Гавайська піца – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Готується гавайська піца, колись вдалий винахід молодих кухарів, досить швидко і просто. Вона має незвичайний смак, цікавий склад і кілька варіацій приготування. Блюдо підійде для гарного ситного перекусу, пікніка, порадує домочадців і гостей. Така піца відмінно поєднується з ромом, вином, свіжими овочевими фрешами і смачними коктейлями.

Невеликий екскурс в історію страви

Насправді популярна нині гавайська піца була придумана канадським піццайоло, який дав назву своєму страви виходячи з марки консервованих ананасів. На смак піца – солодко-солоний, незвичайна, викликає суперечливі емоції. Тривалий час багато сперечалися, насправді це блюдо таке гарне чи варто його зовсім виключити з кулінарних рецептів. Зупинилися на першому варіанті і не даремно, адже зараз ця піца – справжня цінність для гурманів. Вона може мати різні варіації, готується кількома способами.

Автор страви, Панопулос, створив своє творіння в маленькому ресторанчику канадського містечка. Йому хотілося урізноманітнити набридле примітивне блюдо новими продуктами, тому часто готував начинку на основі оливок, анчоусів, рису. Одного разу він поєднав ананаси з шинкою, заради експерименту. Подавши блюдо відвідувачам, кухар зазначив, що воно не викликало великого захоплення. Однак незабаром з новими віяннями піцу полюбили в багатьох країнах. Зараз це канадське блюдо з гавайським назвою подають у всіх піцеріях світу. Його смак викликає захоплення і бажання знову і знову пробувати чудове тісто з соковитою начинкою.

Класична гавайська піца з куркою і ананасами

Популярна піца з куркою і ананасами славиться своєю незвичайною начинкою, в якій поєднується кисло-солодкий смак екзотичного фрукта з ніжним курячим м’ясом.

Приготувати її не складно на домашній кухні з:

  • дріжджів сухих – 1 ч. л.;
  • борошна – 1 склянку;
  • води – 125 мл;
  • оливкової олії – 10 мл;
  • цукрового піску – 0,5 ч. л.;
  • солі – 0,5 ч. л.
Дивіться також:  Дріжджове тісто для піци – 2 рецепта на сухих дріжджах і на воді

Начинка готується на основі ананасів консервованих – 140 г, курячого філе – 125 г, сиру – 120 г, орегано – 0,5 ч. л., томатної пасти – 25 мл Іноді до складу начинки включають шинку і спеції за смаком.

У глибокій ємності змішати потрібну кількість просіяного борошна з дріжджами, сіллю і цукровим піском. До сухих компонентів додається тепла вода, заздалегідь кип’ячена, після чого маса перемішується до однорідності. В кінці додається масло і борошно за потребою. Тісто вимішується руками до того моменту, поки воно не перестане прилипати, стане пластичним і однорідним. Після його слід загорнути в поліетилен і покласти в тепле місце.

Коли маса для піци трохи збільшиться в об’ємі, її необхідно ще раз обім’яти і розкачати, надавши круглу форму. Товщина тесту не повинна перевищувати 5 мм. Після розкатаний пласт поміщається на деко і змащують сумішшю томатної пасти зі спеціями.

Зверху на змащену основу викладається відварне м’ясо, порізане кубиками або подрібнене вручну. Слідом розкладаються ананаси, які повинні заповнити проміжок між м’ясом і тестом. Верхівка піци – тертий сир. Для того щоб компоненти краще з’єдналися і трималися на основі, низ тесту перед викладенням продуктів заповнюється сиром.

Випікатися піца повинна при температурі 220 градусів протягом 15 хвилин. Готову випічку слід трохи остудити, розрізати на частини і подати до столу.

З додаванням бекону

Готується продукт на основі дріжджового тіста.

Для приготування начинки слід запастися:

  • відвареної курячої грудкою – 180 г;
  • беконом – 110 г;
  • сиром – 110 г;
  • консервованими ананасами – 115 г;
  • томатною пастою або кетчупом – пару столових ложок;
  • сухим орегано;
  • сіллю.

Поки тісто, приготоване за рецептом, підходить, слід зайнятися начинкою. Для цього готові м’ясні продукту нарізати невеликими смужками. З ананасів слід видалити рідину, після чого нарізати їх невеликими брусочками. Сир подрібнюється великою теркою.

Дивіться також:  Тісто для піци швидке і смачне – 7 рецептів

У відповідний за розміром деко викладається розкачане тісто, після чого рясно змащують томатним продуктом. Зверху посипати спеціями, викласти щедро м’ясну нарізку. Далі викладаються ананаси і сир, тертий на тертці. Випікатися продукт повинен при температурі 210 градусів близько 20 хвилин.

З куркою, ананасами і помідорами

Начинка готується на основі:

  • томатів консервованих – 190 г;
  • цукрового піску – трохи менше половини чайної ложки;
  • свіжого ананаса – 190 г;
  • відварного пташиного м’яса – 180 г;
  • шинки – 160 г;
  • часникових зубів – пару штук;
  • болгарського перцю – половина плоду;
  • лука;
  • сир – 250 г;
  • помідор свіжих – пару штук;
  • сушеного орегано і базиліка;
  • рослинного жиру – 10 мл

Замісити тісто і поставити його відпочивати. Для приготування томатного соусу слід з консервованих помідор прибрати шкірку, помістити в чашу блендера разом з часником і спеціями. Подрібнити, викласти в сотейник і тушкувати на олії до загустіння, додавши цукровий пісок із сіллю, остудити.

Борошняна маса розкочується качалкою і поміщається на змащений маслом деко. Зверху її слід перемазати соусом і викласти м’ясну нарізку. Далі викладається нарізану цибульку, перець, ананаси і сирний продукт. Запекти в духовій шафі при 220 градусів до готовності. Подати в гарячому вигляді.

З білим соусом

Щоб приготувати начинку для популярної піци, слід запастися:

  • молоком – 360 мл;
  • борошно – 1 ст. л. з гіркою;
  • сиром – 150 г;
  • ананасными кільцями – 4-6 шт.;
  • курятиною – 190 р.

У сотейнику слід підрум’янити потрібну кількість борошна, додати молоко. Варити до загустіння, додати тертий сир (трохи), почекати, поки розплавиться. Цим білим соусом змащується розкачане тісто, на який викладається відварна курятина, ананаси, і сир. Запекти при 240 градусів 12-18 хвилин.

Дивіться також:  Томатний соус для піци – 11 рецептів

З шинкою в мікрохвильовці

У мікрохвильовій печі можна за короткий час приготувати чудову піцу. Замісити тісто можна самостійно або купити готовий корж.

Начинка готується з:

  • сирного соусу – пару столових ложок;
  • кетчупу – 1,5 ст. л.;
  • часникових зубів – 3 маленьких;
  • меленого сушеного базиліка;
  • чорного перцю;
  • шинки – 190 г;
  • ананасів консервованих – 0,5 банки;
  • сиру твердого – 180 р.

Коли тісто буде раскатано та викладено в форму, можна приступити до приготування соусу. Для цього змішуються обидві заправки зі спеціями і часником, ретельно вимішуються до однорідності.

В мікрохвильовці скляний коло протерти, помістити на нього тісто. Підсушити на повній потужності протягом 5 хвилин. Змастити корж соусом, викласти нарізану шинку, ананаси, сир. Готувати протягом 8 хвилин на повній потужності.

Закрита гавайська піца з ананасами

Готується на основі:

  • рікотти – 155 г;
  • часнику – пару зубків;
  • сушених спецій;
  • шинки – 120 г;
  • ананасів – 110 г;
  • червоної цибулі – 40 р.

Готове тісто ділиться на дві рівні частини. Обидва шматка скочуються в кулю, після чого качалкою розкочуються в пласти. На один з них поміщається рікотта з подрібненим часником, після шинка, спеції, скибочки ананасів і цибульні кільця. Зверху начинка закривається рештою тіста, краї защипываются. Випікати продукт слід при температурі 220 градусів близько 18 хвилин.

Прокрутка до верху