Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі – 7 смачних рецептів на швидку руку

Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі готуються елементарно і по праву вважаються найкращою стравою в топі закусок, приготованих за кілька хвилин. Зайняті домогосподарки, чоловіки, навіть діти здатні освоїти цей рецепт і радіти смачним, соковитим, ситним сендвіч на сніданок, обід або бранч. Розповімо, з чого їх готувати бутерброди, з чим правильно поєднувати інгредієнти і як красиво подавати до столу.

Гарячі бутерброди з ковбасою в мікрохвильовці

Для смачних хот-догів з ковбасою достатньо невеликого шматочка будь-яких м’ясних продуктів. Класикою жанру, кращим інгредієнтом для домашніх хот-догів, вважається варена докторська або молочна ковбаска. Але якщо в холодильнику знайшовся «хвостик» напівкопченої і копченої ковбаски – він нам теж пригодиться. З підкопченої ковбасою смак буде іншим, але не менш цікавим. Мікрохвильова пічка, на відміну від духовки, не сушить компоненти. Така закуска завжди виходить тане в роті, соковитою і апетитною.

Якщо ковбаса згодиться будь-яка, то без хорошого сиру нам точно не обійтися – вибирайте якісний дорогий натуральний сир, а сирний продукт залиште на полиці. Він просто не розплавиться;

Що нам знадобиться:

  • будь хліб (краще батон);
  • шматочок гарного сиру;
  • 100 г ковбаси;
  • помидорка;
  • майонез або сметана – 100 р.

Покрокова інструкція виглядає так:

  • Хліб ріжемо шматочками по 1 см в ширину.
  • Ковбаску ріжемо брусочками, соломкою або тремо на тертці.
  • Сир натираємо.
  • Помідори ріжемо скибочками.
  • Хліб змащуємо майонезом.
  • Викладаємо на батон томат, а зверху – ковбасу.
  • Присипаємо все сиром.
  • Ставимо в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 2-3 хвилини.

Побачили, що сирна шапочка розплавилася – виймайте бутерброди. Вони готові. Залишилося заварити чай, зробити каву Латте і покликати близьких скуштувати смачний, ситний сніданок.

Рецепт на швидку руку з сиром

Бувають дні, коли в холодильнику, що називається «миша повісилася» — крім шматочка обвітреного сиру, вершкового масла, хліба, нічого немає. Але і з цих трьох продуктів вийдуть чудові бутерброди з сиром.

для пікантності в сирну масу добре потерти зубчик часнику, але це порада на любителя.

Дивіться також:  Лаваш з сиром на сковороді – 9 рецептів приготування

Необхідні інгредієнти:

  • будь хліб (краще батон);
  • шматочок сиру;
  • майонез або сметана – 100 р.
  • якщо майонезу зі сметаною у вас теж немає (і таке буває), можна розбити яйце;
  • сир Гауда – 150 р.

Як будемо готувати:

  • Сир тремо, заправляємо майонезом.
  • На хліб викладаємо сирну масу.
  • Випікаємо 2-3 хвилини, поки сир не розплавиться.
  • Готовим бутербродів дамо трохи охолонути, подаємо до столу.

Готові сендвічі будуть виглядати нарядно, придбають приємний аромат, якщо прикрасити їх зеленню – петрушкою, кропом, селерою або кінзою. Ще рецепт легко урізноманітнити, якщо вниз, прямо під сирну шапочку викласти помідор, малосольні огірочки (пластинками), грибну ікру, словом, все, що є. Під сиром будь-які продукти стають чудово смачними.

Швидке блюдо на перекус з яйцем

Зробити гарячі бутерброди легко на манер грінок. Солодких, солоних – вирішувати вам. Але якщо солодкими нікого не здивуєш, то несолодкі виходять оригінальними, незвичайними, трохи пряними на смак.

Необхідно підготувати:

  • 2 великих курячих яйця;
  • пакетик спецій (іноді добре використовувати спеції від швидких супів – вони містять сіль, всі трави);
  • стакан молока;
  • сир Російський – 100 р.

Як готуємо:

  • Нарізаємо хліб.
  • Молоко збиваємо з яйцями, спеціями.
  • Мочаємо шматочки хліба в яйця з молоком.
  • Грінки розкладаємо на блюді, присипаємо тертим сиром.
  • Запікаємо в мікрохвильовці 3-5 хвилин.
  • Коли сир розплавиться, все готово.

Готові бутерброди хороші як в теплом, так і в холодному вигляді. Зберіть їх з собою на роботу чоловіка, покладіть дитині в школу – всі будуть ситі і задоволені.

Смачні гарячі бутерброди зі шпротами в мікрохвильовці

Бутерброди зі шпротами вважаються закускою під пиво, причому холодною. Але і теплими вони чудово смачні, оригінальні. Величезний плюс такої закуски – в поживності. Досить з’їсти такий сендвіч сутра – голоду до обіду точно не відчується.

Замість шпрот можна використовувати будь-які рибні консерви – сайру, тунця або сардину; а от батон для перекусу не підходить – краще вибирати житній, житньо-пшеничний, висівковий або гречаний варіанти.

Дивіться також:  Як приготувати рисову кашу на молоці

Необхідні інгредієнти:

  • банка шпротів;
  • житньо-пшеничний хліб;
  • солоні огірочки – 2 шт;
  • сир Гауда – 200 р.

Як готуємо:

  • Огірки очищаємо від шкірки, ріжемо скибочками.
  • Викладаємо на хліб огірки, зверху — рибку.
  • Посипаємо все сиром (можна «сховати» кожним тонким сирним скибочкою).
  • Ставимо в піч, запікаємо кілька хвилин, поки сир не розплавиться, утворивши смачну вершкову шапочку.

Дамо охолонути нашої закуски, їмо, насолоджуючись яскравим ароматом. А як такі смачні бутерброди з м’ятним чаєм – це треба пробувати!

Готуємо з моцарелою

Чим хороша моцарелла, так це здатність плавитися. Вона буквально розтікається по бутерброду, перетворюючись в ласий вершковий соус. При цьому багато її не треба – шматочка 100-150 м з лишком вистачить на добрий десяток свіжих бутербродів.

Що підготуємо:

  • будь шинку, сосиски, сардельки, ковбаску, шматочки курки – 300 г;
  • великий білий батон – 1-2 шт (розраховуйте на кількість гостей);
  • майонез, кетчуп – по 50 г;
  • діжонська гірчиця – 2 ст. л;
  • моцарелу – 150 г;
  • зелень або спеції.

Інструкція по приготуванню така:

  • На шматочки хліба намажемо соус.
  • Викладемо шматочки сосисок, ковбаси і будь-якого іншого м’яса.
  • Присипаємо всі тертої моцарелою.
  • Відправляємо в духовку, поки сир не розплавиться.

Готові сендвічі прикрашаємо зеленню, можна подати з маринованими огірочками, оливками, маслинами. Пікантні, ніжні, поживні бутерброди – прекрасне блюдо для початку дня або полудня.

З шинкою і зеленою цибулею

Рецепти на швидку руку зовсім не означають простоту і невигадливість смаку. Якщо взяти для страви якісну шинку, то сміливо пригощайте закускою друзів спонтанної на дружній вечірці, танцювальному party. Такі сендвічі відмінно підходять до чаю, пуншу, легким спиртним напоям.

Бутерброди приготуються ще швидше, якщо заздалегідь купити нарізаний на заводі хліб, а замість огірків легко можна використовувати томати черрі;

Що нам буде потрібно:

  • краківська шинка – 300 г;
  • великий білий батон – 1-2 шт (розраховуйте на кількість гостей);
  • майонез, кетчуп – по 50 г;
  • діжонська гірчиця – 2 ст. л;
  • малосоленые огірочки або мариновані корнішони – 2 шт;
  • сир – 200 г;
  • зелена цибуля – пучок.
Дивіться також:  Маринад для качки – 8 рецептів приготування

Як будемо готувати:

  • Хліб наріжемо скибочками.
  • Змастимо майонезом, кетчупом, гірчицею.
  • Шинку наріжемо тонкими пластинками.
  • Точно також наріжемо огірочки, попередньо очищені від шкірки гострим ножем або овочечисткою.
  • Лук наріжемо тонкими шматочками.
  • Сир тремо на крупній тертці.
  • На скибочки хліба викладемо шинку, присипаємо всі сиром, зеленою цибулею.
  • Запікаємо в мікрохвильовці від 2 до 4 хвилин.
  • Подаємо до столу.

Апетитні, барвисті, смачні, але разом з тим легкі бутерброди готові! А ще таку закуску легко взяти з собою на роботу і їсти під час обіду або ланчу.

Гарячі бутерброди з мікрохвильовки з грибами

Гриби з сиром поєднуються дивовижно – це факт, який гурманам давно відомий і сумніву не викликає. А якщо додати в сендвічі куряче м’ясо – наприклад, шматочки смаженої курки, що залишилася з вечора, вийде чудове блюдо «аля-жульєн», гідний королів.

Що нам буде потрібно:

  • шматочки курки вареної, смаженої або копченої – 200 г;
  • великий білий батон – 1-2 шт (розраховуйте на кількість гостей);
  • майонез — 50 г;
  • гриби печериці – 70 г;
  • цибулина – 1 шт;
  • сир – 200 г;
  • будь-яка зелень – невеликий пучок.

Щоб приготувати гарячі бутерброди:

  • Гриби ріжемо, обсмажуємо з цибулею.
  • Курку ріжемо шматочками.
  • Викладаємо курку, а зверху — грибну начинку на скибочки хліба, попередньо змащені майонезом.
  • Присипаємо тертим сиром, зеленню.
  • Запікаємо в мікрохвильовці від 2 до 4 хвилин, поки сир не розплавиться.
  • Подаємо до столу на великому плоскому блюді, їмо, запиваючи міцним солодким чаєм з часточкою лимона.

Бутерброди в мікрохвильовій печі хороші тим, що дають можливість експериментувати, додавати залишився спослеужина м’ясо, шматочки ковбаси, бекону, гриби, рибу, та що завгодно! Обмежень тут немає, адже з сиром поєднуються практично всі продукти. Готуйте, пробуйте, радійте яскравим смакам! Приємного апетиту.

Прокрутка до верху