Голубці з пекінської капусти — дуже ніжне, повітряне, легке блюдо. Пекінську різновид капусти легше загортати, ніж білокачанну, процес приготування займає менше часу, а начинку ви можете підібрати будь-який на ваш смак — від жирного м’яса до дієтичних брокколі.
Класичні голубці з пекінської капусти
Класика голубців — це начинка з м’яса і рису. Те, до чого ми так звикли в дитинстві. Але пекінська капуста змусить звичне ласощі танути в роті.
Компоненти:
- 1 качан капусти пекінського виду;
- М’ясний фарш — 0,4 кг;
- Рис білий — 0,07 кг;
- Дві ріпчасті цибулини;
- Одна велика морква;
- Томатний соус — 30 гр;
- Вершкове масло -60 гр;
- Олія рослинна будь-якого сорту за смаком;
- Сіль за смаком;
- Перець двох видів (горошок і порошок) за смаком;
- Лавровий лист — 4 шт;
- Вода.
Як приготувати:
- Першим ділом беремося за рис. Щоб зернятка не злиплися, їх треба промити. Потім опускаємо рис в каструлю і наливаємо в неї воду таким чином, щоб вона покривала кашку рису на 1/2. Посипте солі і кип’ятіть до повного випаровування води.
- Вилок капусти позбавляємо від непридатних верхніх листків, обрізаємо 4 см підстави. Кожен лист окремо змочуємо водою.
- Поставте на вогонь каструлю для кипіння, а поруч на столі миску з крижаною водою. Опускаємо листя на 3 хвилини в киплячу воду, а потім перекладаємо в другу миску для охолодження. Листочки не будуть такими жорсткими, як у білоголової капусти і загорнути м’ясо буде набагато легше.
- Обробіть інші овочі, очистивши від шкірки і дрібно нарізавши. Обсмажте їх протягом 8 хвилин.
- Отриману смажену масу розділіть порівну. Вони підуть на різні цілі. Одна в начинку, інша — в підливу.
- До першої частини обжарювання покладіть фарш і зварений рис. Перемішайте і насипте в суміш сіль і прянощі.
- Настала черга робити форму майбутніх голубців. Розкладіть один лист на дошці і за допомогою ложки покладіть на нього суміш з фаршу, овочів і рису. Поверніть листя над начинкою. І так багато разів поспіль.
- На сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте голубці з двох сторін до тих пір, поки вони не придбають золотистий відлив.
- Приступаємо до оформлення підливи. Забуту частину овочів перекладіть в каструлю, полийте її томатним соусом, насипте сіль і спеції.
- Зверху покладіть майже готові голубці і налийте воду, щоб її рівень трохи не доходив до верху підготовлюваного блюда. Варіть півгодини.
Як приготувати голубці з пекінської капусти в мультиварці?
Список інгредієнтів:
- Фарш м’ясний — 0,3 кг;
- Рис (довгозернистий) — 0,09 кг;
- Капуста пекінська — один середній качан;
- Одна морква;
- Один цибуля ріпчаста;
- Олія рослинна будь-якого виду і сіль за смаком;
- Томатний соус — 180 гр.
Процес приготування:
- Оброблені моркву з цибулею обсмажуємо в мультиварці. Техніку ставимо на програму “смаження”. Час — 10 хвилин.
- Рис промиваємо під краном в друшляку. Перед ці поставити для кипіння воду в каструлі. Промитий рис кладемо в окріп. Час варіння — 3 хвилини.
- Чашу мультиварки забираємо тільки половину просмажених овочів і змішуємо їх з фаршем і рисом. Друга частина — для соусу.
- У масу з фаршу додаємо сіль і спеції.
- Капусти очищаємо, моєму і поділяємо на окремі листочки.
- Листя піддаємо тепловій обробці, просто ошпарюючи їх окропом. Остуджуємо.
- Розстилаємо листок і викладаємо на нього шматочок фаршу, загортаємо.
- Прийшла черга мультиварки. У решту піджарку накладаємо голубці.
- Наливаємо томатний сік з водою, перчимо і солимо.
- На панелі мультиварки натискаємо режим “гасіння’ ставимо таймер — пів години.
- Після того, як кухонна техніка подасть сигнал, вибираємо програму “запікання”. Час — 20 хвилин.
Як загасити голубці в духовці?
Необхідні компоненти:
- Фарш з м’яса — 0,2 кг;
- Китайська капуста — 1 качан;
- Рис білий — 0,90 кг;
- Дві цибулини;
- Три морква;
- Сметана (жирність — 15%) — 40 гр;
- Спеції і сіль за смаком;
- Вода.
Принципи приготування:
- Обробляємо рис холодною водою. Варимо в каструльці до його розм’якшення.
- Можете зробити фарш із шматочків м’яса прокрутивши їх в м’ясорубці, а можна купити і готовий фарш.
- Ставимо в сковорідці на обсмажування цибулю і моркву.
- Змішуємо всі приготовані інгредієнти.
- Капусту обробляємо за вищевказаним способом. Додайте її в окріп на 2 хвилини, охолодити.
- А тепер розкладаємо листя на столі, зверху додаємо фарш і закручуємо.
- Розміщуємо їх на помазаний маслом деко, зверху насипаємо залишилася піджарку і наливаємо сметану у складі води.
- Розігріваємо духовку попередньо і встановлюємо деко.
Ліниві голубці з пекінської капусти
Ліниві голубці не потрібно загортати у капустяні листи, і на цьому ви заощадите багато часу.
Інгредієнти:
- Фарш — 0,5 кг;
- Рис білий — 0,075 кг;
- Одне яйце;
- Сир — 0.1 кг;
- Третина качана китайської капусти;
- Одна морква;
- Один цибуля;
- Сметана — 40 г;
- Томатний соус -30 гр;
- Спеції за смаком.
Як готувати
- Капусту нашаткувати і додати до фаршу. Туди ж насипати терту моркву і шматочки цибулі.
- Рис зварити і разом з білком і жовтком яйця покласти в масу фарш, перемішати, посолити і досипати прянощі.
- Виліпити з суміші довгасті формочки у вигляді голубців і викласти на деко.
- Сметану змішати з томатним соком і вилити зверху на голубці.
- Закрити блюдо фольгою і включити духовку. Температура — 190 градусів. Час — 40 хвилин.
- Після цього посипати готові битки голубців тертим сиром.
- Тушкувати в духовці 15 хвилин.
Рецепт приготування з грибами
Список компонентів:
- Капуста пекінська — 1 качан:
- Гриби печериці — 0,3 кг;
- Сметана — 0,3 кг;
- Кукурудза в консервній банці — 0,2 кг;
- 3 варених яйця;
- Два цибулі;
- Масло вершкове — 0,1 кг;
- Масло рослинне — 30 гр;
- Томатний сік — 40 мл;
- Зелень і сіль за смаком;
- Прянощі.
Як зробити голубці з пекінської капусти, покроково:
- Шаткуємо на маленькі шматочки цибулю і гриби. Смажимо разом з вершковим маслом і спеціями.
- Після завершення смаження перекладаємо в сковороду до основної маси кукурудзу і маленькі шматочки яєць.
- Капусту обробити належним чином і опустити по листочку в окріп на 1 хвилину.
- Тепер акуратно загортаємо фарш листя з чотирьох сторін.
- Обсмажуємо в маслі 2 хвилини.
- В окремий посуд налити сметану і томатний соус, засипати приправи.
- Після того, як голубці просмажиться, необхідно залити їх томатно-сметанним соусом, так щоб вона повністю покривала биточки. Можна налити трохи води, якщо соус густий.
- Тушкувати 20 хвилин.
Пісні голубці з пекінської капусти
У цьому рецепті немає м’яса та інших компонентів високої жирності. Цю страву можна їсти людям з хворим шлунком, під час постів або котрі худнуть.
Компоненти:
- Капуста китайська — 1 качан;
- Картопляне пюре — 0,2 кг;
- Одна морква;
- Брокколі — 0,3 кг;
- Мариновані гриби — 0,2 кг;
- Один цибуля;
- Майонезний соус — 0,1 кг;
- Прянощі і сіль за смаком.
Приготування:
- З капустою проводимо звичайну процедуру.
- У розморожений брокколі покласти натерту моркву, і в такому вигляді посмажити з додаванням олії.
- Гриби обсмажити окремо, використовуючи лук.
- Дві приготовані суміші об’єднати і додати пюре. Перемішати.
- Тепер загортаємо начинку в листя.
- Викласти на деко і залити майонезом, розведеним у воді.
- Режим духовки поставити на 200 градусів, таймер — 20 хвилин. Запекти.
- Можна подати з будь-яким нежирним соусом. Блюдо готове.
Рецепт дієтичних голубців
Склад компонентів:
- Фарш нежирної яловичини — 0,4 кг;
- Капуста свіжа — 1 качан;
- Одна цибулина;
- Дві моркви;
- Томатний соус — 60 гр;
- Рис дліннозерновой — 0,18 кг;
- Оливкова олія — 40 г;
- Дрібна сіль, прянощі і зелень за смаком.
Процес приготування:
- Проводимо стандартну процедуру з рисом і овочами — моєму, сушимо, чистимо і ріжемо.
- Рис відварюємо до стану напівготовності.
- Цибулю з морквою прожарити на сковороді з додаванням оливкової олії.
- Перемішати масу рису з приготовленими овочами, додавши фарш.
- Отриману суміш посолити і поперчити. Можна закинути дрібні шматочки часнику та зелені.
- З капустяними листками проводимо теплову обробку.
- Начинку викладаємо на листя і загортаємо.
- Готові грудочки кладемо в каструлю, зверху наливаємо воду, насипаємо приправи. Час гасіння — 1 годину. Готову страву рекомендується полити нежирної сметаною.
Рецепти голубців в пекінській капусті підійдуть всім. Їх смак виходить більш ніжним, м’яким і приємним, ніж у биточків у звичайної білокачанної капусти. Експериментуйте, додавайте нові інгредієнти, і голубці стануть вашим улюбленим блюдом.