Геркулесова каша з гарбузом
Таке блюдо сподобається тим, кому каша без всяких добавок здається занадто прісною. Гарбуз містить багато клітковини, яка поліпшує травлення, а також вітамінів і мікроелементів, які так необхідні організму.
Необхідні продукти:
- 100 г вівсянки;
- 200 г гарбуза;
- 1,5 ст. молока;
- 20 мл води;
- 30 г вершкового масла;
- цукор за смаком.
Покроковий рецепт:
- Закип’ятіть воду.
- Вимийте гарбуз, очистіть від шкірки, видаліть насіння і наріжте м’якоть акуратними кубиками.
- Залийте гарбуз водою і тушкуйте під закритою кришкою близько 20 хвилин.
- Коли вода випарується, висипте вівсянку і залийте молоком. Додайте сіль і цукор, перемішайте і накрийте кришкою. Готуйте 30 хвилин, періодично помішуючи і розминаючи гарбузове шматочки.
- Вимкніть плиту, додайте масло, знову накрийте кришкою і залиште страву ще на 10 хвилин.
- Зніміть кашу з плити, ретельно розмішайте і подавайте до столу.
В готову страву можна додати родзинки, яблука або курагу, якщо ви любите кашу солодше.