Любителям маринованих глив, приготовлених по швидкому рецептом, пропонуємо ознайомитися з перевіреними варіантами домашніх кулінарів. Виходить ароматна пряне додаток до першого і основного блюда.
Гливи мариновані швидкого приготування – простий рецепт
Тільки найпростіші інгредієнти і нічого зайвого.
Вам знадобиться:
- чиста вода – 0,6 л;
- чорний перець – 6 горошин;
- гриби гливи – 1 кг;
- лаврушка – 2 листочка;
- сіль – 30 гр;
- дві часникові часточки;
- оцет – 60 гр;
- цукровий пісок – 25 гр;
- сушений кріп – 30 гр.
Поетапне приготування:
- Гриби промиваємо під краном, поділяємо їх по одному і закладаємо в каструлю.
- Зверху наливаємо воду, кладемо лаврове листя, кріп, сіль, горошини перцю і цукор.
- Чекаємо, поки рідина закипить і готуємо 25 хвилин. Потужність вогню середня.
- Остуджуємо.
- Розкладаємо по банках. Рівень маринаду повинен бути трохи вище, ніж гриби.
- Виливаємо в баночки 20 мл соняшникової олії, щоб підкреслити смак страви.
- Встановлюємо банки з закритими кришками в холодильник.
- На наступний день можна насолоджуватися трохи пряним смаком чудової страви.
Як швидко замаринувати по-корейськи?
Страва виходить в міру солоним і гострим одночасно з красивими оранжевими вкрапленнями моркви.
Компоненти рецепту:
- соняшникова олія – 60 мл;
- дві моркви;
- сіль – 15 гр;
- гливи – 0,5 кг;
- оцет – 65 мл;
- шампіньйони – 0,5 кг;
- два часникового зубчики;
- морквяна корейська приправа – 15 гр.
Готуємо покроково:
- Перебираємо обидва види грибів, промиємо їх і очищаємо від шкірки.
- Заливаємо в каструлі водою і варимо 20 хвилин. Не забудьте посолити рідина.
- Дрібно кришимо гливи і великі печериці. Маленькі гриби залишаємо в тому ж вигляді.
- Очищаємо моркву від бруду і скоринки, подрібнюємо на овощерезке з великими ланками. Завантажуємо овоч до грибів.
- Слідом вливаємо оцет і олію.
- Видаляємо з часточок часнику лушпиння і проводимо через прес. Кашку відправляємо до основних продуктів.
- Насипаємо сіль, приправи, цукровий пісок і чорний мелений перець за смаком.
- Отриману масу викладаємо в банки, кришки закриваємо.
- Прибираємо тару з грибами в холодильник на добу.
Мариновані печериці на зиму
Простий, надійний, легкий спосіб заготовити гливи на зиму.
Склад рецепта:
- цукровий пісок – 18 гр;
- гриби – 1 кг;
- оцет – 70 мл;
- шість зубчиків часнику;
- сіль – 15 гр.
Як маринувати гливи:
- Гриби промиваємо, очищаємо від плівки і шкірки.
- Викладаємо очищені цілі зубки часнику, лаврушку, сіль з цукром і будь-які спеції за вашим смаком.
- Відставляємо в сторону посуд з грибами і займемося розсолом.
- Прогріваємо воду, розчиняємо в ній сіль і цукор.
- Коли суміш закипить, вливаємо її в каструлю з грибами.
- Ставимо посуд на вогонь і чекаємо, поки вона закипить.
- У страву наливаємо оцет.
- Продовжуємо кип’ятити гриби на повільному вогні з закритою кришкою 30 хвилин.
- Ошпарюємо банки окропом, тим самим стерилізуючи їх.
- Остиглу грибну масу розливаємо по банках. У кожну з них наливаємо по 20 мл соняшникової олії.
- Закатуємо баночки і прибираємо їх в темне холодне місце до зими, щоб потім захоплюватися смаком літа.
З лимоном
Лимон надає грибів родзинку незвичайного смаку. І маринується блюдо в лимонному соці набагато швидше. Обов’язково спробуйте!
Склад рецепта:
- одна цибулина;
- один лимон;
- пучок свіжої зелені;
- вода – 200 мл;
- олія соняшникова – 50 гр;
- лаврове листя — 3 листочка;
- гриби – 0,5 кг;
- чотири зубчики часнику;
- горошок перцю – 10 шт.;
- оцет – 15 мл
Покрокова інструкція:
- Дрібно рубаємо промиті гливи.
- Доводимо до кипіння воду в каструлі. Вливаємо туди соняшникова олія, оцет, додаємо спеції і не забуваємо про сіль.
- Окремо вичавлюємо з лимона сік і виливаємо його до основних продуктів, слідом закидаємо продавлений в пресі часник.
- Всі разом варимо 7 хвилин на маленькій потужності вогню.
- Проціджуємо гарячий маринад.
- Продовжуємо варити очищену рідину до закипання, завантажуємо гриби. Готуємо ще 10 хвилин.
- Окремо рубаємо очищений цибулю півкільцями і дрібно шаткуємо свіжу зелень.
- Коли гриби будуть готові, охолодити їх і посипаємо цибулею з зеленню. Смакота!
Найшвидший спосіб маринування – за кілька годин
Вам знадобиться:
- часник – 6 зубчиків;
- вода – 0,25 л;
- гриби – 0,5 кг;
- оцет – 30 мл;
- один лавровий лист;
- горошок чорного перцю – 6 шт.;
- рафінована олія – 50 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль – 20 гр.
Алгоритм дій:
- Промиваємо під краном гливи і рубаємо їх великими шматочками.
- У воду насипаємо сіль, горошок перцю, дрібно нашатковану часник, вливаємо оцет і рафінована олія.
- Чекаємо, поки розсіл до кипіння і варимо його ще 12 хвилин.
- Проціджуємо рідину через марлю або сито з дрібними ланками.
- Висипаємо в ту ж каструлю гриби і продовжуємо готувати страву 10 хвилин.
- Остуджуємо вміст каструлі, викладаємо в миску або банку і ставимо в холодильник на 2 години.
- Подаємо разом з кільцями цибулі. Виходить дуже смачно!
З яблучним оцтом
Яблучний оцет надає грибів терпкий аромат і більш насичений смак.
Список інгредієнтів:
- цукровий пісок – 65 гр;
- оцет яблучний – 100 мл;
- гливи – 1 кг;
- сіль – 45 гр;
- чорний перець горошком за смаком;
- масло рослинного виду – 100 мл;
- вода – 1,5 л.
Покрокове приготування:
- Обрізаємо ніжки з промитих грибів.
- Викладаємо їх на дно глибокої каструлю і заливаємо водою.
- Доводимо страву до кипіння на сильному вогні і готуємо ще 5 хвилин.
- Обробляємо гарячі гриби в друшляку.
- Воду з грибів перелити в інший посуд. Вона нам буде потрібна.
- Остиглі гриби ріжемо на невеликі кубики.
- У воду насипаємо сіль з цукром, додаємо перець, можна кинути лавровий лист. Вливаємо яблучний оцет і олію.
- Доводимо розсіл до стану кипіння, варимо в ньому страва 20 хвилин.
- Остуджуємо ароматне блюдо і закриваємо в холодильнику на добу.
З болгарським перцем
Розширюємо звичну грибну закуску овочами. Яскравий червоний або жовтий перець зробить блюдо не тільки смачним і корисним, але і красивим.
Що потрібно взяти:
- виноградний оцет – 100 мл;
- гриби – 750 гр;
- гілочки свіжого кропу;
- болгарський перець – 2 шт.;
- цукор – 50 гр;
- одна цибулина;
- олія соняшникова – 35 мл;
- вода – 1 л;
- базилік сушений – 10 гр;
- лаврушка – 2 аркуша;
- один гострий перець чилі;
- чорний перець – 5 горошин;
- сіль – 50 гр.
Готуємо гливи покроково:
- Обробляємо гриби промивши і почистивши їх.
- Доводимо до кипіння воду з додаванням 20 гр солі.
- Кидаємо у вируючу рідина гриби. Через 5 хвилин викладаємо їх у друшляк.
- Очищений солодкий перець ріжемо шматочками, а цибулю – півкільцями.
- На дно простерилізованій банки закладаємо промитий свіжий кріп, за ним йдуть гриби і перець.
- Зверху завантажуємо очищені зубчики часнику в цілому вигляді, гострий перець (його ми не ріжемо) і цибульні півкільця.
- Прийшла черга готувати маринад: насипаємо в воду сіль, горошини перцю, базилік цукор, кидаємо лист лавра.
- Рідина в каструлі ставимо на плиту закипати.
- Вливаємо олію виноградним оцтом, перемішуємо.
- Залишилось залити розсолом вміст банок, закрити капроновою кришкою і помістити в холодильник.
- Через дві години можна розкладати ароматні пряні грибочки по салатницам і пригощатися страв. Всім приємного апетиту!