Горбуша в духовці – 15 рецептів приготування щоб була соковита

Червона риба являє собою цінний продукт, багатий корисними речовинами, які потрібні для повноцінного функціонування людського організму. Горбуша в духовці готується дуже просто, володіючи при цьому вишуканим смаком, який може змінюватися в залежності від маринаду, соусу і технології запікання.

Горбуша, запечена з маслом і лимоном

Легкий рецепт апетитною і соковитою горбуші, для якого беруться:

  • горбуша – 500 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • зелень – 1 пучок;
  • масло (оливки.) – 50 мл;
  • сіль і спеції.

Страва з горбуші готується наступним чином:

  • Оброблена риба поділяється на стейки, кожен з яких солиться, приправляється, змащується маслом і взбрызгивается соком лимона.
  • Шматочки розміщуються на фользі і притрушиваются подрібненою зеленню.
  • Після того, як кожен шматочок буде загорнутий, рибний продукт поміщається в духовку, де випікається 20-25 хвилин при 180°C.

Готуємо в гірчично-медовому маринаді

Чудове блюдо як для повсякденного меню, так і святкового, для створення якого необхідний мінімум продуктів:

  • філе горбуші – 300 г;
  • соєвий соус – 15 мл;
  • мед – 20 мл;
  • кориця – 7 г;
  • кунжут – за бажанням.

Щоб поласувати низькокалорійним стравою:

  • Філе промивається і підсушується.
  • В окремому посуді з соусу, рідкого меду і кориці готується маринад.
  • Рибний продукт заправляється підготовленої рідиною і ставиться в холод.
  • Через ¼ години риба з маринадом перекладається форму, размещающуюся в розігрітій до 170°C духовці на ¼ години.

Риба, фарширована сиром і грибами

Чудова закуска, яка не залишить байдужими присутніх за столом гостей.

Для створення ароматного страви необхідні:

  • горбуша без голови – 1,3 кг;
  • печериці – 300 г;
  • сир – 150 г;
  • масло (злив.) – 50 г;
  • цибуля – 200 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • лимон – 1 шт.;
  • желатин (порошковий) – 15 г;
  • сіль, спеції, зелень.

Щоб приготувати горбушу по цьому рецепту:

  • З горбуші видаляється луска, плавники і хвіст.
  • Тушка звільняється за допомогою пінцета від кісток і хребта, після чого присипається сіллю, спеціями, взбрызгивается соком і посипається пропущеним через прес часником.
  • Через 20 хвилин маринування тушка посипається желатином.
  • У сковороді з соняшниковою олією пассеруется подрібнену цибулю, до якого після досягнення м’якості додаються пластинки 150 г печериць.
  • Овочева маса пережаривается до випаровування рідини.
  • В окремій мисці змішуються натертий сир, рубана зелень, нарізані пластинками залишилися гриби і обсмажена овочева маса.
  • Вершкове масло треться великими шматочками, распределяющимися по тушці.
  • На одну сторону викладається начинка і накривається іншою.
  • Тушка заколюється зубочистками, викладається на застелений фольгою деко і проколюють у декількох місцях.
  • Випікається представник лососевих при 200°C близько 40 хвилин.
  • По закінченні половини відведеного часу горбуша змащується маслом для отримання золотистого кольору.

Запікаємо з соусом з йогурту, гірчиці і кропу

Якщо метою приготування горбуші є отримання апетитною, соковитою і м’якою червоної риби з невисокою калорійністю, то цей рецепт ідеальний.

Дивіться також:  Овочева нарізка – 5 варіантів красивого оформлення на святковий стіл

Для приготування необхідно підготувати такий набір:

  • філе горбуші – 300 г;
  • сік лимона – 100 мл;
  • масло (підступах д.) – 50 мл;
  • йогурт – 60 мл;
  • гірчиця – 50 г;
  • кріп – 70 г;
  • сіль, спеції.

Процес створення апетитного страви:

  • У мисці змішуються масло, ⅔ частини соку, ½ частина рубаного кропу.
  • В отриманий маринад викладається філе так, щоб воно повністю зникло під рідиною і витримується від 30 хвилин до 6 годин.
  • Промаринованная риба солиться, приправляється і випікається при 200°C близько 15 хвилин на застеленому фольгою деко.
  • Подається готове філе з соусом з гірчиці, йогурту, ⅓ частини соку, ½ частини рубаного кропу, змішаних в окремому посуді.

З овочами

Горбуша в духовці з овочами чудово поєднується з різноманітними гарнірами, що робить її універсальним другим блюдом.

  • філе горбуші – 1,5 кг;
  • морква – 200 г;
  • цибуля – 200 г;
  • томати – 250 г;
  • сир (твердий) – 150 г;
  • сіль, спеції, зелень.

Етапи приготування полягають у наступному:

  • Подрібнені цибулю і коренеплід пассеруются до рум’яної скоринки, після чого розміщуються на деку.
  • Риба нарізати порційними шматочками, солиться, перчится і викладається на овочеву масу.
  • Філе покривається кружечками томатів, які притрушиваются сирної стружкою.
  • Випікається горбуша при 200°C близько 20 хвилин і подається до столу, присипаній рубаною зеленню.

З картоплею

Горбуша з картоплею стане чудовою вечерею вихідного дня, який можна приготувати на основі таких компонентів:

  • філе горбуші – 500 г;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • майонез – 300 г;
  • сир (твердий) – 200 г;
  • картопля – 200 г;
  • сіль, спеції.

При створенні другого страви слід дотримуватися наступної технології:

  • Готується суміш з солі і спецій, в якій обвалюються порційні шматочки філейної частини.
  • Горбуша поміщається на промаслений лист.
  • Зверху філе покривається попередньо просоленими картопляними гуртками.
  • Потім викладаються шарами цибульні кільця, морквяна стружка, майонез і тертий сир.
  • Запіканка готується на 190°C до рум’яної скоринки.

Соковита горбуша у фользі в духовці

Запікаючи горбушу, головне не пересушити рибу. З поставленим завданням допоможе впоратися фольга.

Склад:

  • горбуша – 800 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля – 200 г;
  • томати – 250 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • сіль, спеції, зелень.

У процесі створення:

  • З необробленої тушки готується філе, яке підсолювати, присипається спеціями, взбрызгивается соком з лимона і отставляется.
  • Морква ріжеться пластинками, цибулю – півкільцями, а помідори – кружечками.
  • На середньому вогні пассеруется цибулю.
  • На застелений фольгою деко викладається шар подсоленных пластин коренеплоду, який покривається промаринованными шматочками основного продукту.
  • На горбушу викладається обсмажену цибулю, а потім помідори, лимонні дольки і рубана зелень.
  • Весь вміст дека накривається фольгою.
  • По завершенні півгодини запікання при 180°C представник лососевих готовий.
Дивіться також:  Кебе – що це таке? Рецепт національної страви Кебе

Риба, запечена у сметанному соусі

Горбуша в сметані виходить ніжною і смачною, якщо готувати її з наступних продуктів:

  • горбуша – 1,2 кг;
  • цибуля – 200 г;
  • морква – 200 г;
  • сметана – 150 г;
  • майонез – 150 г;
  • сіль, спеції, лимон.

Спосіб створення:

  • З горбуші готуються шматки, які присипаються сіллю, спеціями, взбрызгивается лимонним соком і поміщається в миску.
  • Окремо змішуються майонез з маслом, якими обмащуються рибні стейки.
  • У сковороді пассеруется подрібнені овочі.
  • У форму для духовки викладаються горбуша та овочева суміш.
  • Випікання здійснюється близько півгодини при 180°C.

Горбуша з морквою та цибулею

Поживне блюдо, яке здатне втамувати голод і дати енергію на весь день.

Для приготування використовуються:

  • горбуша – 1,2 кг;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • майонез – 60 мл;
  • сир – 100 г;
  • сіль, спеції.

При приготуванні:

  • У сковороді пассеруется подрібнену цибулю, до якого після придбання прозорості поміщається морквяна стружка.
  • Після охолодження овочева маса змішується з майонезом.
  • Підготовлена горбуша ріжеться на порційні шматки, присипається сіллю, приправою і викладається на промаслений лист.
  • Зверху риба покривається майонезно-овочевий масою.
  • Деко поміщається в духовку з температурою 180°C на 30 хвилин.

Варіант запікання під сирною скоринкою

Оригінальний варіант запеченої червоної риби, де сир додається після приготування основного продукту.

Для створення страви необхідний мінімум інгредієнтів:

  • рибне філе – 500 г;
  • сир (твердий) – 100 г;
  • сіль і спеції – за смаком.

Процес створення полягає в наступних етапах:

  • Філе нарізати на великі шматки, які лупляться сіллю і приправами.
  • Горбуша розміщується на застеленому фольгою деко.
  • Зверху шматочки також накриваються фольгою і відправляються в духовку на півгодини.
  • Після закінчення часу деко виймається, а риба посипається натертим сиром.
  • Випікання триває ще 5 хвилин до появи рум’яної скоринки.

Стейк з риби

Ніжне блюдо з червоної риби, яка своєю простотою підкорює багатьох господинь.

Щоб його приготувати, знадобляться:

  • горбуша – 700 г;
  • соєвий соус – 20 мл;
  • цибуля – 150 г;
  • майонез – 40 мл;
  • сир – 70 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • лимон – ½ шт;
  • сіль, спеції.

Виконання рецепта здійснюється покроково:

  • На застелений фольгою деко поміщаються цибульні півкільця і подрібнений часник.
  • Поверх розміщуються стейки, поливається соусом і соком лимона.
  • Вміст дека підсолювати, змащується майонезом і накривається шаром фольги.
  • Деко ставиться в розігріту до 200°C духовку на третину години, після якого горбуша притрушивается натертим сиром і відправляється назад на 10 хвилин для утворення скоринки.

Горбуша «під шубою»

Щоб приготувати неймовірно смачну вечерю з горбуші, потрібно зовсім небагато часу і фінансів.

Для приготування слід придбати такі компоненти:

  • горбуша – 1,2 кг;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • майонез – 80 мл;
  • сир – 80 г;
  • молоко – 120 мл;
  • лимон – ½ шт;
  • сіль, спеції.
Дивіться також:  Курячі стегна в духовці – 8 рецептів

Процес створення полягає у наступних кроках:

  • З горбуші готується філе, яке поділяється на порційні шматки.
  • Філейні частини поміщаються в змащену маслом форму, притрушиваются спеціями, сіллю і збризкують соком лимона.
  • Цибульні кільця містяться поверх горбуші.
  • Далі на кожен шматочок поміщається морквяна соломка.
  • З молока, майонезу і солі готується соус, яким заливають вміст форми.
  • Фінальним шаром є натертий сир, після якого форма ставиться в духовку на 40 хвилин.

У вершковому маринаді

Дуже ніжне блюдо, що готується з таких компонентів:

  • горбуша – 1 кг;
  • вершки – 250 мл;
  • майонез – 50 мл;
  • сир – 150 г;
  • борошно – 40 г;
  • цибуля – 150 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль, спеції.

Спосіб створення наступний:

  • Риба нарізати порційними шматочками.
  • З вершків, борошна, солі, спецій, подрібненого часнику і ⅓ сиру готується соус.
  • На деко викладається риба, притрушивается сіллю, приправами, поливається соусом і зверху покривається цибульними кільцями.
  • Весь вміст дека змащується майонезом і притрушивается сиром.
  • Випікання здійснюється на 180°C близько 30 хвилин.

Горбуша, запечена в рукаві в духовці

Горбуша, запечена в духовці цілком, чудово виглядає на столі у вузькому блюді із зеленню і овочами.

Щоб здивувати домочадців і гостей незвичайним поживною стравою, знадобляться:

  • горбуша – 1,2 кг;
  • лимон – ½ шт;
  • сіль, спеції.

Готується дуже просто:

  • Риба звільняється від нутрощів і луски, обезглавливается, потім солиться і взбрызгивается лимонним соком.
  • Через 15 хвилин маринування горбуша поміщається в рукав і випікається близько 30 хвилин при 180°C.

Риба, фарширована рисом

Фарширована горбуша при використанні рису є традиційним блюдом єврейської національної кухні, яке також любимо іншими народностями.

Для приготування потрібні:

  • горбуша – 1,2 кг;
  • рис відварний – 50 г;
  • перець болгарський – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • цибуля – 100 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль, спеції, сік лимона, зелень, майонез.

Процес створення ситного рибного блюда в традиціях іншої культури складається:

  • З горбуші готується тушка без кісток, з яких при витяганні також знімається філе.
  • Тушка поливається соком, притрушивается сіллю, приправами і отставляется на третину години.
  • На сковороді обсмажують подрібнені овочі: кільця цибулі, морквяна соломка, і смужки перцю.
  • Овочева маса і філе, отримане після очищення кісток, пропускаються через м’ясорубку, після чого змішуються з рисом в окремій мисці.
  • У посуді змішуються рисова маса, яйця, сіль, рубана зелень і спеції.
  • На тушку тонким шаром викладається фарш, після чого вона складається навпіл і поміщається на деку, де рясно змащується майонезом.
  • Випікання триває 35 хвилин при температурі 180°C.

Отже, горбуша, запечена в духовці – це доступна червона риба, яка виходить соковитою, апетитною і ніжною при грамотному підході до приготування.

Прокрутка до верху