Голубці з пекінської капусти – 7 рецептів

Голубці з пекінської капусти — дуже ніжне, повітряне, легке блюдо. Пекінську різновид капусти легше загортати, ніж білокачанну, процес приготування займає менше часу, а начинку ви можете підібрати будь-який на ваш смак — від жирного м’яса до дієтичних брокколі.

Класичні голубці з пекінської капусти

Класика голубців — це начинка з м’яса і рису. Те, до чого ми так звикли в дитинстві. Але пекінська капуста змусить звичне ласощі танути в роті.

Компоненти:

  • 1 качан капусти пекінського виду;
  • М’ясний фарш — 0,4 кг;
  • Рис білий — 0,07 кг;
  • Дві ріпчасті цибулини;
  • Одна велика морква;
  • Томатний соус — 30 гр;
  • Вершкове масло -60 гр;
  • Олія рослинна будь-якого сорту за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Перець двох видів (горошок і порошок) за смаком;
  • Лавровий лист — 4 шт;
  • Вода.

Як приготувати:

  • Першим ділом беремося за рис. Щоб зернятка не злиплися, їх треба промити. Потім опускаємо рис в каструлю і наливаємо в неї воду таким чином, щоб вона покривала кашку рису на 1/2. Посипте солі і кип’ятіть до повного випаровування води.
  • Вилок капусти позбавляємо від непридатних верхніх листків, обрізаємо 4 см підстави. Кожен лист окремо змочуємо водою.
  • Поставте на вогонь каструлю для кипіння, а поруч на столі миску з крижаною водою. Опускаємо листя на 3 хвилини в киплячу воду, а потім перекладаємо в другу миску для охолодження. Листочки не будуть такими жорсткими, як у білоголової капусти і загорнути м’ясо буде набагато легше.
  • Обробіть інші овочі, очистивши від шкірки і дрібно нарізавши. Обсмажте їх протягом 8 хвилин.
  • Отриману смажену масу розділіть порівну. Вони підуть на різні цілі. Одна в начинку, інша — в підливу.
  • До першої частини обжарювання покладіть фарш і зварений рис. Перемішайте і насипте в суміш сіль і прянощі.
  • Настала черга робити форму майбутніх голубців. Розкладіть один лист на дошці і за допомогою ложки покладіть на нього суміш з фаршу, овочів і рису. Поверніть листя над начинкою. І так багато разів поспіль.
  • На сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте голубці з двох сторін до тих пір, поки вони не придбають золотистий відлив.
  • Приступаємо до оформлення підливи. Забуту частину овочів перекладіть в каструлю, полийте її томатним соусом, насипте сіль і спеції.
  • Зверху покладіть майже готові голубці і налийте воду, щоб її рівень трохи не доходив до верху підготовлюваного блюда. Варіть півгодини.
Дивіться також:  Як приготувати голубці у соусі

Як приготувати голубці з пекінської капусти в мультиварці?

Список інгредієнтів:

  • Фарш м’ясний — 0,3 кг;
  • Рис (довгозернистий) — 0,09 кг;
  • Капуста пекінська — один середній качан;
  • Одна морква;
  • Один цибуля ріпчаста;
  • Олія рослинна будь-якого виду і сіль за смаком;
  • Томатний соус — 180 гр.

Процес приготування:

  • Оброблені моркву з цибулею обсмажуємо в мультиварці. Техніку ставимо на програму “смаження”. Час — 10 хвилин.
  • Рис промиваємо під краном в друшляку. Перед ці поставити для кипіння воду в каструлі. Промитий рис кладемо в окріп. Час варіння — 3 хвилини.
  • Чашу мультиварки забираємо тільки половину просмажених овочів і змішуємо їх з фаршем і рисом. Друга частина — для соусу.
  • У масу з фаршу додаємо сіль і спеції.
  • Капусти очищаємо, моєму і поділяємо на окремі листочки.
  • Листя піддаємо тепловій обробці, просто ошпарюючи їх окропом. Остуджуємо.
  • Розстилаємо листок і викладаємо на нього шматочок фаршу, загортаємо.
  • Прийшла черга мультиварки. У решту піджарку накладаємо голубці.
  • Наливаємо томатний сік з водою, перчимо і солимо.
  • На панелі мультиварки натискаємо режим “гасіння’ ставимо таймер — пів години.
  • Після того, як кухонна техніка подасть сигнал, вибираємо програму “запікання”. Час — 20 хвилин.

Як загасити голубці в духовці?

Необхідні компоненти:

  • Фарш з м’яса — 0,2 кг;
  • Китайська капуста — 1 качан;
  • Рис білий — 0,90 кг;
  • Дві цибулини;
  • Три морква;
  • Сметана (жирність — 15%) — 40 гр;
  • Спеції і сіль за смаком;
  • Вода.

Принципи приготування:

  • Обробляємо рис холодною водою. Варимо в каструльці до його розм’якшення.
  • Можете зробити фарш із шматочків м’яса прокрутивши їх в м’ясорубці, а можна купити і готовий фарш.
  • Ставимо в сковорідці на обсмажування цибулю і моркву.
  • Змішуємо всі приготовані інгредієнти.
  • Капусту обробляємо за вищевказаним способом. Додайте її в окріп на 2 хвилини, охолодити.
  • А тепер розкладаємо листя на столі, зверху додаємо фарш і закручуємо.
  • Розміщуємо їх на помазаний маслом деко, зверху насипаємо залишилася піджарку і наливаємо сметану у складі води.
  • Розігріваємо духовку попередньо і встановлюємо деко.
Дивіться також:  Капуста для голубців у мікрохвильовці – 3 рецепта як зварити, або розм’якшити

Ліниві голубці з пекінської капусти

Ліниві голубці не потрібно загортати у капустяні листи, і на цьому ви заощадите багато часу.

Інгредієнти:

  • Фарш — 0,5 кг;
  • Рис білий — 0,075 кг;
  • Одне яйце;
  • Сир — 0.1 кг;
  • Третина качана китайської капусти;
  • Одна морква;
  • Один цибуля;
  • Сметана — 40 г;
  • Томатний соус -30 гр;
  • Спеції за смаком.

Як готувати

  • Капусту нашаткувати і додати до фаршу. Туди ж насипати терту моркву і шматочки цибулі.
  • Рис зварити і разом з білком і жовтком яйця покласти в масу фарш, перемішати, посолити і досипати прянощі.
  • Виліпити з суміші довгасті формочки у вигляді голубців і викласти на деко.
  • Сметану змішати з томатним соком і вилити зверху на голубці.
  • Закрити блюдо фольгою і включити духовку. Температура — 190 градусів. Час — 40 хвилин.
  • Після цього посипати готові битки голубців тертим сиром.
  • Тушкувати в духовці 15 хвилин.

Рецепт приготування з грибами

Список компонентів:

  • Капуста пекінська — 1 качан:
  • Гриби печериці — 0,3 кг;
  • Сметана — 0,3 кг;
  • Кукурудза в консервній банці — 0,2 кг;
  • 3 варених яйця;
  • Два цибулі;
  • Масло вершкове — 0,1 кг;
  • Масло рослинне — 30 гр;
  • Томатний сік — 40 мл;
  • Зелень і сіль за смаком;
  • Прянощі.

Як зробити голубці з пекінської капусти, покроково:

  • Шаткуємо на маленькі шматочки цибулю і гриби. Смажимо разом з вершковим маслом і спеціями.
  • Після завершення смаження перекладаємо в сковороду до основної маси кукурудзу і маленькі шматочки яєць.
  • Капусту обробити належним чином і опустити по листочку в окріп на 1 хвилину.
  • Тепер акуратно загортаємо фарш листя з чотирьох сторін.
  • Обсмажуємо в маслі 2 хвилини.
  • В окремий посуд налити сметану і томатний соус, засипати приправи.
  • Після того, як голубці просмажиться, необхідно залити їх томатно-сметанним соусом, так щоб вона повністю покривала биточки. Можна налити трохи води, якщо соус густий.
  • Тушкувати 20 хвилин.
Дивіться також:  Готуємо ліниві голубці з фаршем

Пісні голубці з пекінської капусти

У цьому рецепті немає м’яса та інших компонентів високої жирності. Цю страву можна їсти людям з хворим шлунком, під час постів або котрі худнуть.

Компоненти:

  • Капуста китайська — 1 качан;
  • Картопляне пюре — 0,2 кг;
  • Одна морква;
  • Брокколі — 0,3 кг;
  • Мариновані гриби — 0,2 кг;
  • Один цибуля;
  • Майонезний соус — 0,1 кг;
  • Прянощі і сіль за смаком.

Приготування:

  • З капустою проводимо звичайну процедуру.
  • У розморожений брокколі покласти натерту моркву, і в такому вигляді посмажити з додаванням олії.
  • Гриби обсмажити окремо, використовуючи лук.
  • Дві приготовані суміші об’єднати і додати пюре. Перемішати.
  • Тепер загортаємо начинку в листя.
  • Викласти на деко і залити майонезом, розведеним у воді.
  • Режим духовки поставити на 200 градусів, таймер — 20 хвилин. Запекти.
  • Можна подати з будь-яким нежирним соусом. Блюдо готове.

Рецепт дієтичних голубців

Склад компонентів:

  • Фарш нежирної яловичини — 0,4 кг;
  • Капуста свіжа — 1 качан;
  • Одна цибулина;
  • Дві моркви;
  • Томатний соус — 60 гр;
  • Рис дліннозерновой — 0,18 кг;
  • Оливкова олія — 40 г;
  • Дрібна сіль, прянощі і зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Проводимо стандартну процедуру з рисом і овочами — моєму, сушимо, чистимо і ріжемо.
  • Рис відварюємо до стану напівготовності.
  • Цибулю з морквою прожарити на сковороді з додаванням оливкової олії.
  • Перемішати масу рису з приготовленими овочами, додавши фарш.
  • Отриману суміш посолити і поперчити. Можна закинути дрібні шматочки часнику та зелені.
  • З капустяними листками проводимо теплову обробку.
  • Начинку викладаємо на листя і загортаємо.
  • Готові грудочки кладемо в каструлю, зверху наливаємо воду, насипаємо приправи. Час гасіння — 1 годину. Готову страву рекомендується полити нежирної сметаною.

Рецепти голубців в пекінській капусті підійдуть всім. Їх смак виходить більш ніжним, м’яким і приємним, ніж у биточків у звичайної білокачанної капусти. Експериментуйте, додавайте нові інгредієнти, і голубці стануть вашим улюбленим блюдом.

Прокрутка до верху