Глазур для пончиків – 6 рецептів як зробити глазур

Пончики, як правило, покривають глазур’ю. Зверху можна присипати солодкої кольоровою посипкою, яку зазвичай використовують на великодніх куличах. Глазур для цього популярного десерту можна приготувати своїми руками. Варто зазначити, що її можна використовувати і для покриття іншої випічки — кексів, тістечок, тортів, рулетів. Яку можна приготувати глазур для пончиків, розповімо нижче.

Шоколадна глазур для пончиків

Шоколадна глазур для пончиків вважається найбільш популярною, нарівні із звичайним білим покриттям. Простий і легкий спосіб приготувати шоколадну глазур для пончиків буквально за кілька хвилин.

  • стакан цукру;
  • пів склянки води;
  • 60 г гіркого шоколаду;
  • 50 г вершкового масла.

Цукор розчинити у воді, поставивши на середній вогонь. Крупинки повинні повністю розчинитися. Після цього всипати в сироп кубики шоколаду і допомогти ложечкою йому розчинитися. Почекати, щоб шоколадна суміш закипіла. Після можна додати масло і розтопити його. Помішуючи, прокип’ятити 10 хвилин, щоб всі інгредієнти розчинилися до однорідності. Глазур готова, залишилося дати їй охолонути і пензликом нанести на пончики. Готова маса повинна густо стікати з ложки, значить, її можна використовувати.

На замітку. Прискорити охолодження глазурі можна, поставивши ємність в крижану воду.

Рецепт приготування з полуниці

Ніжно-рожева глазур зі смаком полуниці дуже добре доповнює такий десерт, як пончики. Рекомендується готувати в сезон свіжих ягід, вирощених не в теплиці — тоді смак буде дійсно приголомшливим.

Складові для полуничної глазурі:

  • стакан цукру;
  • 100 г масла;
  • 2 білка;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 70 г полуниці.

Приготування проходить так:

  • Білки збити з цукром і лимонним соком. Вийде досить густа маса яскраво-білого кольору.
  • Масло розтопити і влити в суміш, добре перемішати.
  • Полуницю подрібнити блендером до однорідної кремоподібної консистенції і додати в глазур. Все добре перемішати до однорідності.
  • Дивіться також:  Пиріг з киселю – 5 рецептів приготування

    На замітку. Якщо після використання залишилося трохи глазурі, її можна щільно затягнути плівкою, щоб не обвітрилася і не застигла, і поставити в холодильну камеру. Зберігати можна до десяти діб, більше не бажано.

    Ванільна

    Класична глазур вважається ванільна, білосніжного кольору. Вона не менш популярна, ніж шоколадна. Її часто використовують не тільки для покриття пончиків, але і іншої випічки — рулетів і великодніх пасок.

    Ароматна і швидка в приготуванні глазур робиться з:

    • пакетика ваніліну;
    • 1 чашки цукрової пудри;
    • щіпки солі;
    • 1 ч. л. вершкового масла;
    • 2 ч. л. молока високої жирності.

    Масло розтопити, дати трохи охолонути. З’єднати в одній мисці всі продукти і довго збивати до однорідної густої консистенції. Краще це робити занурювальним міксером — так суміш швидше збивається і виходить густіше, ніж при ручному змішуванні віночком.

    На замітку. Ванільна глазур, при приготуванні якої замість молока використовують вершки мінімум 33 % жирності, виходить густіше. Якщо подобається більш тонка структура, можна в кінці підготовки влити трохи кип’яченої води.

    Готуємо з карамелі і солі

    Карамельна глазур для пончиків виходить дуже смачною, злегка дзеркальною, і може використовуватися для покриття різної випічки — кексів, тортів.

    Порядок дій:

  • 5 г желатину замочуємо у воді.
  • Окремо насипаємо 10 г крохмалю і 30 мл води. Перемішуємо.
  • У суху глибоку сковороду висипаємо 150 г цукор і 1-2 год л лимонного соку, розтоплюємо і варимо до карамельного коричневого відтінку.
  • Прибираємо з вогню, потроху вливаємо 70 мл води і 130 мл жирних вершків, не забуваючи помішувати. Ставимо назад на вогонь, додаємо дрібку солі і готуємо, помішуючи.
  • Крохмальну воду і додаємо желатин в карамель і гарненько перемішуємо. Готуємо ще кілька хвилин
  • Пропускаємо через сито і даємо охолонути до тридцяти градусів.
  • Дивіться також:  Сирне суфле – 8 рецептів приготування в духовці, мультиварці і мікрохвильовці

    Карамель виходить трохи тягучою консистенцією. На десерти зручніше наносити пекарській силіконової пензликом. Зверху можна прикрасити шоколадною крихтою або рубаними волоськими горішками.

    З мармеладу

    Незвичайний варіант глазурі – мармеладная маса. Щоб вона вийшла ароматною і з певним смаком, рекомендується підбирати продукт одного виду, наприклад, з яблучної, грушевої або вишневої основою.

    Для приготування підготувати:

    • 200 г мармеладу однотонного;
    • 4 ст. л. цукру;
    • 50 г вершкового масла;
    • 2 ст. л. сметани.

    Мармелад, масло і цукор розтопити на невеликому вогні, не забуваючи періодично помішувати силіконової лопаткою. Як тільки суміш почне кипіти, засікти час і проварювати чверть години, помішуючи. Коли суміш почне густіти, вогонь можна вимкнути. Трохи остудити і після цього приступити до покриття випічки.

    На замітку. В глазурі залишаться невеликі шматочки мармеладу, які не встигли розчинитися. Вони виглядають дуже гарно, але за бажанням їх можна прибрати ложкою.

    Проста цукрова глазур

    Цукрова глазур готується з мінімальної кількості складових, що робить її особливо доступною. Солодка на смак, швидка в приготуванні, вона легко готується в домашніх умовах і стане незамінною для любителів приготування швидких і смачних рецептів.

    Проста солодка глазур робиться з:

    • 3 яєчних білків;
    • 2 склянки цукру (рекомендується використовувати пудру);
    • 2 ч. л. лимонного соку.

    Даний варіант абсолютно не вимагає тривалої підготовки:

  • Три інгредієнти добре збиваються міксером або заглибним блендером.
  • Після можна додати краплю харчового барвника або використовувати в чисто білому вигляді.
  • Лимонний сік дасть сліпучу білизну крему і додасть легкий цитрусовий аромат. Наноситься силіконової пензликом на пончики відразу, застигає дуже швидко — протягом чверті години.

    Прокрутка до верху