Ароматний супчик чудово зігріє вас в холодну погоду. З давніх часів дуже популярним є гороховий суп з куркою. Наші дідусі та бабусі пам’ятають його ще з радянських часів. Він готується з невеликої кількості продуктів, але смаком не поступається іншим супчикам.
Незважаючи на те, що суп вариться з досить дешевих інгредієнтів – гороху і курячого м’яса, він має неймовірний смак. Проте не потрібно думати, що гороховий суп, рецепт з куркою є справою простим і безтурботним. Далеко не у всіх виходить саме той справжній смак супу, який залишається в пам’яті.
Поради як приготувати гороховий суп з куркою:
1. Сіль в гороховий супчик рекомендується додавати в кінці варіння, оскільки солона вода додає жорсткості гороху.
2. Перед тим як варити горох потрібно залишити замоченим у воді на кілька годин, щоб він швидше приготувався згодом.
Готуємо гороховий суп з куркою по покроковому рецептом
Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для горохового супу з куркою:
1. 400 г гороху.
2. 500 г курки.
3. 1 морквина.
4. 1 цибулина.
5. 5 картоплин.
6. Спеції.
Покрокове приготування горохового супу з куркою
- Спочатку потрібно підготувати м’ясо. Його потрібно промити, нарізати невеликими шматочками, викласти в каструлю, залити водою і відправити на плиту.
- Варимо м’ясо до напівготовності і додаємо в каструлю горох. Інгредієнти варяться протягом години.
- Щоб не втрачати час дарма, готуємо овочі.
- Цибулю необхідно дрібно нарізати, а моркву натерти за допомогою терки.
- Овочі обсмажуються на сковороді. Картоплю необхідно очистити і нарізати невеликими брусочками.
- Після закінчення години до м’яса з горохом додаємо зажарку з овочів і картоплю.
- Супчик вариться поки не буде готова картопля.
- В кінці його потрібно посолити, посипати улюбленої зеленню і додати кілька аркушів лаврушки.
Варіант горохового супу з копченою куркою
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для горохового супу з копченою куркою:
1. 300 г гороху.
2. 3 копчених курячих стегенця.
3. 150 г сухариків.
4. Оливкова олія.
5. 3 зубч. часнику.
6. 1 цибулина.
7. 1 морквина.
8. Сіль.
9. Зелень.
Приготування горохового супу з копченою куркою
Перед приготуванням горох потрібно ретельно промити і залишити на кілька годин в прохолодній воді. Горох вариться на невеликому вогні під кришкою.
Копчені курячі стегенця відокремлюємо від кісточок. Цибулю дрібно нарізаємо. Моркву нарізаємо на кубики. Овочі обсмажуються на сковорідці, і посипаються зеленню. Додаємо зажарку в суп з овочів, коли горох практично готовий. Супчик солиться і перчится за смаком. І в самому кінці додаємо шматочки м’яса. Після цього суп вариться ще кілька хвилин.
Для приготування сухарів беремо хліб. Нарізаємо його на кубики і добре висушуємо на сковорідці. До нього рекомендується додавати часник. Перед вживанням посипаємо суп зеленню і сухариками.
Смачний гороховий суп-пюре з курочкою
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для горохового супу-пюре з куркою:
1. 300 г гороху.
2. 1 стебло цибулі порею.
3. 500 г курячих стегенець.
4. 1 морквина.
5. 150 г бекону.
6. 1 цибулина.
7. Зелень.
Приготування горохового супу-пюре з куркою
Перед приготуванням залишаємо горох замоченим у воді на деякий час. Потім відправляємо його на вогонь.
Стегенця необхідно розібрати. Видалити шкірку, кістки, а філе нарізати на середні шматочки. Шкірку потрібно обсмажити на сковорідці. До неї додається подрібнену цибулю, нарізану порей і натерта морква. З засмажки шкурка прибирається, а овочі відправляються в супчик. Вариться він після цього близько 7 хвилин. В кінці його потрібно посолити за смаком.
Суп настоюється протягом 20 хвилин перетворюється на пюре за допомогою блендера. В порціонну тарілку, додаємо шматочок обсмаженого бекону. Прикрашаємо за допомогою зелені.