Голубці зі свіжої капусти класичні – 10 покрокових рецептів

Голубці зі свіжої капусти – це традиційна слов’янська страва, яка не втрачає своєї актуальності і зараз. Але це зовсім не дивно, адже поєднання капустяного листя з фаршем і овочами нікого не залишає байдужим. Для приготування можна використовувати сковорідку або форму для запікання, а також існує безліч різновидів соусів, в яких томляться підготовлені напівфабрикати. Подавати готові голубці рекомендується зі щедрою порцією охолодженої сметани.

Як приготувати капусту в каструлі?

Як приготувати капусту в каструлі? Напевно, багато кулінарів задавалися питанням, як правильно і смачно згасити апетитні голубці. Прочитавши цей рецепт, ви дізнаєтеся всі тонкощі і навчитеся готувати не тільки красиві, але і голубчики, що тануть у роті!

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Фарш – 300 гр. (свинина + яловичина)
  • Рис білий – ½ ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Томатний соус – 500 гр.
  • Часник гранульований – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 щіпки
  • Олія – ​​для смаження
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Класичні голубці зі свіжої капусти за покроковим рецептом готуються дуже просто. Готуємо продуктовий набір.

Промитий качан опускаємо в каструлю з окропом і засікаємо три хвилини, обережно виймаємо і знімаємо верхні листи. Повторюємо маніпуляцію до того часу, поки отримаємо необхідну кількість заготовок.

Цибулю та моркву очищаємо і подрібнюємо: цибулину довільно нарізаємо, а моркву натираємо на великій тертці. Підготовлені компоненти обсмажуємо на олії до м’якості та золотистості.

Рис заливаємо склянкою води та варимо на повільному вогні під кришкою, поки вся волога не вбереться – перекладаємо крупу в чашу.

До крупинок додаємо м’ясну складову.

Слідом відправляємо засмажку та дрібно нарізані гриби, приправляємо сіллю, гранульованим часником та меленим перцем – перемішуємо.

На край капустяного листа викладаємо кілька столових ложок апетитної начинки.

Формуємо напівфабрикати.

Заготовки складаємо в каструльку відповідного розміру і заливаємо соусом з томатів, присмачуємо меленим перцем, гранульованим часником, лавром та невеликою кількістю цукрового піску. Доводимо до кипіння і гасимо на повільному вогні під кришкою близько півгодини.

Гарячі голубці розкладаємо по порційних тарілках та дегустуємо. Смачного!

Голубці з капусти з фаршем та рисом на сковороді

Голубці з капусти з фаршем та рисом на сковороді відмінно зберігають свою форму і не розвалюються навіть після тривалого томлення. Як начинка, радимо вам використовувати якісний фарш з яловичини, доповнений пасерованими овочами та рисовою крупою.

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 8-9.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 качан.
  • Фарш говяжий – 400 гр.
  • Рис – 50 грн.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо начинку: до фаршу додаємо одну цибулину, подрібнену через м’ясорубку, промитий до прозорої води рис, приправи та сіль – ретельно перемішуємо руками до рівномірного розподілу.

Крок 2. Відокремлюємо листя від качана і проварюємо їх кілька хвилин у киплячій воді до м’якості та еластичності.

Крок 3. Щільні частини листя зрізаємо вістрям ножа, на край поміщаємо трохи начинки і згортаємо конвертиком.

Крок 4. Подібно формуємо всі заготовки.

Крок 5. Другу цибулину і моркву довільно подрібнюємо та обсмажуємо на олії до золотистості.

Крок 6. До засмаження вливаємо воду і кладемо томатну пасту, перемішуємо і доводимо до кипіння – томимо близько 5 хвилин, всипаємо сіль і цукор.

Крок 7. У ароматний соус поміщаємо напівфабрикати.

Крок 8. Вливаємо окріп приблизно до середини голубців, кип’ятимо і, відразу зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою. Томимо близько 40 хвилин, до м’якості.

Крок 9. Страву сервіруємо, доповнивши свіжою зеленню та сметаною. Смачного!

Ледачі голубці з капусти, фаршу та рису

Ледачі голубці з капусти, фарш та рису – це справжня знахідка для кулінарів, які люблять готувати смачні страви, але при цьому докладати мінімум зусиль! Для приготування нам не потрібно проводити жодні маніпуляції з листям капусти, що значно спрощує процес.

Дивіться також:  Картопля по-французьки – 6 рецептів приготування картоплі

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Рис круглий – 50 гр.
  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Перець чилий мелений – 1 ч.л.
  • Сухарі панірувальні – 30 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вершки 15% – 250 гр.
  • Томатний порошок – 90 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Вода – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник наливаємо 150 мл води, злегка підсолюємо і доводимо до кипіння. Висипаємо рис, повторно кип’ятимо і проварюємо на маленькому полум’ї 12-15 хвилин. Далі, відкидаємо на друшляк і даємо стекти надлишкам рідини.

Крок 2. Знімаємо листя капусти з качана і вирізаємо жорсткі ділянки, дрібно шаткуємо разом з очищеною цибулею.

Крок 3. Цибулю з капустою заливаємо окропом на 10 хвилин, потім викладаємо в сито і старанно віджимаємо руками.

Крок 4. Перемішуємо фарш з овочами, рисом, сіллю та чорним перцем.

Крок 5. Змочуємо долоні у воді і формуємо «котлетки», пануємо в сухарях і смажимо на гарячій олії до утворення характерної скоринки.

Крок 6. Для приготування соусу розводимо томатний порошок у теплій воді (200 мілілітрів).

Крок 7. Доповнюємо соус перцем чилі, коріандром, сметаною та сіллю – заважаємо.

Крок 8. Рум’яні голубці перекладаємо у форму для запікання та заливаємо соусом, готуємо при 180 градусах протягом 45 хвилин.

Крок 9. Ароматну страву подаємо до столу у гарячому вигляді та знімаємо пробу. Смачного!

Голубці зі свіжої капусти у духовці

Голубці зі свіжої капусти в духовці – це не тільки дуже смачна, але ще й корисна страва, тому що вона багата на білки і клітковину. Для рецепту вам знадобляться тільки ті продукти, які найчастіше є під рукою кожного кулінара. Порадуйте сім’ю апетитними голубцями, і вони вам будуть вдячні!

Час приготування – 80 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис – 100 грн.
  • Паста томатная – 100 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сметана – 250 гр.
  • Вода – 500 мл.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Качан капусти ополіскуємо, вирізаємо качан, укладаємо в пакет і зав’язуємо, відправляємо в мікрохвильову піч на 7-8 хвилин, потім прямо в пакеті підставляємо під струмінь холодної води.

Крок 2. Паралельно подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву, обсмажуємо на олії до м’якості та золотистості.

Крок 3. Перемішуємо фарш із засмажкою, відвареним до напівготовності рисом, меленим перцем та сіллю.

Крок 4. Формуємо заготовки звичним для вас способом.

Крок 5. Порваним і зайвим капустяним листям встеляємо дно плоского дека.

Крок 6. В один шар викладаємо напівфабрикати.

Крок 7. Для заливання змішуємо 500 мілілітрів води зі сметаною, томатною пастою та приправами.

Крок 8. Отриманим складом заливаємо голубці та прикриваємо фольгою, запікаємо протягом 60 хвилин при 180 градусах.

Крок 9. Соковиті голубці викладаємо на блюдо сервіровки і подаємо до столу, щедро полив соусом. Смачного!

Голубці зі свіжої капусти у сметанному соусі

Голубці зі свіжої капусти в сметанному соусі – це ніжне та тане в роті страву, на готування якої доведеться витратити чимало часу, однак, підсумковий результат безперечно коштує цього. Фарш із птиці, м’яке капустяне листя та неймовірний смак соусу – запорука вдалої вечері або обіду.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Батон – 70 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Рис пропарений – 50 гр.
  • Часник – 10 гр.
  • Капуста білокачанна – 1 кг.
  • Аркуш лавра – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Вершки 20% – 200 гр.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Мука – 20 гр.
Дивіться також:  Як коптити сало в домашніх умовах?

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю з часником. З капусти знімаємо листя і проварюємо його в окропі кілька хвилин до м’якості, виймаємо та обсушуємо. Батон замочуємо у холодній воді на кілька хвилин та віджимаємо.

Крок 2. Для начинки: викладаємо в миску фарш, замочений батон і подрібнені цибулю та часник (один зубчик часнику залишаємо). Все пробиваємо в блендері, додаємо відварений рис, солимо і перчимо, і перемішуємо.

Крок 3. Жменю начинки поміщаємо в центр листа і згортаємо на кшталт конвертика.

Крок 4. Заготівлі складаємо в товстостінну каструлю.

Крок 5. Паралельно змішуємо складові для соусу: борошно, сметана, зубчик часнику та ароматний базилік.

Крок 6. Викладаємо сметанну масу до голубців і підливаємо воду, злегка солимо і перчимо – прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів.

Крок 7. Через півгодини додаємо лаврушку та запікаємо ще 30 хвилин. Смачного!

Голубці у томатно-сметанному соусі

Голубці в томатно-сметанном соусі – це страва, що чудово підходить для сімейного прийому їжі, яка надовго позбавить вас від голоду, і не супроводжуватиме вас тяжкістю в шлунку. Капустяне листя чудово відтіняє насичений смак м’ясної начинки.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Капуста – 2 кг.
  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Рис – 200 грн.
  • Вода – 1 л.
  • Паста томатная – 4 ст.л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Аркуш лавра – 1 шт.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Качан капусти надрізаємо у качан і поміщаємо у велику каструлю, заливаємо водою і проварюємо доти, поки верхнє листя не розм’якшиться.

Крок 2. Акуратно відокремлюємо листочки. Наступне листя також надрізаємо біля основи, проварюємо і відокремлюємо наступні листочки. Так відокремлюємо від качана капусти необхідну кількість листя.

Крок 3. Після остигання листя, зрізаємо тверду частину біля основи.

Крок 4. Рис ретельно промиваємо і заливаємо 400 мл води, варимо 7-8 хвилин після закипання і відкидаємо в сито, обполіскуємо і даємо час добре стекти.

Крок 5. У тарілці з високими бортами об’єднуємо рис із фаршем, улюбленими приправами та сіллю – вимішуємо до однорідної консистенції.

Крок 6. Вологими руками відокремлюємо трохи начинки і формуємо «котлетку», викладаємо на основу листа і згортаємо в конверт або рулетик з підгорнутими краями.

Крок 7. Поміщаємо напівфабрикати в глибоку сковорідку, додаємо лаврушку та горошини перцю.

Крок 8. Для заливання відміряємо 600 мілілітрів води, доповнюємо томатною пастою, сметаною та приправами.

Крок 9. Переливаємо соус до голубців, доводимо до кипіння і гасимо під кришкою близько півгодини.

Крок 10. Апетитні голубчики розкладаємо по порційним тарілкам і негайно дегустуємо. Смачного!

Голубці з пекінської капусти

Голубці з пекінської капусти – це легка і дуже ситна страва, яка готується досить просто і з тих продуктів, які завжди є під рукою. Замінюючи білокачанну пекінську капусту, страва виходить набагато ніжніша і м’якша. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 качан.
  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Рис – ½ ст.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Морквина – 2 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Розбираємо качан на листочки, невеликими порціями відправляємо листя в мікрохвильову піч на 5 хвилин при максимальній потужності.

Крок 2. Промиту рисову крупу відварюємо до напівготовності і перемішуємо з м’ясним фаршем, додавши сіль та улюблені приправи.

Крок 3. Очищену моркву подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами і пасеруємо до рум’яності на розігрітій олії. Засмаження перекладаємо в посуд для гасіння.

Крок 4. У розм’якшеного листя обрізаємо грубу частину, кладемо 1-2 ложки начинки і формуємо рулетик, піднімаючи краї до центру.

Крок 5. Поверх овочевої піджарки поміщаємо голубці.

Крок 6. Заливаємо напівфабрикати водою практично догори, підсолюємо.

Крок 7. Готуємо страву протягом 60-80 хвилин під кришкою на повільному нагріві. Готуйте та отримуйте задоволення!

Дивіться також:  Філе тріски в духовці — 8 рецептів запікання

Ледачі голубці в мультиварці

Ледачі голубці в мультиварці – це елементарний варіант ситної та смачної вечері для всієї родини, з приготуванням якої впорається навіть дитина. Все приготування полягає лише в закладанні компонентів у чашу, все інше за вас зробить сучасна техніка! У пропорціях вказані обсяги мультистаканах.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг.
  • Фарш – 500 гр.
  • Рис – 2 мультистакана.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Вода – 4-5 ст.
  • Сметана – 2-3 ст.л.
  • Паста томатная – 1,5 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Овочі очищаємо та подрібнюємо: цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці. Компоненти готуємо до м’якості на олії (режим «смаження»).

Крок 3. Капусту тонко шаткуємо і солимо, активно розминаємо руками і викладаємо поверх засмаження.

Крок 4. Фарш солимо і перчимо – перемішуємо та розподіляємо у рівний шар.

Крок 5. Останній шар – промита до прозорої води рисова крупа.

Крок 6. Рис змащуємо сумішшю томатної пасти та сметани, посипаємо сіллю та чорним перцем – заливаємо водою та закриваємо кришкою. Готуємо протягом години, запустивши програму «гасіння».

Крок 7. Викладаємо ледачі голубці в піали і знімаємо пробу. Смачного!

Ледачі голубці без додавання рису

Ліниві голубці без додавання рису – це шалено смачна і оригінальна страва, яка підкорить вас своєю легкістю і м’якою текстурою, перед якою неможливо встояти. Страва має яскравий і насичений м’ясний смак, тому до столу рекомендується подавати в поєднанні з гарніром.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 800 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сік томатний – 1 ст.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Качан капусти обполіскуємо під струменем води і обсушуємо, шаткуємо.

Крок 2. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулини, довільно нарізаємо.

Крок 3. Подрібнені овочі разом із натертою на тертці морквою викладаємо в каструлю з товстим дном.

Крок 4. Слідом у вогнетривкий посуд додаємо рубану зелень, сіль, фарш – добре перемішуємо.

Крок 5. З маси вологими руками формуємо кульки середнього розміру.

Крок 6. Для заливання змішуємо сметану та томатний сік.

Крок 7. Заливши голубці соусом, гасимо страву 45 хвилин, прикривши кришкою. Смачного!

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем – це страва, що ідеально підходить для буденного раціону. На готування вам не доведеться витрачати багато часу, а ось готові голубчики порадують вас своїми чудовими смаковими характеристиками та неперевершеним ароматом.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порцій – 9.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Капуста – 900 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Рис – 100 грн.
  • Кетчуп – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу відокремлюємо листя від качана, не порушуючи їх цілісність. Ретельно промиваємо крупу до прозорої води, очищаємо від лушпиння та шкірки овочі.

Крок 2. Цибулину ріжемо максимально дрібно.

Крок 3. За допомогою терки з дрібними отворами подрібнюємо моркву.

Крок 4. Рис заливаємо водою і присолюємо, відварюємо до напівготовності і перекидаємо в друшляк.

Крок 5. Паралельно на розігрітій олії протягом 5 хвилин пасеруємо овочі.

Крок 6. В іншій каструлі 2-3 хвилини варимо листя капусти.

Крок 7. У тарілці з високими бортами змішуємо фарш, яйце, засмажку, рис та сіль із перцем.

Крок 8. Формуємо напівфабрикати.

Крок 9. Перекладаємо заготовки у вогнетривкий посуд, заливаємо водою та кетчупом. Солимо і перчимо.

Крок 10. Стомлюємо голубчики під кришкою 30-40 хвилин.

Крок 11. Сервіруємо та подаємо. Смачного!

Прокрутка до верху