Гарячі закуски, рецептів яких існує величезна безліч, часто присутні на святковому столі або недільному обіді в колі близьких людей. Щоб пригостити присутніх апетитними і смачними кулінарними шедеврами, не можна забувати про один дуже важливий нюанс: страви повинні подаватися до столу гарячими, але їх підготовка повинна проводитися заздалегідь.
Гаряча закуска з курячого філе в беконі
Ароматне і соковите блюдо, для приготування якого знадобиться:
- 800 г курячого філе;
- у 3 рази менше бекону;
- 2 апельсина;
- трохи рослинного масла, солі і перцю.
Готуємо з м’яса закуски, дотримуючись інструкції:
- Філе розрізається на смужки товщиною близько 3 см, які поміщаються в миску.
- М’ясо заливається вичавленим з цитрусів соком і відправляється в холод на 2-3 години.
- Бекон нарізати тонкими пластинками, кожна з яких обмотується навколо курячого шматочка.
- Підготовлені рулетики викладають на змащене деко і випікаються 20-25 хвилин при 180°C.
Картопляні палички з сиром
Ситні гарячі кулінарні вироби, приготувати які не складе труднощів з:
- 5 картоплин,
- 2 середніх яєць;
- по 100 г сиру і панірувальних сухарів;
- 50 г борошна;
- невеликої кількості солі, перцю і рослинного масла.
Спосіб приготування:
- Картопля відварюється, очищається і натирається, а потім змішується з яйцями, сіллю, спеціями і просіяним борошном.
- Сир нарізати брусочками.
- З картопляної маси формуються палички, в середину яких містяться сирні шматочки.
- Вироби обвалюються в сухарях і обсмажують на розжареній олії з усіх боків до утворення хрусткої скоринки.
Курячі рулетики «Кордон Блю» в духовці
Класичний рецепт страви сягає корінням у Швейцарію, де замість курячого м’яса використовувалася телятина. Однак трохи поекспериментувавши, господині прийшли до висновку, що «Кордон Блю» з курки не менш смачний.
Для виконання рецепта необхідні:
- філе – 4 шт.;
- сир – 300 г;
- шинка – 250 г;
- сухарі панірувальні – 100 г;
- сіль, спеції – за смаком.
Готується закуска наступним чином:
- Філе відбивається до товщини 5 мм, сир ділиться на 6 скибочок, а бекон – на 4 платівки.
- Кожна відбита філейна частина солиться і притрушиваются перцем, накривається скибочкою сиру і бекону.
- Потім скручуються рулетики і фіксуються дерев’яними шпажками.
- Випікається блюдо у формі для запікання, попередньо притрушений сухарями, протягом 35 хвилин в розігрітій до 180°C духовій шафі.
- За 5 хвилин до готовності на кожен рулетик викладається по половині сирного скибочки.
Гарячі бутерброди (міні-піци)
Якщо під рукою немає готових основ для піци, можна приготувати гарячі бутерброди, володіють чудовим смаком.
Будуть потрібні:
- 8 скибочок батона;
- 150 г вареної або копченої ковбаси;
- 1 помідор;
- шматочок сиру;
- пучок зелені;
- трохи майонезу.
Основні етапи приготування:
- Томат нарізане тонкими пластинками, сир треться, ковбаса подрібнюється, а зелень рубається.
- Підготовлені інгредієнти змішуються з майонезом.
- Хлібні скибочки покриваються начинкою і відправляються в духовку на 5-6 хвилин.
Смажені трубочки з лаваша з сирною начинкою
Гаряча закуска з лаваша чудово підходить для швидкого і ситного сніданку.
Використовується мінімум продуктів:
- 1 упаковка тонкого лаваша;
- 300 г сиру;
- 150 г зеленої цибулі;
- 5 яєць;
- 30 р сметани;
- 100 г майонезу;
- 80 мл молока;
- трохи солі і соняшникової олії.
Щоб швидко приготувати апетитні трубочки:
- 3 яйця відварюють і натираються, після чого змішуються з сирною тирсою, подрібненою цибулею, сметаною і майонезом.
- Залишилися свіжі яйця з’єднуються в іншій посудині з молоком і сіллю.
- Квадратики з лаваша змащуються сирною начинкою, скручуються в трубочки, які умочують в рідкої маси.
- Обсмажуються вироби з двох сторін до золотистого кольору.
Тарталетки з куркою, грибами і сиром
Затребувана на святковому столі закуска, яка зникає просто моментально.
Для створення такої смачної страви необхідно підготувати:
- тарталетки – 20 шт.;
- філе куряче – 1 шт.;
- гриби шампіньйони – 250 г;
- сир – 50-70 г;
- цибуля – 1 шт.;
- вершки – 50 мл;
- сіль, перець, олія, зелень.
Спосіб створення:
- З філейної частини і цибулі готуються дрібні кубики, а з грибів – трохи більшого розміру.
- Всі інгредієнти подрібнені і сіль кладуть на сковороду, де обсмажуються 10 хвилин.
- За 3 хвилини до закінчення смаження вміст сковороди заливається вершками і накривається кришкою для томління.
- Тарталетки заповнюються отриманою начинкою і викладаються на деко, де присипаються сирної стружкою.
- Випікається страву при 200°C до повного розплавлення сиру і підрум’янення тарталеток.
Гаряча закуска з печериць на святковий стіл
Гарячі закуски на святковий стіл настільки різноманітні, що завжди можна здивувати присутніх гостей чимось новеньким і дуже смачним. Наприклад, страву з відмінними гастрономічними якостями можна приготувати з таких компонентів:
- свиняча копчена грудинка – 100 г;
- великі печериці – 10 шт.;
- цибуля – 80 г;
- часник – 1 зубчик;
- сир – 50 г;
- сметана – 70 мл;
- сіль, спеції, зелень, олія.
Щоб подати гаряче блюдо до столу:
- Подрібнена грудинка викладається на сковороду.
- Після витоплювання невеликої кількості жиру додається подрібнені цибуля та часник.
- З грибів видаляється ніжки, які подрібнюються і відправляються до обжаривающейся масі.
- Через п’ять хвилин туди ж викладаються рубана зелень, сіль і перець, після чого сковорода отставляется.
- В грибні капелюшки, викладені у форму для запікання, викладається злегка остуженная начинка, яка покривається у вигляді купола сирної стружкою зі сметаною.
- Випікається закуска 20 хвилин при 200 °C.
Оригінальні м’ясні рулетики
Відмінна закуска з оригінальним смаковим поєднанням таких продуктів:
- свиняча вирізка – 800 г;
- сало – 80 г;
- огірки (марін.) – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- цибуля – 1 шт.;
- бульйон – 100 мл;
- сіль, спеції, олію, лавровий лист, кріп свіжий – за смаком.
При виконанні рецепта можна дотримуватися наступної схеми:
- М’ясний продукт нарізати пластинами товщиною 1 см, які потім відбиваються.
- Сало, огірки і часник також ріжуться тонкими пластинками.
- У ступці готується суміш спецій разом з лавровим листом.
- Відбивні солятся притрушиваются підготовленими спеціями.
- Потім на кожну з них кладуться 1 скибочку сала і часнику, 2 пластинки огірка, гілочка кропу.
- Відбивні загортаються рулетиками, які фіксуються зубочистками, і обсмажуються.
- Після утворення золотистої скоринки рулети перекладають у сотейник, на дні якого знаходяться цибульні півкільця, і заливаються бульйоном.
- Через ¼ години томління страва готова.
Сирні палички до пива
Закуски до пива повинні не перебивати смак пінного напою, а доповнювати його. З цим легко впораються сирні палички, приготовані з:
- 500 г сиру;
- 200 г борошна;
- 3 яєць;
- 100 мл молока;
- 100 г сухарів для панірування;
- невеликої кількості солі, спецій і рослинного масла.
Готується закуска так:
- Сир нарізати паличками завдовжки 10 см і діаметром 1-2 див.
- У глибокому посуді яйця збиваються з молоком, сіллю і спеціями, куди потім просіюється борошно.
- Палички з сиру обвалюються в борошняної маси, потім в сухарях, після чого викладаються на розігріте масло.
- Обсмажуються вироби по 1-2 хвилини з кожного боку.
Спрінг-роли з креветками і свининою
Гаряче блюдо швидкого приготування з чудовим смаком, готується з:
- 2 аркушів пекінської капусти;
- 100 г рубаної свинини;
- 20 креветок;
- зубчики часнику,
- 50 г моркви;
- 5 печериць;
- 10 листків рисового паперу;
- соєвого соусу;
- кореня імбиру;
- щіпки солі.
Етапи приготування:
- З соєвого соусу і подрібненого імбиру готується соус.
- М’ясо, гриби і креветки подрібнюються.
- Овочі нарізати соломкою.
- На сильному вогні 5 хвилин обсмажується свинина, до якої викладаються гриби, овочі.
- Через 2 хвилини сковорода отставляется, а до вмісту додаються сіль і морепродукти.
- На кожен рисовий лист, попередньо на хвилину опущений в теплу воду, викладається по 1,5 ст. ложки остигнула начинку.
- Роли загортаються і обсмажуються по 2 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
- Подаються вироби теплими разом з соусом.
Пиріжки з багета з грибами і сиром
Рецепт прийде на виручку, коли часу в обріз, а хочеться чогось смачненького.
Знадобляться:
- 1 багет;
- 200 г печериць;
- в 2 рази менше сиру;
- пару ложок сметани;
- 1 цибулина;
- зубчик часнику;
- сіль і масло рослинне.
Щоб поласувати ситним блюдом на швидку руку:
- Багет нарізати шматочками по 7 см, з яких витягується м’якуш таким чином, щоб залишалося денце.
- Подрібнені гриби і овочі пережариваются на сковороді, в яку за 5 хвилин до готовності викладаються сметана і сіль.
- Хлібні шматочки, поміщені у форму для випічки, наповнюються начинкою, притрушиваются натертим сиром і відправляються на ¼ години в духову шафу.
Гарячі бутерброди зі шпротами
Якщо виявилося, що батон зачерствел, не варто поспішати його викидати. З цього продукту можна приготувати дуже смачну закуску, якщо додатково підготувати:
- банку шпротів;
- зубчик часнику;
- шматочок сиру;
- трохи майонезу і зелені.
Готується страва просто:
- Скибочки батона поділяються навпіл і викладають на змащене деко.
- Кожен шматочок змащується майонезно-часниковим соусом, поверх якого викладаються шпроти.
- Бутерброди присипаються тертим сиром і відправляються в розігріту до 150°C духовку.
- Коли сир почне плавитися, закуска витягується і притрушивается рубаною зеленню.
Картопля-гармошка, запечена в духовці, з беконом і сиром
Оригінальний рецепт ще одного способу приготування улюбленого картоплі.
Для виконання необхідні:
- картопля – 8 шт.;
- бекон – 300 г;
- сир – 70 г;
- зелень, сіль, спеції – за смаком.
При втіленні рецепта в життя:
- Картопля очищається і промивається.
- Після чого на кожному овоче робляться з інтервалом в 5 мм поперечні надрізи, куди поміщаються по шматочку бекону і спеції.
- Своєрідна гармошка загортається в фольгу і поміщається у форму для випікання.
- Випікається блюдо близько 30 хвилин при 200°C.
- Після готовності картоплю розгортається і присипається подрібненою зеленню, сирної стружкою.
Крабові палички в кляре і панірувальних сухарях
Проста і швидка закуска з:
- пачки охолоджених паличок;
- 2 яєць;
- 70 г борошна;
- 40 г майонезу;
- 100 г сухарів для панірування;
- солі, спецій і масла для смаження.
Спосіб приготування:
- З яєць, борошна і майонезу готується кляр, який трохи підсолювати і приправляється.
- Палички обвалюються в клярі, панірувальних сухарях і обсмажують до золотистої скоринки на середньому вогні.
Картопляні кошики з оселедцем
Гарячих закусок така безліч, що для любителів морських і річкових продуктів обов’язково знайдеться рецепт з риби, для виконання якого необхідні:
- картопля – 300 г;
- сир – 100 г;
- яйце – 3 шт.;
- філе оселедця – 250 г;
- сир сирний – 150 г;
- цибуля червоний і синій – по ½ шт.;
- огірки (марін.) – 2 шт.;
- сир сирний – 30 г;
- майонез – 50 мл;
- зелень, сіль, спеції, оцет бальзамічний.
Етапи створення:
- Для кошиків з тертих картоплі, 50 г твердого сиру, 1 яйця, солі, перцю готується тісто, яким вистилається дно форми для кексів.
- Вироби випікаються 40 хвилин при 200°C.
- Цибуля подрібнюється, взбрызгивается оцтом, віджимається і викладається на дно витягнутих з форм кошиків.
- Зверху викладаються кубики рибного філе.
- Із зварених і потертих яєць, подрібнених огірків, сиру і майонезу готується салат, якими покривається риба.
- Перед подачею кошики прикрашаються зеленню.
Запечена цвітна капуста зі спеціями
Щоб розкрити смак цвітної капусти по-новому будуть потрібні:
- капуста – 1 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- перець чилі свіжий – ½ шт;
- соєвий соус олія соняшникова – по 50 мл;
- лимон – ½ шт;
- сіль, куркума, перець мелений – за смаком.
В процесі:
- Головний інгредієнт промивається і розбирається на суцвіття.
- Часник і перець подрібнюються.
- У глибокій мисці капуста змішується з маслом, соусом, подрібненими овочами, соком лимона,сіллю і спеціями.
- Капуста викладається на деко і запікається півгодини при 180°C.
Курячі крильця в медово-соєвому соусі
Для любителів пряних закусок з насиченим смаком – це чудовий рецепт, втілити в життя який дозволить наступний набір продуктів:
- 1 кг крилець;
- 40 г меду;
- в 2 рази більше соєвого соусу;
- 2 зубчики часнику;
- гострий томатний соус, рослинну олію і спеції.
Щоб підготувати гостру закуску:
- З соусу, рідкого меду і спецій готується маринад.
- У глибокий посуд викладаються крильця, заливаються маринадом і відправляються маринуватися в холод.
- Через 3 години закуска ставиться в духовку на запікання при 200°C на 30-40 хвилин.
Брускетта — рецепт італійської закуски
Щоб приготувати класичне італійське блюдо і доторкнутися до традицій цієї культури, необхідно підготувати:
- 6 шматочків хліба;
- 200 г сиру маскарпоне;
- 18 клубник;
- 12 листочків базиліка;
- лимонний сік, сіль і перець.
Спосіб створення гарячої закуски:
- З сиру, лимонного соку, солі і перцю готується крем.
- Полуниця і базилік подрібнюються.
- Хлібні шматочки обсмажуються до хрусткої скоринки, після чого намазуються кремом і покриваються полуницею з базиліком.
Закусочні оладки з зеленою цибулею і яйцем
Пишні і м’які оладки виходять з таких продуктів:
- 1 сирого і 2 відварених яєць;
- їдальні ложка цукру;
- склянки кефіру;
- склянки борошна;
- 30 г цибулі;
- щіпки соди;
- солі, спецій і масла для смаження.
Щоб отримати 25 оладків:
- Для тіста вбивається яйце з цукром, до яких додаються кефір, сода і поступово вводиться борошно, сіль і спеції.
- Лук, відварені яйця подрібнюються і поміщаються в тісто.
- Після ретельного перемішування тісто за допомогою десертної ложки викласти на розігріту сковороду.
- Оладки обсмажують з двох сторін до золотистого кольору.
Кальмари, смажені в клярі
Багаті білком кальмари присутні в багатьох закусках в якості другорядного інгредієнта, але і в якості основного вони мають неперевершений смак.
Для приготування знадобиться:
- тушки кальмарів – 4 шт.;
- борошно – 200 г;
- вода – 250 мл;
- білок — 2 шт.;
- олія для фритюру – 350 мл;
- сіль за смаком.
Щоб насолодитися кальмарами з хрусткою скоринкою:
- З тушок видаляється хітинова пластинка, після чого вони відварюють у підсоленій, киплячій воді не більше 3 хвилин.
- Після охолодження з кальмарів готуються кільця діаметром в 2 див.
- У глибокій мисці вода змішується з борошном, куди потім додається ложка масла і сіль.
- Білки збиваються окремо, після чого вводяться в кляр.
- Кільця умочують в клярі і обсмажують в маслі в сотейнику з товстим дном до золотистого кольору.
Корн-дог — класичний рецепт
Відоме багатьом ще з дитинства страва під назвою «сосиска в тісті». Для приготування необхідно обзавестися такими компонентами:
- сосиски і палички – по 6 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- кукурудзяне і пшеничне борошно – 150 г;
- молоко – 50-100 мл;
- розпушувач – 5 м;
- цукор – 60 г;
- сіль і рослинне масло.
Щоб порадувати маленьких мешканців будинку ситної закускою на паличках:
- Сипучі компоненти змішуються в глибокій мисці, куди вбивається яйце і додається молоко.
- З вмісту замішується круте тісто і отставляется.
- Через 20 хвилин тісто перекладається в склянку.
- Сосиски, звільнені від плівки, протыкаются паличками і занурюються в тісто, де добре прокручуються, покриваючись рівномірним шаром борошняної маси.
- Обсмажується корн-доги на середньому вогні з усіх боків.
Гаряча закуска з морепродуктів в тарталетках
Прекрасне рішення при сервіровці святкового фуршету, для втілення в життя якого необхідні:
- листкове тісто бездріжджове – 500 г;
- крабове м’ясо – 200 г;
- картопля — 3 шт.;
- яйце — 1 шт.;
- сіль, спеції, зелень і сир – за смаком.
Спосіб приготування:
- З тіста роблять гуртки, які викладаються на дно силіконових форм.
- Випікаються тарталетки 10 хвилин при 180°C до напівготовності.
- Картопля відварюється і дрібно ріжеться, зелень рубається.
- З крабового м’яса готуються маленькі кубики.
- В тарілці змішуються подрібнені інгредієнти, сіль і спеції.
- Начинка викладається у всередину тарталеток, які зверху поливаються збитим із сіллю яйцем і притрушиваются сиром.
- Випікання триває до розплавлення сиру і підрум’янення тарталеток.
Кабачкові рулетики з куркою
Чудове літнє блюдо, що готується з:
- 400 г кабачків;
- 300 г курячого філе;
- шматочки сиру;
- 5 зубчиків часнику;
- майонезу і спецій.
При створенні гарячої закуски:
- М’ясо ріжеться смужками, які потім діляться навпіл, солятся, притрушиваются спеціями і подрібненим часником.
- Кабачки нарізати пластинами по 5 мм в товщину.
- Овочеві пластинки викладаються на застелений пергаментом деко, солятся і змащуються маслом, після чого відправляються на 5 хвилин в духовку з температурою 180°C.
- Коли кабачки розм’якшаться, кожна пластина змащується майонезом і покривається шматочками м’яса і сирної стружкою.
- Кабачки скручуються і фіксуються шпажками.
- Рулетики поміщаються у форму для випікання і відправляються в духовку на 25 хвилин при тій же температурі.
Фаршировані сушіння, запечені в духовці
Оригінальна закуска, для приготування якої необхідно придбати:
- 200 г сушок;
- шматочок сиру;
- 200 г м’яса за смаком;
- 1 цибулину;
- часник, сіль, спеції, майонез і рослинне масло.
В процесі:
- Сушіння заливаються водою на 10 хвилин.
- Подрібнену цибулю пассеруется на сковороді, куди додається прокручене м’ясо.
- Через 10 хвилин обсмажування фарш ще раз пропускають через м’ясорубку і змішують з подрібненим часником, сіллю, спеціями і майонезом.
- На деко викладаються набряклі сушіння, в центр яких гіркою викласти фарш, притрушивающийся сирної стружкою.
- Випікається закуска при 180°с близько 25 хвилин.
Отже, при сервіровці святкового столу не варто забувати про гарячих закусках, які при правильному приготуванні відрізняються дивовижною ніжністю, соковитістю і ароматностью.