Гарячі бутерброди в духовці 15 рецептів приготування

Гарячі бутерброди в духовці – це відмінна закуска, як для повсякденного столу, так і для званої вечері. Страва припаде по душі усім від мала до велика.

Гарячі бутерброди в духовці з ковбасою

Для смачних бутербродів в духовці з ковбасою потрібно:

  • батон – 1 шт.;
  • копчена ковбаса – 150 г;
  • сир – 125 г;
  • майонез і кетчуп – по 50 г;
  • масло вершкове – 25 р.

Поетапне приготування страви:

  • Батон ріжеться навскіс і розкладається на деко, змащене маслом.
  • Ковбаса нарізається тонкими смужками, а сир треться на крупній або дрібній тертці.
  • Майонез з кетчупом змішуються.
  • Соусом змащуються всі скибочки хліба.
  • Спочатку викладається копчена ковбаса, а після посипається сиром.
  • Бутерброди відправляються в розігріту духовку хвилин на 6-8.
  • Прикрашають зеленню.

Готуємо з копченою куркою і сиром

Для цих бутербродів необхідно придбати:

  • батон – 1 шт.;
  • копчене куряче філе – 150 г;
  • авокадо – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир – 100 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • зелень;
  • спеції.

Інструкція по приготуванню:

  • Авокадо очищається від шкірки і нарізати тонкими скибочками.
  • Цибулю – півкільцями.
  • Курятина – пластинами невеликої товщини.
  • Батон нарізати навскоси.
  • Сир натирається на крупній тертці.
  • Кожен шматочок хліба укладається на деко, наступним шаром укладається авокадо, потім цибулю, а після шматочок м’яса. Все посипається сиром, спеціями і поставити в духовку на 5-8 хвилин.
  • Перед подачею прикрашається зеленню.

Гарячі бутерброди зі шпротами

Гарячі бутерброди зі шпротами чудово виглядають на новорічному столі.

Для нього потрібно:

  • батон – 1 шт.;
  • майонез -100 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • шпроти – 1 банка;
  • сир -100 г;
  • зелень.

Поетапне приготування:

  • Батон нарізати навскоси і викласти на деко, змащене маслом рослинним або вершковим маслом.
  • Подрібнюється часник і змішується з майонезом. Цією сумішшю намазується кожен скибочку хліба.
  • Можна готувати і без часнику.
  • Зверху укладаються шпроти 2-3 штучки.
  • Сир натирається на крупній тертці і сиплеться поверх шпрот.
  • В піч відправляються на 5-7 хвилин.
  • Прикрашаються зеленню.

Рецепт приготування з сайрою в духовці

Відмінними смаковими якостями володіють гарячі бутерброди з сайрою.

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • батон – 1 шт.;
  • сайра консервована – 1 банка;
  • яйця – 4 шт.;
  • сир – 150 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • масло вершкове – 2 ст. л;
  • зелень.

Порядок дій:

  • Сайра розминається виделкою прямо в банку.
  • Яйця відварюють і дрібно кришаться, або натираються на крупній тертці.
  • Цибуля кришиться і обсмажується до золотистого відтінку.
  • Сир натирається на тертці.
  • Сайра в тарілці змішується з цибулею, яйцями, зеленню і часником. Додатково можна приправити сіллю і перцем.
  • Заправити продукти майонезом.
  • Масло намазується на хліб, зверху накладається начинка, посипається сиром і поставити в духовку.
Дивіться також:  Маринад для курячої грудки – 8 найсмачніших рецептів

Святкова закуска з крабовими паличками і сиром

Подібні бутерброди володіють пікантним смаком і готується з наступних інгредієнтів:

  • батон – 1 шт.;
  • крабові палички – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • майонез – 100 р.

Приготувати можна наступним чином:

  • Батон нарізати навскоси і викласти на деко.
  • Крабові палички дрібно нарізати або натираються на крупній тертці.
  • Сир також подрібнюється на крупній тертці.
  • Сир, крабові палички, сир змішуються в блюдце.
  • Деко з бутербродами поміщається в духовку на кілька хвилин.

З тунцем в духовці

Ще один прекрасний варіант закуски, складається з наступних продуктів:

  • консервований тунець – 1 банка;
  • сир – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • батон – 1 шт.;
  • зелена цибуля – 2 гілочки.

Принцип поетапного приготування:

  • Цибулю нарізають дрібними кружечками.
  • Сир натирається на крупній тертці.
  • Тунець розминається прямо в банку.
  • Яйця збити.
  • Змішуються сир, цибуля, яйця і тунець. За бажанням солиться і перчится.
  • Начинка викладається на шматочки хліба, які поміщаються на деко.
  • Запікаються бутерброди 5-7 хвилин.

Готуємо з картоплею на швидку руку

Є легким і швидким варіантом.

Для нього необхідно підготувати:

  • батон – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 100 г;
  • майонез – 100 г;
  • олія соняшникова – 2 ст. л;
  • зелень;
  • спеції.

Як готуються бутерброди:

  • Батон нарізати навскоси товщиною 1 див.
  • Картопля натирається на крупній тертці.
  • Сир натирається на крупній тертці.
  • Цибулю можна дрібно нарізати або півкільцями.
  • Зелень дрібно подрібнюється ножем.
  • Змішати складові: цибуля, сир, кріп, картопля.
  • Змішати майонез і яйця, додати в продукти.
  • Начинка розподіляється по хлібу, посипається сиром і поставити в духовку на 5-8 хвилин або обсмажується з обох сторін.
  • Посипається зеленню.

З фаршем

Бутерброди з фаршем чудово підійдуть для повсякденного харчування.

Для їх приготування потрібні такі продукти:

  • фарш – 200 г;
  • кетчуп – 100 г;
  • батон – 1 шт.;
  • кабачки – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • сир – 100 г;
  • спеції.

Поетапне приготування:

  • Кабачки нарізати дрібно і обсмажуються на сковороді.
  • Цибулю нарізати ще дрібніше.
  • Часник пропускаємо через прес або дрібно нарізається.
  • Цибулю і часник також обсмажується на сковороді до стану золотавості.
  • Туди ж додати розморожений фарш. Посипати спеціями і деякий час смажити на сковороді до стану готовності.
  • Сир нарізати тонкими смужками або натирається на крупній тертці.
  • Деко змащують маслом, на нього викладається хліб.
  • Спочатку скибочки хліба змащуються кетчупом, поверх рівномірно розподіляється начинка. Спершу кабачок, а після фарш.
  • Останнім кроком все посипається сиром.
  • Бутерброди поміщаються в духовку приблизно на 6-10 хвилин.
Дивіться також:  Паста з печерицями у вершковому соусі – 10 рецептів приготування

Теплі сандвічі з сиром швидкого приготування

Теплі сандвічі з сиром вимагають для приготування наступні складові:

  • хліб – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 100 г;
  • томати -2 шт.;
  • молоко – 50 мл;
  • масло вершкове – 50 г;
  • масло рослинне – 2 ст. л;
  • спеції.

Для рецепту вам знадобиться:

  • Для початку в мисці яйця змішуються, спеції і молоко.
  • Можна використовувати як батон, так і хліб для сендвічів.
  • Томати нарізати кружечками середньої товщини.
  • Сир тонкими смужками нарізається.
  • На скибочку хліба викладається спершу скибочку сиру, а на нього шматочок томату, скибочка сиру і другий шматочок хліба.
  • Розігрівається сковорода на вогні невеликої потужності. Поверхню змащують маслом.
  • Одержаний сендвіч добре вимочується в суміші, підготовленої раніше. Після цього відправляється на сковороду.
  • З одного боку смажиться до стану рум’яності, після чого перевертається на інший бік і накривається кришкою. Пару хвилин нудиться під кришкою і доводиться знову до рум’яного кольору.

З шинкою та ананасами

Багато хто любить поєднувати солодке і солоне, морозиво і сухарики. Цей рецепт саме для таких людей.

Для нього необхідні:

  • батон – 1 шт.;
  • шинка – 100 г;
  • сир – 80 г;
  • ананаси – 1 банка;
  • майонез – 50 г;
  • масло вершкове – 2 ст. л.

Готуємо послідовно:

  • Шинка нарізається тонкими або середніми скибочками.
  • Сир натирається на крупній тертці.
  • Батон нарізати на скибочки середньої товщини.
  • Кожен намазується маслом з одного боку і відправляється цією стороною на деко.
  • На кожен шматочок хліба викладається шинка, ананас, сир з майонезом.
  • Все це ставимо в духовку на 5-8 хвилин до стану готовності.

З яйцем

Яйця використовуються у великій кількості рецептів, цей не виняток.

Для бутерброда з яйцем потрібно:

  • батон – 1 шт.;
  • сир – 100 г;
  • яйця – 2 шт.

Спосіб приготування:

  • Батон нарізати на довгасті скибочки товщиною приблизно в 1 див.
  • Сир треться на крупній тертці.
  • Яйця перемішуються віночком зі спеціями і переливаються до сиру.
  • Деко змащують або покривається папером для випічки.
  • Шматочки викладають на деко, на кожен кладеться начинка.
  • Бутерброди відправляються в духовку на 8-10 хвилин при високій температурі.

Італійські брускети з грушею та сиром

Назва страви так і просить його приготувати.

Своєю солодкістю воно манить. Незважаючи на складність назви інгредієнти потрібні прості:

  • груші – 2 шт.;
  • сирний сир – 150 г;
  • сир з пліснявою – 40 г;
  • французький багет або чіабатта – 1 шт.;
  • мед – 1 ст. л;
  • волоські горіхи – 20 р.
Дивіться також:  Спеції для риби – які підходять? Список кращих спецій і приправ для рибних страв, кулінарні поради

Покрокове виконання:

  • Сир з цвіллю необхідно розім’яти виделкою і змішати з сирним сиром.
  • Груші ріжуться тонкими пластинами.
  • Хліб нарізати на шматки товщиною 1 см, після чого обсмажується на сковороді до придбання золотистого відтінку.
  • Хліб намазується начинкою, прикрашається грушею і відправляється на деко в духовку на 5-8 хвилин.
  • При подачі поливається медом і посипаються горіхами.

Домашня піца на батоні в духовці

Всі обожнюють піцу, але іноді шалено лінь вимішувати тісто. Для таких випадків була придумана піца в батоні.

А готується вона з:

  • батон – 1 шт.;
  • копчена ковбаса – 150 г;
  • мариновані огірки – 2 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 100 г;
  • майонез і кетчуп – по 25 р.

Методика приготування:

  • Батон розрізається на дві рівні частини.
  • М’якоть виймається так, щоб залишилася скоринка.
  • Обидві половини змазується майонезом і кетчупом.
  • Яйця відварюють і натираються.
  • Мариновані огірки нарізати кружальцями.
  • Ковбаса нарізається кубиками.
  • Помідор ріжеться кубиками або кружечками.
  • Всі інгредієнти поміщаються в обидві частини хліба і посипаються сиром.
  • Після піци відправляються в духовку.

З печерицями

Найлегше знайти в супермаркеті печериці.

Для бутербродів знадобиться:

  • батон – 1 шт.;
  • масло вершкове – 50 г;
  • печериці – 250 г;
  • сир – 100 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • майонез – 100 г;
  • олія соняшникова – 2 ст. л;
  • зелень.

Спосіб приготування:

  • Все необхідне очищається і промивається.
  • Цибулю нарізати дрібно і обсмажується на сковороді. Приблизно пасерувати 4-5 хвилин на середньому вогні.
  • Гриби нарізати тонкими пластинами і відправляються пассероваться до цибулі. Обсмажуються до тих пір, поки продукти не придбають золотий відтінок.
  • Хліб нарізають на скибочки товщиною в 1 см.
  • Сир натирається на крупній тертці.
  • На скибочки намазується вершкове масло, зверху викладаються печериці з цибулею. Поверхня змащується майонезом і посипається сиром.
  • Після цього бутерброди відправляються в духовку на 5-8 хвилин.
  • Після приготування прикрашаються зеленню.

Сендвічі з м’ясом і помідорами

Але краще всього відчувається смак м’яса і помідорів в бутербродах.

Для приготування такого страви знадобиться:

  • хліб – 1 шт.;
  • томати – 1 шт.;
  • в’ялена яловичина – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • зелень;
  • спеції.

Щоб приготувати гарячі бутерброди з м’ясом необхідно:

  • Хліб нарізається скибочками.
  • М’ясо – тонкими скибочками.
  • Яйця і томати кришаться на кубики.
  • Компоненти змішуються в глибокій тарілці, з’єднуючись з майонезом, часником і спеціями.
  • Хліб рівномірно покрити начинкою і відправити в духовку на 5-8 хвилин.
  • При подачі прикрашається зеленню.
Прокрутка до верху