Гороховий суп — класичний рецепт

Класичний рецепт горохового супу дозволить зробити просте у приготуванні, але дуже ароматне, смачне і ситне блюдо. Для супів важливо використовувати відфільтровану воду, свіже м’ясо і колотий горох.

Класичний рецепт горохового супу з м’ясом

Страву готують з будь-яким видом м’яса, але найпопулярніший — гороховий суп з яловичиною.

Інгредієнти:

  • 2,8 л води;
  • 450 г яловичої вирізки;
  • 120 г гороху;
  • 2 картоплини;
  • 60 мл олії для обсмажування;
  • 1 цибуля;
  • 1 морква;
  • 6 г солі;
  • 2 лаврових листочка;
  • 4 горошинки чорного перцю.

Кроки приготування.

  • Горох перебирають, промивають. Замочують у воді на ніч, щоб зерна швидше зварилися.
  • М’ясо миють, обсушують серветкою, кладуть у каструлю, заливають питною холодною водою і ставлять на плиту. Після закипання вогонь зменшити до мінімального. Піну з каструлі видаляють. Свіжа яловичина повинна варитися протягом 1 години 50 хвилин. Якщо м’ясо старе — час варіння збільшують.
  • Готову яловичину виймають з каструлі, охолоджують, нарізають шматочками і знову кладуть у бульйон.
  • Вимочений горох знову споліскують і з’єднують в каструлі з м’ясом. Відварюють протягом 45 хвилин.
  • Очищають коренеплоди. Нарізають кубиками або соломкою. Морквяні і цибульні шматочки обсмажують на олії до золотистого відтінку.
  • У бульйон до гороху і м’яса додають картоплю, готують 12 хвилин. Далі кладуть овочеву зажарку, сіль, спеції і варять ще 8 хвилин.
  • Готовий суп тримають під кришкою 15 хвилин, щоб він настоявся.

Порада: якщо немає часу вимочувати горох, треба потримати його теплою кип’яченою воді 20 хвилин, двічі змінивши воду.

Рецепт класичного супу-пюре з гороху

Блюдо виходить дуже поживним. Гороховий суп-пюре можна давати навіть однорічним малюкам.

Необхідні продукти:

  • 600 мл води;
  • 200 г гороху;
  • 270 г бекону;
  • 60 г вершкового масла;
  • 1 цибулина;
  • 5 г солі.
Дивіться також:  Як посмажити креветки. Кращі рецепти з фото

Кроки приготування.

  • Горох відсортовують, залишаючи добрі зерна, миють, вимочують протягом ночі.
  • Вранці зерна поміщають у друшляк, щоб вода скла.
  • У каструлі кип’ятять воду. Засипають в неї горох. Відварюють протягом 1,5 годин, регулярно прибираючи пінку.
  • Чистять, миють і подрібнюють цибулину, моркву, бекон. Ці інгредієнти обсмажують на вершковому маслі близько 6 хвилин.
  • Засмажку висипають до гороху, всі компоненти варять 15 хвилин.
  • Готовий суп поміщають в блендер і подрібнюють до пюре. Блюдо залишають настоюватися під кришкою на 10 хвилин.

Класичний суп в мультиварці

Блюдо по цьому рецепту готується дуже швидко, вимагає в 2 рази менше часу, ніж при варінні класичним способом. При цьому суп виходить насиченим і ароматним.

Необхідні компоненти:

  • 2 л води;
  • 400 р яловичини на кістці;
  • 200 г гороху;
  • 4 картопляні бульби;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 5 г солі;
  • 40 мл олії для смаження;
  • 3 лаврових листочка.

Кроки приготування.

  • Горох споліскують і замочують у проточній воді на 12 годин.
  • З яловичини протягом 1,5 годин варять бульйон.
  • Очищену цибулину нарізати подрібніше, моркву натирають. Овочі поміщають в чашу мультиварки і готують в олії на режимі «Смаження».
  • Картоплю нарізають середніми скибочками. З’єднують з обсмаженими коренеплодами. Туди ж поміщають горох.
  • Інгредієнти заливають яловичим бульйоном, додають лаврові листочки, сіль, накривають кришкою і готують в режимі «Суп».

Готуємо на курячому бульйоні

Блюдо по цьому рецепту виходить менш калорійним, ніж на бульйоні з іншого виду м’яса. Суп можна включати в раціон тим, хто щодня вважає калорії.

Інгредієнти:

  • 2,6 л води;
  • 2 курячі крильця;
  • 2 курячі гомілки;
  • 240 г гороху;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 солодкий перчик;
  • 4 картоплі;
  • 1 невелика морква;
  • 60 мл кукурудзяної олії;
  • 2 лаврових листки;
  • 6 г солі.

Кроки приготування.

  • Горох потрібно замочити на 6 годин, щоб він розм’як.
  • Готують бульйон: вимите м’ясо поміщають у ємність для варіння, наливають води і ставлять на вогонь. В процесі закипання води знімають пінку. Курятину варять на маленькому вогні 45 хвилин.
  • У бульйон засипають горох, лавровий лист, сіль. Відварюють протягом 15 хвилин.
  • На сковороді в маслі пасерувати дрібно порізані овочі: цибуля, перець, морква.
  • У бульйон до гороху додають зажарку, нарізаний скибочками картопля. Готують ще чверть години.
  • Суп їдять після того, як він постоїть під кришкою 10 хвилин.
Дивіться також:  Чому люди красять яйця на великдень?

Традиційний гороховий суп з копченими реберцями

Це один з популярних рецептів горохового супу. Яскравий смак м’ясних копченостей робить страву унікальним.

Продукти:

  • 4 л води;
  • 400 г копчених реберець;
  • 5 картоплин;
  • 400 г гороху;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 морква;
  • 10 г солі;
  • 3 г чорного меленого перцю.

Кроки приготування.

  • Горох поміщають в жаровню, заливають водою і варять на середньому вогні 1 годину 20 хвилин.
  • Подрібнюють цибулину, морквину, додають до гороху і готують ще 20 хвилин.
  • Реберця поділяють, закладають в жаровню. Через 10 хвилин додають кубики картоплі, перець, сіль. Варять 18 хвилин.
  • Після вимкнення плити суп наполягають 5-7 хвилин.

Пісний суп гороховий

Покроковий рецепт допоможе приготувати дієтичне блюдо з чудовим смаком для тих, хто стежить за власною вагою.

Інгредієнти:

  • 3,2 л води;
  • 200 г гороху;
  • 2 цибулини;
  • 4 картоплі;
  • 1 морква;
  • 2 часникового зубчики;
  • 40 р борошна;
  • 30 мл кукурудзяної олії;
  • 6 г солі;
  • 2 лаврових листочка.

Кроки приготування.

  • Горохові зерна перебирають і замочують на ніч.
  • Вранці горох перекладають у ємність для варіння і готують у воді 50 хвилин, прибираючи з поверхні пінку.
  • Коренеплоди звільняють від шкірки, стирають.
  • До отварившемуся гороху додають картоплю.
  • Засмажують На маслі півкільця цибулі і морквяну соломку протягом 5 хвилин. Потім в сковороду додають борошно і продовжують смажити ще 2 хвилини.
  • У каструлю відправляють зажарку і приправи. Томят на мінімальному вогні 12 хвилин.

Гороховий суп традиційно подають із сухарями, зеленню, сметаною. Можна доповнювати блюдо вершками, часниковими грінками або тостами.

Прокрутка до верху