Горбуша в клярі – 7 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці

Горбуша в клярі – це просте, але дуже смачне блюдо. Завдяки повітряному паніровці, риба залишається соковитою, не пересушеною, що дуже актуально для не занадто жирної горбуші. Основою для кляру може послужити молоко, мінеральна вода або навіть пиво.

Філе горбуші в клярі на сковороді

Горбуша, як всі морепродукти, багата живильними речовинами і мінералами. При цьому вона дуже апетитна і ситна. Приготувати рибу в клярі досить просто, головне вибрати свіжу тушку, так як полежавшая буде мати гіркуватий смак. Визначити свіжість риби можна за розоватому черевця.

Спосіб приготування:

  • Філе горбуші нарізаємо на порційні шматочки.
  • У глибокому посуді змішуємо три ложки борошна з двома яйцями і сіллю. Прибираємо тісто в холодильник, так як саме холодна паніровка дозволить приготувати рибу з хрусткою скоринкою.
  • Шматочки горбуші злегка приправляємо перцем і опускаємо в кляр.
  • Смажимо горбушу на розігрітій олії з двох боків до рум’яної скоринки. Подаємо зі свіжими овочами та зеленню.

Запікаємо в духовці в сирному клярі

Якщо вам хочеться побалувати свою сім’ю смачною рибною стравою, але категорично не вистачає часу на приготування, то обов’язково спробуйте запропонований нижче рецепт. Так горбуша в сирному клярі, запечена в духовці, стане коронною стравою вашого сімейного вечері.

Спосіб приготування:

  • Стейки горбуші присмачую спеціями і залишаємо на 20 хвилин, щоб риба змогла увібрати в себе всі смаки приправ.
  • У ємності змішуємо яйце з трьома ложками борошна, додаємо 200 г натертого сиру, сіль. Змішуємо до однорідної маси.
  • У форму, змащену олією викладаємо шматочки риби і заливаємо приготовленим кляром.
  • Готуємо в духовці 25 хвилин при температурі 170°С. Готову страву можна подати з картопляним або іншим овочевим гарніром.
Дивіться також:  Куряча шинка в ветчиннице – 6 рецептів

Соковита риба в тесті з пивом

Одним з кращих способів кулінарної обробки риби є її обжарювання в клярі. Рецептів панірування досить багато, але ось пивний кляр надає готовому страві легкість і аромат.

Як приготувати на сковороді смачну рибу в клярі на пиві:

  • Підготовлену тушку риби ріжемо на невеликі шматочки. Складаємо їх в глибоку ємність, поливаємо соєвим соусом і залишаємо на 20 хвилин маринуватися.
  • Готуємо кляр з трьох ложок борошна, 100 мл пива, солі і перцю. По консистенції суміш повинна бути схожа на густу сметану.
  • Опускаємо шматочки риби в пивний кляр і обсмажуємо на олії з однієї й іншої сторони за 5 – 7 хвилин. Готову страву прикрашаємо гілочками кропу і зеленими оливками. Подаємо до столу.

У пишному клярі на мінералці

Кляр – це засмажене хрустке тісто, завдяки якому зберігається соковитість і м’якість риби. Особливо гарний він на основі мінеральної води. Таке блюдо виходить ніжним і повітряним. Щоб тісто вийшло хрустким, мінеральну воду варто попередньо охолодити в морозильній камері.

Спосіб приготування:

  • Рибу злегка посипаємо спеціями і відставляємо в сторону.
  • У глибоку миску вбиваємо два яйця, вливаємо півсклянки мінеральної води, перемішуємо. Потім додаємо трохи солі, склянку борошна і заважаємо до одержання густої маси. Далі доливаємо ще півсклянки мінералки і ретельно все перемішуємо.
  • Рибу обволікає в клярі і смажимо на олії до хрусткої скоринки.

Горбуша, смажена в часниковому клярі

Багатьом може здатися, що горбуша – нудна риба, на відміну від форелі або сьомги. Щоб розвіяти таке оману, ми пропонуємо її посмажити, але не просто з цибулею, а в клярі з пікантним смаком і апетитним ароматом.

Дивіться також:  Курка в соєвому соусі на сковороді – 8 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • філе горбуші;
  • яйце;
  • дві часточки часнику;
  • дві ложки кефіру;
  • чотири ложки борошна;
  • гілочки кропу;
  • щіпка куркуми і солодкої паприки;
  • ложка приправи для риби;
  • сіль, олія.

Спосіб приготування:

  • У кефір вбиваємо яйце і збиваємо. Потім додаємо будь-яку приправу для рибних страв, куркуму, паприку і сіль.
  • Далі додаємо в суміш подрібнений часник і кріп, висипаємо борошно і ретельно все перемішуємо. Кляр повинен вийти густим.
  • Горбушу розрізаємо на невеликі стейки, потім їх в тісто і смажимо на розігрітій олії до повної готовності.

У простій паніровці в духовці

Щоб приготувати смачну рибу, не обов’язково витрачати багато сил і часу. Адже її можна просто запекти в духовці під апетитною хлібною скоринкою. Завдяки хрусткій паніровці і ароматних спецій, м’ясо виходить ніжним і м’яким. Для панірування можна використовувати самі прості домашні хлібні крихти або придбані в магазині панірувальні сухарі.

Інгредієнти:

  • філе горбуші;
  • стакан панірувальних сухарів;
  • пучок петрушки і кропу;
  • дві ложки меду;
  • п’ять ложок діжонської гірчиці;
  • по ½ ч. ложки сушеного часнику, цибулі та паприки;
  • сіль, перець, півпачки вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Підготовлену тушку риби нарізаємо порційними шматочками.
  • Зелень промиваємо, отряхиваем від зайвої рідини і подрібнюємо.
  • На повільному вогні розтоплюємо вершкове масло.
  • Висипаємо В миску панірувальні сухарі, додаємо подрібнену зелень, а також сушену цибулю, часник і паприку. Вливаємо розтоплене масло і перемішуємо.
  • В іншій мисці з’єднуємо мед з гірчицею.
  • У форму для випічки викладаємо шматочки риби, посипаємо їх сіллю, перцем, обмазуємо медово-гірчичним соусом і посипаємо приготовленої паніровкою.
  • Ставимо страву в духовку на 25 хвилин при температурі 175°С

Яєчний кляр з гірчицею

Приготувати яєчний кляр з гірчицею для риби досить просто. Для цього використовується мінімум інгредієнтів, а в результаті виходять соковиті шматочки горбуші з пікантним смаком і ароматом. Якщо ви любитель всього гострого, то в тісто можна додати і інші приправи, наприклад, мелений червоний або чорний перець.

Дивіться також:  Чим начинити тарталетки – 12 простих рецептів смачної начинки для тарталеток

Інгредієнти:

  • філе горбуші;
  • яйце;
  • ч. л. гірчиці;
  • чотири ложки борошна;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • У глибокому посуді збиваємо яйце з сіллю і гірчицею, просіваємо борошно і перемішуємо складу до однорідної маси.
  • Рибу нарізаємо на порції, приправляємо спеціями, опускаємо в кляр і починаємо обсмажувати в олії на середньому вогні.

Важко посперечатися з тим, що рибні страви відрізняються своїм вишуканим смаком. Але, щоб відчути всю витонченість, важливо дотримуватися пропорції використовуваних приправ. При цьому важливим є правильно підібраний гарнір. Так, горбуша смажена в клярі, відмінно гармонує з овочами, свіжою зеленню, відварним рисом і картоплею.

Прокрутка до верху