Горохове пюре в мультиварці – 7 рецептів приготування

Як приготувати кашу знає кожна досвідчена господиня, але, як здивувати гостей, приготувавши горохове пюре в мультиварці? У цій статті ви неодмінно знайдете відповідь на всі питання, а страви обов’язково порадують вишуканим смаком всіх, хто їх спробує.

Класичне горохове пюре в мультиварці

Класичний рецепт приготування горохового пюре в мультиварці не складний і не вимагає великих витрат сил. Головне – підготувати продукти, а решту зробить розумний пристрій.

Інгредієнти:

  • 1 склянка гороху;
  • 0.5 літра чистої води дистильованої;
  • щіпка солі;
  • пучок зелені
  • 100 грам вершкового сиру.

Приготування:

  • Заздалегідь замочуємо горох на кілька годин в окропі. Потім ретельно промиваємо і пересипаємо в чашу. Заливаємо водою, солимо і включаємо режим «каша» на час – 1 година.

Бажано, щоб вода для приготування страв в мультиварці була дистильованої, адже недостатньо чиста вода негативно впливає не тільки на кухонну машину, але і на смак страви і, найголовніше, на здоров’я людей.

  • Коли горох доведений до напівготовності, натискаємо «тушкування» на 2 години.
  • Подаємо пюре з шматочком вершкового сиру і посипаємо подрібненою зеленню. Ароматне блюдо обов’язково сподобається всім.

Рецепт з копченостями

Копчені реберця володіють неймовірним смаком, а з гороховим пюре він буде неперевершеним. Особливо страва сподобається м’ясоїдам.

Інгредієнти:

  • 0.5 кг свинячих реберець;
  • 1 склянка гороху;
  • 2 склянки дистильованої води;
  • 1 корінь моркви;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. ложка соняшникової олії;
  • щіпка солі.

Приготування:

  • Копчені реберця розрізаємо на порційні шматки і з допомогою режиму «випічка» обсмажуємо хвилин 15. Додаємо подрібнену цибулю і натерту на крупній тертці моркву, обсмажуємо ще 5 хвилин.
  • Горох прогріваємо, заливаємо підігрітою водою, солимо й додаємо спеції.
  • З’єднуємо всі продукти в мультиварці, готуємо на режимі «гасіння» 2 годинки. Якщо розварені боби – блюдо готове до подачі.
Дивіться також:  Картопля в мундирі – 7 простих рецептів приготування в духовці, мікрохвильовій печі або мультиварці

Горохове пюре в мультиварці без замочування

Як приготувати пюре ми вже знаємо, а от як його зварити без замочування, це вже інше питання. Насправді, приготувати горохове пюре в мультиварці без замочування не так складно, як здається на перший погляд, а смак страви не поступається вишуканою ресторанної їжі.

Інгредієнти:

  • 250 грамів гороху;
  • 0.5 л дистильованої води;
  • щіпка солі;
  • зелень для подачі.

Приготування:

  • Промиваємо боби, кладемо в чашу мультиварки, солимо і заливаємо водою. Включаємо режим «гасіння».
  • Через годину слід подивитися, не википіла вода, якщо випарувалася, — доливаємо ще й перемішуємо.
  • Коли боби дійшли до стану готовності, виймаємо кашу з мультиварки і подаємо до столу, посипавши дрібно нарізаною зеленню. Таке дієтичне блюдо і прекрасно підійде для прикорму маленьких дітей.

Горохове пюре з м’ясом

Приготувати горохове пюре з м’ясом не складно, а страву можна подати навіть до святкового столу. М’ясо в поєднанні з гороховим пюре має надзвичайний смак і аромат.

Ингреиенты:

  • 1 склянка гороху;
  • 250 грам свинини або яловичини;
  • 2 склянки дистильованої води;
  • 1 цибулина;
  • 1 корінь моркви;
  • 1 ст. ложечка рослинного масла;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Овочі ретельно промиваємо. Натираємо моркву на дрібній тертці, а цибулю подрібнюємо.
  • М’ясо звільняємо від прожилок і нарізаємо кубиками.
  • У чашу мультиварки потрібно налити рослинне масло, обсмажити на ньому м’ясо 15 хвилин, потім додаємо подрібнені овочі і включаємо режим «гасіння» ще на стільки ж часу.
  • Горох ретельно промиваємо, висипаємо в каструлю, додаємо спеції, заливаємо водою і тушкуємо не менше години.
  • Коли горох розварився і став м’яким, страву можна подавати до столу.

Пюре горохове з курячим м’ясом

Таке блюдо готується трохи швидше, ніж пюре з яловичиною або свининою. Куряче м’ясо ніжніше на смак і таке блюдо неодмінно сподобається як дітям, так і дорослим.

Дивіться також:  Курячі ніжки в тісті – 7 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • 1 склянка гороху;
  • 1 філе курки;
  • 2 склянки дистильованої води;
  • 1 цибулина;
  • 1 корінь моркви;
  • пучок кропу;
  • 1 столова ложечка рослинного масла;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Овочі потрібно ретельно промити від бруду. Потім слід очистити і натерти моркву на дрібній тертці, а з лука зняти луски і дрібно порізати.
  • Філе промиваємо проточною водою і нарізаємо кубиками.
  • У чашу мультиварки потрібно налити рослинне масло, обсмажити філе буквально 5 хвилин, а потім додати овочі. Натискаємо режим «гасіння» на 15 хвилин.
  • Заздалегідь промитий і відмочений горох насипаємо в чашу мультиварки, солимо, додаємо спеції, заливаємо дистильованою водою і тушкуємо приблизно 40 хвилин до готовності гороху.
  • Страву подаємо до столу, посипавши дрібно нарізаною зеленню кропу.

Швидке блюдо з тушкованим м’ясом

Зварити горохове пюре з тушонкою дуже просто, але тільки в тому випадку, якщо заздалегідь промити і боби замочити на кілька годин. Оскільки тушонка – це вже половина страви, то готується пюре надзвичайно швидко.

Інгредієнти:

  • 1 банка тушонки;
  • 2 склянки гороху;
  • 1 л дистильованої води чистої;
  • 1 цибулина;
  • 1 корінь моркви;
  • 2 стиглих помідора;
  • 50 грам масла вершкового;
  • щіпка солі;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  • Овочі миємо, з помідора знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на тертці, цибулю також подрібнюємо.
  • У чашу мультиварки викладаємо тушонку, включаємо режим «смаження», насипаємо овочі і залишаємо готуватися 5-7 хвилин.
  • До тушкованого м’яса додаємо підготовлений горох, сіль, спеції і на режимі «гасіння» готуємо 30-40 хвилин, поки рис не розвариться.
  • Подаємо страву з вершковим маслом.

Гороховий суп пюре в мультиварці

Інгредієнти:

  • 1 склянка гороху;
  • 2 склянки дистильованої води;
  • щіпка солі;
  • шматочок вершкового сиру для подачі.

Приготування:

  • Попередньо замочену і промиту крупу покласти в чашу мультиварки, солимо і на режимі «гасіння» готуємо дві години. Горох має не те щоб зваритися, а розваритися, тоді гороховий суп-пюре буде ніжним.
  • Коли крупа приготувалася, з допомогою блендэра або товкачика доводимо його до консистенції густої сметани.
  • Подаємо до столу суп-пюре з шматочком вершкового масла.
Дивіться також:  Медальйони з яловичини – ніжні і м’які: 7 рецептів приготування в духовці на сковороді і в мультиварці

Кожен з представлених рецептів, унікальний і неповторний. Горохове пюре, у всіх варіантах його приготування, неодмінно зачарує близьких господині неймовірним вишуканим смаком.

Прокрутка до верху