Таке блюдо дуже просто і швидко готується до «розумної каструлі». Заготовки з капусти з начинкою в ній виходять ніжними і соковитими. Далі опубліковані найпопулярніші рецепти голубців в мультиварці.
Класичні голубці в мультиварці
Фарш підійде з будь-якого м’яса. Краще взяти складовою – 650-750 грам. Інші інгредієнти: 2 морквини, 2 вилка капусти, мультиварочный склянку сухого рису, 2 цибулини, сіль, 3 столові ложки томатної пасти.
- Розм’якшуються цілі листя капусти по 2-3 шт. в мікрохвильовій печі. Можна робити це і в каструлі з киплячою водою.
- Рис промивається до гарячої води і відварюється до м’якості в програмі випічки.
- Готова крупа промивається і з’єднується з фаршем.
- Для заправки страви у програмі смаження страхуються цибуля і морква на олії.
- Всередину капустяних листочків укладається начинка з крупи і м’яса. Заготовки загортаються конвертиками або трикутниками.
- Всі голубці укладаються в ємність. Між шарами висипається овочева піджарка.
- Зверху продукти заливаються водою, змішаної з томатною пастою і сіллю.
Режим «Гасіння» включається на 120 хвилин.
З фаршем і рисом
Інгредієнти: півкіло свино-яловичого фаршу, 2 столові ложки жирної сметани, 80 г білого рису, сіль, щіпка суміші перців, великий качан білокачанної капусти, цибулинка, 3 столові ложки томатної пасти, морквина, пів-літри бульйону, щіпка цукор.
- Рис вариться до готовності у відповідній програмі. Воду варто відразу посолити. Далі продукт промивається водою і з’єднується з фаршем.
- Вглиб качана капусти по периметру кочережки роблять глибокі надрізи. Потім овоч опускається на 8-9 хвилин в окріп.
- Для соусу пассируется цибуля і морква. До продуктів відправляється томат-паста, сметана, сіль, трохи цукру. Соус гаситься у відповідній програмі 10-12 хвилин.
- З капусти та начинки формуються голубці. Ущільнення біля основи листочків можна акуратно відбити спеціальним молоточком, або зрізати.
- Заготовки занурюються в соус і поливаються їм.
Тушкується страву у відповідному режимі 45-55 хвилин.
В томатно-сметанному соусі
Інгредієнти: 630-650 г курячого фаршу, великий качан капусти, цибулина, 80 г сухого рису, морквина, дрібку цукру, 4-5 столових ложок кетчупу, 170 г жирної сметани (можна – домашній), 170 мл води, сіль за смаком, часник.
- Рис вариться до готовності, змішується з фаршем, солиться, з’єднується з розчавленим часником.
- Капуста відварюється до м’якості в киплячій воді. Потовщення з листочків зрізаються.
- На кожну овочеву основу викладається начинка. Листочки складаються конвертом.
- Заготовки відправляються в промаслений «розумну каструлю». Зверху висипаються залишилися подрібнені овочі.
- Для соусу з’єднується вода, сметана, кетчуп і сіль. Можна використовувати будь-які спеції.
Готуються голубці в томатно-сметанному соусі спочатку півгодини в програмі «Гасіння», а потім ще 20-25 хвилин в режимі випічки.
З курячим фаршем
Інгредієнти: середній вилок капусти, півкіло фаршу з курятини, 160 г вже звареного рису, морквина, цибулина, склянка густого томатного соусу, стільки ж курячого бульйону, 220 г сметани, сіль, часник.
- У фарш додається сіль, роздавлений часник і трохи соусу. Маса вимішується.
- Качан капусти кип’ятити у воді 5-6 хвилин, після чого з нього знімаються листя і варяться ще стільки ж у воді, що залишилася.
- У кожен листочок загортається начинка.
- На маслі страхуються овочі, після чого заливається бульйоном, сумішшю сметани і томатного соку. Маса присаливается. Тушкується у відповідній програмі 12-14 хвилин.
Залишається занурити в соус голубці і готувати їх в режимі гасіння ще 30-35 хвилин.
Рецепт приготування на пару
Інгредієнти: качан капусти, 330 г яловичого фаршу, часник, 130 г вареного рису, сіль, пахучі трави.
- Капуста на пару хвилин занурюється в окріп.
- Часник пропускаємо через прес, змішується з фаршем. Туди ж додається сіль і приправи.
- Начинка викладається на підготовлені листочки, вони акуратно загортаються.
- У каструлю наливається вода. Коли вона закипить, зверху встановлюється спеціальна насадка для готування на пару. На неї вкладаються голубці.
Готується страва у відповідній програмі 40-45 хвилин.
Ліниві голубці в мультиварці
Інгредієнти: півкіло свіжої білокачанної капусти, 420 г свинячого фаршу, 140 г вареного рису, 3 столові ложки томат-пасти, цибулина, 1,5 ст. води, півсклянки жирної сметани, морква, солодкий болгарський перчик, сіль, суміш перців.
- З’єднується фарш, варений рис. Маса солиться і перчится.
- Цибулю, перець, капуста, морква дрібно ріжуться і обсмажуються на олії в програмі випічки до м’якості.
- Фарш з крупою відправляються до обжарке в чашу приладу.
У програмі гасіння ліниві голубці готуються 80-90 хвилин.
З пекінської капусти
Інгредієнти: 750-800 г будь-якого м’ясного фаршу, морквина, качан пекінської капусти, 120 г томатної пасти, сіль, суміш перців, 130 г вже вареного рису, цибулина, 160 г жирної сметани.
- Листочки капусти занурюються в дуже гарячу воду для розм’якшення на кілька хвилин.
- Для начинки з’єднується варений рис, фарш. Суміш солиться, перчится.
- Начинка викладається в м’які листочки. Вони акуратно загортаються.
- Моркву і цибулю подрібнюються, після чого обсмажуються в програмі випічки. Поверх піджарки викладаються голубці.
- Зверху виливається соус з води, сметани і пасти. Суміш підсолювати.
У програмі гасіння страва готується 60-70 хвилин.
Нюанси приготування в мультиварці: Редмонт, Поларіс
Приготувати голубці в мультиварці зможе кожна господиня. Навіть не важливо, яка модель пристрою опинилася в її розпорядженні.
Обсмажувати овочі найзручніше в програмах «Смаження» або «Випічка». Перша є в пристроях і від Поларіс, і від Редмонт.
Для приготування рису можна вибирати режим «Рис». У деяких моделей Редмонт для цього є програма «Варка».
Подальше приготування завжди здійснюється в режимі гасіння. У ньому голубці не підгорають і виходять дуже ніжними.