Соковита риба в тесті з пивом
Одним з кращих способів кулінарної обробки риби є її обжарювання в клярі. Рецептів панірування досить багато, але ось пивний кляр надає готовому страві легкість і аромат.
Як приготувати на сковороді смачну рибу в клярі на пиві:
- Підготовлену тушку риби ріжемо на невеликі шматочки. Складаємо їх в глибоку ємність, поливаємо соєвим соусом і залишаємо на 20 хвилин маринуватися.
- Готуємо кляр з трьох ложок борошна, 100 мл пива, солі і перцю. По консистенції суміш повинна бути схожа на густу сметану.
- Опускаємо шматочки риби в пивний кляр і обсмажуємо на олії з однієї й іншої сторони за 5 – 7 хвилин. Готову страву прикрашаємо гілочками кропу і зеленими оливками. Подаємо до столу.