Печиво з горіхами не просто ласощі, а смачна корисність. Ароматні, розсипчасті, тануть у роті вироби чудово підходять для сімейного чаювання. Рецептів горіхового печива багато. Найсмачніші обов’язково варто приготувати самостійно.
Горіхове печиво пісочне
Печиво з пісочного тіста дуже ніжне і розсипчасте.
Склад:
- маргарин — 150 г;
- цукрова пудра — 2 ст. ложки;
- борошно пшеничне — 200 г;
- арахіс — 100 г;
- ванілін — 1 пакетик.
Послідовність:
- Арахіс обсмажити на сухій сковороді і зняти лушпиння. Змолоти в блендері.
- М’який маргарин збити з пудрою, горіхами і ваніллю. Вмішати муку кількома порціями.
- Охолодити тісто протягом 30 хвилин.
- Відривати невеликі шматочки і надавати їм форму кульок.
- Деко застелити пергаментом, нагріти духовку до 160 градусів, викласти майбутнє печиво і випекти протягом 25 хвилин.
- Готове печиво обваляти в кокосовій стружці.
Таке печиво чудово поєднується з ароматною кавою.
Мигдальне частування
Просте, але дуже смачне мигдально горіхове печиво виходить з простих і доступних інгредієнтів:
- м’яке вершкове масло — 200 г;
- цукор — 150 г;
- курячі яйця (невеликі) — 2 штуки;
- борошно — 200 г;
- розпушувач — половинка чайної ложки;
- горіхи (мигдаль) — 50 р.
Послідовність:
- Вершкове масло і цукор інтенсивно перемішати, додати по одному два яйця.
- Підсмажити і змолоти горіхи. Засипати в тісто.
- Розпушувач перемішати з борошном і частинами додати в тісто. Добре вимісити.
- Сформувати невеликі брусочки.
- Температура випічки 170 градусів. Час — 15 хвилин.
Ароматне мигдальне печиво смачно саме по собі. Можна додати шоколадних ноток, якщо прикрасити десерт розтопленим шоколадом.
З горіховою начинкою
Цей рецепт був популярний у часи мам і бабусь. Домашній смак дитинства печива з начинкою з горіхів і меду не залишить байдужими багатьох.
Для тіста знадобиться:
- борошно пшеничне — 750 г;
- масло селянське (вершкове) — 150 г;
- сметана — 250 г;
- щіпка солі.
Для начинки:
- волоські горіхи — 250 г;
- квітковий мед — 50 г;
- цукор — 250 г;
- яєчний жовток — 1 шт.
Послідовність:
- Тісто можна спочатку замісити в міксері. Масло з дрібкою солі відправити в міксер і збити до однорідної маси. Акуратно розмішати зі склянкою сметани. В останню чергу додати просіяне борошно. Вимісити тісто руками близько 5 хвилин, поки воно не стане м’яким і пружним.
- Для приготування начинки змішати мелені горіхи, мед і цукор.
- З тіста розкачати довгасті сочні і намазувати начинку. Скрутити в трубочку.
- Трубочки розкласти на деку, застеленому пекарської папером.
- Змастити жовтком і випекти при 190 градусах.
Перед подачею прикрасити солодкої пудрою.
Пісне печиво
Можна спекти смачне печиво без вершкового масла? Є чудовий рецепт пісного горіхового печива. Основа тесту — сік!
Для тіста знадобиться:
- цукор — 1 столова ложка;
- фруктовий сік (будь-який) — 200 мл;
- рослинне масло — 100 мл;
- борошно — 350 г;
- розпушувач — півтори ч. л.
Начинка:
- близько 100 г подрібнених горіхів;
- трохи кориці і цукру.
Послідовність:
- Щоб приготувати тісто треба з’єднати сік, цукор і масло.
- Борошно змішати з розпушувачем і в 2 прийоми додати в тісто. Добре вимішати.
- Тісто розкачати в тонкий пласт. Висипати горішки по всій поверхні і скрутити в рулет. Для того щоб надати печінкою форму вушок треба здавити рулет посередині і нарізати.
- Випікаємо при 180 градусах до золотистого кольору.
Без додавання борошна
Чудове горіхове печиво вийде і без додавання борошна. Мелені горіхи чудово її замінять.
На 1 яєчний білок знадобиться по ⅓ склянки (250 мл) різних горіхів.
Послідовність:
- Збити білок в міцну піну. Акуратно змішати з горіхами.
- Викласти ложкою на пергамент і випікати 10 хвилин при 170 градусах.
Хрусткі, не нудотні вироби обов’язково сподобаються дорослим і дітям.
Горіхове безе
Варіант безе з кавово-горіховим смаком. Низькокалорійне ласощі, яке дуже легко приготувати.
Склад:
- білки яєць — 4 шт.;
- мелені горіхи — 2 склянки (250 г);
- цукровий пісок — 5 столових ложок;
- розчинна кава — 3 столові ложки.
Послідовність:
- Найскладніше в рецепті — це добре збити білки. Вони перетворяться на розкішну піну, якщо збивати їх охолодженими, додавши дрібку солі.
- Цукор змішати з кавою і поступово додати в білкову піну. Туди ж відправити трохи підцукровані подрібнені горіхи.
- Досить густу горіхово-білкову суміш викласти на деко, застелений пекарської папером і зверху посипати горішками і шматочками молочного шоколаду. Температура випікання повинна бути не більше 100 градусів. Дбати безе будуть близько години. Потім їх залишити у вимкненій духовці ще на годину.
Хрустке печиво наламати в хаотичному порядку і насолоджуватися, запиваючи ароматною кавою.
Вівсяно-горіхове печиво
Швидке і корисне ласощі. Дуже смакує з молоком.
Склад:
- вівсянка (пластівці ніжні) — 2 склянки (250 мл);
- горіхи (подрібнені) — 100 г;
- масло (селянське) вершкове — 100 г;
- мед — 3 ст. ложки;
- яйця категорії С1 — 2 шт.;
- цукор або пудра — 150 г;
- сметана (жирна) — 1 ст. ложка.
Послідовність:
- У глибокій сковороді обсмажити горіхи.
- Додати вершкове масло, цукор, мед і сметану. Змішати і потримати на вогні близько 3 хвилин, безперервно помішуючи.
- Перекласти в миску і злегка остудити.
- Змішати з вівсяними пластівцями і яйцями.
- Викласти на деко, застелене силіконовим килимком і випікаємо при температурі 200 градусів близько 15 хвилин.
Печиво виходить дуже ніжним. Володіє приголомшливим вершковим смаком.
З шоколадом
Шоколад і горіхи дуже гармонійно поєднуються за смаком. Тому, горіхове печиво, додавши шоколад, смак тільки покращиться.
Склад:
- будь-які горіхи (подрібнені) — 150 г;
- борошно — 100 г;
- селянське масло — 100 г;
- невелике яйце — 1 шт.;
- пудру або цукор — 150 р.;
- шоколад — 50 г
Послідовність:
- Горішки і цукор змішати.
- Масло збити з яйцем і додати до горіхів.
- Добре перемішуючи частинами додати борошно.
- Сформувати кульки, злегка приплюснути їх і викласти на силіконовий килимок.
- Для випічки знадобиться всього 20 хвилин і середній нагрів духовки (180 градусів).
- Полити розтопленим шоколадом.
Печиво з горіхами це смачно, корисно і просто в приготуванні.