Гливи мариновані – 7 рецептів швидкого приготування в домашніх умовах

З болгарським перцем

Розширюємо звичну грибну закуску овочами. Яскравий червоний або жовтий перець зробить блюдо не тільки смачним і корисним, але і красивим.

Що потрібно взяти:

  • виноградний оцет – 100 мл;
  • гриби – 750 гр;
  • гілочки свіжого кропу;
  • болгарський перець – 2 шт.;
  • цукор – 50 гр;
  • одна цибулина;
  • олія соняшникова – 35 мл;
  • вода – 1 л;
  • базилік сушений – 10 гр;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • один гострий перець чилі;
  • чорний перець – 5 горошин;
  • сіль – 50 гр.

Готуємо гливи покроково:

  • Обробляємо гриби промивши і почистивши їх.
  • Доводимо до кипіння воду з додаванням 20 гр солі.
  • Кидаємо у вируючу рідина гриби. Через 5 хвилин викладаємо їх у друшляк.
  • Очищений солодкий перець ріжемо шматочками, а цибулю – півкільцями.
  • На дно простерилізованій банки закладаємо промитий свіжий кріп, за ним йдуть гриби і перець.
  • Зверху завантажуємо очищені зубчики часнику в цілому вигляді, гострий перець (його ми не ріжемо) і цибульні півкільця.
  • Прийшла черга готувати маринад: насипаємо в воду сіль, горошини перцю, базилік цукор, кидаємо лист лавра.
  • Рідина в каструлі ставимо на плиту закипати.
  • Вливаємо олію виноградним оцтом, перемішуємо.
  • Залишилось залити розсолом вміст банок, закрити капроновою кришкою і помістити в холодильник.
  • Через дві години можна розкладати ароматні пряні грибочки по салатницам і пригощатися страв. Всім приємного апетиту!
Дивіться також:  Тісто без яєць – 8 рецептів приготування