З болгарським перцем
Розширюємо звичну грибну закуску овочами. Яскравий червоний або жовтий перець зробить блюдо не тільки смачним і корисним, але і красивим.
Що потрібно взяти:
- виноградний оцет – 100 мл;
- гриби – 750 гр;
- гілочки свіжого кропу;
- болгарський перець – 2 шт.;
- цукор – 50 гр;
- одна цибулина;
- олія соняшникова – 35 мл;
- вода – 1 л;
- базилік сушений – 10 гр;
- лаврушка – 2 аркуша;
- один гострий перець чилі;
- чорний перець – 5 горошин;
- сіль – 50 гр.
Готуємо гливи покроково:
- Обробляємо гриби промивши і почистивши їх.
- Доводимо до кипіння воду з додаванням 20 гр солі.
- Кидаємо у вируючу рідина гриби. Через 5 хвилин викладаємо їх у друшляк.
- Очищений солодкий перець ріжемо шматочками, а цибулю – півкільцями.
- На дно простерилізованій банки закладаємо промитий свіжий кріп, за ним йдуть гриби і перець.
- Зверху завантажуємо очищені зубчики часнику в цілому вигляді, гострий перець (його ми не ріжемо) і цибульні півкільця.
- Прийшла черга готувати маринад: насипаємо в воду сіль, горошини перцю, базилік цукор, кидаємо лист лавра.
- Рідина в каструлі ставимо на плиту закипати.
- Вливаємо олію виноградним оцтом, перемішуємо.
- Залишилось залити розсолом вміст банок, закрити капроновою кришкою і помістити в холодильник.
- Через дві години можна розкладати ароматні пряні грибочки по салатницам і пригощатися страв. Всім приємного апетиту!