Горохова каша в мультиварці – 6 рецептів приготування

Горохова каша в мультиварці не пригорає, не прилипає до дна. Готуватися вона легко і швидко, в результаті вийде смачне і корисне блюдо.

Класична горохова каша в мультиварці

Цей простий рецепт може втілити в життя навіть підліток. З мінімуму продуктів вийде хороша кашка на кожен день.

Вам знадобиться:

  • горох — 230 гр;
  • вершкове масло — 60 гр;
  • вода — 0,4 л;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  • Горох краще взяти вже у вигляді крупи. Так каша вийде як пюре. Крупу промийте під краном і перекладіть її в чашу мультиварки.
  • Слідом додайте шматочок масла. Його можна розтопити в мікрохвильовці перед готуванням і вилити до гороху.
  • Залити все водою і насипати сіль. Перемішати.
  • У програмному меню мультиварки поставити функцію «Гасіння». Час таймера — 2 години.
  • Таку кашу можна подавати до овочів або м’яса.

Рецепт приготування з м’ясом

Горохова каша з м’ясом дуже ситна і корисна страва. Його можна подати до обіднього столу, нагодувавши домочадців повноцінним харчуванням.

Необхідні інгредієнти:

  • яловичина — 600 гр;
  • горох колотий — 230 гр;
  • одна цибулина;
  • сіль — 10 гр;
  • вода — 400 мл

Як приготувати горохову кашу:

  • Розморожуємо м’ясо і розрізаємо на маленькі шматочки.
  • Потім складаємо м’ясну масу в каструлю і готуємо в режимі «Випічка» протягом півгодини. Рослинна олія наливати не потрібно.
  • В цей час очищений лук необхідно дуже дрібно нашаткувати і додати до поджаривающемуся м’яса за 10 хвилин до закінчення програми.
  • Горох потрібно промити і насипати до решти інгредієнтів. Не забудьте посолити блюдо.
  • Тепер залишається залити водою і включити режим «Гасіння» на дві години.

Як зварити з тушонкою?

Такий варіант горохової каші готується дуже швидко, адже не потрібно розморожувати м’ясо і нарізати його на шматочки. Тушонка — це готовий продукт. Таке блюдо добре брати з собою в похід, на риболовлю чи полювання.

Дивіться також:  Домашня шаурма з куркою в лаваші – 3 рецепта

Список продуктів:

  • одна банка тушонки;
  • дві цибулини ріпчастої цибулі;
  • горох — 0,5 кг;
  • масло вершкове — 40 гр;
  • одна морквина;
  • прянощі і сіль за смаком;
  • один лавровий лист.

Покрокова інструкція:

  • Горох краще заздалегідь замочити в холодній воді і залишити на всю ніч. Так він звариться ще швидше.
  • Морква позбавити від шкірки і нарізати кружечками.
  • Горох дістати з води, промити і насипати в чашу мультиварки.
  • До нього додати моркву і лаврушку.
  • Гасити з додаванням води протягом 50 хвилин.
  • Після того, як мультиварка видасть сигнал про закінчення готування, покласти шматочок вершкового масла, сіль і спеції. Згасити 10 хвилин.
  • Якщо ви хочете отримати кашу — пюре, то можна всю горохову масу помістити в блендер і подрібнити. Але можна залишити і так.
  • Розкрити банку з тушонкою, прибрати накопичився жир і покласти до горохової каші. Все перемішати.
  • Каструлю поставити на функцію «Підігрів» на 15 хвилин.
  • Готову кашу можна прикрасити свіжою дрібно нарубаною зеленню.

З додаванням копченостей в мультиварці

Аромат копченостей смачного і поживного страви залучить всіх домашніх і гостей. Навіть діти із задоволенням їдять приголомшливу кашку.



Інгредієнти:

  • жовтий горох — 200 гр;
  • копчений окіст курячий — 300 гр;
  • сіль і вершкове масло за смаком.

Процес приготування:

  • За 4-8 годин до початку приготування залийте горох великою кількістю води.
  • Потім позбавляємося від надлишку води і поміщаємо горох в мультиварку.
  • Додаємо 2 -3 склянки чистої води, закриваємо кришку, включаємо програму «Гасіння». Час — 60 хвилин.
  • Копченості нарізаємо дрібними кубиками.
  • Як тільки час на таймері в мультиварці покаже 50 хвилин — додаємо до гороху м’ясо, сіль і масло, перемішайте кашу. Через 10 хвилин блюдо буде готово.
Дивіться також:  Як готувати макарони по-флотськи – 8 покрокових рецептів

З грибами

Це блюдо буде ідеальним обідом в пісні дні. У ньому немає м’яса чи інших тваринних жирів, але воно дуже смачне і поживне.

Вам знадобляться:

  • сухий горох — 0,2 кг;
  • гриби — 0,4 кг;
  • вода — 200 мл;
  • одна цибулина;
  • рослинна олія — 30 мл;
  • сіль.

Як приготувати:

  • Якщо гриби заморожені — дочекайтеся їх відтавання і помийте.
  • Потім наріжте їх невеликими квадратиками.
  • Обробіть цибулю, позбавивши його від шкірки і дрібно нашаткувати.
  • В мультиварці посмажте цибулю з додаванням рослинної олії до золотистого кольору.
  • Туди ж кидаємо гриби і продовжуємо смажити.
  • Після того, як вся волога з грибів випарується, можна вимикати кухонний прилад.
  • Додаємо горошок, сіль і заливаємо все інгредієнти водою.
  • Включаємо режим «Каша». Час — 30 хвилин.
  • Після завершення готування гаряче блюдо можна розкладати по тарілках.

З куркою

Горохова каша з куркою вийде неймовірно ніжною і апетитною.

Необхідні продукти:

  • горох дроблений – 1/2 кг;
  • куряче м’ясо — 0,4 кг;
  • одна морква;
  • один цибуля;
  • рослинне масло — 18 мл;
  • сіль і прянощі за смаком.

Як зварити горохову кашу в мультиварці:

  • Овочі обробляємо стандартним способом, а потім розрізаємо на маленькі шматочки.
  • Курячу м’якоть краще спочатку промити і порізати соломкою або квадратиками.
  • Горох можна не замочувати, так як він вже розділений на шматочки, які будуть варитися швидше. Просто промиваємо його водою.
  • У чашу наливаємо олію, додаємо курку і смажимо, потім засипаємо шматочки овочів і продовжуємо програму готування ще 10 хвилин.
  • Завантажуємо горох, наливаємо воду, додаємо спеції. Солити бобові культури краще в кінці приготування.
  • Ставимо в меню пункт «Гасіння». Час — 40 хвилин.
  • Після цього спробуйте кашу на смак, якщо горох жорсткий, поваріть ще.
Дивіться також:  Картопля по-селянськи в духовці – 7 рецептів приготування

Нюанси приготування в мультиварці: Поларіс, Редмонд

Страви в мультиварці завжди виходять на смак трохи іншими, ніж, якби ви приготували їх у звичайній каструлі або сковороді. Відрізняється процес готування, який залежить від моделі мультиварки. У одних потужність більше, і страва готується швидше, інші самі налаштовують програму і температурний режим.

Проведемо порівняння між двома найпоширенішими марками «Polaris» і «Redmond».

  • Поларіс. При готуванні каші можна скористатися режимом «Мультиповар». З ним страву вдасться приготувати трохи швидше, і воно вийде саме таким, яким ви хочете, так як ця програма сама налаштовує потрібну температуру.
  • Редмонд. У цій моделі крім режиму «Мультиповар» ви можете скористатися програмами «Суп», «Каша» і «Гасіння».
Прокрутка до верху