Геркулесова каша – 8 рецептів приготування

Геркулесова каша з гарбузом

Таке блюдо сподобається тим, кому каша без всяких добавок здається занадто прісною. Гарбуз містить багато клітковини, яка поліпшує травлення, а також вітамінів і мікроелементів, які так необхідні організму.

Необхідні продукти:

  • 100 г вівсянки;
  • 200 г гарбуза;
  • 1,5 ст. молока;
  • 20 мл води;
  • 30 г вершкового масла;
  • цукор за смаком.

Покроковий рецепт:

  • Закип’ятіть воду.
  • Вимийте гарбуз, очистіть від шкірки, видаліть насіння і наріжте м’якоть акуратними кубиками.
  • Залийте гарбуз водою і тушкуйте під закритою кришкою близько 20 хвилин.
  • Коли вода випарується, висипте вівсянку і залийте молоком. Додайте сіль і цукор, перемішайте і накрийте кришкою. Готуйте 30 хвилин, періодично помішуючи і розминаючи гарбузове шматочки.
  • Вимкніть плиту, додайте масло, знову накрийте кришкою і залиште страву ще на 10 хвилин.
  • Зніміть кашу з плити, ретельно розмішайте і подавайте до столу.

В готову страву можна додати родзинки, яблука або курагу, якщо ви любите кашу солодше.

Дивіться також:  Яловичина в мультиварці – 12 рецептів приготування
Прокрутка до верху