Гливи мариновані – 7 рецептів швидкого приготування в домашніх умовах

Любителям маринованих глив, приготовлених по швидкому рецептом, пропонуємо ознайомитися з перевіреними варіантами домашніх кулінарів. Виходить ароматна пряне додаток до першого і основного блюда.

Гливи мариновані швидкого приготування – простий рецепт

Тільки найпростіші інгредієнти і нічого зайвого.

Вам знадобиться:

  • чиста вода – 0,6 л;
  • чорний перець – 6 горошин;
  • гриби гливи – 1 кг;
  • лаврушка – 2 листочка;
  • сіль – 30 гр;
  • дві часникові часточки;
  • оцет – 60 гр;
  • цукровий пісок – 25 гр;
  • сушений кріп – 30 гр.

Поетапне приготування:

  • Гриби промиваємо під краном, поділяємо їх по одному і закладаємо в каструлю.
  • Зверху наливаємо воду, кладемо лаврове листя, кріп, сіль, горошини перцю і цукор.
  • Чекаємо, поки рідина закипить і готуємо 25 хвилин. Потужність вогню середня.
  • Остуджуємо.
  • Розкладаємо по банках. Рівень маринаду повинен бути трохи вище, ніж гриби.
  • Виливаємо в баночки 20 мл соняшникової олії, щоб підкреслити смак страви.
  • Встановлюємо банки з закритими кришками в холодильник.
  • На наступний день можна насолоджуватися трохи пряним смаком чудової страви.

Як швидко замаринувати по-корейськи?

Страва виходить в міру солоним і гострим одночасно з красивими оранжевими вкрапленнями моркви.

Компоненти рецепту:

  • соняшникова олія – 60 мл;
  • дві моркви;
  • сіль – 15 гр;
  • гливи – 0,5 кг;
  • оцет – 65 мл;
  • шампіньйони – 0,5 кг;
  • два часникового зубчики;
  • морквяна корейська приправа – 15 гр.

Готуємо покроково:

  • Перебираємо обидва види грибів, промиємо їх і очищаємо від шкірки.
  • Заливаємо в каструлі водою і варимо 20 хвилин. Не забудьте посолити рідина.
  • Дрібно кришимо гливи і великі печериці. Маленькі гриби залишаємо в тому ж вигляді.
  • Очищаємо моркву від бруду і скоринки, подрібнюємо на овощерезке з великими ланками. Завантажуємо овоч до грибів.
  • Слідом вливаємо оцет і олію.
  • Видаляємо з часточок часнику лушпиння і проводимо через прес. Кашку відправляємо до основних продуктів.
  • Насипаємо сіль, приправи, цукровий пісок і чорний мелений перець за смаком.
  • Отриману масу викладаємо в банки, кришки закриваємо.
  • Прибираємо тару з грибами в холодильник на добу.
Дивіться також:  Як варити гречку в мультиварці – 6 рецептів

Мариновані печериці на зиму

Простий, надійний, легкий спосіб заготовити гливи на зиму.

Склад рецепта:

  • цукровий пісок – 18 гр;
  • гриби – 1 кг;
  • оцет – 70 мл;
  • шість зубчиків часнику;
  • сіль – 15 гр.

Як маринувати гливи:

  • Гриби промиваємо, очищаємо від плівки і шкірки.
  • Викладаємо очищені цілі зубки часнику, лаврушку, сіль з цукром і будь-які спеції за вашим смаком.
  • Відставляємо в сторону посуд з грибами і займемося розсолом.
  • Прогріваємо воду, розчиняємо в ній сіль і цукор.
  • Коли суміш закипить, вливаємо її в каструлю з грибами.
  • Ставимо посуд на вогонь і чекаємо, поки вона закипить.
  • У страву наливаємо оцет.
  • Продовжуємо кип’ятити гриби на повільному вогні з закритою кришкою 30 хвилин.
  • Ошпарюємо банки окропом, тим самим стерилізуючи їх.
  • Остиглу грибну масу розливаємо по банках. У кожну з них наливаємо по 20 мл соняшникової олії.
  • Закатуємо баночки і прибираємо їх в темне холодне місце до зими, щоб потім захоплюватися смаком літа.

З лимоном

Лимон надає грибів родзинку незвичайного смаку. І маринується блюдо в лимонному соці набагато швидше. Обов’язково спробуйте!

Склад рецепта:

  • одна цибулина;
  • один лимон;
  • пучок свіжої зелені;
  • вода – 200 мл;
  • олія соняшникова – 50 гр;
  • лаврове листя — 3 листочка;
  • гриби – 0,5 кг;
  • чотири зубчики часнику;
  • горошок перцю – 10 шт.;
  • оцет – 15 мл

Покрокова інструкція:

  • Дрібно рубаємо промиті гливи.
  • Доводимо до кипіння воду в каструлі. Вливаємо туди соняшникова олія, оцет, додаємо спеції і не забуваємо про сіль.
  • Окремо вичавлюємо з лимона сік і виливаємо його до основних продуктів, слідом закидаємо продавлений в пресі часник.
  • Всі разом варимо 7 хвилин на маленькій потужності вогню.
  • Проціджуємо гарячий маринад.
  • Продовжуємо варити очищену рідину до закипання, завантажуємо гриби. Готуємо ще 10 хвилин.
  • Окремо рубаємо очищений цибулю півкільцями і дрібно шаткуємо свіжу зелень.
  • Коли гриби будуть готові, охолодити їх і посипаємо цибулею з зеленню. Смакота!
Дивіться також:  Паста з грибами у вершковому соусі — 9 рецептів приготування

Найшвидший спосіб маринування – за кілька годин

Вам знадобиться:

  • часник – 6 зубчиків;
  • вода – 0,25 л;
  • гриби – 0,5 кг;
  • оцет – 30 мл;
  • один лавровий лист;
  • горошок чорного перцю – 6 шт.;
  • рафінована олія – 50 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль – 20 гр.

Алгоритм дій:

  • Промиваємо під краном гливи і рубаємо їх великими шматочками.
  • У воду насипаємо сіль, горошок перцю, дрібно нашатковану часник, вливаємо оцет і рафінована олія.
  • Чекаємо, поки розсіл до кипіння і варимо його ще 12 хвилин.
  • Проціджуємо рідину через марлю або сито з дрібними ланками.
  • Висипаємо в ту ж каструлю гриби і продовжуємо готувати страву 10 хвилин.
  • Остуджуємо вміст каструлі, викладаємо в миску або банку і ставимо в холодильник на 2 години.
  • Подаємо разом з кільцями цибулі. Виходить дуже смачно!

З яблучним оцтом

Яблучний оцет надає грибів терпкий аромат і більш насичений смак.

Список інгредієнтів:

  • цукровий пісок – 65 гр;
  • оцет яблучний – 100 мл;
  • гливи – 1 кг;
  • сіль – 45 гр;
  • чорний перець горошком за смаком;
  • масло рослинного виду – 100 мл;
  • вода – 1,5 л.

Покрокове приготування:

  • Обрізаємо ніжки з промитих грибів.
  • Викладаємо їх на дно глибокої каструлю і заливаємо водою.
  • Доводимо страву до кипіння на сильному вогні і готуємо ще 5 хвилин.
  • Обробляємо гарячі гриби в друшляку.
  • Воду з грибів перелити в інший посуд. Вона нам буде потрібна.
  • Остиглі гриби ріжемо на невеликі кубики.
  • У воду насипаємо сіль з цукром, додаємо перець, можна кинути лавровий лист. Вливаємо яблучний оцет і олію.
  • Доводимо розсіл до стану кипіння, варимо в ньому страва 20 хвилин.
  • Остуджуємо ароматне блюдо і закриваємо в холодильнику на добу.
Дивіться також:  Курка з картоплею в рукаві — 8 рецептів в духовці, мультиварці і мікрохвильовці

З болгарським перцем

Розширюємо звичну грибну закуску овочами. Яскравий червоний або жовтий перець зробить блюдо не тільки смачним і корисним, але і красивим.

Що потрібно взяти:

  • виноградний оцет – 100 мл;
  • гриби – 750 гр;
  • гілочки свіжого кропу;
  • болгарський перець – 2 шт.;
  • цукор – 50 гр;
  • одна цибулина;
  • олія соняшникова – 35 мл;
  • вода – 1 л;
  • базилік сушений – 10 гр;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • один гострий перець чилі;
  • чорний перець – 5 горошин;
  • сіль – 50 гр.

Готуємо гливи покроково:

  • Обробляємо гриби промивши і почистивши їх.
  • Доводимо до кипіння воду з додаванням 20 гр солі.
  • Кидаємо у вируючу рідина гриби. Через 5 хвилин викладаємо їх у друшляк.
  • Очищений солодкий перець ріжемо шматочками, а цибулю – півкільцями.
  • На дно простерилізованій банки закладаємо промитий свіжий кріп, за ним йдуть гриби і перець.
  • Зверху завантажуємо очищені зубчики часнику в цілому вигляді, гострий перець (його ми не ріжемо) і цибульні півкільця.
  • Прийшла черга готувати маринад: насипаємо в воду сіль, горошини перцю, базилік цукор, кидаємо лист лавра.
  • Рідина в каструлі ставимо на плиту закипати.
  • Вливаємо олію виноградним оцтом, перемішуємо.
  • Залишилось залити розсолом вміст банок, закрити капроновою кришкою і помістити в холодильник.
  • Через дві години можна розкладати ароматні пряні грибочки по салатницам і пригощатися страв. Всім приємного апетиту!
Прокрутка до верху