Голубці в духовці в томатно-сметанному соусі – 6 рецептів

Ніжне Блюдо за смаковими якостями і просте в рецептурі – голубці, приготовані в сметанно-томатному соусі, але порадувати своїх рідних готові не багато господинь. Насторожує складність і тривалість готування. Якщо знати, як готувати голубці за класичним рецептом, то в подальшому можна проводити експерименти з начинками і підливою на різні смаки.

Класичні голубці в духовці в томатно-сметанному соусі

Найпоширеніший спосіб готування голубців, який не залишить байдужих хто спробує це блюдо.

Для приготування необхідно:

  • фарш з вирізки – 0,5 кг;
  • рис крупнозерновой – 150 г;
  • свіжа морква – 200 г;
  • томати — 250 г або 150 г кетчупу;
  • капуста звичайна – 2 кг;
  • яловичий фарш – 0,5 кг;
  • сіль, спеції (за смаковими перевагами);
  • олія нерафінована соняшникова олія – 50 г;
  • пара лаврових листів;
  • цибуля біла – 250 г;
  • перець горошок (цілий)– 5 шт;
  • сметана – 200 р.

Приготування треба починати:

  • Відварити капусту, охолодити і відокремити листя, зрізати затверделые прожилки біля основи і легенько відбити;
  • Рис зварити до напівготовності;
  • Змішати 2 види фаршу, посолити і поперчити на свій смак;
  • Цибулю дрібно нашаткувати і одну частину додати у фарш разом з рисом;
  • Натерти на тертці моркву;
  • Сформувати конвертик з капустяного листа та готового фаршу, начинку класти з верхньої частини аркуша;
  • Розжарити сковорідку з вершковим маслом і прожарити з двох сторін голубці, при дієтичному харчуванні можна не обсмажувати;
  • Скласти в сотейник;
  • Другу частину цибулі обсмажити разом з морквою до золотистого кольору;
  • Помідори облити окропом і почистити від шкірки, перетерти їх і додати сметану, перемішати;
  • Відправити томати на сковороду до цибулі і моркви, довести до кипіння;
  • Залити соус в сотейник з голубцями і кинути листочок лавра лист і поперчити;
  • Відправити тушкувати в духовку при температурі 180° на 40 – 60 хвилин.

Важливо! Рис, який додається в фарш варити до напівготовності. Він дійде в процесі гасіння.

Запах від готового страви рознесеться по дому і збере всіх на кухні. Подавати голубці на стіл можна зі сметаною.

Дивіться також:  Капуста для голубців у мікрохвильовці – 3 рецепта як зварити, або розм’якшити

Готуємо з пекінської капусти

Для голубців з пекінської капусти потрібно:

  • середній качан капусти;
  • рис бурий– 300г;
  • морква – 2 штуки;
  • сіль, перець звичайний – за смаком;
  • перець — горошок запашний – 3 штуки;
  • свинячий фарш – 500 г;
  • лавр – 1 аркуш;
  • масло тверде – 5 м;
  • масло семечковое – 50 г;
  • томатний кетчуп – 3 ст. л;
  • цибуля – 2,5 шт;
  • вода фільтрована.

Готуємо з пекінської капусти по черговості

  • Зварити рис до напівготовності;
  • Капусту розібрати на листя і занурювати їх на кілька хвилин в окріп, потім відразу охолоджувати в холодній воді;
  • Цибулю порізати кубиками;
  • Моркву подрібнити на тертці або на комбайні;
  • Розжарити сковороду з олією, тушкувати моркву і подрібнену цибулю 7 – 8 хвилин під кришкою;
  • Поєднати все інгредієнти: фарш, рис, ½ частина тушкованих овочів, посолити і поперчити за смаком;
  • Закрутити фарш листя як конверти;
  • Обсмажити голубці в розігрітій сковороді на вершковому маслі до смачної скоринки;
  • Скласти голубці в сотейник і залити соусом з томатів і 2 частини овочевого рагу;
  • Покласти лавр, перець горошок і залити воду так, щоб вона покривала голубці;
  • Поставити на плиту, закип’ятити і протушкувати на маленькому вогні близько півгодини.

Подавати до столу, рясно поливаючи підливою, що утворилася під час гасіння, сметаною або майонезом.

З начинкою з курячого фаршу

Голубці, де в якості начинки йде курячий фарш, мають ніжний смак. Вони виходять соковитими і смачними.

Щоб приготувати цю страву потрібно:

  • капуста – 500-600г;
  • олія оливкова – пара ст. л.;
  • цибуля – 1 головка;
  • морква – 1 штука;
  • курячий готовий фарш – 500 г;
  • рис білий круглий – 150 г;
  • кетчуп з товчених томатів – 2 ст. л.;
  • сіль і приправи за смаком.

Готувати страву в такій черговості:

  • Моркву подрібнити на овочевий тертці і підсмажити на сковороді;
  • Змішати фарш, рис, морква, 1 ст. л. масла і томатний соус;
  • Помістити В ємність качан, в якому вирізано гострим ножем кочеригу, залити воду і поставити на вогонь, кип’ятити близько 10 хвилин, дістати верхні відварені листя і знову кип’ятити качан, остудити листя, вирізати потовщення;
  • Закрутити начинку в листя у формі прямокутників;
  • Скласти голубці в сотейник;
Дивіться також:  Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи

Для заливки:

  • часник – пара зубчиків;
  • сметана – 200 г;
  • цибуля і морква -1 шт;
  • сіль, суміш перців за смакової переваги;
  • масло семечковое(соняшникова) – 3 ст. л.;
  • кетчуп (томатний соус) – 200 г;
  • бульйон – 200 г;
  • зелень.
  • підготувати заливку: обсмажити подрібнену цибулю та моркву олії, до суміші додати кетчуп, щіпку солі, мелений перець і протушкувати 8 хвилин;
  • у форму влити бульйон і готовий соус, додати подрібнений часник;
  • поставити в розігріту духовку при температурі 180° на пів години;
  • додати сметану, відкрити кришку і потримати в духовці ще 25 хвилин.

Важливо! Покласти качан капусти в поліетиленовий пакет, щільно закрити і відправити у морозильну камеру на 2 – 3 дні. Розморозити при кімнатній температурі і використовувати для приготування голубців.

Подавати готову страву, посипавши зеленню.

Голубці в томатно-сметанному соусі з грибами

Незвичайний рецепт, до того ж, дієтичний.

Інгредієнти:

  • олія рослинна -4 ст. л.;
  • соус з м’яких помідор – 60 г;
  • гриби свіжі (печериці) – 0,3 кг;
  • масло твердий– 30 г;
  • цибуля біла – 2 середні головки;
  • сметана (не жирна) – 150 г;
  • капуста – 0,6 кг;
  • сіль, суміш гострих перців за смаком.

Порядок приготування:

  • Очистити качан, відварити капусту протягом 4 – 6 хвилин, зняти готові листя і продовжувати кип’ятити вилок стільки скільки потрібно;
  • Видалити з листя ущільнення;
  • Цибулю покришити і довести до прозорості на маслі;
  • Гриби відварити, порізати і додати в сковороду з цибулею і обсмажити ще;
  • Сіль, перець додати за смаком;
  • Готову начинку покласти на капустяне листя і скрутити голубці;
  • Продукт обсмажити на вершковому маслі і скласти в сотейник;
  • Залити голубці з грибами томатно-сметанною підливою, закрити ємність і протушкувати 45 – 60 хвилин.

Перед фінальною подачею на стіл, полити соусом і посипати зеленню.

З морквою та цибулею

Серед безлічі рецептів та начинок для голубців не можна пропустити голубці закусочні.

Дивіться також:  Голубці в мультиварці – 7 рецептів приготування

Для приготування потрібно:

  • капуста білоголова 1кг;
  • перець гострий-2 штуки;
  • 2,5 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. коріандр (подрібнений);
  • 200 р олії насіння;
  • 240 г столового оцту;
  • 4 часничини;
  • цибуля – 5 головок;
  • морква – 9 штук;
  • сіль-4ч.л;
  • півлітра води.

Починаємо готувати:

  • Прибрати пошкоджені листя з качана і відварити 4 – 9 хвилин, вибрати м’які листи, перевернути вилок, поварити ще і знову прибрати готові листи;
  • Вирізати прожилки з листів;
  • Цибулю нарізати півколом і смажити в олії до м’якого стану;
  • Моркву потерти на тертці або подрібнити у комбайні;
  • Часник дрібно порізати або видавити через землянку;
  • Змішати цибулю, моркву, часник, коріандр, не солити;
  • Закрутити начинку в капусту і скласти в каструлю шарами голубці з морквою і цибулею;
  • Кожен шар посипати тонкими шматочками гострого перцю;
  • У каструлю налити воду і покласти зверху вантаж;
  • Тримати 5 – 6 годин.

Блюдо підійде всім вегетаріанцем і тим, хто підтримує здоровий спосіб життя і дотримуються релігійні пости.

Ліниві голубці в соусі в духовці

Готувати це блюдо сподобається тим, у кого немає часу довго проводити на кухні.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш (будь-який) – 800 г;
  • соус зі сметани і кетчупу – 4 ст. л;
  • рис шліфований круглий– 250г;
  • морква – (одна середня);
  • два яйця.;
  • вилок капусти – ½ частину качана;
  • цибуля звичайний – 2 шт.;
  • сіль і приправи за смаком;

Процес приготування страви:

  • Цибулю подрібнити 1 штуку і додати у фарш;
  • Капусту порізати дрібно і обдати окропом;
  • Підготувати рис, відваривши його майже до готовності;
  • Змішати фарш, капусту, відварений рис, сире яйце, щіпку солі і приправи;
  • У сотейнику обсмажити цибулю і моркву, потерту на тертці;
  • Додати томатний соус, трохи загасити і скласти в піджарку котлети з фаршу;
  • Стушкувати 45-50 хвилин при 180° градусах, перед готовністю покласти сметану і посипати зелень.

Ліниві голубці в соусі в духовці виходять соковитими, ароматними і дуже смачними.

Страви з різними начинками, загорнуті в листя різних рослин популярні в багатьох кухнях світу, але голубці у томатному і сметанному соусі займають своє чільне місце.

Прокрутка до верху