Жодне свято не обходиться без чаювання з різноманітними солодощами. Особливо смачними і апетитними вважаються десерти, приготовані в домашніх умовах. Щоб здивувати гостей на черговому бенкеті, можна спекти розкішний горіховий торт з оригінальним і простим рецептами, які зможе освоїти навіть початківець кулінар.
Класичний рецепт
Пишний торт, посипаний горіхами, – шикарне рішення для сімейного торжества. До його складу входять звичайні продукти, тому смак десерту виходить ніжним, приємним і домашнім.
Використовувані компоненти:
- борошно – 400 грам;
- два яйця;
- масло вершкове – 220 грам;
- розпушувач;
- волоські горіхи – 350 грам;
- стакан цукру;
- сметана – 700 грам;
- мед – 560 грам;
- свіжі ягоди (малина або полуниця) – 10 шт.;
- плитка шоколаду – 50 грам.
Готуємо:
- Масло і мед з’єднати, потім розтопити і остудити.
- Збити цукор і яйця до утворення піни і додати до медово-масляної суміші.
- В отриманий склад покласти розпушувач, насипати борошно і замісити м’яке тісто.
- Потім розрізати його на 4 шматочки і розкачати у вигляді коржів завтовшки 1,5 див.
- Один з коржів покласти на деко, змащене маргарином, і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Випікати близько 20 хвилин. Коли поверхня коржа придбає коричневий відтінок, її можна вважати готовою.
- Таким чином спекти залишилися коржі.
- Щоб приготувати крем, сметану треба з’єднати з цукром і добре розтерти з допомогою міксера.
- Горіхи подрібнити качалкою або блендером, додати сметану і перемішати.
- Корж покласти на велику тарілку і щедро намазати кремом. Потім треба класти бісквітні коржі один на одного, покриваючи їх солодкої сумішшю. Боки торта теж добре промазати кремом.
- Поверхня десерту засипати шоколадною стружкою і прикрасити свіжими ягодами.
Горіховий торт готовий. Його необхідно помістити на 3 – 4 години в холодильник, щоб він добре просочився, а потім можна і спробувати.
Простий рецепт десерту з волоськими горіхами
Цей апетитний кремовий бісквіт припаде до смаку всім любителям солодкого. Рецепт десерту з волоськими горіхами дуже простий, його приготування не займе багато часу, а необхідні інгредієнти знайдуться на кухні в будь-якої господарки.
Використовувані компоненти:
- чотири яйця;
- стакан цукру;
- волоські горіхи – 250 грам;
- цедра лимона;
- молоко – 500 мл;
- цукрова пудра – 150 грам;
- три яєчних жовтки;
- ванілін – 4 грами;
- борошно – 70 грам.
Виконуємо простий рецепт торта з волоськими горіхами:
- Яйця розбити, потім білки і жовтки збити окремо один від одного.
- Горіхи ретельно розтовкти.
- В розтерті жовтки додати горіхи, лимонну цедру, збиті білки і акуратно перемішати.
- Бісквітний складу перелити у форму, застелену пергаментом.
- Духовку прогріти до 185 градусів, поставити в неї тісто і випікати 35 хвилин.
- Для приготування крему цукрову пудру треба з’єднати з ваніліном і яєчними жовтками. Потім влити гаряче молоко і насипати борошно. Все ретельно розмішати.
- Крем поставити на плиту і варити на невеликому вогні, поки він не загусне.
- Готове тісто остудити і розрізати на 2 частини так, щоб отримати рівні по товщині коржі.
- Тепер кожен корж необхідно намазати кремом і з’єднати між собою.
Десертне частування посипати цукровою пудрою, розрізати на порційні шматочки і подати до гарячого чаю або кави.
Шоколадно-горіховий торт
Чудова випічка з шоколадного тіста, з горішками і повітряним кремом зі згущеного молока, виходить неймовірно смачною. Таке ласощі відмінно підійде для святкового події чи стане прекрасним доповненням до ранкового чаювання.
Використовувані компоненти:
- п’ять яєць;
- борошно – половина склянки;
- цукор – 250 грам;
- какао-порошок – 80 грам;
- банку вареного згущеного молока;
- вершкове масло – 200 грам;
- фруктовий сік (консервований) – 300 мл;
- пачка волоських горіхів.
Готуємо:
- Яйця змішати з цукром (120 грам) і збити до появи густої піни.
- В отриману масу додати какао-порошок (45 г), борошно і розмішати блендером на невеликій швидкості.
- Круглу форму змастити маргарином і заповнити тістом. Потім поставити в духовку, прогріту до 180 градусів і пекти протягом 20 хвилин. Після приготування дати повністю охолонути бісквіту
- Тепер треба зробити просочення. У каструлю насипати цукор (130 грам) і додати сік. Склад закип’ятити і варити півгодини, поки рідина злегка не загусне.
- Щоб отримати крем, потрібно згущене молоко збити з какао (35 грамів) і вершковим маслом.
- Горіхи потовкти до шматочків середнього розміру.
- Випечене тісто розрізати на 3 коржі. Потім кожен з них просочити сиропом і покрити кремом.
- Сформувати з коржів торт і обсипати його горіхами.
- Готове частування помістити в холодильник.
Вживати шоколадно-горіховий торт краще через 4 – 5 годин після приготування, тоді він добре просочиться кремом і стане ще смачніше.
Горіховий торт по-королівськи
Вишукане ласощі по-королівськи – прекрасний варіант для святкового застілля. Повітряний десерт виглядає дуже красиво і володіє незвичайним смаком і апетитним ароматом.
Використовувані компоненти:
- борошно – 230 грам;
- горіхи (фундук) – 100 грам;
- цукор – 80 грам;
- вершки (15%) – 180 мл;
- темний шоколад – 110 грам;
- курага – 120 грам;
- три яйця;
- сода – 15 грам;
- згущене молоко – половина банки;
- какао – 70 грам.
Готуємо:
- Спочатку треба ретельно розтерти цукор з яйцями. Потім додати до них борошно, соду, какао і перемішати.
- В солодку масу всипати горіхи і покласти розрізану на шматочки курагу. Після чого замісити полужидкое тісто.
- Посуд для випічки застелити пергаментом і перелити в неї отриманий склад. Зверху накрити його фольгою, помістити в духову шафу з температурою 175 градусів і пекти 45 хвилин.
- Готовий корж розрізати вздовж на дві частини.
- Для приготування крему треба розпустити шоколад, додати до нього згущене молоко і вершки. Поставити суміш на плиту і варити, поки вона не стане густою і однорідною.
- Коржі густо покрити кремом і покласти один зверху іншого. Потім рясно змастити боки тортика.
- Прикрасити десерт горішками і шматочками фруктів.
Горіховий торт по-королівськи бажано вживати охолодженим з несолодким зеленим чаєм, фруктовим соком або молоком.
Медово-горіховий торт «Замок любові»
Дуже незвичайний і смачний десерт, який можна приготувати до дня народження близької людини.
Завдяки своєрідної конструкції і дивовижного смаку, цей торт зможе здивувати навіть досвідчених ласунів.
Використовувані компоненти:
- цукор – 820 грам;
- борошно – 110 грам;
- шість яєчних жовтків;
- сім білків;
- молоко – 80 мл;
- мед – 90 грам;
- сіль – 3 г;
- сода – 5 грам;
- чорний і білий шоколад;
- масло (вершкове) – 500 грам;
- арахіс – 80 грам.
Готуємо:
- Один яєчний білок змішати з цукром (100 грам). Потім збити, додати масло (150 грам), борошно, мед, соду і перемішати.
- Тісто перекласти в посуд для запікання, змащену маргарином. Пекти корж 12 хвилин при температурі 185 градусів.
- Сіль і цукор (600 грам) з’єднати з рештою білками і ретельно розтерти, щоб вийшла міцна, піниста маса.
- Використовуючи кондитерський шприц, з білкової суміші сформувати невеликі кульки, а потім викласти їх на деко, покритий пергаментом.
- Духовку нагріти до 95 градусів і помістити в неї деко на 90 хвилин. Після закінчення цього часу солодкі заготовки вийняти з духовки і охолодити.
- Жовтки розтерти з цукром (120 грам). Потім додати до них молоко і проварити до густоти. У зварену суміш покласти м’яке масло (350 грам) і добре збити.
- Корж змастити кремом і спорудити на ньому вежу з солодких кульок. Для цього кожну заготовку потрібно занурювати в крем і накладати один на одного у вигляді піраміди.
- Готове ласощі обсипати горіхами і дрібними шматочками білого та чорного шоколаду.
Шикарний торт «Замок любові» з медово-вершковим смаком рекомендується подавати з гарячим чаєм, чорною кавою або білим вином.
Готуємо по-італійськи
У вихідний день можна побалувати своїх рідних і друзів чудовим бісквітом, приготовленим по-італійськи. Ніжне ласощі відмінно підійде для вечірнього чаювання в колі сім’ї.
Використовувані компоненти:
- цукор – 280 грам;
- борошно – 20 грам;
- горіхи (будь-які) – 270 грам;
- вершки – 380 мл;
- шоколадка – 130 грам;
- білки яєць – 7 шт.
Готуємо:
- Білки яєць і цукор змішати, після чого збити міксером. Додати борошно, подрібнені горішки і перемішати.
- Отриману суміш потрібно розділити на 6 рівних частин.
- У круглу форму застелити пергаментом, злегка засипати його борошном і залити невеликою кількістю тесту. Потім поставити ємність в духовку з температурою 220 градусів і пекти її вміст 5 хвилин.
- Спекти решта 5 коржів.
- Розтопити 80 грам шоколаду і покрити їм все спечені коржі.
- На тертці потерти залишився шоколад. Збити віночком вершки і змішати з шоколадною стружкою.
- Добре залити вершками всі коржі і скласти їх у вигляді тортика.
- Прикрасити великими горіхами і тертим шоколадом.
Італійський горіховий торт готовий.
Цей надзвичайно смачний десерт добре поєднується з холодним лимонадом або фруктовим чаєм.
Фісташковий бісквіт з кремом
Цей вишуканий десерт з насиченим смаком підійде як для повсякденного чаювання, так і для святкового столу. Для його приготування краще використовувати підсолені фісташки, подрібнені в кавомолці.
Використовувані компоненти:
- цукор – 300 грам;
- пачка вершкового масла;
- три яйця;
- цедра одного лимона;
- молоко – 450 мл;
- мелені фісташки – 200 грам;
- сода – 9 грам;
- борошно – 280 грам;
- щіпка солі.
Для крему:
- п’ять яєчних білків;
- цукор – 210 грам;
- ванілін;
- масло – 50 грам.
Готуємо:
- Масло і цукор збити, після чого додати яйця і добре розтерти.
- В отриманий склад покласти подрібнені фісташки, молоко, цедру лимона і збовтати.
- Борошно, сіль, соду засипати в солодку масу, потім перемішати до однорідності.
- Помістити тісто в посуд для запікання і готувати 25 хвилин при температурі 175 градусів. Готовий бісквіт поставити в прохолодне місце.
- Щоб отримати крем, необхідно змішати білки, ванілін і цукор, а потім збивати, поки не утвориться щільна, піниста маса.
- Вершкове масло покласти в крем і ретельно розтерти міксером, щоб склад став пишним і густим.
- Бісквіт намазати кремом, засипати фісташками і оздобити цукатами з лимонних скоринок.
Фісташковий торт перед вживанням охолодити, а потім подавати з гарячими напоями, компотом чи киселем.
Без додавання борошна
Оригінальний рецепт тортика, який можна зробити без масла і борошна. Незважаючи на це, він виходить незвичайно смачним, ніжним і готуватися буквально за 10 хвилин!
Використовувані компоненти:
- будь-які горіхи – 250 грам;
- яйця – 4 шт.;
- розпушувач – 5 грам;
- цукор – 70 грам;
- мед – 20 грам.
Готуємо:
- Яйця з’єднати з цукром, медом, подрібненими горіхами і перемішати віночком.
- Посуд для запікання змастити рослинним жиром і заповнити тістом.
- Помістити ємність в мікрохвильову піч і готувати 5 – 7 хвилин на відповідному режимі.
- Бісквіт дістати і залишити до повного охолодження.
Десерт залити рідким шоколадом і прикрасити цукровою пудрою. Солодке частування з горішків обов’язково сподобається дорослим і дітям.
Сирний десерт
Смачний і корисний торт з сиру і горіхів – ідеальний сніданок перед початком трудового дня. Чудове ласощі подарує гарний настрій і надовго зарядить необхідною енергією.
Використовувані компоненти:
- цукор – 150 грам;
- м’яке масло (вершкове) – 120 грам;
- сир – 600 грам;
- яйця – 4 шт.;
- мигдаль, арахіс – 130 грам;
- родзинки – 40 грам;
- желатин – 28 грам;
- ваніль – 6 грам;
- сметана – 75 грам;
- цукрова пудра – 80 грам;
- вода – 110 мл
Щоб готовий десерт мав ніжну однорідну структуру, сир перед початком приготування слід добре розтерти виделкою або навіть пропустити через сито.
Готуємо:
- Желатин залити водою і повністю розчинити.
- Сир змішати з цукром, маслом, ваніліном, яйцями і ретельно розтерти.
- Влити Желатин в сирну масу і збити міксером. Потім додати горіхи і родзинки.
- Викласти суміш у невелику чашу і поставити в холодне місце на 50 хвилин.
- Розтопити шоколад, потім з’єднати його зі сметаною і цукровою пудрою, після чого ретельно перемішати.
- Торт покрити глазур’ю, посипати горішками і знову помістити в холодильник. Коли солодке покриття загусне, частування можна вважати готовим.
Десерт нарізати на порції і поставити на стіл. До нього можна запропонувати молоко, какао або свіжий чай. Приємного апетиту!