Гливи мариновані – 7 рецептів швидкого приготування в домашніх умовах

З яблучним оцтом

Яблучний оцет надає грибів терпкий аромат і більш насичений смак.

Список інгредієнтів:

  • цукровий пісок – 65 гр;
  • оцет яблучний – 100 мл;
  • гливи – 1 кг;
  • сіль – 45 гр;
  • чорний перець горошком за смаком;
  • масло рослинного виду – 100 мл;
  • вода – 1,5 л.

Покрокове приготування:

  • Обрізаємо ніжки з промитих грибів.
  • Викладаємо їх на дно глибокої каструлю і заливаємо водою.
  • Доводимо страву до кипіння на сильному вогні і готуємо ще 5 хвилин.
  • Обробляємо гарячі гриби в друшляку.
  • Воду з грибів перелити в інший посуд. Вона нам буде потрібна.
  • Остиглі гриби ріжемо на невеликі кубики.
  • У воду насипаємо сіль з цукром, додаємо перець, можна кинути лавровий лист. Вливаємо яблучний оцет і олію.
  • Доводимо розсіл до стану кипіння, варимо в ньому страва 20 хвилин.
  • Остуджуємо ароматне блюдо і закриваємо в холодильнику на добу.
Дивіться також:  Креветки в вершково-часниковому соусі – 6 рецептів