Червона риба являє собою цінний продукт, багатий корисними речовинами, які потрібні для повноцінного функціонування людського організму. Горбуша в духовці готується дуже просто, володіючи при цьому вишуканим смаком, який може змінюватися в залежності від маринаду, соусу і технології запікання.
Горбуша, запечена з маслом і лимоном
Легкий рецепт апетитною і соковитою горбуші, для якого беруться:
- горбуша – 500 г;
- лимон – 1 шт.;
- зелень – 1 пучок;
- масло (оливки.) – 50 мл;
- сіль і спеції.
Страва з горбуші готується наступним чином:
- Оброблена риба поділяється на стейки, кожен з яких солиться, приправляється, змащується маслом і взбрызгивается соком лимона.
- Шматочки розміщуються на фользі і притрушиваются подрібненою зеленню.
- Після того, як кожен шматочок буде загорнутий, рибний продукт поміщається в духовку, де випікається 20-25 хвилин при 180°C.
Готуємо в гірчично-медовому маринаді
Чудове блюдо як для повсякденного меню, так і святкового, для створення якого необхідний мінімум продуктів:
- філе горбуші – 300 г;
- соєвий соус – 15 мл;
- мед – 20 мл;
- кориця – 7 г;
- кунжут – за бажанням.
Щоб поласувати низькокалорійним стравою:
- Філе промивається і підсушується.
- В окремому посуді з соусу, рідкого меду і кориці готується маринад.
- Рибний продукт заправляється підготовленої рідиною і ставиться в холод.
- Через ¼ години риба з маринадом перекладається форму, размещающуюся в розігрітій до 170°C духовці на ¼ години.
Риба, фарширована сиром і грибами
Чудова закуска, яка не залишить байдужими присутніх за столом гостей.
Для створення ароматного страви необхідні:
- горбуша без голови – 1,3 кг;
- печериці – 300 г;
- сир – 150 г;
- масло (злив.) – 50 г;
- цибуля – 200 г;
- часник – 4 зубчики;
- лимон – 1 шт.;
- желатин (порошковий) – 15 г;
- сіль, спеції, зелень.
Щоб приготувати горбушу по цьому рецепту:
- З горбуші видаляється луска, плавники і хвіст.
- Тушка звільняється за допомогою пінцета від кісток і хребта, після чого присипається сіллю, спеціями, взбрызгивается соком і посипається пропущеним через прес часником.
- Через 20 хвилин маринування тушка посипається желатином.
- У сковороді з соняшниковою олією пассеруется подрібнену цибулю, до якого після досягнення м’якості додаються пластинки 150 г печериць.
- Овочева маса пережаривается до випаровування рідини.
- В окремій мисці змішуються натертий сир, рубана зелень, нарізані пластинками залишилися гриби і обсмажена овочева маса.
- Вершкове масло треться великими шматочками, распределяющимися по тушці.
- На одну сторону викладається начинка і накривається іншою.
- Тушка заколюється зубочистками, викладається на застелений фольгою деко і проколюють у декількох місцях.
- Випікається представник лососевих при 200°C близько 40 хвилин.
- По закінченні половини відведеного часу горбуша змащується маслом для отримання золотистого кольору.
Запікаємо з соусом з йогурту, гірчиці і кропу
Якщо метою приготування горбуші є отримання апетитною, соковитою і м’якою червоної риби з невисокою калорійністю, то цей рецепт ідеальний.
Для приготування необхідно підготувати такий набір:
- філе горбуші – 300 г;
- сік лимона – 100 мл;
- масло (підступах д.) – 50 мл;
- йогурт – 60 мл;
- гірчиця – 50 г;
- кріп – 70 г;
- сіль, спеції.
Процес створення апетитного страви:
- У мисці змішуються масло, ⅔ частини соку, ½ частина рубаного кропу.
- В отриманий маринад викладається філе так, щоб воно повністю зникло під рідиною і витримується від 30 хвилин до 6 годин.
- Промаринованная риба солиться, приправляється і випікається при 200°C близько 15 хвилин на застеленому фольгою деко.
- Подається готове філе з соусом з гірчиці, йогурту, ⅓ частини соку, ½ частини рубаного кропу, змішаних в окремому посуді.
З овочами
Горбуша в духовці з овочами чудово поєднується з різноманітними гарнірами, що робить її універсальним другим блюдом.
- філе горбуші – 1,5 кг;
- морква – 200 г;
- цибуля – 200 г;
- томати – 250 г;
- сир (твердий) – 150 г;
- сіль, спеції, зелень.
Етапи приготування полягають у наступному:
- Подрібнені цибулю і коренеплід пассеруются до рум’яної скоринки, після чого розміщуються на деку.
- Риба нарізати порційними шматочками, солиться, перчится і викладається на овочеву масу.
- Філе покривається кружечками томатів, які притрушиваются сирної стружкою.
- Випікається горбуша при 200°C близько 20 хвилин і подається до столу, присипаній рубаною зеленню.
З картоплею
Горбуша з картоплею стане чудовою вечерею вихідного дня, який можна приготувати на основі таких компонентів:
- філе горбуші – 500 г;
- морква – 100 г;
- цибуля – 100 г;
- майонез – 300 г;
- сир (твердий) – 200 г;
- картопля – 200 г;
- сіль, спеції.
При створенні другого страви слід дотримуватися наступної технології:
- Готується суміш з солі і спецій, в якій обвалюються порційні шматочки філейної частини.
- Горбуша поміщається на промаслений лист.
- Зверху філе покривається попередньо просоленими картопляними гуртками.
- Потім викладаються шарами цибульні кільця, морквяна стружка, майонез і тертий сир.
- Запіканка готується на 190°C до рум’яної скоринки.
Соковита горбуша у фользі в духовці
Запікаючи горбушу, головне не пересушити рибу. З поставленим завданням допоможе впоратися фольга.
Склад:
- горбуша – 800 г;
- морква – 200 г;
- цибуля – 200 г;
- томати – 250 г;
- лимон – 1 шт.;
- сіль, спеції, зелень.
У процесі створення:
- З необробленої тушки готується філе, яке підсолювати, присипається спеціями, взбрызгивается соком з лимона і отставляется.
- Морква ріжеться пластинками, цибулю – півкільцями, а помідори – кружечками.
- На середньому вогні пассеруется цибулю.
- На застелений фольгою деко викладається шар подсоленных пластин коренеплоду, який покривається промаринованными шматочками основного продукту.
- На горбушу викладається обсмажену цибулю, а потім помідори, лимонні дольки і рубана зелень.
- Весь вміст дека накривається фольгою.
- По завершенні півгодини запікання при 180°C представник лососевих готовий.
Риба, запечена у сметанному соусі
Горбуша в сметані виходить ніжною і смачною, якщо готувати її з наступних продуктів:
- горбуша – 1,2 кг;
- цибуля – 200 г;
- морква – 200 г;
- сметана – 150 г;
- майонез – 150 г;
- сіль, спеції, лимон.
Спосіб створення:
- З горбуші готуються шматки, які присипаються сіллю, спеціями, взбрызгивается лимонним соком і поміщається в миску.
- Окремо змішуються майонез з маслом, якими обмащуються рибні стейки.
- У сковороді пассеруется подрібнені овочі.
- У форму для духовки викладаються горбуша та овочева суміш.
- Випікання здійснюється близько півгодини при 180°C.
Горбуша з морквою та цибулею
Поживне блюдо, яке здатне втамувати голод і дати енергію на весь день.
Для приготування використовуються:
- горбуша – 1,2 кг;
- морква – 100 г;
- цибуля – 100 г;
- майонез – 60 мл;
- сир – 100 г;
- сіль, спеції.
При приготуванні:
- У сковороді пассеруется подрібнену цибулю, до якого після придбання прозорості поміщається морквяна стружка.
- Після охолодження овочева маса змішується з майонезом.
- Підготовлена горбуша ріжеться на порційні шматки, присипається сіллю, приправою і викладається на промаслений лист.
- Зверху риба покривається майонезно-овочевий масою.
- Деко поміщається в духовку з температурою 180°C на 30 хвилин.
Варіант запікання під сирною скоринкою
Оригінальний варіант запеченої червоної риби, де сир додається після приготування основного продукту.
Для створення страви необхідний мінімум інгредієнтів:
- рибне філе – 500 г;
- сир (твердий) – 100 г;
- сіль і спеції – за смаком.
Процес створення полягає в наступних етапах:
- Філе нарізати на великі шматки, які лупляться сіллю і приправами.
- Горбуша розміщується на застеленому фольгою деко.
- Зверху шматочки також накриваються фольгою і відправляються в духовку на півгодини.
- Після закінчення часу деко виймається, а риба посипається натертим сиром.
- Випікання триває ще 5 хвилин до появи рум’яної скоринки.
Стейк з риби
Ніжне блюдо з червоної риби, яка своєю простотою підкорює багатьох господинь.
Щоб його приготувати, знадобляться:
- горбуша – 700 г;
- соєвий соус – 20 мл;
- цибуля – 150 г;
- майонез – 40 мл;
- сир – 70 г;
- часник – 1 зубчик;
- лимон – ½ шт;
- сіль, спеції.
Виконання рецепта здійснюється покроково:
- На застелений фольгою деко поміщаються цибульні півкільця і подрібнений часник.
- Поверх розміщуються стейки, поливається соусом і соком лимона.
- Вміст дека підсолювати, змащується майонезом і накривається шаром фольги.
- Деко ставиться в розігріту до 200°C духовку на третину години, після якого горбуша притрушивается натертим сиром і відправляється назад на 10 хвилин для утворення скоринки.
Горбуша «під шубою»
Щоб приготувати неймовірно смачну вечерю з горбуші, потрібно зовсім небагато часу і фінансів.
Для приготування слід придбати такі компоненти:
- горбуша – 1,2 кг;
- морква – 100 г;
- цибуля – 100 г;
- майонез – 80 мл;
- сир – 80 г;
- молоко – 120 мл;
- лимон – ½ шт;
- сіль, спеції.
Процес створення полягає у наступних кроках:
- З горбуші готується філе, яке поділяється на порційні шматки.
- Філейні частини поміщаються в змащену маслом форму, притрушиваются спеціями, сіллю і збризкують соком лимона.
- Цибульні кільця містяться поверх горбуші.
- Далі на кожен шматочок поміщається морквяна соломка.
- З молока, майонезу і солі готується соус, яким заливають вміст форми.
- Фінальним шаром є натертий сир, після якого форма ставиться в духовку на 40 хвилин.
У вершковому маринаді
Дуже ніжне блюдо, що готується з таких компонентів:
- горбуша – 1 кг;
- вершки – 250 мл;
- майонез – 50 мл;
- сир – 150 г;
- борошно – 40 г;
- цибуля – 150 г;
- часник – 3 зубчики;
- сіль, спеції.
Спосіб створення наступний:
- Риба нарізати порційними шматочками.
- З вершків, борошна, солі, спецій, подрібненого часнику і ⅓ сиру готується соус.
- На деко викладається риба, притрушивается сіллю, приправами, поливається соусом і зверху покривається цибульними кільцями.
- Весь вміст дека змащується майонезом і притрушивается сиром.
- Випікання здійснюється на 180°C близько 30 хвилин.
Горбуша, запечена в рукаві в духовці
Горбуша, запечена в духовці цілком, чудово виглядає на столі у вузькому блюді із зеленню і овочами.
Щоб здивувати домочадців і гостей незвичайним поживною стравою, знадобляться:
- горбуша – 1,2 кг;
- лимон – ½ шт;
- сіль, спеції.
Готується дуже просто:
- Риба звільняється від нутрощів і луски, обезглавливается, потім солиться і взбрызгивается лимонним соком.
- Через 15 хвилин маринування горбуша поміщається в рукав і випікається близько 30 хвилин при 180°C.
Риба, фарширована рисом
Фарширована горбуша при використанні рису є традиційним блюдом єврейської національної кухні, яке також любимо іншими народностями.
Для приготування потрібні:
- горбуша – 1,2 кг;
- рис відварний – 50 г;
- перець болгарський – 100 г;
- морква – 100 г;
- цибуля – 100 г;
- часник – 3 зубчики;
- яйця – 2 шт.;
- сіль, спеції, сік лимона, зелень, майонез.
Процес створення ситного рибного блюда в традиціях іншої культури складається:
- З горбуші готується тушка без кісток, з яких при витяганні також знімається філе.
- Тушка поливається соком, притрушивается сіллю, приправами і отставляется на третину години.
- На сковороді обсмажують подрібнені овочі: кільця цибулі, морквяна соломка, і смужки перцю.
- Овочева маса і філе, отримане після очищення кісток, пропускаються через м’ясорубку, після чого змішуються з рисом в окремій мисці.
- У посуді змішуються рисова маса, яйця, сіль, рубана зелень і спеції.
- На тушку тонким шаром викладається фарш, після чого вона складається навпіл і поміщається на деку, де рясно змащується майонезом.
- Випікання триває 35 хвилин при температурі 180°C.
Отже, горбуша, запечена в духовці – це доступна червона риба, яка виходить соковитою, апетитною і ніжною при грамотному підході до приготування.