Глінтвейн – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Глінтвейн – напій, який готується на основі вина і вживається в теплому вигляді. Походить від слова німецького походження «Glühwein», що позначає палаюче вино. Напій був винайдений народом Німеччини, які проживають в північній частині. Глінтвейн швидко завоював популярність у всьому світі. Є багато рецептів приготування глінтвейну в домашніх умовах.

Рецепт приготування класичного глінтвейну

Це напій, який добре зігріває в зимові, холодні вечори. Щоб відчути смак цього вина, необов’язково відвідувати ресторан, можна легко зробити напій вдома. Для приготування застосовують червоне вино, не міцне. Підходить сухе, напівсолодке і солодке. Щоб не з’явився запах спирту і не зіпсувати напій, не можна використовувати кріплене вино.

Інгредієнти:

  • Мускатний горіх тертий — щіпка;
  • Цукор – 3 ч. ложки;
  • Вода 130 мл;
  • Імбир мелений – 1 ч. ложка;
  • Гвоздика – 7 шт.;
  • Кориця – 1 ч. ложка;
  • Вино червоне – 1 л.

Приготування покроково:

  • Спеції насипати в ємність. Перемішати;
  • Залити водою;
  • Поставити на вогонь, закип’ятити. Вимкнути конфорку;
  • Залишити настоюватися на 10 хвилин;
  • Взяти сито і процідити, можна скористатися марлею;
  • У каструльці змішати готовий відвар з цукром і вином;
  • На малому вогні нагріти. Не можна, щоб напій закипів. Як тільки з’являються перші бульбашки, необхідно відразу ж знімати з вогню. Якщо суміш закипить, то напій буде зіпсований;
  • Залишити настоюватися під кришкою сім хвилин;
  • Подають у гарячому вигляді високих склянках або чашках, які тримають тепло.

Безалкогольний напій в домашніх умовах

Зимовий напій, який зігріває в довгі зимові вечори і піднімає настрій. Завдяки вхідним до складу спецій і температурі приготування, надає не тільки зігріває, але і є профілактикою і лікуванням простудних захворювань. Надає тонізуючу і загальнозміцнюючу дію, при розумному вживанні. Але щоб відчути неповторний аромат глінтвейну, не обов’язково готувати напій алкогольних. За цим рецептом можна швидко приготувати смачний безалкогольний глінтвейн.

Інгредієнти:

  • Кориця – 3 палички;
  • Імбир мелений – щіпка;
  • Апельсинова цедра – 3 ст. ложки;
  • Сік яблучний або виноградний – 1,2 л;
  • Кардамон мелений – щіпка;
  • Цукор – за смаком;
  • Родзинки – 3 ст. ложки;
  • Вода 130 мл;
  • Цедра лимона – 3 ст. ложки;
  • Перець запашний – 4 горошини;
  • Яблуко – 1 шт.;
  • Гвоздика – 4 шт.;
  • Горіх мускатний тертий – щіпка.
Дивіться також:  Смажена картопля — 8 смачних рецептів

Приготування:

  • У жароміцну ємність налити воду, додати сік. Включити Конфорку на мінімум;
  • Яблуко нарізати дрібними часточками;
  • У рідину додати спеції, цедру цитрусових, яблуко, родзинки, якщо треба цукор. Перемішати;
  • Включити вогонь. Нагріти, не доводячи до кипіння. При першій появі бульбашок відключити;
  • Щоб напій увібрав весь аромат прянощів, необхідно дати настоятися протягом 15 хвилин;
  • Процідити за допомогою марлі;
  • Розлити гарячим по келихах.

Рецепт з червоного вина з яблуками

У малих кількостях глінтвейн дуже корисний. Яблука надають неповторний аромат і смак цього напою.

Інгредієнти:

  • Кориця – 3 палички;
  • Мед;
  • Гвоздика – 7 бутонів;
  • Яблуко – 1 шт.;
  • Вино червоне – 1 літр.

Приготування:

  • Яблука нарізати часточками;
  • Перелити В каструлю вино;
  • Пересипати спеції;
  • Додати яблука;
  • Нагріти до 70 градусів;
  • Вимкнути конфорку. Накрити каструлю кришкою. Настояти кілька хвилин.

Глінтвейн з додаванням білого вина

Традиційний рецепт включає в свій склад червоне вино, але не всі знають, як приготувати глінтвейн з вином білого сорту. Щоб напій не вийшов приторно солодким рекомендується використовувати сухий сорт вина, малої фортеці. При використанні десертного вина, не вийде смачний глінтвейн.

Інгредієнти:

  • Вино біле – 600 мл;
  • Цедра апельсина – з одного плоду;
  • Апельсин – 2 шт.;
  • Цукор світло-коричневий – 5 ст. ложок;
  • Гвоздика – 6 шт.;
  • Коріандр – 1 ч. ложка;
  • Кардамон – 6 шт.

Приготування:

  • Зняти цедру з апельсина. Натерти;
  • Вичавити сік з двох плодів;
  • Перелити в ємність;
  • Додати цедру, цукор, спеції;
  • Варити до повного розчинення цукру;
  • Налити вино і тушкувати на малому вогні. При появі перших бульбашок відключити. Якщо закипить, глінтвейн буде зіпсований.

Фруктовий глінтвейн в домашніх умовах

Допоможе зміцнити імунітет, зігріти в осінній та зимовий період. Нагрівати варто строго до 70 градусів. Якщо немає термометра, то до появи перших пухирців. Фруктовий глінтвейн вважається самим ароматним.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 2 шт.;
  • Апельсин – 2 шт.;
  • Кориця – 1 ч. ложка;
  • Аніс – 4 шт.;
  • Корінь імбиру – 2 шматка;
  • Мед – 2 ст. ложки;
  • Вино сухе червоне – 1 літр;
  • Лимон – 1 шт.
Дивіться також:  Риба, запечена в духовці з овочами по рецепту з фото

Приготування:

  • Яблука помити. Витерти паперовим рушником. Розрізати на дольки. Видалити насіння;
  • Апельсини промити. Протерти паперовим рушником. Зняти шкірку. Розділити на часточки;
  • Від кореня імбиру відрізати 4 сантиметри. Взяти тертку дрібного розміру і натерти;
  • Взяти лимон. Вичавити сік. Залишилася цедру натерти;
  • Мед і спеції викласти в каструльку;
  • Налити сік;
  • Перекласти цедру;
  • Насипати корицю, аніс, гвоздику;
  • Налити мед;
  • Залити червоним вином. Включити конфорку на малий режим. Нагріти, не доводячи до кипіння. Закрити кришкою. Вимкнути вогонь. Настояти п’ять хвилин. Подавати у високих келихах.

Варимо глінтвейн в мультиварці

Додавши спеції з цукром в виноградне вино, отримаєте смачний, ароматний напій. Глінтвейн викликає асоціацію з зимовим вечором, кріслом і теплим пледом. Готують його з не тільки з покупного вина, але і з домашнього. Готувати можна за допомогою мультиварки. Такий метод приготування швидкий, легкий і зручний.

Інгредієнти:

  • Вино червоне – 600 мл;
  • Лимон – 0,5 шт.;
  • Кардамон – щіпка;
  • Цукор – 70 гр.;
  • Гвоздика – 5 шт;
  • Мускатний горіх – щіпка;
  • Розмарин – щіпка;
  • Кориця – щіпка;
  • Апельсин – 0,5 шт.;
  • М’ята – 1 гілочка;
  • Корінь імбиру – 2 см;
  • Родзинки – 30 шт.

Приготування:

  • Взяти чашу від мультиварки. Налити вино;
  • Насипати цукор, спеції. Перемішати віночком. Цукор повинен розчинитися;
  • Ізюм вимити. Воду закип’ятити. Помістити в окріп родзинки. Витримати п’ять хвилин;
  • Воду злити. Родзинки пересипати в чашу;
  • Вибрати режим підігрів. Встановити на годину. Після того, як напій приготувався, дати настоятися протягом п’яти хвилин;
  • Відкрити кришку. Розлити в келихи.

Глінтвейн з медом — старовинний російський рецепт

На Русі зими суворіші, ніж у засновників глінтвейну в Німеччині. Традиційно готують цей напій з вина. У російського народу були проблеми з постачанням вина. Тому вони придумали свій варіант глінтвейну, назвавши його збитень. Це назва напій отримав завдяки вхідним до складу двох компонентів: настоянки на травах і настоянки на меду. Їх сполучали і разом збивали. Готували в самоварі і взимку подавали відразу на вулиці. До того, як з’явився чай, збитень був найпопулярнішим напоєм. На вулицях завжди можна було зустріти сбитенщика, який продавав напій у спеціальному самоварі. Він добре втамовує спрагу після російської лазні. Зігріває взимку і має протизапальну дію. Спробуйте зробити глінтвейн по старовинному російському рецептом.

Дивіться також:  Готуємо запіканку з сиром і гречкою в мультиварці

Інгредієнти:

  • Кориця – 2 ч. ложки;
  • Вода – 1,5 літра;
  • Гвоздика – 10 шт.;
  • Мед – 300 гр.;
  • Звіробій сушений – 2 ч. ложки;
  • Чорний перець – 5 горошин;
  • Корінь імбиру – 2 див.

Приготування:

  • У 800 мл води розчинити мед. Поставити на вогонь. Прокип’ятити, постійно знімаючи пінку;
  • Взяти марлю. Покласти в неї всі трави і прянощі. Марлю зав’язати. Відварити у іншій нормі води. Залишити настоятися півгодини;
  • Прибрати марлю з прянощами. Залити медову суміш;
  • Перед тим як подавати – розігріти.

Збитень на основі вина

На відміну від попереднього рецепта замість води використовують вино. Смак нагадує глінтвейн, тільки без використання фруктів, замість яких додається багато меду.

Інгредієнти:

  • Мед – 225 гр.;
  • Кориця;
  • Мускатний горіх;
  • Столове вино – 1,7 літра;
  • Гвоздика.

Приготування:

  • Включити Конфорку на мінімум;
  • У кухлик налити вино. Розігріти. Кип’ятити не треба;
  • Додати мед. Розмішати до повного розчинення. Поставити на вогонь;
  • Нагрівати, поки не почнуть з’являтися перші дрібні бульбашки. Якщо є термометр, то можна контролювати температуру. Відключити газ при нагріванні до 70 градусів;
  • У медову суміш насипати прянощі за бажанням і смаком. Залишити на годину;
  • Перед тим як подавати – розігріти.

В будь-якому рецепті глінтвейну міститься особливий набір прянощів, від яких залежить смак і аромат напою. Варто відповідально підходити до вибору інгредієнтів, вибираючи тільки свіжі спеції.

Ніколи не можна кип’ятити вино, необхідно тільки підігрівати напій. Щоб глінтвейн був світлим і прозорим, перед тим, як розливати в келихи, потрібно добре процідити. Всі спеції варто додавати обережно, великою кількістю можна зіпсувати смак напою, краще додавати менше прянощів.

Прокрутка до верху