2 шт.;
- батон – 1 шт.;
- зелена цибуля – 2 гілочки.
Принцип поетапного приготування:
- Цибулю нарізають дрібними кружечками.
- Сир натирається на крупній тертці.
- Тунець розминається прямо в банку.
- Яйця збити.
- Змішуються сир, цибуля, яйця і тунець. За бажанням солиться і перчится.
- Начинка викладається на шматочки хліба, які поміщаються на деко.
- Запікаються бутерброди 5-7 хвилин.
Готуємо з картоплею на швидку руку
Є легким і швидким варіантом.
Для нього необхідно підготувати:
- батон – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- картопля – 3 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- сир – 100 г;
- майонез – 100 г;
- олія соняшникова – 2 ст. л;
- зелень;
- спеції.
Як готуються бутерброди:
- Батон нарізати навскоси товщиною 1 див.
- Картопля натирається на крупній тертці.
- Сир натирається на крупній тертці.
- Цибулю можна дрібно нарізати або півкільцями.
- Зелень дрібно подрібнюється ножем.
- Змішати складові: цибуля, сир, кріп, картопля.
- Змішати майонез і яйця, додати в продукти.
- Начинка розподіляється по хлібу, посипається сиром і поставити в духовку на 5-8 хвилин або обсмажується з обох сторін.
- Посипається зеленню.
З фаршем
Бутерброди з фаршем чудово підійдуть для повсякденного харчування.
Для їх приготування потрібні такі продукти:
- фарш – 200 г;
- кетчуп – 100 г;
- батон – 1 шт.;
- кабачки – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- сир – 100 г;
- спеції.
Поетапне приготування:
- Кабачки нарізати дрібно і обсмажуються на сковороді.
- Цибулю нарізати ще дрібніше.
- Часник пропускаємо через прес або дрібно нарізається.
- Цибулю і часник також обсмажується на сковороді до стану золотавості.
- Туди ж додати розморожений фарш. Посипати спеціями і деякий час смажити на сковороді до стану готовності.
- Сир нарізати тонкими смужками або натирається на крупній тертці.
- Деко змащують маслом, на нього викладається хліб.
- Спочатку скибочки хліба змащуються кетчупом, поверх рівномірно розподіляється начинка. Спершу кабачок, а після фарш.
- Останнім кроком все посипається сиром.
- Бутерброди поміщаються в духовку приблизно на 6-10 хвилин.
Теплі сандвічі з сиром швидкого приготування
Теплі сандвічі з сиром вимагають для приготування наступні складові:
- хліб – 1 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- сир – 100 г;
- томати -2 шт.;
- молоко – 50 мл;
- масло вершкове – 50 г;
- масло рослинне – 2 ст. л;
- спеції.
Для рецепту вам знадобиться:
- Для початку в мисці яйця змішуються, спеції і молоко.
- Можна використовувати як батон, так і хліб для сендвічів.
- Томати нарізати кружечками середньої товщини.
- Сир тонкими смужками нарізається.
- На скибочку хліба викладається спершу скибочку сиру, а на нього шматочок томату, скибочка сиру і другий шматочок хліба.
- Розігрівається сковорода на вогні невеликої потужності. Поверхню змащують маслом.
- Одержаний сендвіч добре вимочується в суміші, підготовленої раніше. Після цього відправляється на сковороду.
- З одного боку смажиться до стану рум’яності, після чого перевертається на інший бік і накривається кришкою. Пару хвилин нудиться під кришкою і доводиться знову до рум’яного кольору.
З шинкою та ананасами
Багато хто любить поєднувати солодке і солоне, морозиво і сухарики. Цей рецепт саме для таких людей.
Для нього необхідні:
- батон – 1 шт.;
- шинка – 100 г;
- сир – 80 г;
- ананаси – 1 банка;
- майонез – 50 г;
- масло вершкове – 2 ст. л.
Готуємо послідовно:
- Шинка нарізається тонкими або середніми скибочками.
- Сир натирається на крупній тертці.
- Батон нарізати на скибочки середньої товщини.
- Кожен намазується маслом з одного боку і відправляється цією стороною на деко.
- На кожен шматочок хліба викладається шинка, ананас, сир з майонезом.
- Все це ставимо в духовку на 5-8 хвилин до стану готовності.
З яйцем
Яйця використовуються у великій кількості рецептів, цей не виняток.
Для бутерброда з яйцем потрібно:
- батон – 1 шт.;
- сир – 100 г;
- яйця – 2 шт.
Спосіб приготування:
- Батон нарізати на довгасті скибочки товщиною приблизно в 1 див.
- Сир треться на крупній тертці.
- Яйця перемішуються віночком зі спеціями і переливаються до сиру.
- Деко змащують або покривається папером для випічки.
- Шматочки викладають на деко, на кожен кладеться начинка.
- Бутерброди відправляються в духовку на 8-10 хвилин при високій температурі.
Італійські брускети з грушею та сиром
Назва страви так і просить його приготувати.
Своєю солодкістю воно манить. Незважаючи на складність назви інгредієнти потрібні прості:
- груші – 2 шт.;
- сирний сир – 150 г;
- сир з пліснявою – 40 г;
- французький багет або чіабатта – 1 шт.;
- мед – 1 ст. л;
- волоські горіхи – 20 р.
Покрокове виконання:
- Сир з цвіллю необхідно розім’яти виделкою і змішати з сирним сиром.
- Груші ріжуться тонкими пластинами.
- Хліб нарізати на шматки товщиною 1 см, після чого обсмажується на сковороді до придбання золотистого відтінку.
- Хліб намазується начинкою, прикрашається грушею і відправляється на деко в духовку на 5-8 хвилин.
- При подачі поливається медом і посипаються горіхами.
Домашня піца на батоні в духовці
Всі обожнюють піцу, але іноді шалено лінь вимішувати тісто. Для таких випадків була придумана піца в батоні.
А готується вона з:
- батон – 1 шт.;
- копчена ковбаса – 150 г;
- мариновані огірки – 2 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- сир – 100 г;
- майонез і кетчуп – по 25 р.
Методика приготування:
- Батон розрізається на дві рівні частини.
- М’якоть виймається так, щоб залишилася скоринка.
- Обидві половини змазується майонезом і кетчупом.
- Яйця відварюють і натираються.
- Мариновані огірки нарізати кружальцями.
- Ковбаса нарізається кубиками.
- Помідор ріжеться кубиками або кружечками.
- Всі інгредієнти поміщаються в обидві частини хліба і посипаються сиром.
- Після піци відправляються в духовку.
З печерицями
Найлегше знайти в супермаркеті печериці.
Для бутербродів знадобиться:
- батон – 1 шт.;
- масло вершкове – 50 г;
- печериці – 250 г;
- сир – 100 г;
- цибуля – 2 шт.;
- майонез – 100 г;
- олія соняшникова – 2 ст. л;
- зелень.
Спосіб приготування:
- Все необхідне очищається і промивається.
- Цибулю нарізати дрібно і обсмажується на сковороді. Приблизно пасерувати 4-5 хвилин на середньому вогні.
- Гриби нарізати тонкими пластинами і відправляються пассероваться до цибулі. Обсмажуються до тих пір, поки продукти не придбають золотий відтінок.
- Хліб нарізають на скибочки товщиною в 1 см.
- Сир натирається на крупній тертці.
- На скибочки намазується вершкове масло, зверху викладаються печериці з цибулею. Поверхня змащується майонезом і посипається сиром.
- Після цього бутерброди відправляються в духовку на 5-8 хвилин.
- Після приготування прикрашаються зеленню.
Сендвічі з м’ясом і помідорами
Але краще всього відчувається смак м’яса і помідорів в бутербродах.
Для приготування такого страви знадобиться:
- хліб – 1 шт.;
- томати – 1 шт.;
- в’ялена яловичина – 100 г;
- сир – 100 г;
- яйця – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- зелень;
- спеції.
Щоб приготувати гарячі бутерброди з м’ясом необхідно:
- Хліб нарізається скибочками.
- М’ясо – тонкими скибочками.
- Яйця і томати кришаться на кубики.
- Компоненти змішуються в глибокій тарілці, з’єднуючись з майонезом, часником і спеціями.
- Хліб рівномірно покрити начинкою і відправити в духовку на 5-8 хвилин.
- При подачі прикрашається зеленню.