Геркулесова каша – 8 рецептів приготування

Рецепт приготування на воді

Вівсяна каша на воді – незамінне блюдо в дієтичному раціоні. Висока енергетична цінність і вміст корисних мікроелементів та вітамінів роблять її чудовим засобом для зміцнення імунітету та профілактики захворювань ШКТ.

Геркулесова каша стимулює травлення, виводить шлаки і токсини, благотворно впливає на роботу серцево-судинної, нервової та ендокринної систем.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 2 склянки вівсяних пластівців;
  • 4 склянки води;
  • 1 ч. л. солі;
  • цукор і вершкове масло за смаком.

Приготування покроково:

  • Висипте пластівці в ківш або каструлю, залийте водою і посоліть.
  • Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб каша не прилипла до дна посуду. Варіть ще 3 – 4 хвилини, поки вода не википить повністю.
  • Спробуйте кашу, додайте цукор і вершкове масло, якщо потрібно. Розкладіть по тарілках.

Як бачите, варити геркулесову кашу на воді зовсім просто і можна легко варіювати інгредієнти, залежно від кількості порцій.

Дивіться також:  Тарталетки з креветками – 7 рецептів смачної і апетитної закуски
Прокрутка до верху