Горіхове печиво – 8 рецептів приготування

Печиво з горіхами не просто ласощі, а смачна корисність. Ароматні, розсипчасті, тануть у роті вироби чудово підходять для сімейного чаювання. Рецептів горіхового печива багато. Найсмачніші обов’язково варто приготувати самостійно.

Горіхове печиво пісочне

Печиво з пісочного тіста дуже ніжне і розсипчасте.

Склад:

  • маргарин — 150 г;
  • цукрова пудра — 2 ст. ложки;
  • борошно пшеничне — 200 г;
  • арахіс — 100 г;
  • ванілін — 1 пакетик.

Послідовність:

  • Арахіс обсмажити на сухій сковороді і зняти лушпиння. Змолоти в блендері.
  • М’який маргарин збити з пудрою, горіхами і ваніллю. Вмішати муку кількома порціями.
  • Охолодити тісто протягом 30 хвилин.
  • Відривати невеликі шматочки і надавати їм форму кульок.
  • Деко застелити пергаментом, нагріти духовку до 160 градусів, викласти майбутнє печиво і випекти протягом 25 хвилин.
  • Готове печиво обваляти в кокосовій стружці.

Таке печиво чудово поєднується з ароматною кавою.

Мигдальне частування

Просте, але дуже смачне мигдально горіхове печиво виходить з простих і доступних інгредієнтів:

  • м’яке вершкове масло — 200 г;
  • цукор — 150 г;
  • курячі яйця (невеликі) — 2 штуки;
  • борошно — 200 г;
  • розпушувач — половинка чайної ложки;
  • горіхи (мигдаль) — 50 р.

Послідовність:

  • Вершкове масло і цукор інтенсивно перемішати, додати по одному два яйця.
  • Підсмажити і змолоти горіхи. Засипати в тісто.
  • Розпушувач перемішати з борошном і частинами додати в тісто. Добре вимісити.
  • Сформувати невеликі брусочки.
  • Температура випічки 170 градусів. Час — 15 хвилин.

Ароматне мигдальне печиво смачно саме по собі. Можна додати шоколадних ноток, якщо прикрасити десерт розтопленим шоколадом.

З горіховою начинкою

Цей рецепт був популярний у часи мам і бабусь. Домашній смак дитинства печива з начинкою з горіхів і меду не залишить байдужими багатьох.

Дивіться також:  Печиво на молоці – 8 простих рецептів смачного домашнього печива

Для тіста знадобиться:

  • борошно пшеничне — 750 г;
  • масло селянське (вершкове) — 150 г;
  • сметана — 250 г;
  • щіпка солі.

Для начинки:

  • волоські горіхи — 250 г;
  • квітковий мед — 50 г;
  • цукор — 250 г;
  • яєчний жовток — 1 шт.

Послідовність:

  • Тісто можна спочатку замісити в міксері. Масло з дрібкою солі відправити в міксер і збити до однорідної маси. Акуратно розмішати зі склянкою сметани. В останню чергу додати просіяне борошно. Вимісити тісто руками близько 5 хвилин, поки воно не стане м’яким і пружним.
  • Для приготування начинки змішати мелені горіхи, мед і цукор.
  • З тіста розкачати довгасті сочні і намазувати начинку. Скрутити в трубочку.
  • Трубочки розкласти на деку, застеленому пекарської папером.
  • Змастити жовтком і випекти при 190 градусах.

Перед подачею прикрасити солодкої пудрою.

Пісне печиво

Можна спекти смачне печиво без вершкового масла? Є чудовий рецепт пісного горіхового печива. Основа тесту — сік!

Для тіста знадобиться:

  • цукор — 1 столова ложка;
  • фруктовий сік (будь-який) — 200 мл;
  • рослинне масло — 100 мл;
  • борошно — 350 г;
  • розпушувач — півтори ч. л.

Начинка:

  • близько 100 г подрібнених горіхів;
  • трохи кориці і цукру.

Послідовність:

  • Щоб приготувати тісто треба з’єднати сік, цукор і масло.
  • Борошно змішати з розпушувачем і в 2 прийоми додати в тісто. Добре вимішати.
  • Тісто розкачати в тонкий пласт. Висипати горішки по всій поверхні і скрутити в рулет. Для того щоб надати печінкою форму вушок треба здавити рулет посередині і нарізати.
  • Випікаємо при 180 градусах до золотистого кольору.

Без додавання борошна

Чудове горіхове печиво вийде і без додавання борошна. Мелені горіхи чудово її замінять.

На 1 яєчний білок знадобиться по ⅓ склянки (250 мл) різних горіхів.

Дивіться також:  Печиво «Хризантема» – 5 рецептів, як приготувати пісочне печиво з дитинства

Послідовність:

  • Збити білок в міцну піну. Акуратно змішати з горіхами.
  • Викласти ложкою на пергамент і випікати 10 хвилин при 170 градусах.

Хрусткі, не нудотні вироби обов’язково сподобаються дорослим і дітям.

Горіхове безе

Варіант безе з кавово-горіховим смаком. Низькокалорійне ласощі, яке дуже легко приготувати.

Склад:

  • білки яєць — 4 шт.;
  • мелені горіхи — 2 склянки (250 г);
  • цукровий пісок — 5 столових ложок;
  • розчинна кава — 3 столові ложки.

Послідовність:

  • Найскладніше в рецепті — це добре збити білки. Вони перетворяться на розкішну піну, якщо збивати їх охолодженими, додавши дрібку солі.
  • Цукор змішати з кавою і поступово додати в білкову піну. Туди ж відправити трохи підцукровані подрібнені горіхи.
  • Досить густу горіхово-білкову суміш викласти на деко, застелений пекарської папером і зверху посипати горішками і шматочками молочного шоколаду. Температура випікання повинна бути не більше 100 градусів. Дбати безе будуть близько години. Потім їх залишити у вимкненій духовці ще на годину.

Хрустке печиво наламати в хаотичному порядку і насолоджуватися, запиваючи ароматною кавою.

Вівсяно-горіхове печиво

Швидке і корисне ласощі. Дуже смакує з молоком.

Склад:

  • вівсянка (пластівці ніжні) — 2 склянки (250 мл);
  • горіхи (подрібнені) — 100 г;
  • масло (селянське) вершкове — 100 г;
  • мед — 3 ст. ложки;
  • яйця категорії С1 — 2 шт.;
  • цукор або пудра — 150 г;
  • сметана (жирна) — 1 ст. ложка.

Послідовність:

  • У глибокій сковороді обсмажити горіхи.
  • Додати вершкове масло, цукор, мед і сметану. Змішати і потримати на вогні близько 3 хвилин, безперервно помішуючи.
  • Перекласти в миску і злегка остудити.
  • Змішати з вівсяними пластівцями і яйцями.
  • Викласти на деко, застелене силіконовим килимком і випікаємо при температурі 200 градусів близько 15 хвилин.
Дивіться також:  Печиво на майонезі розсипчасте, що тане в роті – 6 простих рецептів

Печиво виходить дуже ніжним. Володіє приголомшливим вершковим смаком.

З шоколадом

Шоколад і горіхи дуже гармонійно поєднуються за смаком. Тому, горіхове печиво, додавши шоколад, смак тільки покращиться.

Склад:

  • будь-які горіхи (подрібнені) — 150 г;
  • борошно — 100 г;
  • селянське масло — 100 г;
  • невелике яйце — 1 шт.;
  • пудру або цукор — 150 р.;
  • шоколад — 50 г

Послідовність:

  • Горішки і цукор змішати.
  • Масло збити з яйцем і додати до горіхів.
  • Добре перемішуючи частинами додати борошно.
  • Сформувати кульки, злегка приплюснути їх і викласти на силіконовий килимок.
  • Для випічки знадобиться всього 20 хвилин і середній нагрів духовки (180 градусів).
  • Полити розтопленим шоколадом.

Печиво з горіхами це смачно, корисно і просто в приготуванні.

Прокрутка до верху