Гороховий суп люблять наші співвітчизники. Це не дивно, адже це блюдо дуже ситне, смачне, поживне. Багатьом господиням не подобається його готувати з-за здаються труднощів, але завдяки сучасному винаходу — мультиварці, радувати цим супом своїх домашніх зовсім нескладно.
Гороховий суп в мультиварці — класичний рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- подрібнений горох – 200 р.;
- картопля – 450 р.;
- яловичина на кістці – 500 р.;
- ріпчасту цибулю і моркву – по 1 шт.;
- спеції (сіль, перець, лавровий лист) – за смаком;
- соняшникова олія – 2 ст. л.
- Перше, що слід зробити ще з вечора, — це замочити промитий горох і залишити його на ніч. Так він вбере в себе багато вологи і варити його потрібно не так довго.
- М’ясний бульйон варимо в скороварці.
- Готуємо інгредієнти для пережарки: тремо моркву, дрібно ріжемо цибулю. Маленький секрет: якщо у вашій сім’ї є діти, то цибулю теж можна потерти на дрібній тертці.
- На дно чаші мультиварки ллємо трохи олії, викладаємо туди підготовлені цибулю і моркву, ставимо на індикаторі приладу режим «смаження» і залишаємо на 15 хвилин.
- Поки готуються цибулю і моркву, займемося картоплею. Його слід добре промити, очистити, нарізати кубиками або соломкою, хто як любить.
- Додаємо картоплю до пережарке разом з підготовленим горохом.
- Заливаємо інгредієнти ароматним бульйоном з яловичини і включаємо режим «суп».
- Тепер можна йти відпочивати, а рівно через годину насолоджуватися смаком цієї страви.