Гнізда з макаронів з фаршем — 6 рецептів приготування

Гнізда з макаронів з фаршем — це шалено смачне і ситне італійське блюдо. Приготувати його можна абсолютно по-різному.

Гнізда з макаронів з фаршем — простий рецепт на сковороді

Гнізда з макаронів з фаршем на сковороді — легке в приготуванні блюдо, для якого потрібно глибока сковорода.

Необхідні інгредієнти:

  • два помідора;
  • цибулина;
  • зубчик часнику;
  • шматочок сиру вагою в 120 грам;
  • упаковка макаронів гнізд;
  • фаршу півкілограма;
  • спеції на свій смак.

Процес приготування:

  • Фарш з’єднуємо з вибраними приправами, нарізаною цибулею, подрібненим часником і шматочками помідорів. За бажанням, можна все пропустити через комбайн. Обсмажуємо м’ясо-овочевий фарш майже до готовності.
  • У сковороду викладаємо потрібну кількість гнізд, наповнюємо їх фаршем і вливаємо воду так, щоб вона покрила макарони приблизно до середини.
  • Прикриваємо блюдо кришкою і доводимо до готовності протягом 15 хвилин на слабкому вогні.

Готові гнізда присипаємо тертим сиром і даємо ще постояти близько 10 хвилин, але вже без нагріву.

Як приготувати апетитну страву в духовці?

Гнізда з макаронів з фаршем в духовці готуються легко, не вимагають багато часу і стануть гарною вечерею для всієї родини.

Необхідні продукти:

  • зубчик часнику;
  • потрібну кількість гнізд;
  • цибулина;
  • близько 350 грам фаршу;
  • приправи за смаком;
  • маленька баночка сметани;
  • сиру 130 грам.

Процес приготування:

  • Для початку готуємо фарш. Його потрібно з’єднати з дрібно нарізаною цибулею, подрібненим часником і додати будь-які спеції на свій смак.
  • Гнізда викласти в сковороду і потримати в гарячій воді буквально хвилину, після чого перекласти у форму для запікання.
  • Наповнити їх м’ясом і залити соусом зі сметани (змішується з водою і сіллю).
  • Зверху страву засипається тертим сиром і готується близько 25 хвилин при температурному режимі в 200 градусів.
Дивіться також:  Булгур – 7 рецептів приготування

З грибами

Приготувати гнізда з фаршем можна і з додаванням грибів. Це одне з найбільш безпрограшних поєднань.

Необхідні продукти:

  • близько 400 грам фаршу;
  • паста-гнізда – упаковка;
  • спеції використовуйте за смаком;
  • сир вагою в 120 грам;
  • цибулина.
  • 250 грам грибів.

Процес приготування страви:

  • На сковороді спочатку обсмажуємо нарізану квадратиками цибулю, додаємо до нього подрібнені гриби і чекаємо, поки випарується вся рідина. Додаємо фарш, приправляємо всі спеціями і доводимо до готовності протягом 5-7 хвилин.
  • У глибоку сковороду кладемо потрібну кількість гнізд, заповнюємо ємність водою так, щоб вона повністю покрила макарони, і варимо їх не більше двох хвилин. Потім акуратно перекладаємо у форму для приготування в духовці.
  • Наповнюємо пасту фаршем з м’яса з грибами, покриваємо шаром подрібненого сиру і прибираємо на 15 хвилин в духову шафу. Температура в ньому повинна бути 180 градусів.

З курячим фаршем — покроково

Не менш смачним вийде блюдо, якщо замість звичайного фаршу спробувати зробити його з куркою.

Необхідні продукти для приготування:

  • 400 грам курки;
  • упаковка гнізд;
  • приправи за смаком;
  • 20 грам томатної пасти;
  • цибулина.

Процес приготування страви:

  • Курку перетворюємо в фарш з’єднайте з цибулею і додаємо будь-які приправи, керуючись своїм смаком. Але сіль і перець серед них повинні бути обов’язково.
  • На сковороду кладемо потрібну кількість гнізд, простеживши, щоб вони щільно стикалися один з одним. Наповнюємо їх начинкою.
  • Робимо заправку допомогою змішування томатної пасти з гарячою водою і приправами. Заливаємо нею вміст скорода так, щоб вона була заповнена лише наполовину.
  • Закрити ємність кришкою і доводимо до готовності протягом 30 хвилин на слабкому вогні. Після закінчення приготування, страву можна подати з тертим сиром і зеленню.
Дивіться також:  Тефтелі з курячого фаршу – 8 рецептів

З сиром

М’ясо і сир – поєднання, яке за смаком практично всім.

А якщо сюди додати ще хорошу пасту і соус, то це блюдо стане одним з найулюбленіших.

Необхідні продукти:

  • упаковка макаронів гнізд;
  • цибуля – одна штука;
  • приправи за бажанням;
  • приблизно 350 грам фаршу;
  • маленька баночка сметани;
  • сиру близько 120 грам.

Процес приготування:

  • Для початку займемося м’ясом. Якщо у вас цілий шматок, то його необхідно подрібнити за допомогою м’ясорубки або комбайна. Якщо ж фарш вже готовий, змішуємо його з порізаним на дрібні квадратики цибулею, присипаємо масу обраними спеціями і все перемішуємо. В якості приправ бажано використовувати сіль, мелений перець і що-небудь для м’яса.
  • В іншій ємності готуємо соус для страви. Викладаємо сметану, додаємо трохи гарячої води і доводимо суміш до однорідності. Додаємо трохи солі і можна ще сюди часнику видавити, якщо любите більш пікантний смак.
  • Потрібну кількість гнізд кладемо в сковороду з водою і чекаємо, поки вона закипить. Тримаємо макарони ще пару хвилин і перекладаємо їх у обрану форму для запікання. Її потрібно заздалегідь промазати маслом, щоб гнізда не приклеїлися.
  • Наповнюємо пасту фаршем, заливаємо вміст приготованим соусом зі сметани, зверху щедро присипаємо подрібненим сиром. Залишається тільки довести все до готовності в духовці протягом 30 хвилин, виставивши температуру на 180 градусів.

Гнізда з макаронів з фаршем з морепродуктів

Паста з морепродуктами — найпопулярніше блюдо серед розмаїття всіляких макаронів. У нього дуже цікавий смак, який оцінять не всі. Але хоча б раз його точно варто приготувати.

Інгредієнти для приготування:

  • рибний фарш або різні морепродукти загальною вагою в 400 грам;
  • упаковка гнізд;
  • 20 грам томатної пасти;
  • цибулина;
  • будь-які спеції за бажанням;
  • зелень і часник.
Дивіться також:  Як зварити рисову кашу – 10 рецептів приготування смачної каші

Процес приготування:

  • Якщо у вас не фарш, а будь-які морепродукти, то починаємо з їх подрібнення. Зробити це можна за допомогою блендера. Найкраще поєднувати білу рибу з креветками.
  • На сковороді злегка обсмажуємо порізаний шматочками цибулю і додаємо фарш. Тримаємо ще деякий час, приправляємо спеціями за смаком і додаємо томатну пасту. За бажанням, можна покласти роздавлений часник.
  • У глибоку сковороду викладаємо пасту, фаршируємо її обсмаженої сумішшю і заповнюємо водою. Її рівень повинен бути… ну, ви вже знаєте, — до середини макаронних виробів.
  • Закрийте ємність кришкою, виставляємо слабкий рівень нагріву і тримаємо страву на вогні близько 20 хвилин. Готову пасту можна подавати з тертим сиром і нарізаною зеленню.
Прокрутка до верху