Запечена горбуша в духовці – це смачна та корисна страва, яка не потребує професійних кухарських навичок для свого виконання. У горбуші немає багато кісточок на відміну багатьох видів риби, що створює особливих проблем під час їжі. Горбуша ідеально поєднується з різними овочами. Тому завжди можна урізноманітнити повсякденне та святкове меню. Апетитна риба стане чудовим частуванням для будь-якого приводу.
Соковита та м’яка горбуша, запечена в духовці
Соковита і м’яка горбуша, запечена в духовці, готується максимально просто і не доставить ніякої праці навіть господині, що починає. Щоб заощадити час, можна підготувати рибу заздалегідь. Наприклад, залишити шматочки у молоці на ніч. У такому разі вона стане ще ніжнішою та апетитнішою. Обов’язково спробуйте цей рецепт – це смачно, швидко та досить бюджетно.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Горбуша – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл.
- Сіль – 2 щіпки
- Майонез – 2 ст.л.
- Олія – для змащування форми
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як запекти соковиту та м’яку горбушу в духовці? Готуємо інгредієнти. Насамперед очищаємо горбушу, відрізавши голову, плавці та хвіст. З обрізків вийде дуже апетитний бульйон для юшки чи інших страв. Можна взяти відразу готові стейки, це ще більше спростить процес приготування.
Спорів черевце, видаляємо нутрощі. Добре промиваємо тушку і обсушуємо. Після цього нарізаємо порційними шматочками.
Порційні шматочки складаємо в ємність та заливаємо молоком. Даємо постояти протягом трьох годин. Я найчастіше залишаю на ніч.
Через вказаний час зливаємо молоко. Солимо і перчимо шматочки.
Включаємо духовку, встановивши стандартну температуру 180 градусів і розігріваємо. Жароміцну форму промазуємо олією. Кладемо шматочки горбуші. Зверху покриваємо майонезом.
Відправляємо горбушу запікатись. Потрібно 15-20 хвилин в залежності від особливостей духовки. Риба має добре зарум’янитися. Тим часом можна підготувати гарнір.
Через зазначений час сервіруємо частування, прикрасивши зеленню та лимонними часточками, додатково подавши відварену картопля або розсипчастий рис. Соковита та м’яка горбуша, запечена в духовці готова! Смачного!
Смачна горбуша, запечена у фользі у духовці
Смачна горбуша, запечена у фользі в духовці, має чудовий зовнішній вигляд і стане чудовою головною стравою на будь-якому святковому гулянні. Приготування горбуші не принесе особливих проблем. Все досить просто. За цим рецептом можна приготувати цілу тушку, стейки або філе.
Час приготування – 1 год. 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Горбуша розморожена – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Лимон – 1 шт.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Спеції для риби – 1 год.
- Суміш перців мелена – 0,5 ч.л.
- Чебрець свіжий – 5 гілочок.
Процес приготування:
- Готуємо фольгу та всі потрібні інгредієнти. Горбушу необхідно попередньо розморозити природним чином. Часникові часточки звільняємо від лушпиння. Лимон і чебрець промиваємо та обсушуємо.
- З розмороженої тушки зрізаємо плавці, видаляємо голову та хвіст. Вичищаємо начинки. Добре промиваємо та прибираємо плівочки. Поперек робимо не надто глибокі надрізи. Ця процедура потрібна для того, щоб горбуша швидше замаринувалась і так буде простіше нарізати готову страву порційними шматочками.
- Приправляємо рибу спеціями для риби та меленою сумішшю перців, посипаємо сіллю. Втираємо з усіх боків.
- Беремо один крупний лимон або два менші. З одного вичавлюємо сік і знімаємо цедру. Другий розрізаємо вздовж та нарізаємо тонкими часточками.
- Для маринаду в невеликій піалі змішуємо давлений або дрібно нарубаний часник і цедру лимона. Після чого наливаємо оливкову олію та лимонний сік. Додавши листочки чебрецю, добре перемішуємо.
- Приготованим маринадом щедро промазуємо тушку всередині та зовні. У надрізи вставляємо часточки лимона і лимон, що залишився, кладемо в черевце. Відставляємо на півгодини, щоб горбуша добре замаринувалася. Хвилин за 10 до кінця процесу вмикаємо духовку на 200 градусів.
- Форму застеляємо фольгою і перекладаємо замариновану тушку. Пакуємо горбушу у фольгу. Відправляємо форму в духовку на 20 хвилин. Через зазначений час розгортаємо фольгу і даємо зарум’янитися горбуші ще 20 хвилин.
- Готову горбушу акуратно звільняємо від фольги та переміщуємо на гарну страву. При бажанні доповнюємо гарніром або овочами та подаємо до столу.
- Смачного!
Як приготувати соковите філе горбуші в духовці з овочами.
Як приготувати соковите філе горбуші у духовці з овочами, з великим задоволенням поділюся сьогодні. Нескладний і дуже апетитний рецепт не займе години на своє виконання. Всі продукти легко можна знайти в найближчому супермаркеті. Щоб спростити процес приготування, рекомендую відразу брати оброблене філе. Страва виходить яскравою та дуже смачною.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Філе горбуші – 500 г.
- Морква – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Петрушка – 4 гілки.
- Олія оливкова – 4 ст.л.
Процес приготування:
- Готуємо продукти. Промиваємо та обсушуємо філе горбуші або самостійно обробляємо тушку на філе. Помідори та петрушку промиваємо та обсушуємо. Сир вибираємо той, що добре плавиться.
- Цибулю і моркву звільняємо від лушпиння та шкірки і промиваємо. Сир та морква крупно натираємо на тертці. Цибулю рубаємо якомога дрібніше. Помідори ріжемо п’ятаками.
- Включаємо для розігріву духовку, встановивши 180 градусів. На плиті встановлюємо сковороду та наливаємо дві столові ложки оливкової олії. На гарячу поверхню відправляємо морквину та цибулю, і при частому перемішуванні пасеруємо до м’якого та золотистого стану. Приправляємо сіллю та перцем. Перемішавши, прибираємо з плити та остуджуємо. Після чого перекладаємо в жароміцну форму.
- Зверху укладаємо підготовлене філе горбуші. Покриваємо рибу залишками оливкової олії. Солимо і перчимо.
- Далі кладемо кружечки помідорів і засипаємо рівним шаром сирної стружки.
- Покладаємо страву в розігріту духовку і готуємо частування 20-25 хвилин. Через зазначений час обережно за допомогою прихваток дістаємо готову страву.
- Сервіруємо частування і присипаємо подрібненою петрушкою. Подаємо ніжне частування. Смачного!
Запечена горбуша з сиром та помідорами в духовці.
Запечена горбуша з сиром і помідорами в духовці є ситним і яскравим частуванням, яке підходить для сімейних обідів і званих вечерь. Процес підготовки триватиме мінімум часу. Поки запікається горбуша, можна приготувати гарнір чи інші закуски.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Стейки горбуши – 500 гр.
- Лимонний сік – 10мл.
- Сіль – 2 щіпки.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Помідори – 3 шт.
- Зелень для прикраси.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
- Стейки горбуші промиваємо та обсушуємо. Складаємо у ємність. Поливаємо соком лимона. Солимо і перчимо. Добре перемішавши, даємо промаринуватися 10-15 хвилин.
- Цибулю та часник звільняємо від лушпиння. Ополіскуємо під краном. Цибулю тонко нарізаємо кільцями. Часник видавлюємо за допомогою преса.
- Промиті помідори насухо витираємо та нарізаємо кружальцями. За бажанням видаляємо шкірку, ошпаривши плоди окропом. Крупно натираємо на тертці сир.
- Включаємо духовку, встановивши на датчику 200-220 градусів. На деко кладемо папір для випічки і при використанні силіконового пензлика промазуємо олією.
- На невеликій відстані один від одного укладаємо порційні шматочки горбуші, зверху кладемо кружечки помідорів і кільця цибулі. Присипаємо подрібненим часником і стружкою сиру. Розмістивши в розпеченій духовці, запікаємо 20-25 хвилин до золотистості, залежно від особливостей техніки.
- Щоб не обпектися за допомогою прихваток дістаємо готову страву з духовки. Розкладаємо по тарілках апетитну рибу. Додатково подаємо салат зі свіжих овочів або за бажанням відварюємо гарнір.
- Смачного!
Соковита горбуша з сиром та майонезом у духовці
Соковита горбуша з сиром та майонезом у духовці – це універсальне частування, яке буде доречним для будь-якого приводу. Нескладний процес не завдасть незручностей навіть новачкові на кухні. Мінімум інгредієнтів та вільного часу, і апетитна яскрава страва на столі. Риба виходить ніжною та надзвичайно смачною.
Час приготування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Філе горбуші – 500 г.
- Сир – 150 гр.
- Сіль за смаком.
- Майонез – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти. Філе горбуші обполіскуємо під краном і прибираємо вологу паперовими рушниками, що промокують діями.
- Підготовлену рибу розрізаємо на шматки, що бажані за величиною.
- За допомогою дрібної терки подрібнюємо твердий сир, що добре плавиться.
- Підготовлену горбушу складаємо у вогнетривку форму. Посипаємо перцем та сіллю.
- Зверху щедро просочуємо майонезом.
- Далі рівним шаром засипаємо подрібненим сиром. Обережно розміщуємо в розпеченій до 180 градусів духовці і готуємо півгодини до утворення золотистої сирної скоринки.
- Через півгодини витягаємо за допомогою прихваток готову страву. Трохи остудивши, розкладаємо апетитну горбушу по порціях. Декоруємо на свій розсуд, за бажання доповнюємо свіжими овочами, гарніром з розсипчастого рису або картопляним пюре і подаємо до столу. Смачного!
Смачна горбуша з картоплею у духовці
Смачна горбуша з картоплею в духовці є повноцінним частуванням, яке без особливих проблем зможе повторити кожен. Апетитна страва бездоганно впишеться не тільки у повсякденний раціон, а й стане окрасою святкового заходу як головна страва.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Сіль за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 0,5 ст.
- Помідори чері – 3 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сік лимона – 2 ст.
- Майонез – 100 гр.
- Олія – для змащування форми.
- Гірчиця – 1 ч.л.
Процес приготування:
- Підготувавши набір необхідних продуктів, починаємо процес створення простого і дуже смачного кулінарного шедевра.
- Горбушу гарної якості очищаємо від нутрощів та голови. Промиваємо та просушуємо. Посоливши і збризкавши соком лимона, даємо рибі промаринуватися.
- Звільнивши картоплю від шкірки за допомогою овочечистки, тонко нарізаємо кружальцями.
- Для соусу змішуємо майонез та гірчицю і розбавляємо водою. Достатньо буде половини склянки. Добре розмішуємо.
- Горбушу розрізаємо на порції.
- Перекладаємо горбушу в об’ємну миску та поливаємо половиною раніше приготовленого соусу. Добре перемішуємо.
- Жароміцну форму промазуємо олією. На дно укладаємо картопляні скибочки. Солимо і перчимо і заливаємо залишками соусу.
- Зверху розміщуємо промариновані шматки горбуші. Посипаємо сіллю та перцем.
- Промиваємо та витираємо помідори чері. Розрізаємо вздовж. Звільнивши цибулю від лушпиння, обполіскуємо і тонко нарізаємо четвертинками. По рибі розкладаємо овочеву нарізку.
- Після чого запаковуємо у фольгу. Забираємо в розпечену духовку і готуємо при 180-190 градусах 50-60 хвилин залежно від особливостей духовки. Через деякий час перевіряємо, чи пропеклася картопля, проколивши зубочисткою.
- Обережно дістаємо блюдо, притримуючи форму прихватками, щоб не обпалити руки.
- Трохи остудивши, починаємо сервірувати частування.
- Прикрашаємо за бажанням зеленню.
- Подаємо до столу.
- Горбуша виходить ніжною та надзвичайно смачною.
- Смачного!
М’яка та соковита горбуша з цибулею
М’яка та соковита горбуша з цибулею готується максимально легко та виглядає досить апетитно. Страва ідеально вписується в раціон зожників та тих, хто дотримується ПП меню. Ніжна горбуша стане чудовим варіантом для низькокалорійної та поживної вечері.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 кг.
- Морква – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Розмарин свіжий – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Квасоля стручкова заморожена – 100 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Обробляємо та очищаємо горбушу, видаливши нутрощі, плавники, голову та хвіст. Розрізаємо на шматки, ширина яких складає 4 сантиметри. Солимо і перчимо шматочки, збризкуємо лимонним соком і даємо трохи промаринуватися.
- Звільняємо моркву та цибулю від шкірки та лушпиння. Промиваємо очищені овочі та солодкий перець. Цибулю нарізаємо четвертинками, а моркву з перцем смужками.
- Розігріваємо сковороду з олією на сильному вогні. Закидаємо овочеву нарізку та додаємо заморожену стручкову квасолю. При частому помішуванні пасеруємо 5 хвилин. Додаємо трохи солі. Добре розмішавши, прибираємо з плити.
- Спочатку вмикаємо духовку для розігріву при 200 градусах. Відриваємо кілька листів фольги і складаємо навпіл. З кожної заготовки формуємо човник. На дно укладаємо обсмажені овочі та кілька листочків розмарину. Далі кладемо по 2 шматочки горбуші, як показано на фото. Запечатуємо човники зверху.
- Відправляємо заготовки на 15 хвилин у гарячу духовку. Через вказаний час обережно дістаємо готову страву і обережно розвертаємо, щоб не ошпаритися. Повертаємо рибу зарум’янитися ще на 10 хвилин.
- Через 10 хвилин апетитну страву прямо у фользі розкладаємо по порційним тарілкам.
- Смачного!
Горбуша в сметані в духовці
Горбуша в сметані в духовці має ніжну соковиту м’якуш і презентабельний зовнішній вигляд. Соковите частування не вимагатиме великих тимчасових та фінансових витрат для свого виконання. Страва гармонійно виглядатиме не тільки на обідньому, а й святковому гулянні. Беріть рецепт на замітку та втілюйте у життя!
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Горбуша – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль за смаком.
- Помідори – 2 шт.
- Вершки – 200 гр.
- Вода – 0,5 ст.
- Сир твердий – 150 гр.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Прованські трави – до смаку.
Процес приготування:
- Очищаємо часник від лушпиння. Промиваємо помідори та тушку горбуші. Насамперед розігріваємо духову шафу до 200 градусів.
- Розрізаємо горбушу по хребту та витягаємо кістки. Оброблені половинки розрізаємо на зручні шматки.
- Підготовлені шматки перекладаємо у вогнетривку форму. Посипаємо горбушу прованськими травами чи іншими приправами. Солимо і перчимо.
- Помідори ріжемо кружальцями.
- Використовуючи тертку із середніми отворами, натираємо сир.
- Для сметанного соусу змішуємо сметану та видавлений через прес часник. Активними рухами перемішуємо.
- Горбушу щедро покриваємо ароматним сметанним соусом. Далі укладаємо помідорні кружальця і знову покриваємо соусом. На дно форми виливаємо половину склянки води.
- Поступово присипаємо сирною стружкою і запечатуємо форму фольгою. Поміщаємо форму в прогріту духову шафу на 20-30 хвилин в залежності від потужності техніки.
- Через зазначений час за допомогою прихваток виймаємо форму та розвертаємо. Даємо трохи охолонути і розкладаємо по порціях. Якщо є бажання прикрашаємо страву та подаємо.
- Смачного!
Стейки горбуші з лимоном у духовці
Стейки горбуші з лимоном у духовці – це приголомшливе частування, яке готується елементарним чином. Весь процес займе трохи більше години. Готуйте горбушу і для свят, і для повсякденного вживання. Це чудовий варіант поживної страви ідеально підійде всім любителів рибних страв.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Горбуша – 8 стейків.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль адигейська – за смаком.
- Лимон – за смаком.
- Сир твердий – 150 гр.
Процес приготування:
- Промиваємо та обсушуємо стейки горбуші та лимон. Розігріваємо духовку за 180 градусів.
- Деко застилаємо фольгою і укладаємо на нього горбушу.
- Приправляємо сіллю із двох сторін.
- Поливаємо лимонним соком.
- Злегка збризкуємо горбушу олією. Крупно натираємо сир на тертці та посипаємо кожен стейк сирною стружкою, формуючи «шапочку».
- Деко розміщуємо в розпеченій духовці і запікаємо горбушу 35 хвилин до апетитної рум’яності.
- Через вказаний час дістаємо горбушу та сервіруємо по тарілках.
- Прикрашаємо свіжою зеленню.
- За бажання доповнюємо улюбленими овочами або подаємо з гарніром. Смачного!
Соковита горбуша, запечена у вершках у духовці
Соковита горбуша, запечена у вершках у духовці, виглядає привабливо та апетитно. Цей варіант частування підійде для будь-якого приводу. Для реалізації рецепту потрібно лише 45 хвилин. Без особливих зусиль і незважаючи на кулінарний досвід, страву повторить навіть господиня-початківець.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе горбуші – 300 г.
- Вершки 10% – 150 мл.
- Сіль за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Сир – 100 гр.
- Спеції для риби – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
- Підготувавши інгредієнти за списком, очищаємо цибулину та промиваємо під краном. Ополіскуємо філе горбуші та промокуємо вологу. Включаємо розігрів духовки за 180-200 градусів.
- За потреби філе горбуші розрізаємо на частини. Солимо і перчимо. Посипаємо спеціями для риби.
- На дно вогнетривкої форми кладемо приправлене філе горбуші. Очищений лук тонко нарізаємо півкільцями і укладаємо поверх риби.
- Далі рівномірно заливаємо вершками.
- Сир натираємо або використовуємо тонко нарізані скибочки і укладаємо шаром, що завершує.
- Відправляємо горбушу в гарячу духовку та запікаємо страву 35-40 хвилин, контролюємо процес і тримаємо орієнтир на свою техніку.
- Обережно прихватки дістаємо частування і акуратно розподіляємо по порційних тарілках. За бажання доповнюємо гарніром і подаємо.
- Смачного!