З яблучним оцтом
Яблучний оцет надає грибів терпкий аромат і більш насичений смак.
Список інгредієнтів:
- цукровий пісок – 65 гр;
- оцет яблучний – 100 мл;
- гливи – 1 кг;
- сіль – 45 гр;
- чорний перець горошком за смаком;
- масло рослинного виду – 100 мл;
- вода – 1,5 л.
Покрокове приготування:
- Обрізаємо ніжки з промитих грибів.
- Викладаємо їх на дно глибокої каструлю і заливаємо водою.
- Доводимо страву до кипіння на сильному вогні і готуємо ще 5 хвилин.
- Обробляємо гарячі гриби в друшляку.
- Воду з грибів перелити в інший посуд. Вона нам буде потрібна.
- Остиглі гриби ріжемо на невеликі кубики.
- У воду насипаємо сіль з цукром, додаємо перець, можна кинути лавровий лист. Вливаємо яблучний оцет і олію.
- Доводимо розсіл до стану кипіння, варимо в ньому страва 20 хвилин.
- Остуджуємо ароматне блюдо і закриваємо в холодильнику на добу.