Глазур для торта – найпростіша і найпопулярніша прикраса. Глянцеве покриття робить десерт привабливим та помітним на святковому столі. Глазурь зручна у використанні та її легко варити. Її можна готувати з какао, різними видами шоколаду, з вершками, молоком, вершковим маслом або сметаною, робити її різного кольору. з таким доповненням ваші торти завжди будуть ошатними та смачними.
Шоколадна глазур для торта з какао та олії
Шоколадна глазур для торта з какао та олії швидко вариться, легко наноситься, не кришиться і не обсипається після застигання. Її можна використовувати не тільки в прикрасі тортів, але й для інших десертів: тістечок, еклерів, пасок або запіканок.
Інгредієнти:
на – 1 порції
- Какао-порошок – 2 ч.л.
- Молоко коров’яче – 2.5 ст.л.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст.л.
Процес приготування:
Глазурь для торта легко готується в домашніх умовах. Спочатку потрібно змішати сухі інгредієнти. У миску всипте дві чайні ложки какао.
Додайте до какао 4 столові ложки цукру, добре змішайте продукти.
Пересипте суміш какао та цукру в каструльку, влийте молоко і добре перемішайте.
Олію заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вона трохи підтанула і тримайте її поблизу.
Каструльку з молоком, какао та цукром поставте на плиту на повільний вогонь. Нагрівайте суміш, постійно помішуючи, допоки вона не почне ставати однорідною і густою.
Коли маса стане однорідною та блискучою, додайте шматочки олії. Продовжуйте варити глазур, помішуючи ложкою.
Консистенція глазурі має стати однорідною та тягучою, схожою на свіжий рідкий мед.
Отриманої кількості глазурі цілком вистачить, щоб покрити торт в один шар. Смачного!
Дзеркальна глазур для торта
Дзеркальна глазур для торта – ефектне покриття, яке часто використовується для сучасних десертів. Поверхня тортів виходить ідеально рівною, блискучою, яскравою та приковує до себе погляди. Навіть у домашніх умовах, знаючи правильну технологію, можна приготувати дзеркальну глазур.
Час приготування – 24 год.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Сироп глюкози – 300мл.
- Вода – 140 мл. + 120 мл. для желатину.
- Згущене молоко – 200 мл.
- Цукор – 300 грн.
- Шоколад білий – 300 гр.
- Желатин – 20 грн.
- Барвник – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. 120 мл води залийте желатин і залиште на 15 хвилин набухати.
Крок 2. У мисці змішайте сироп глюкози, 140 мілілітрів води та цукор. Нагрійте суміш, щоб цукор повністю розчинився.
Крок 3. У каструльку покладіть розламаний на шматочки білий шоколад і влийте молоко, що згущує|згущає|. Потім влийте гарячу цукрову масу і перемішуйте, поки|доки| шоколад не розтане.
Крок 4. В отриману масу додайте набряклий желатин, добре перемішайте.
Крок 5. За бажанням додайте харчовий барвник у глазур і пробийте її занурювальним блендером. Намагайтеся робити це акуратно, щоб у глазурі не утворювались бульбашки повітря.
Крок 6. Далі глазур процідіть через сито, це дозволить позбутися крупин і повітря. Накрийте глазур харчовою плівкою і приберіть у холодильник на добу.
Крок 7. Перед використанням глазурі для прикраси тортів її необхідно підігріти до робочої температури в 35-37 градусів. Торт встановіть на спеціальну підставку та полийте його глазур’ю. Коли зайва глазур стіче, висять хвостики, що залишилися, підверніть на дно торта і приберіть його в холодильник.
Крок 8. Коли глазур застигне, стане гладкою і блискучою. Прикрасьте торт на свій смак і можна пригощати красивим десертом гостей. Смачного!
Глазур з какао та молока для торта
Глазур із какао та молока для торта – інгредієнт, який використовують на завершальному етапі приготування святкового десерту. Як правило, вибір робиться на користь глазурі, тому що це просто, ефектно і смачно. Особливо таку прикрасу оцінять любителі шоколаду.
Час приготування – 1 год. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Какао-порошок – 4 ст.
- Молоко – 8 ст.
- Цукор – 12 ст.
- Олія вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти для варіння глазурі.
Крок 2. У невеликій каструлі перемішайте цукор та какао.
Крок 3. Далі влийте молоко та поставте ємність на вогонь. Нагрійте масу до кипіння, щоб|аби| цукор розчинився.
Крок 4. Після цього приберіть каструлю з вогню, трохи остудіть масу і додайте в неї масло, перемішайте. Далі залиште глазурь мінімум на 40 хвилин для загусання.
Крок 5. Глазурка з какао і молока готова, використовуйте її за призначенням для прикраси торта. Смачного!
Глазур із білого шоколаду для торта
Глазур із білого шоколаду для торта – друга за популярністю прикраса для десерту. Завдяки такому покриттю торт виходить красивішим, смачнішим, а також це продовжує термін його зберігання. За цим рецептом у вас вийде легка, гладка та ніжна глазур.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Шоколад білий – 200 гр.
- Вершки жирні від 33% – 100 мл.
- Олія вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Шоколад можна брати будь-який: спеціальний кондитерський або звичайний у плитках. Вершки краще брати жирні від 33% і від.
Крок 2. Білий шоколад розкришіть і викладіть у миску.
Крок 3. Вершки в каструлі доведіть до кипіння і потім залийте ними подрібнений шоколад, розмішайте масу, щоб|аби| шоколадна крихта розчинилася.
Крок 4. Потім до шоколадної маси додайте м’яке вершкове масло, розмішуйте глазур до однорідного стану. Після цього заберіть її в холодильник на 10-15 хвилин.
Крок 5. Глазурь із білого шоколаду готова, можна поливати нею торт. Смачного!
Глазур для патьоків на торті
Глазур для патьоків на торті, звичайно, має відмінний від класичної глазурі склад. Цей рецепт стане в нагоді тим кондитерам, які люблять оригінальні прикраси і з особливою ретельністю продумують усі дрібниці.
Час приготування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Шоколад молочний – 100 грн.
- Олія вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Нам потрібна водяна лазня, тому наберіть воду в каструлю або велику миску і поставте її на вогонь. Шоколадну плитку розламайте на частини, тож він швидше розтопиться. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він підтанув.
Крок 2. У миску покладіть часточки шоколаду та встановіть ємність над водяною лазнею. Помішуйте шоколад лопаткою, поки він не розтане. Після цього зніміть ємність з водяної лазні, додайте в шоколадну масу м’яку олію та перемішуйте до однорідності.
Крок 3. Глазура готова. Щоб правильно зробити патьоки, ваш торт має бути охолодженим, а глазур теплою. Смачного!
Глазур для торта із вершків
Глазур для торта із вершків дозволяє зробити вдома справжні кондитерські шедеври. Навіть звичайнісінький бісквітний торт набуде багатого та оригінального зовнішнього вигляду. А якщо ви виявите трохи фантазії і підберете гарну прикрасу зі свіжих ягід і фруктів, то ваші гості будуть у захваті.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Вершки від 30% – 3 ст.
- Пудра цукрова – 3 ст.
- Екстракт ванілі – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Перед тим, як збивати вершки, необхідно охолодити посуд. Миску та віночок помістіть у холодильник на 20 хвилин.
Крок 2. Збивайте вершки в охолодженій мисці на середньовисокій швидкості, поки не помітите, що вони почали густіти.
Крок 3. Зменшіть швидкість міксера до середньої та додайте цукрову пудру, продовжуйте збивати.
Крок 4. Вершки необхідно збивати до утворення м’яких піків. Це означає, що коли ви перемішатимете їх лопаткою, то збиті вершки не будуть з неї падати. Якщо збиватимете довше, ніж потрібно, то вершки можуть стати жорсткими, і, ви не зможете рівномірно їх нанести на поверхню торта.
Крок 5. Додайте екстракт ванілі та перемішайте збиті вершки лопаткою.
Крок 6. Найзручніше наносити глазур із вершків на торт, коли він стоїть на підставці, що обертається. Наносите глазур на середину та розподіляйте її лопаткою від центру до країв. Смачного!
Глазур із плитки шоколаду для торта
Глазур із плитки шоколаду для торта виходить досить густий, добре тримається на поверхні і добре застигає в найкоротші терміни. Якщо вам потрібно швидко і красиво прикрасити торт для урочистостей, то цей рецепт сміливо можна використовувати.
Час приготування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Плитка шоколаду – 100 гр.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Вода – 20мл.
Процес приготування:
Крок 1. Вам знадобиться лише шоколадна плитка, шматочок вершкового масла та трохи води.
Крок 2. Плитку шоколаду розламайте на невеликі шматочки і викладіть у каструлю. Влийте 20 мілілітрів води. Поставте ємність на повільний вогонь, щоб розтопити шоколад.
Крок 3. В окремій мисці розтопіть вершкове масло. Потім топлене масло|мастило| виливайте в шоколадну масу невеликими порціями і вимішуйте до однорідного стану і гладкої текстури.
Крок 4. Глазурка з плитки шоколаду готова, нею можна покривати верх і боки торта. Смачного!
Кольорова глазур для торта в домашніх умовах
Кольорова глазур для торта в домашніх умовах прийшла на зміну моді на троянди. Зараз можна зустріти абсолютно космічні та неповторні торти, гідні називатися витворами мистецтва. Якщо ви також хочете створювати дивовижної краси торти, то вам знадобиться навичка приготування кольорової глазурі.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Вода – 65 мл.
- Шоколад білий – 50 гр.
- Цукор – 115 гр.
- Сироп глюкози – 115мл.
- Желатин – 9 грн.
- Барвник харчовий – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Сироп глюкози можна приготувати самим, але краще купити готовий.
Крок 2. У мисці змішайте воду, сироп глюкози та цукор. Поставте ємність на вогонь і помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть до повного розчинення цукру.
Крок 3. Потім отриману гарячу масу влийте в миску з шоколадом, перемішайте, щоб шоколадні шайби розтопилися.
Крок 4. Желатин розчиніть у теплій воді та поступово введіть у шоколадну масу.
Крок 5. Потім пробийте глазур занурювальним блендером, тримайте миску під нахилом.
Крок 6. Далі додайте в глазур харчовий барвник будь-якого кольору. Можна також розділити глазур на частини та пофарбувати її у різні кольори. Коли фарбник повністю розчиниться, процідіть глазур через дрібне ситечко. Готову глазур затягніть харчовою плівкою, щоб вона торкалася поверхні глазурі і заберіть у холодильник.
Крок 7. Перед тим, як використовувати глазур для прикраси торта, її необхідно підігріти до 35-37 градусів. Смачного!
Глазур для торта зі сметани
Глазур для торта зі сметани виходить смачною, з шовковистою текстурою. Вона підходить для покриття будь-якої випічки, не лише тортів. А якщо трохи глазурі залишиться після головного десерту, то нею можна доповнити тости або оладки на сніданок.
Час приготування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Какао-порошок – 3 ст.
- Пудра цукрова – 3 ст.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Сметана – 3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряйте всі інгредієнти. У рівній кількості візьміть сметану, какао та цукрову пудру, також дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розм’якло.
Крок 2. У каструлю всипте цукрову пудру та какао, також додайте сметану. Все добре перемішайте та поставте на помірний вогонь.
Крок 3. Постійно помішуючи, доведіть суміш до однорідного стану, розбийте всі грудочки.
Крок 4. До каструлі додайте м’яке вершкове масло, продовжуйте нагрівати масу і розмішувати до однорідності.
Крок 5. Коли консистенція глазурі стане однорідною і маса заблищить, можна забирати каструлю з вогню. Небагато остудіть глазур і можна приступати до прикраси тортів. Смачного!
Глазур з желатином для торта
Глазур із желатином для торта має універсальний склад, який можна доповнити білим або гірким шоколадом, барвником будь-якого кольору або какао. Таке покриття виходить стійким та глянцевим, не тріскається і не тече, коли торт довго стоїть на столі.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Вода – 100 мл.
- Цукор – 200 гр.
- Сік лимонний – 30 мл.
- Желатин швидкорозчинний – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Желатин розведіть у 50 мілілітрах гарячої води. Він має повністю розчинитися. Якщо желатин не розійшовся у воді, підігрійте його в мікрохвильовій печі, але не кип’ятіть.
Крок 2. У каструлю всипте цукор і влийте 50 мл води. Нагрівайте масу до закипання і варіть, поки|доки| цукор не розчиниться. Після цього приберіть ємність із плити.
Крок 3. У гарячий цукровий сироп поступово введіть желатинову масу. Щоб уникнути попадання в глазур крупинок желатину, процідіть масу через ситечко.
Крок 4. Потім отриману масу збивайте блендером на низьких обертах, поступово збільшуючи швидкість. Коли на поверхні з’явиться піна, влийте лимонний сік і збивайте.
Крок 5. Щоб перевірити готовність глазурі, зачерпніть її віночком, вона повинна стікати товстим струмком, і консистенція в цілому буде досить густою. Глазура з желатином для торта готова. Смачного!