Горіховий торт – 9 дуже смачних рецептів

Жодне свято не обходиться без чаювання з різноманітними солодощами. Особливо смачними і апетитними вважаються десерти, приготовані в домашніх умовах. Щоб здивувати гостей на черговому бенкеті, можна спекти розкішний горіховий торт з оригінальним і простим рецептами, які зможе освоїти навіть початківець кулінар.

Класичний рецепт

Пишний торт, посипаний горіхами, – шикарне рішення для сімейного торжества. До його складу входять звичайні продукти, тому смак десерту виходить ніжним, приємним і домашнім.

Використовувані компоненти:

  • борошно – 400 грам;
  • два яйця;
  • масло вершкове – 220 грам;
  • розпушувач;
  • волоські горіхи – 350 грам;
  • стакан цукру;
  • сметана – 700 грам;
  • мед – 560 грам;
  • свіжі ягоди (малина або полуниця) – 10 шт.;
  • плитка шоколаду – 50 грам.

Готуємо:

  • Масло і мед з’єднати, потім розтопити і остудити.
  • Збити цукор і яйця до утворення піни і додати до медово-масляної суміші.
  • В отриманий склад покласти розпушувач, насипати борошно і замісити м’яке тісто.
  • Потім розрізати його на 4 шматочки і розкачати у вигляді коржів завтовшки 1,5 див.
  • Один з коржів покласти на деко, змащене маргарином, і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів.
  • Випікати близько 20 хвилин. Коли поверхня коржа придбає коричневий відтінок, її можна вважати готовою.
  • Таким чином спекти залишилися коржі.
  • Щоб приготувати крем, сметану треба з’єднати з цукром і добре розтерти з допомогою міксера.
  • Горіхи подрібнити качалкою або блендером, додати сметану і перемішати.
  • Корж покласти на велику тарілку і щедро намазати кремом. Потім треба класти бісквітні коржі один на одного, покриваючи їх солодкої сумішшю. Боки торта теж добре промазати кремом.
  • Поверхня десерту засипати шоколадною стружкою і прикрасити свіжими ягодами.

Горіховий торт готовий. Його необхідно помістити на 3 – 4 години в холодильник, щоб він добре просочився, а потім можна і спробувати.

Простий рецепт десерту з волоськими горіхами

Цей апетитний кремовий бісквіт припаде до смаку всім любителям солодкого. Рецепт десерту з волоськими горіхами дуже простий, його приготування не займе багато часу, а необхідні інгредієнти знайдуться на кухні в будь-якої господарки.

Використовувані компоненти:

  • чотири яйця;
  • стакан цукру;
  • волоські горіхи – 250 грам;
  • цедра лимона;
  • молоко – 500 мл;
  • цукрова пудра – 150 грам;
  • три яєчних жовтки;
  • ванілін – 4 грами;
  • борошно – 70 грам.

Виконуємо простий рецепт торта з волоськими горіхами:

  • Яйця розбити, потім білки і жовтки збити окремо один від одного.
  • Горіхи ретельно розтовкти.
  • В розтерті жовтки додати горіхи, лимонну цедру, збиті білки і акуратно перемішати.
  • Бісквітний складу перелити у форму, застелену пергаментом.
  • Духовку прогріти до 185 градусів, поставити в неї тісто і випікати 35 хвилин.
  • Для приготування крему цукрову пудру треба з’єднати з ваніліном і яєчними жовтками. Потім влити гаряче молоко і насипати борошно. Все ретельно розмішати.
  • Крем поставити на плиту і варити на невеликому вогні, поки він не загусне.
  • Готове тісто остудити і розрізати на 2 частини так, щоб отримати рівні по товщині коржі.
  • Тепер кожен корж необхідно намазати кремом і з’єднати між собою.
Дивіться також:  Пишні оладки з кабачків – 6 рецептів

Десертне частування посипати цукровою пудрою, розрізати на порційні шматочки і подати до гарячого чаю або кави.

Шоколадно-горіховий торт

Чудова випічка з шоколадного тіста, з горішками і повітряним кремом зі згущеного молока, виходить неймовірно смачною. Таке ласощі відмінно підійде для святкового події чи стане прекрасним доповненням до ранкового чаювання.

Використовувані компоненти:

  • п’ять яєць;
  • борошно – половина склянки;
  • цукор – 250 грам;
  • какао-порошок – 80 грам;
  • банку вареного згущеного молока;
  • вершкове масло – 200 грам;
  • фруктовий сік (консервований) – 300 мл;
  • пачка волоських горіхів.

Готуємо:

  • Яйця змішати з цукром (120 грам) і збити до появи густої піни.
  • В отриману масу додати какао-порошок (45 г), борошно і розмішати блендером на невеликій швидкості.
  • Круглу форму змастити маргарином і заповнити тістом. Потім поставити в духовку, прогріту до 180 градусів і пекти протягом 20 хвилин. Після приготування дати повністю охолонути бісквіту
  • Тепер треба зробити просочення. У каструлю насипати цукор (130 грам) і додати сік. Склад закип’ятити і варити півгодини, поки рідина злегка не загусне.
  • Щоб отримати крем, потрібно згущене молоко збити з какао (35 грамів) і вершковим маслом.
  • Горіхи потовкти до шматочків середнього розміру.
  • Випечене тісто розрізати на 3 коржі. Потім кожен з них просочити сиропом і покрити кремом.
  • Сформувати з коржів торт і обсипати його горіхами.
  • Готове частування помістити в холодильник.

Вживати шоколадно-горіховий торт краще через 4 – 5 годин після приготування, тоді він добре просочиться кремом і стане ще смачніше.

Горіховий торт по-королівськи

Вишукане ласощі по-королівськи – прекрасний варіант для святкового застілля. Повітряний десерт виглядає дуже красиво і володіє незвичайним смаком і апетитним ароматом.

Використовувані компоненти:

  • борошно – 230 грам;
  • горіхи (фундук) – 100 грам;
  • цукор – 80 грам;
  • вершки (15%) – 180 мл;
  • темний шоколад – 110 грам;
  • курага – 120 грам;
  • три яйця;
  • сода – 15 грам;
  • згущене молоко – половина банки;
  • какао – 70 грам.

Готуємо:

  • Спочатку треба ретельно розтерти цукор з яйцями. Потім додати до них борошно, соду, какао і перемішати.
  • В солодку масу всипати горіхи і покласти розрізану на шматочки курагу. Після чого замісити полужидкое тісто.
  • Посуд для випічки застелити пергаментом і перелити в неї отриманий склад. Зверху накрити його фольгою, помістити в духову шафу з температурою 175 градусів і пекти 45 хвилин.
  • Готовий корж розрізати вздовж на дві частини.
  • Для приготування крему треба розпустити шоколад, додати до нього згущене молоко і вершки. Поставити суміш на плиту і варити, поки вона не стане густою і однорідною.
  • Коржі густо покрити кремом і покласти один зверху іншого. Потім рясно змастити боки тортика.
  • Прикрасити десерт горішками і шматочками фруктів.

Горіховий торт по-королівськи бажано вживати охолодженим з несолодким зеленим чаєм, фруктовим соком або молоком.

Медово-горіховий торт «Замок любові»

Дуже незвичайний і смачний десерт, який можна приготувати до дня народження близької людини.

Дивіться також:  Медовий торт зі сметанним кремом – 4 рецепта

Завдяки своєрідної конструкції і дивовижного смаку, цей торт зможе здивувати навіть досвідчених ласунів.

Використовувані компоненти:

  • цукор – 820 грам;
  • борошно – 110 грам;
  • шість яєчних жовтків;
  • сім білків;
  • молоко – 80 мл;
  • мед – 90 грам;
  • сіль – 3 г;
  • сода – 5 грам;
  • чорний і білий шоколад;
  • масло (вершкове) – 500 грам;
  • арахіс – 80 грам.

Готуємо:

  • Один яєчний білок змішати з цукром (100 грам). Потім збити, додати масло (150 грам), борошно, мед, соду і перемішати.
  • Тісто перекласти в посуд для запікання, змащену маргарином. Пекти корж 12 хвилин при температурі 185 градусів.
  • Сіль і цукор (600 грам) з’єднати з рештою білками і ретельно розтерти, щоб вийшла міцна, піниста маса.
  • Використовуючи кондитерський шприц, з білкової суміші сформувати невеликі кульки, а потім викласти їх на деко, покритий пергаментом.
  • Духовку нагріти до 95 градусів і помістити в неї деко на 90 хвилин. Після закінчення цього часу солодкі заготовки вийняти з духовки і охолодити.
  • Жовтки розтерти з цукром (120 грам). Потім додати до них молоко і проварити до густоти. У зварену суміш покласти м’яке масло (350 грам) і добре збити.
  • Корж змастити кремом і спорудити на ньому вежу з солодких кульок. Для цього кожну заготовку потрібно занурювати в крем і накладати один на одного у вигляді піраміди.
  • Готове ласощі обсипати горіхами і дрібними шматочками білого та чорного шоколаду.

Шикарний торт «Замок любові» з медово-вершковим смаком рекомендується подавати з гарячим чаєм, чорною кавою або білим вином.

Готуємо по-італійськи

У вихідний день можна побалувати своїх рідних і друзів чудовим бісквітом, приготовленим по-італійськи. Ніжне ласощі відмінно підійде для вечірнього чаювання в колі сім’ї.

Використовувані компоненти:

  • цукор – 280 грам;
  • борошно – 20 грам;
  • горіхи (будь-які) – 270 грам;
  • вершки – 380 мл;
  • шоколадка – 130 грам;
  • білки яєць – 7 шт.

Готуємо:

  • Білки яєць і цукор змішати, після чого збити міксером. Додати борошно, подрібнені горішки і перемішати.
  • Отриману суміш потрібно розділити на 6 рівних частин.
  • У круглу форму застелити пергаментом, злегка засипати його борошном і залити невеликою кількістю тесту. Потім поставити ємність в духовку з температурою 220 градусів і пекти її вміст 5 хвилин.
  • Спекти решта 5 коржів.
  • Розтопити 80 грам шоколаду і покрити їм все спечені коржі.
  • На тертці потерти залишився шоколад. Збити віночком вершки і змішати з шоколадною стружкою.
  • Добре залити вершками всі коржі і скласти їх у вигляді тортика.
  • Прикрасити великими горіхами і тертим шоколадом.

Італійський горіховий торт готовий.

Цей надзвичайно смачний десерт добре поєднується з холодним лимонадом або фруктовим чаєм.

Фісташковий бісквіт з кремом

Цей вишуканий десерт з насиченим смаком підійде як для повсякденного чаювання, так і для святкового столу. Для його приготування краще використовувати підсолені фісташки, подрібнені в кавомолці.

Використовувані компоненти:

  • цукор – 300 грам;
  • пачка вершкового масла;
  • три яйця;
  • цедра одного лимона;
  • молоко – 450 мл;
  • мелені фісташки – 200 грам;
  • сода – 9 грам;
  • борошно – 280 грам;
  • щіпка солі.
Дивіться також:  Брауні: класичний рецепт і 8 варіантів

Для крему:

  • п’ять яєчних білків;
  • цукор – 210 грам;
  • ванілін;
  • масло – 50 грам.

Готуємо:

  • Масло і цукор збити, після чого додати яйця і добре розтерти.
  • В отриманий склад покласти подрібнені фісташки, молоко, цедру лимона і збовтати.
  • Борошно, сіль, соду засипати в солодку масу, потім перемішати до однорідності.
  • Помістити тісто в посуд для запікання і готувати 25 хвилин при температурі 175 градусів. Готовий бісквіт поставити в прохолодне місце.
  • Щоб отримати крем, необхідно змішати білки, ванілін і цукор, а потім збивати, поки не утвориться щільна, піниста маса.
  • Вершкове масло покласти в крем і ретельно розтерти міксером, щоб склад став пишним і густим.
  • Бісквіт намазати кремом, засипати фісташками і оздобити цукатами з лимонних скоринок.

Фісташковий торт перед вживанням охолодити, а потім подавати з гарячими напоями, компотом чи киселем.

Без додавання борошна

Оригінальний рецепт тортика, який можна зробити без масла і борошна. Незважаючи на це, він виходить незвичайно смачним, ніжним і готуватися буквально за 10 хвилин!

Використовувані компоненти:

  • будь-які горіхи – 250 грам;
  • яйця – 4 шт.;
  • розпушувач – 5 грам;
  • цукор – 70 грам;
  • мед – 20 грам.

Готуємо:

  • Яйця з’єднати з цукром, медом, подрібненими горіхами і перемішати віночком.
  • Посуд для запікання змастити рослинним жиром і заповнити тістом.
  • Помістити ємність в мікрохвильову піч і готувати 5 – 7 хвилин на відповідному режимі.
  • Бісквіт дістати і залишити до повного охолодження.

Десерт залити рідким шоколадом і прикрасити цукровою пудрою. Солодке частування з горішків обов’язково сподобається дорослим і дітям.

Сирний десерт

Смачний і корисний торт з сиру і горіхів – ідеальний сніданок перед початком трудового дня. Чудове ласощі подарує гарний настрій і надовго зарядить необхідною енергією.

Використовувані компоненти:

  • цукор – 150 грам;
  • м’яке масло (вершкове) – 120 грам;
  • сир – 600 грам;
  • яйця – 4 шт.;
  • мигдаль, арахіс – 130 грам;
  • родзинки – 40 грам;
  • желатин – 28 грам;
  • ваніль – 6 грам;
  • сметана – 75 грам;
  • цукрова пудра – 80 грам;
  • вода – 110 мл

Щоб готовий десерт мав ніжну однорідну структуру, сир перед початком приготування слід добре розтерти виделкою або навіть пропустити через сито.

Готуємо:

  • Желатин залити водою і повністю розчинити.
  • Сир змішати з цукром, маслом, ваніліном, яйцями і ретельно розтерти.
  • Влити Желатин в сирну масу і збити міксером. Потім додати горіхи і родзинки.
  • Викласти суміш у невелику чашу і поставити в холодне місце на 50 хвилин.
  • Розтопити шоколад, потім з’єднати його зі сметаною і цукровою пудрою, після чого ретельно перемішати.
  • Торт покрити глазур’ю, посипати горішками і знову помістити в холодильник. Коли солодке покриття загусне, частування можна вважати готовим.

Десерт нарізати на порції і поставити на стіл. До нього можна запропонувати молоко, какао або свіжий чай. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху