Гарячі закуски – 24 рецепта приготування на святковий стіл

Гарячі закуски, рецептів яких існує величезна безліч, часто присутні на святковому столі або недільному обіді в колі близьких людей. Щоб пригостити присутніх апетитними і смачними кулінарними шедеврами, не можна забувати про один дуже важливий нюанс: страви повинні подаватися до столу гарячими, але їх підготовка повинна проводитися заздалегідь.

Гаряча закуска з курячого філе в беконі

Ароматне і соковите блюдо, для приготування якого знадобиться:

  • 800 г курячого філе;
  • у 3 рази менше бекону;
  • 2 апельсина;
  • трохи рослинного масла, солі і перцю.

Готуємо з м’яса закуски, дотримуючись інструкції:

  • Філе розрізається на смужки товщиною близько 3 см, які поміщаються в миску.
  • М’ясо заливається вичавленим з цитрусів соком і відправляється в холод на 2-3 години.
  • Бекон нарізати тонкими пластинками, кожна з яких обмотується навколо курячого шматочка.
  • Підготовлені рулетики викладають на змащене деко і випікаються 20-25 хвилин при 180°C.

Картопляні палички з сиром

Ситні гарячі кулінарні вироби, приготувати які не складе труднощів з:

  • 5 картоплин,
  • 2 середніх яєць;
  • по 100 г сиру і панірувальних сухарів;
  • 50 г борошна;
  • невеликої кількості солі, перцю і рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Картопля відварюється, очищається і натирається, а потім змішується з яйцями, сіллю, спеціями і просіяним борошном.
  • Сир нарізати брусочками.
  • З картопляної маси формуються палички, в середину яких містяться сирні шматочки.
  • Вироби обвалюються в сухарях і обсмажують на розжареній олії з усіх боків до утворення хрусткої скоринки.

Курячі рулетики «Кордон Блю» в духовці

Класичний рецепт страви сягає корінням у Швейцарію, де замість курячого м’яса використовувалася телятина. Однак трохи поекспериментувавши, господині прийшли до висновку, що «Кордон Блю» з курки не менш смачний.

Для виконання рецепта необхідні:

  • філе – 4 шт.;
  • сир – 300 г;
  • шинка – 250 г;
  • сухарі панірувальні – 100 г;
  • сіль, спеції – за смаком.

Готується закуска наступним чином:

  • Філе відбивається до товщини 5 мм, сир ділиться на 6 скибочок, а бекон – на 4 платівки.
  • Кожна відбита філейна частина солиться і притрушиваются перцем, накривається скибочкою сиру і бекону.
  • Потім скручуються рулетики і фіксуються дерев’яними шпажками.
  • Випікається блюдо у формі для запікання, попередньо притрушений сухарями, протягом 35 хвилин в розігрітій до 180°C духовій шафі.
  • За 5 хвилин до готовності на кожен рулетик викладається по половині сирного скибочки.

Гарячі бутерброди (міні-піци)

Якщо під рукою немає готових основ для піци, можна приготувати гарячі бутерброди, володіють чудовим смаком.

Будуть потрібні:

  • 8 скибочок батона;
  • 150 г вареної або копченої ковбаси;
  • 1 помідор;
  • шматочок сиру;
  • пучок зелені;
  • трохи майонезу.

Основні етапи приготування:

  • Томат нарізане тонкими пластинками, сир треться, ковбаса подрібнюється, а зелень рубається.
  • Підготовлені інгредієнти змішуються з майонезом.
  • Хлібні скибочки покриваються начинкою і відправляються в духовку на 5-6 хвилин.

Смажені трубочки з лаваша з сирною начинкою

Гаряча закуска з лаваша чудово підходить для швидкого і ситного сніданку.

Використовується мінімум продуктів:

  • 1 упаковка тонкого лаваша;
  • 300 г сиру;
  • 150 г зеленої цибулі;
  • 5 яєць;
  • 30 р сметани;
  • 100 г майонезу;
  • 80 мл молока;
  • трохи солі і соняшникової олії.

Щоб швидко приготувати апетитні трубочки:

  • 3 яйця відварюють і натираються, після чого змішуються з сирною тирсою, подрібненою цибулею, сметаною і майонезом.
  • Залишилися свіжі яйця з’єднуються в іншій посудині з молоком і сіллю.
  • Квадратики з лаваша змащуються сирною начинкою, скручуються в трубочки, які умочують в рідкої маси.
  • Обсмажуються вироби з двох сторін до золотистого кольору.

Тарталетки з куркою, грибами і сиром

Затребувана на святковому столі закуска, яка зникає просто моментально.

Для створення такої смачної страви необхідно підготувати:

  • тарталетки – 20 шт.;
  • філе куряче – 1 шт.;
  • гриби шампіньйони – 250 г;
  • сир – 50-70 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершки – 50 мл;
  • сіль, перець, олія, зелень.

Спосіб створення:

  • З філейної частини і цибулі готуються дрібні кубики, а з грибів – трохи більшого розміру.
  • Всі інгредієнти подрібнені і сіль кладуть на сковороду, де обсмажуються 10 хвилин.
  • За 3 хвилини до закінчення смаження вміст сковороди заливається вершками і накривається кришкою для томління.
  • Тарталетки заповнюються отриманою начинкою і викладаються на деко, де присипаються сирної стружкою.
  • Випікається страву при 200°C до повного розплавлення сиру і підрум’янення тарталеток.
Дивіться також:  Курячі ніжки на сковороді – 9 смачних рецептів приготування

Гаряча закуска з печериць на святковий стіл

Гарячі закуски на святковий стіл настільки різноманітні, що завжди можна здивувати присутніх гостей чимось новеньким і дуже смачним. Наприклад, страву з відмінними гастрономічними якостями можна приготувати з таких компонентів:

  • свиняча копчена грудинка – 100 г;
  • великі печериці – 10 шт.;
  • цибуля – 80 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • сир – 50 г;
  • сметана – 70 мл;
  • сіль, спеції, зелень, олія.

Щоб подати гаряче блюдо до столу:

  • Подрібнена грудинка викладається на сковороду.
  • Після витоплювання невеликої кількості жиру додається подрібнені цибуля та часник.
  • З грибів видаляється ніжки, які подрібнюються і відправляються до обжаривающейся масі.
  • Через п’ять хвилин туди ж викладаються рубана зелень, сіль і перець, після чого сковорода отставляется.
  • В грибні капелюшки, викладені у форму для запікання, викладається злегка остуженная начинка, яка покривається у вигляді купола сирної стружкою зі сметаною.
  • Випікається закуска 20 хвилин при 200 °C.

Оригінальні м’ясні рулетики

Відмінна закуска з оригінальним смаковим поєднанням таких продуктів:

  • свиняча вирізка – 800 г;
  • сало – 80 г;
  • огірки (марін.) – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • цибуля – 1 шт.;
  • бульйон – 100 мл;
  • сіль, спеції, олію, лавровий лист, кріп свіжий – за смаком.

При виконанні рецепта можна дотримуватися наступної схеми:

  • М’ясний продукт нарізати пластинами товщиною 1 см, які потім відбиваються.
  • Сало, огірки і часник також ріжуться тонкими пластинками.
  • У ступці готується суміш спецій разом з лавровим листом.
  • Відбивні солятся притрушиваются підготовленими спеціями.
  • Потім на кожну з них кладуться 1 скибочку сала і часнику, 2 пластинки огірка, гілочка кропу.
  • Відбивні загортаються рулетиками, які фіксуються зубочистками, і обсмажуються.
  • Після утворення золотистої скоринки рулети перекладають у сотейник, на дні якого знаходяться цибульні півкільця, і заливаються бульйоном.
  • Через ¼ години томління страва готова.

Сирні палички до пива

Закуски до пива повинні не перебивати смак пінного напою, а доповнювати його. З цим легко впораються сирні палички, приготовані з:

  • 500 г сиру;
  • 200 г борошна;
  • 3 яєць;
  • 100 мл молока;
  • 100 г сухарів для панірування;
  • невеликої кількості солі, спецій і рослинного масла.

Готується закуска так:

  • Сир нарізати паличками завдовжки 10 см і діаметром 1-2 див.
  • У глибокому посуді яйця збиваються з молоком, сіллю і спеціями, куди потім просіюється борошно.
  • Палички з сиру обвалюються в борошняної маси, потім в сухарях, після чого викладаються на розігріте масло.
  • Обсмажуються вироби по 1-2 хвилини з кожного боку.

Спрінг-роли з креветками і свининою

Гаряче блюдо швидкого приготування з чудовим смаком, готується з:

  • 2 аркушів пекінської капусти;
  • 100 г рубаної свинини;
  • 20 креветок;
  • зубчики часнику,
  • 50 г моркви;
  • 5 печериць;
  • 10 листків рисового паперу;
  • соєвого соусу;
  • кореня імбиру;
  • щіпки солі.

Етапи приготування:

  • З соєвого соусу і подрібненого імбиру готується соус.
  • М’ясо, гриби і креветки подрібнюються.
  • Овочі нарізати соломкою.
  • На сильному вогні 5 хвилин обсмажується свинина, до якої викладаються гриби, овочі.
  • Через 2 хвилини сковорода отставляется, а до вмісту додаються сіль і морепродукти.
  • На кожен рисовий лист, попередньо на хвилину опущений в теплу воду, викладається по 1,5 ст. ложки остигнула начинку.
  • Роли загортаються і обсмажуються по 2 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
  • Подаються вироби теплими разом з соусом.

Пиріжки з багета з грибами і сиром

Рецепт прийде на виручку, коли часу в обріз, а хочеться чогось смачненького.

Знадобляться:

  • 1 багет;
  • 200 г печериць;
  • в 2 рази менше сиру;
  • пару ложок сметани;
  • 1 цибулина;
  • зубчик часнику;
  • сіль і масло рослинне.

Щоб поласувати ситним блюдом на швидку руку:

  • Багет нарізати шматочками по 7 см, з яких витягується м’якуш таким чином, щоб залишалося денце.
  • Подрібнені гриби і овочі пережариваются на сковороді, в яку за 5 хвилин до готовності викладаються сметана і сіль.
  • Хлібні шматочки, поміщені у форму для випічки, наповнюються начинкою, притрушиваются натертим сиром і відправляються на ¼ години в духову шафу.

Гарячі бутерброди зі шпротами

Якщо виявилося, що батон зачерствел, не варто поспішати його викидати. З цього продукту можна приготувати дуже смачну закуску, якщо додатково підготувати:

  • банку шпротів;
  • зубчик часнику;
  • шматочок сиру;
  • трохи майонезу і зелені.
Дивіться також:  Курячі ніжки в листковому тісті – 6 смачних рецептів приготування

Готується страва просто:

  • Скибочки батона поділяються навпіл і викладають на змащене деко.
  • Кожен шматочок змащується майонезно-часниковим соусом, поверх якого викладаються шпроти.
  • Бутерброди присипаються тертим сиром і відправляються в розігріту до 150°C духовку.
  • Коли сир почне плавитися, закуска витягується і притрушивается рубаною зеленню.

Картопля-гармошка, запечена в духовці, з беконом і сиром

Оригінальний рецепт ще одного способу приготування улюбленого картоплі.

Для виконання необхідні:

  • картопля – 8 шт.;
  • бекон – 300 г;
  • сир – 70 г;
  • зелень, сіль, спеції – за смаком.

При втіленні рецепта в життя:

  • Картопля очищається і промивається.
  • Після чого на кожному овоче робляться з інтервалом в 5 мм поперечні надрізи, куди поміщаються по шматочку бекону і спеції.
  • Своєрідна гармошка загортається в фольгу і поміщається у форму для випікання.
  • Випікається блюдо близько 30 хвилин при 200°C.
  • Після готовності картоплю розгортається і присипається подрібненою зеленню, сирної стружкою.

Крабові палички в кляре і панірувальних сухарях

Проста і швидка закуска з:

  • пачки охолоджених паличок;
  • 2 яєць;
  • 70 г борошна;
  • 40 г майонезу;
  • 100 г сухарів для панірування;
  • солі, спецій і масла для смаження.

Спосіб приготування:

  • З яєць, борошна і майонезу готується кляр, який трохи підсолювати і приправляється.
  • Палички обвалюються в клярі, панірувальних сухарях і обсмажують до золотистої скоринки на середньому вогні.

Картопляні кошики з оселедцем

Гарячих закусок така безліч, що для любителів морських і річкових продуктів обов’язково знайдеться рецепт з риби, для виконання якого необхідні:

  • картопля – 300 г;
  • сир – 100 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • філе оселедця – 250 г;
  • сир сирний – 150 г;
  • цибуля червоний і синій – по ½ шт.;
  • огірки (марін.) – 2 шт.;
  • сир сирний – 30 г;
  • майонез – 50 мл;
  • зелень, сіль, спеції, оцет бальзамічний.

Етапи створення:

  • Для кошиків з тертих картоплі, 50 г твердого сиру, 1 яйця, солі, перцю готується тісто, яким вистилається дно форми для кексів.
  • Вироби випікаються 40 хвилин при 200°C.
  • Цибуля подрібнюється, взбрызгивается оцтом, віджимається і викладається на дно витягнутих з форм кошиків.
  • Зверху викладаються кубики рибного філе.
  • Із зварених і потертих яєць, подрібнених огірків, сиру і майонезу готується салат, якими покривається риба.
  • Перед подачею кошики прикрашаються зеленню.

Запечена цвітна капуста зі спеціями

Щоб розкрити смак цвітної капусти по-новому будуть потрібні:

  • капуста – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • перець чилі свіжий – ½ шт;
  • соєвий соус олія соняшникова – по 50 мл;
  • лимон – ½ шт;
  • сіль, куркума, перець мелений – за смаком.

В процесі:

  • Головний інгредієнт промивається і розбирається на суцвіття.
  • Часник і перець подрібнюються.
  • У глибокій мисці капуста змішується з маслом, соусом, подрібненими овочами, соком лимона,сіллю і спеціями.
  • Капуста викладається на деко і запікається півгодини при 180°C.

Курячі крильця в медово-соєвому соусі

Для любителів пряних закусок з насиченим смаком – це чудовий рецепт, втілити в життя який дозволить наступний набір продуктів:

  • 1 кг крилець;
  • 40 г меду;
  • в 2 рази більше соєвого соусу;
  • 2 зубчики часнику;
  • гострий томатний соус, рослинну олію і спеції.

Щоб підготувати гостру закуску:

  • З соусу, рідкого меду і спецій готується маринад.
  • У глибокий посуд викладаються крильця, заливаються маринадом і відправляються маринуватися в холод.
  • Через 3 години закуска ставиться в духовку на запікання при 200°C на 30-40 хвилин.

Брускетта — рецепт італійської закуски

Щоб приготувати класичне італійське блюдо і доторкнутися до традицій цієї культури, необхідно підготувати:

  • 6 шматочків хліба;
  • 200 г сиру маскарпоне;
  • 18 клубник;
  • 12 листочків базиліка;
  • лимонний сік, сіль і перець.

Спосіб створення гарячої закуски:

  • З сиру, лимонного соку, солі і перцю готується крем.
  • Полуниця і базилік подрібнюються.
  • Хлібні шматочки обсмажуються до хрусткої скоринки, після чого намазуються кремом і покриваються полуницею з базиліком.

Закусочні оладки з зеленою цибулею і яйцем

Пишні і м’які оладки виходять з таких продуктів:

  • 1 сирого і 2 відварених яєць;
  • їдальні ложка цукру;
  • склянки кефіру;
  • склянки борошна;
  • 30 г цибулі;
  • щіпки соди;
  • солі, спецій і масла для смаження.
Дивіться також:  М’ясо по-французьки в духовці – 9 рецептів

Щоб отримати 25 оладків:

  • Для тіста вбивається яйце з цукром, до яких додаються кефір, сода і поступово вводиться борошно, сіль і спеції.
  • Лук, відварені яйця подрібнюються і поміщаються в тісто.
  • Після ретельного перемішування тісто за допомогою десертної ложки викласти на розігріту сковороду.
  • Оладки обсмажують з двох сторін до золотистого кольору.

Кальмари, смажені в клярі

Багаті білком кальмари присутні в багатьох закусках в якості другорядного інгредієнта, але і в якості основного вони мають неперевершений смак.

Для приготування знадобиться:

  • тушки кальмарів – 4 шт.;
  • борошно – 200 г;
  • вода – 250 мл;
  • білок — 2 шт.;
  • олія для фритюру – 350 мл;
  • сіль за смаком.

Щоб насолодитися кальмарами з хрусткою скоринкою:

  • З тушок видаляється хітинова пластинка, після чого вони відварюють у підсоленій, киплячій воді не більше 3 хвилин.
  • Після охолодження з кальмарів готуються кільця діаметром в 2 див.
  • У глибокій мисці вода змішується з борошном, куди потім додається ложка масла і сіль.
  • Білки збиваються окремо, після чого вводяться в кляр.
  • Кільця умочують в клярі і обсмажують в маслі в сотейнику з товстим дном до золотистого кольору.

Корн-дог — класичний рецепт

Відоме багатьом ще з дитинства страва під назвою «сосиска в тісті». Для приготування необхідно обзавестися такими компонентами:

  • сосиски і палички – по 6 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • кукурудзяне і пшеничне борошно – 150 г;
  • молоко – 50-100 мл;
  • розпушувач – 5 м;
  • цукор – 60 г;
  • сіль і рослинне масло.

Щоб порадувати маленьких мешканців будинку ситної закускою на паличках:

  • Сипучі компоненти змішуються в глибокій мисці, куди вбивається яйце і додається молоко.
  • З вмісту замішується круте тісто і отставляется.
  • Через 20 хвилин тісто перекладається в склянку.
  • Сосиски, звільнені від плівки, протыкаются паличками і занурюються в тісто, де добре прокручуються, покриваючись рівномірним шаром борошняної маси.
  • Обсмажується корн-доги на середньому вогні з усіх боків.

Гаряча закуска з морепродуктів в тарталетках

Прекрасне рішення при сервіровці святкового фуршету, для втілення в життя якого необхідні:

  • листкове тісто бездріжджове – 500 г;
  • крабове м’ясо – 200 г;
  • картопля — 3 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • сіль, спеції, зелень і сир – за смаком.

Спосіб приготування:

  • З тіста роблять гуртки, які викладаються на дно силіконових форм.
  • Випікаються тарталетки 10 хвилин при 180°C до напівготовності.
  • Картопля відварюється і дрібно ріжеться, зелень рубається.
  • З крабового м’яса готуються маленькі кубики.
  • В тарілці змішуються подрібнені інгредієнти, сіль і спеції.
  • Начинка викладається у всередину тарталеток, які зверху поливаються збитим із сіллю яйцем і притрушиваются сиром.
  • Випікання триває до розплавлення сиру і підрум’янення тарталеток.

Кабачкові рулетики з куркою

Чудове літнє блюдо, що готується з:

  • 400 г кабачків;
  • 300 г курячого філе;
  • шматочки сиру;
  • 5 зубчиків часнику;
  • майонезу і спецій.

При створенні гарячої закуски:

  • М’ясо ріжеться смужками, які потім діляться навпіл, солятся, притрушиваются спеціями і подрібненим часником.
  • Кабачки нарізати пластинами по 5 мм в товщину.
  • Овочеві пластинки викладаються на застелений пергаментом деко, солятся і змащуються маслом, після чого відправляються на 5 хвилин в духовку з температурою 180°C.
  • Коли кабачки розм’якшаться, кожна пластина змащується майонезом і покривається шматочками м’яса і сирної стружкою.
  • Кабачки скручуються і фіксуються шпажками.
  • Рулетики поміщаються у форму для випікання і відправляються в духовку на 25 хвилин при тій же температурі.

Фаршировані сушіння, запечені в духовці

Оригінальна закуска, для приготування якої необхідно придбати:

  • 200 г сушок;
  • шматочок сиру;
  • 200 г м’яса за смаком;
  • 1 цибулину;
  • часник, сіль, спеції, майонез і рослинне масло.

В процесі:

  • Сушіння заливаються водою на 10 хвилин.
  • Подрібнену цибулю пассеруется на сковороді, куди додається прокручене м’ясо.
  • Через 10 хвилин обсмажування фарш ще раз пропускають через м’ясорубку і змішують з подрібненим часником, сіллю, спеціями і майонезом.
  • На деко викладаються набряклі сушіння, в центр яких гіркою викласти фарш, притрушивающийся сирної стружкою.
  • Випікається закуска при 180°с близько 25 хвилин.

Отже, при сервіровці святкового столу не варто забувати про гарячих закусках, які при правильному приготуванні відрізняються дивовижною ніжністю, соковитістю і ароматностью.

Прокрутка до верху