Горохова каша в мультиварці не пригорає, не прилипає до дна. Готуватися вона легко і швидко, в результаті вийде смачне і корисне блюдо.
Класична горохова каша в мультиварці
Цей простий рецепт може втілити в життя навіть підліток. З мінімуму продуктів вийде хороша кашка на кожен день.
Вам знадобиться:
- горох — 230 гр;
- вершкове масло — 60 гр;
- вода — 0,4 л;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Горох краще взяти вже у вигляді крупи. Так каша вийде як пюре. Крупу промийте під краном і перекладіть її в чашу мультиварки.
- Слідом додайте шматочок масла. Його можна розтопити в мікрохвильовці перед готуванням і вилити до гороху.
- Залити все водою і насипати сіль. Перемішати.
- У програмному меню мультиварки поставити функцію «Гасіння». Час таймера — 2 години.
- Таку кашу можна подавати до овочів або м’яса.
Рецепт приготування з м’ясом
Горохова каша з м’ясом дуже ситна і корисна страва. Його можна подати до обіднього столу, нагодувавши домочадців повноцінним харчуванням.
Необхідні інгредієнти:
- яловичина — 600 гр;
- горох колотий — 230 гр;
- одна цибулина;
- сіль — 10 гр;
- вода — 400 мл
Як приготувати горохову кашу:
- Розморожуємо м’ясо і розрізаємо на маленькі шматочки.
- Потім складаємо м’ясну масу в каструлю і готуємо в режимі «Випічка» протягом півгодини. Рослинна олія наливати не потрібно.
- В цей час очищений лук необхідно дуже дрібно нашаткувати і додати до поджаривающемуся м’яса за 10 хвилин до закінчення програми.
- Горох потрібно промити і насипати до решти інгредієнтів. Не забудьте посолити блюдо.
- Тепер залишається залити водою і включити режим «Гасіння» на дві години.
Як зварити з тушонкою?
Такий варіант горохової каші готується дуже швидко, адже не потрібно розморожувати м’ясо і нарізати його на шматочки. Тушонка — це готовий продукт. Таке блюдо добре брати з собою в похід, на риболовлю чи полювання.
Список продуктів:
- одна банка тушонки;
- дві цибулини ріпчастої цибулі;
- горох — 0,5 кг;
- масло вершкове — 40 гр;
- одна морквина;
- прянощі і сіль за смаком;
- один лавровий лист.
Покрокова інструкція:
- Горох краще заздалегідь замочити в холодній воді і залишити на всю ніч. Так він звариться ще швидше.
- Морква позбавити від шкірки і нарізати кружечками.
- Горох дістати з води, промити і насипати в чашу мультиварки.
- До нього додати моркву і лаврушку.
- Гасити з додаванням води протягом 50 хвилин.
- Після того, як мультиварка видасть сигнал про закінчення готування, покласти шматочок вершкового масла, сіль і спеції. Згасити 10 хвилин.
- Якщо ви хочете отримати кашу — пюре, то можна всю горохову масу помістити в блендер і подрібнити. Але можна залишити і так.
- Розкрити банку з тушонкою, прибрати накопичився жир і покласти до горохової каші. Все перемішати.
- Каструлю поставити на функцію «Підігрів» на 15 хвилин.
- Готову кашу можна прикрасити свіжою дрібно нарубаною зеленню.
З додаванням копченостей в мультиварці
Аромат копченостей смачного і поживного страви залучить всіх домашніх і гостей. Навіть діти із задоволенням їдять приголомшливу кашку.
Інгредієнти:
- жовтий горох — 200 гр;
- копчений окіст курячий — 300 гр;
- сіль і вершкове масло за смаком.
Процес приготування:
- За 4-8 годин до початку приготування залийте горох великою кількістю води.
- Потім позбавляємося від надлишку води і поміщаємо горох в мультиварку.
- Додаємо 2 -3 склянки чистої води, закриваємо кришку, включаємо програму «Гасіння». Час — 60 хвилин.
- Копченості нарізаємо дрібними кубиками.
- Як тільки час на таймері в мультиварці покаже 50 хвилин — додаємо до гороху м’ясо, сіль і масло, перемішайте кашу. Через 10 хвилин блюдо буде готово.
З грибами
Це блюдо буде ідеальним обідом в пісні дні. У ньому немає м’яса чи інших тваринних жирів, але воно дуже смачне і поживне.
Вам знадобляться:
- сухий горох — 0,2 кг;
- гриби — 0,4 кг;
- вода — 200 мл;
- одна цибулина;
- рослинна олія — 30 мл;
- сіль.
Як приготувати:
- Якщо гриби заморожені — дочекайтеся їх відтавання і помийте.
- Потім наріжте їх невеликими квадратиками.
- Обробіть цибулю, позбавивши його від шкірки і дрібно нашаткувати.
- В мультиварці посмажте цибулю з додаванням рослинної олії до золотистого кольору.
- Туди ж кидаємо гриби і продовжуємо смажити.
- Після того, як вся волога з грибів випарується, можна вимикати кухонний прилад.
- Додаємо горошок, сіль і заливаємо все інгредієнти водою.
- Включаємо режим «Каша». Час — 30 хвилин.
- Після завершення готування гаряче блюдо можна розкладати по тарілках.
З куркою
Горохова каша з куркою вийде неймовірно ніжною і апетитною.
Необхідні продукти:
- горох дроблений – 1/2 кг;
- куряче м’ясо — 0,4 кг;
- одна морква;
- один цибуля;
- рослинне масло — 18 мл;
- сіль і прянощі за смаком.
Як зварити горохову кашу в мультиварці:
- Овочі обробляємо стандартним способом, а потім розрізаємо на маленькі шматочки.
- Курячу м’якоть краще спочатку промити і порізати соломкою або квадратиками.
- Горох можна не замочувати, так як він вже розділений на шматочки, які будуть варитися швидше. Просто промиваємо його водою.
- У чашу наливаємо олію, додаємо курку і смажимо, потім засипаємо шматочки овочів і продовжуємо програму готування ще 10 хвилин.
- Завантажуємо горох, наливаємо воду, додаємо спеції. Солити бобові культури краще в кінці приготування.
- Ставимо в меню пункт «Гасіння». Час — 40 хвилин.
- Після цього спробуйте кашу на смак, якщо горох жорсткий, поваріть ще.
Нюанси приготування в мультиварці: Поларіс, Редмонд
Страви в мультиварці завжди виходять на смак трохи іншими, ніж, якби ви приготували їх у звичайній каструлі або сковороді. Відрізняється процес готування, який залежить від моделі мультиварки. У одних потужність більше, і страва готується швидше, інші самі налаштовують програму і температурний режим.
Проведемо порівняння між двома найпоширенішими марками «Polaris» і «Redmond».
- Поларіс. При готуванні каші можна скористатися режимом «Мультиповар». З ним страву вдасться приготувати трохи швидше, і воно вийде саме таким, яким ви хочете, так як ця програма сама налаштовує потрібну температуру.
- Редмонд. У цій моделі крім режиму «Мультиповар» ви можете скористатися програмами «Суп», «Каша» і «Гасіння».