Гарячий шоколад – це не просто напій, це заряд бадьорості на весь день. І зовсім необов’язково бігти за ним в найближче кафе, адже швидко зробити ласощі можна і вдома.
Найпростіший гарячий шоколад
Щоб приготувати напій з дійсно насиченим смаком, беріть найкращий чорний шоколад. Його якість безпосередньо впливає на отриманий результат.
Необхідні продукти:
- три склянки молока;
- півтори ч. л. кукурудзяного крохмалю;
- цукор за смаком;
- 180 грам хорошого гіркого шоколаду.
Процес приготування:
- Шоколад ділимо на шматочки, щоб вони швидше розплавилися, і поміщаємо в каструлю.
- Додаємо туди половину вказаної кількості молока і включаємо плиту на середній рівень нагріву.
- Постійно заважаючи інгредієнти в каструлю, доводимо шоколад до рідкого стану.
- В крохмаль вливаємо дві ложки молока, чекаємо, коли він розчиниться, і з’єднуємо отриману масу з рештою молоком.
- Цю суміш потрібно влити до топленому шоколаду, при цьому збиваючи напій віночком або міксером.
- На цьому етапі засипаємо бажану кількість цукру, перемішуємо і варимо близько п’яти хвилин на слабкому вогні до густоти.
З додаванням банана
Зробити гарячий шоколад можна і з додаванням банана – це гарне, ароматне поєднання.
Необхідні продукти:
- один банан;
- пів-літри молока;
- близько 50 грам молочного шоколаду.
- Процес приготування:
- Банан очищаємо, нарізаємо на шматочки, а шоколад ділимо на кубики.
- Вливаємо молоко в каструлю, змішуємо з шоколадом і бананом.
- Гріємо складу на слабкому вогні до повного розчинення шоколаду, після чого збиваємо отриману масу блендером до однорідності.
- За смаком можна додати трохи цукру перед подачею.
Рецепт з маршмеллоу
Необхідні продукти:
- 100 грам шоколаду;
- маршмеллоу – за своїм смаком;
- 140 мілілітрів вершків;
- 0,6 літра молока.
Процес приготування:
- У каструлю влити вказану кількість молока і вершків. Перемішати і поставити нагріватися на слабкому вогні.
- Потім додати шоколад, який потрібно попередньо розділити на невеликі шматочки.
- Дочекатися, коли вміст каструлі закипить, зробити слабкий рівень нагріву і трохи перешкодити, щоб вийшла однорідна суміш.
- Перелити її в чашки і зверху викласти у них маршмеллоу.
Гарячий шоколад з какао
Якщо шоколаду не виявилося під рукою – не проблема, напій можна зробити і з какао. Адже какао – це той же шоколад, тільки не солодкий.
Необхідні продукти:
- дві ложки какао;
- ч. л. кукурудзяного крохмалю;
- цукор на свій смак;
- 0,3 літра вершків.
Процес приготування:
- Змішуємо в каструлі какао і крохмаль, заливаємо їх ложкою холодної води.
- Зазначене кількість вершків добре прогріваємо, але до кипіння не доводимо. Акуратно вливаємо їх до масі какао, перемішуючи до однорідності.
- На самому слабкому вогні нагріваємо інгредієнти і потім знімаємо з плити. Даємо їм постояти п’ять хвилин і подаємо з домашнім печивом.
Як приготувати напій з корицею
Гарячий шоколад з корицею – справжній зимовий напій. Приготуйте його за цим рецептом і насолоджуйтесь в непогожий день.
Необхідні продукти:
- 0,7 літра молока;
- дві палички кориці;
- 200 грам хорошого темного шоколаду;
- 0,3 літра жирних вершків.
Процес приготування:
- З’єднуємо молоко і вершки, ставимо на плиту, добре прогріваємо, але не даємо суміші закипіти.
- Палички кориці переминаем в ступці або кавомолці. За бажанням можна використовувати вже мелений варіант.
- Вершки і молоко знімаємо з плити, додаємо до них корицю і залишаємо на п’ять хвилин.
- Шоколад розбираємо на шматочки, кладемо в гарячу суміш і перемішуємо вінчиком до його повного розчинення. Після цього напій розливаємо по чашках і подаємо.
Оригінальний варіант з перцем чилі
Таке поєднання зробить напій більш ароматним і вже точно нетривіальним.
Необхідні продукти:
- три сухі стручки перцю чилі;
- пів-літри молока;
- три великих ложки какао;
- три ложки цукру.
Процес приготування:
- Змішуємо какао і цукор, додаємо трохи молока, але не всі.
- Суміш відправляємо на плиту, включивши середній рівень нагріву.
- Не перестаючи заважати, додаємо до інгредієнтів перець чилі і варимо склад далі на слабкому вогні.
- Тримаємо на плиті, поки цукор повністю не розчиниться, після чого вливаємо молоко, що залишилося, і як тільки напій закипить, відразу ж знімаємо його.
- Обов’язково пропускаємо напій через сито, щоб у ньому не було нічого зайвого, в тому числі, і шматочків перцю. Після цього розливаємо шоколад по чашках і подаємо.
З кокосовим молоком
Необхідні продукти:
- 70 мл кокосового молока;
- 100 грам темного шоколаду;
- три ложки цукру;
- 0,35 літра мигдалевого або звичайного молока.
Процес приготування:
- Шоколад розбираємо на шматочки і доводимо до рідкого стану. Краще всього зробити це на паровій бані, але якщо не хочеться возитися, то робіть це просто на плиті або в мікрохвильовій печі.
- Окремо змішуємо обидва види молока і відправляємо на плиту. Чекаємо, коли суміш закипить, і швидко з’єднуємо з топленим шоколадом, поки він не застиг.
- Додаємо вказану кількість цукру (чи за смаком), перемішуємо і подаємо напій.
Густий гарячий шоколад
Щоб отримати густу консистенцію шоколадного коктейлю використовуйте звичайний крохмаль. Краще всього брати кукурудзяний, тоді його смак напій не буде відчуватися.
Його, до речі, можна додавати в будь-який рецепт. Зверніть увагу, що напій без крохмалю буде досить рідким.
Необхідні продукти:
- літр молока;
- три великих ложки крохмалю;
- 200 грам шоколаду.
Процес приготування:
- Беремо склянку молока і заливаємо їм крохмаль. Перемішуємо, щоб вийшла однорідна суміш без грудок.
- Молоко, що залишилося, вливаємо в каструлю і ставимо нагріватися на повільний вогонь. Додаємо шоколад, попередньо розділений на скибочки.
- Продовжуємо прогрівати суміш, поки шматочки шоколаду повністю не розчиняться, після чого сюди ж відправляємо розведений крохмаль. Перемішуємо.
- Продовжуємо варити, поки напій не почне густіти. Як тільки процес піде, відразу ж знімаємо шоколад з вогню, розливаємо по чашках і подаємо.
Гарячий шоколад – ароматний напій, який не тільки дарує гастрономічне задоволення, але створює особливу атмосферу і піднімає настрій. Не відмовляйте собі в задоволенні і хоча б раз приготуйте це чудове ласощі.